Updates voor Windows 7 SP1: KB3212646 is kleinste maandelijkse beveiligingsupdate ooit (januari 2017)

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. In januari wordt daarin alleen een beveiligingslek dichtgeplakt. Cumulatieve update KB32172646, dat gisteren op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft verscheen, lijkt de kleinste beveiligingsupdate ooit die de softwaregigant voor Windows 7 heeft uitgebracht.
 
Deze maand wordt namelijk alleen in het Windows-onderdeel Local Security Authority Subsystem Service (LSASS) een belangrijk lek verholpen. Deze service wordt voor authenticatie gebruikt.
 
Eén belangrijk lek dichtgeplakt bij de maandelijkse beveiligingsupdates van Windows 7. Niet eens een kritiek lek en maar eentje! Dat is waarschijnlijk een nieuw record voor Microsoft: zo weinig lekken deze maand in Windows 7. Dat was het deze maand. Want Windows 7 krijgt geen verdere updates met nieuwe functies meer, alleen beveiligingsupdates tot 2020.
 
 Voor mensen die Microsoft Office hebben: ook in Microsoft Word 2016 wordt een lek gerepareerd. Updates voor Office worden echter apart geleverd, buiten de cumulatieve updates voor Windows 7 om.
 
Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 

Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7

Deel dit artikel: 

Reacties

heb de indruk dat de redactie geen rekening meer houd met windows 8.1 , vorige maand verdween het ook van de site. Er zijn nog genoeg mensen die met dit besturingssysteem werken.

Te meer omdat ik de maandelijkse update van 8.1 al een paar maanden niet meer binnen krijg. Een artikel over het verhelpen hiervan zoals bij W7 zou zeer welkom zijn.

Jawel hoor. Even geduld. Hier is het artikel:
https://www.gratissoftwaresite.nl/updates-windows-...

En informatie over voorgaande maandelijkse updates voor Windows 8.1 kun je hier vinden:
https://www.gratissoftwaresite.nl/windows-8.1-cumu...

De rollup KB32172646 heeft een cijfer (7) te veel en moet zijn: KB3212646. Deze rollup kan worden vervangen door alleen de beveiligingsupdate: KB3212642.

Kan iemand mij vertellen of ik nog steeds via het configuratiescherm en Windows Update te kiezen alle updates kan installeren? Ik heb automatische update uitstaan en doe dus een handmatige update.
Ik begrijp dat er twee update opties zijn maar voor mij is niet duidelijk bij welke alle updates worden meegenomen.
Ik draai W7 x64 Ultimate.

Je kunt kiezen voor de rollup (cumulatieve) beveiligings-update of voor alleen de beveiligings-update per maand.

Wanneer je scrolt naar "Windows Update" word e.a. uitgelegd:
https://www.schoonepc.nl/...

Bij het oranje icoon staat "belangrijke" en "optionele" updates, die moet je zelf beoordelen omdat MS het ook niet meer weet ;)

Bij het groene icoon kan je kiezen uit vier opties, waarvan "naar updates zoeken maar laat mij laten etc." de beste lijkt.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
rusla_d