AVG E-mail Scanner blijft hangen: mail wordt niet binnengehaald

De E-mail Scanner van AVG 8 verslikt zich in sommige (vooral HTML-) mailtjes. De scanner blijft dan 'hangen' en neemt veel geheugen en CPU in beslag. En dat niet alleen: ook nieuwe mail wordt hierna niet meer binnengehaald. Dat is natuurlijk onacceptabel.

Een oplossing is om via webmail van uw provider het dwarsliggende mailtje te verwijderen. Of om de E-mail Scanner van AVG - al dan niet tijdelijk - uit te schakelen.

E-Mail Scanner van AVG uitschakelen

1. Open AVG door dubbel te klikken op het icoon in de systeembalk rechtsonder

2. Dubbelklik op de component E-mail Scanner


E-mail Scanner

3. Haal het vinkje weg bij Scan incoming messages en klik op Save changes


E-Mail Scanner uitzetten

De E-Mail Scanner van AVG is uitgeschakeld. Nu moet u weer zonder problemen mail kunnen binnenhalen. Hierna kunt u de E-Mail Scanner weer inschakelen door weer een vinkje te zetten bij Scan incoming messages en op Save changes te klikken.

E-mail Scanner uit laten staan

Als u vaak last heeft van dit probleem kunt u er eventueel ook voor kiezen om de E-mail Scanner van AVG altijd uit te laten staan. Uw mail wordt dan niet van tevoren gescand, maar als u een virusbijlage in een bericht probeert te openen zal AVG wel ingrijpen en het virus alsnog blokkeren. De bescherming wordt er in principe dus niet minder van. Wel waarschuwt AVG u dan dat de E-mail Scanner niet 'Fully functional' is met een rood uitroepteken in de systeembalk. Deze waarschuwing kunt u als volgt uitzetten.

1. Open AVG

2. Klik met uw rechtermuisknop op E-Mail Scanner en kies voor Ignore component state


Zet de waarschuwing (rood uitroepteken) van AVG uit

Deel dit artikel: 

Reacties

ik kan het downloaden niet vinden

zoo onduidelijk

hej dudezz,,

jullie allemaal denken dat het niet nodig is he?
dudezz,
waarom zouden die mensen dan er in doen als het niet handig is dudedzzzz

doeii
skkl

Net AVG 8.0 geïnstalleerd en nu geeft hij bij beveiligingscomponenten en statusoverzicht aan dat de e-mailscanner niet volledig werkt, waardoor de computer mogelijk niet beschermd is.
Het lukt me niet dit te herstellen. Hoe doe ik dit?

Na alles correct te hebben doorlopen ->
kan geen email binnenhalen -> foutmelding
emailscanning AVG uitgezet ->
wederom foutmelding: 0x80042108, geen verbinding met inkomende mailserver (pop3)
HELP!

Kan mijn mail wel lezen als ik via de webmail van xs4all.nl inlog.
Kan wel mails versturen.

Sabine

Ik heb op twee computers avg 8.0 lopen. Op computer 1 (intel pentium/1.5gb ram / xp home edition) werkt het erg goed. Op computer twee (amd athlon 1.8 ghz/768 mb ram /xp bussines edition) is het knudde. Computer wordt er enorm traag van. AVG werkt zelf ook heeeeel erg traag (Doet twee dagen over een virusscan!). Ga Avast maar eens proberen! Wie kan het verschil verklaren?

Marcel

Dit betekend dat je moet updaten naar nieuwere versie van indentificatie bestanden. Anders vind hij de laatste of nieuwste virussen niet.
Weet iemand trouwes hoe je de mailscanner moet opzetten voor multiple accounts? Mijn mail wordt alleen gescand op me'n isp account.

ik heb 8.0 geinstaleerd maar mijn windows zecht antivirus free is mogenlijk verouderd
Data base is out of date checked bij avg
kunt u mij vertellen wat hier aan de hand is ik heb er zelf niet zoveel verstand van maar ik weet wel een beetje de weg.
BVD
J.Greeven

bij mij blijft idd 1 van de door mij geforwarde html-mails hangen, echter alles geprobeerd, opnieuw geïnstalleer zelfs, maar hij blijft t doen...wat nu??? wat me wel opviel was dat na nieuwe installatie mijn 'oude' instellingen er nog in stonden?? (e-mail scanner uitgevinkt) maar ook weer niet allemaal, want de 'dagelijkse scan' stond weer op aan...zoals bij nieuwe installatie...heeft iemand n idee? Ook postvak uit (Outlook) is leeg, zelfs al gewist zodat Outlook bij opstarten n nieuwe aanmaakt...niets helpt, de mail blijft maar verstuurd worden, wat overigens niet te zien is in Outlook (veronzen items of postvak uit) maar wat de persoon die de mails ontvangt me verteld...niet handig!!

als ik de pc opstart verschijnt om de paar minuten rechts onder een venster met de melding "verbinding updateserver mislukt,
controleer de internet verbindoing enz
wat ik ook doe ik krijg dit niet weg
hoe han ik dat uitschakelen?

met dank P. J. Kramer

Lukt dit ook al niet?

na het installeren van avg free 7.5 naar avg free 8.0 is na twee dagen in eens e-mail scanner uit geschakeld. hoe kan dat en hoe weer inschakelen?

Zoek in de map Programfiles\avg\avg8.0 naar het bestand:
avgemc.exe.
Dubbelklikken...en presto! (hopelijk ;)

Ja hoor, dit werkt!! Dank voor de tip. Begrijp alleen niet waarom emailscanner elke keer op "not active" komt. Maar goed, ik weet nu hoe te handelen als het weer gebeurt.

ik krijg de email scanner juist NIET aan!!!
hij doet zn updates maar ik ben niet beschermt staat er er staat component is not active
vinkjes staan wel op incoming en notification, wordt er niet goed van!!!!! wie kan mij helpen, ik heb avg er al voor de 4e keer opgezet.... (natuurlijk de andere wel verwijderd)

Avg is steeds leuker... hij is behoorlijk zwaarder geworden ... lijkt net alsof McAfee hem overgenomen heeft.. je kan beter naar AVAST of Avira Antivir gaan

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwits_rland