Windows 7 en 8.1 krijgen vanaf 11 oktober ook maandelijkse cumulatieve updates, net als Windows 10

Vrijdag heeft Microsoft bekendgemaakt dat Windows 7 en 8.1 - net als Windows 10 - vanaf morgen ook cumulatieve updates krijgen. Dit betekent dat er maandelijks één enkele update voor Windows 7 en 8.1 wordt uitgebracht die alle reparaties en pleisters van die maand, en de maanden daarvoor, bevat.

Er verschijnen twee 'smaken': een maandelijkse update die alleen beveiligingslekken dichtplakt en een maandelijkse 'rollup' die beveiligings- en andere updates omvat. Deze updates hebben een enkel KB-nummer, net als bij Windows 10.

Morgen, dinsdag 11 oktober, komt de eerste enkelvoudige update voor Windows 7 en 8.1 uit. En vervolgens - net als vroeger - op elke 'pleister-dinsdag' (tweede dinsdag van de maand). Deze updates zijn cumulatief en bevatten dus ook alle pleisters en verbeteringen van voorgaande maanden, mocht je die nog niet hebben. De update van morgen heeft echter alleen niet-beveiligingsgerelateerde updates van september aan boord. De cumulatie van updates gaat in feite nu pas van start.

Behalve deze maandelijkse enkele, cumulatieve updates blijven er ook tussentijdse noodupdates bestaan voor ernstige lekken in bijvoorbeeld Internet Explorer en Office. Vreemd genoeg worden noodupdates voor Silverlight, Flash en Office niet meegenomen in de volgende maandelijkse 'rollup' en moeten apart geïnstalleerd worden: 'Many of these will be rolled into the next monthly rollup, although some will remain separate- including Office, Flash and Silverlight updates.'

Het voordeel van deze cumulatieve update-bundels voor Windows 7 en 8.1 (waar meerdere updates in één pakket verzameld zijn) is dat computers sneller bij te werken zijn, minder updates hoeven te verwerken en eerder up-to-date zijn. Je zult, kortom, minder snel updates missen door de cumulatieve benadering. Nadeel is wellicht dat je minder goed kunt kiezen welke updates je wel en niet wilt installeren.

Wat vind jij van de nieuwe cumulatieve update-rondes voor Windows 7 en 8.1 (die morgen - 11 oktober - dus ingaan)? We horen graag jouw mening in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik vraag me sterk afof al die updates wel echt zin hebben! Met een goede virus ; malware scanner en firewall voorkom je al veel en vooral geen geïnfecteerde sites bezoeken en o-p links klikken. Ik heb zoñ vermoeden dat die updates geen moer uitmaken. Windows blijft een eenlaags open raam systeem en dan hangt het vooral van de gebuiker en de externe beveiligings software af wat je binnenhaalt. Veel gedoe on niets dus..

Op deze manier kan Microsoft alsnog de backdoor en telemetry van voorgaande updates doordrukken. Afgelopen week was de bekende optionele update KB2952664 - “Compatibility update for upgrading Windows 7” weer in de aanbieding, dus de onbetrouwbaarheid van Microsoft blijft volledig gehandhaafd. Leve Linux Mint!

Aanvullend: het zou mij niet verbazen, als Microsoft alsnog Windows 7 en 8.x doordrukt naar Windows 10, gezien de opnieuw en vaker "aangeboden" update KB2952664, die Windows 7 en 8.x voorbereidt op de upgrade naar Windows 10!!!

Geen paniek over de versie van KB2952664 van 4 oktober.
Lees Microsoft's commentaar daarover:
"There is no Get Windows 10 or upgrade functionality contained in this update."

Lees hier: https://www.askwoody.com/...
of hier: http://www.infoworld.com/...

Deze nieuwe versie van KB2952664 is specifiek bedoeld voor wie Microsoft's "Windows Upgrade Analytics Service" wil kunnen gebruiken.
Andere gebruikers hebben die nieuwe versie van KB2952664 niet nodig.
Over "Windows Upgrade Analytics Service", zie bijvoorbeeld:
https://technet.microsoft...

Geen paniek over de nieuwe KB2952664, dus.
Wel was het razend stom van Microsoft om niet de tekst van de KB2952664 knowledge base pagina aan te passen. Ze hadden kunnen voorzien dat dat tot schrik, irritatie, en boosheid zou leiden.

dit werd hier op een vorige topic weken geleden gemeld , en de vraag gesteld hoeveel tijd deze updates in beslag zullen nemen, en het waarschijnlijk niet meer mogelijk is een update te weigeren. dus veel tamtam zullen we er niet meer hoeven over te maken.

Kan ik dan in windows 7, net zo als windows 10 de Privacy-instellingen handmatig aanpassen? Of moet ik dat als windows 7 gebruiker, als ik de cumulatieve update installeer, accepteren dat ik mijn privacy moet prijsgeven.

waarom heb je uberhaupt nog een Windos pc als je niets wilt prijsgeven? Ben je lid van een criminele organisatie dan?

Eindelijk dan.

hebben hierop maanden moeten wachten

Slechte beurt microsoft!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
span_e