Tip: Hoe kun je zeer trage en niet-werkende Windows Update weer snel laten updaten in Windows 7

Heel veel mensen hebben er last van: Windows Update onder Windows 7 is niet vooruit te branden. Urenlang, soms een nacht lang, controleren op updates levert niks op. Windows Update lijkt geheel dienst te weigeren. En daardoor zitten Windows 7 gebruikers die de moed hebben opgegeven dus met een onveilige pc, want de beveiligingsupdates komen ook niet meer binnen.

Op internet worden diverse oplossingen genoemd, maar lang niet alles lijkt voor iedereen te werken. Wij vonden nu eens een oplossing die echt werkt via Computerworld, waarna onze van updates verstoken Windows 7 pc eindelijk weer ging updaten. Zo kregen we Windows Update onder Windows 7 weer aan de praat, zonder in het Windows Register te hoeven duiken.

Repareer trage, niet werkende Windows Update onder Windows 7

1. Je hebt een nieuwere versie van de servicing stack van Windows 7 nodig: KB3020369 (april 2015) of KB3177467 (september 2016). De kans is redelijk dat je die al wel hebt, of je moet sinds april vorig jaar geen updates hebben gehad. Je kunt dit controleren door de updategeschiedenis te bekijken: Windows Update | Geschiedenis van updates weergeven.

Deze stap is optioneel: als je KB3020369 en/of KB3177467 al hebt dan kun je doorgaan naar stap 5!

Als je de update nog niet hebt: haal KB3020369, april 2015 servicing stack update voor Windows 7, dan binnen. Controleer onder Deze Computer (rechtsklikken) | Eigenschappen - Systeem of je 32-bit of 64-bit hebt en download dan de update die voor jouw pc is:

Download Nederlandse KB3020369 voor Windows 7 32-bit
(klik Download)

of

Download Nederlandse KB3020369 voor Windows 7 64-bit
(klik Download)

2. Start je pc opnieuw op en verbreek de verbinding met internet (haal de ethernetkabel uit je pc, schakel wifi uit)!

3. Installeer nu (als je deze update nog niet hebt) KB3020369 door te dubbelklikken op het gedownloade bestand en de aanwijzingen te volgen.

4. Start de pc opnieuw op en schakel internet weer in.

Als je KB3020369 of KB3177467 al hebt (zie 1.) dan is 5. de eerste stap:
5. Haal KB3172605, juli-updatepakket voor Windows 7, binnen op je pc. Dit is de update die de boel weer aan de praat moet krijgen. Kies weer de juiste versie (controleer onder Deze Computer (rechtsklikken) | Eigenschappen - Systeem of je 32-bit of 64-bit hebt).

Download Nederlandse KB3172605 voor Windows 7 32-bit
(klik Download)

of

Download Nederlandse KB3172605 voor Windows 7 64-bit
(klik Download)

6. Start je pc opnieuw op en verbreek weer de verbinding met internet (haal de ethernetkabel uit je pc, schakel wifi uit)!

7. Installeer nu - offline dus - KB3172605 door te dubbelklikken op het gedownloade bestand en de aanwijzingen te volgen.

8. Na de installatie van dit belangrijke bestand herstart je de computer opnieuw en kun je naar Windows Update gaan en Controleren op updates.


Onze (Engelstalige) Windows 7 pc bracht weer updates binnen na installatie van KB3172605...

Bij ons duurde het controleren op updates enkele minuten (in plaats van urenlang zonder resultaat) en daarna konden we zowaar updates voor Windows 7 downloaden! Hoera! Nadat de updates binnenkwamen moesten we nog wel heel vaak Windows opnieuw opstarten, weer op updates controleren, aanbevolen updates installeren, weer opnieuw opstarten, nog een keer controleren op updates enzovoort. Maar uiteindelijk is de pc weer up-to-date!

Helaas weten we ook dat lang niet alle oplossingen werken voor iedereen die te kampen heeft met trage, niet functionerende Windows Updates. Maar dit was de eerste oplossing die voor ons werkte en Windows Update weer aan de praat kreeg onder Windows 7. Wellicht de moeite waard om eens te proberen als je al maanden verstoken bent van updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

ik kan windows 7 service pack 1 niet instaleren en mijn updats komen ook niet binnen en ik krijg explore 11 er ook niet op
mvg mijn e-mail is spyro79@hotmail.be

beste
eerst werkte het wel en nu gaat dat niet meer wat kan ik doen ik heb die geinstaleert kb3020369 maar ik krijg geen updats binnen
mvg

Bedankt voor de tip,bij mij ontbrak KB 3172605 nu werkt windows update weer prima
48 update,s moesten erop,win 7 werkt prima.
Gr.kees

Als KB3172605 ook al geïnstalleerd was na een check gedaan te hebben in het register updates, wat moet er dan gebeuren?

KB3172605 verwijderen en opnieuw installeren?

Er is volgens mij nog een simpele oplossing:
Installeer 360 Total Security, ga naar tool Box, klik op Patch up,
en de updates stromen binnen.
Groetjes Peet.

SUPER!!! Hier heb je tenminste wat aan. Ik ben geen professional maar met dit stappenplan was het binnen no time geregeld.
Dank je wel.

Complimenten en hartelijk dank voor dit artikel. Na het volgen van de instructies lijkt er eindelijk weer beweging te zitten in het updateproces. Eerder uren bezig geweest zonder resultaat. Laptopje wat eigenlijk alleen op vakantie gebruikt. Had een jaar in een hoek gelegen. Updaten werkte niet meer. Het updaten is nog niet voltooid maar dit ziet er veelbelovend uit!

Na een upgrade van Windows Vista 32b naar W7 32b nederlandstalig kwamen ook geen updates meer binnen voor W7. Vista had voordien al een tijdje hetzelde euvel en ik had al menig maal naar een oplossing gezocht.
Na opvolging van deze raad kwamen de updates voor W7 weer binnen - ook meer dan 200.

Top - dank!

Ik heb gewoon dit programmaatje gedownload en aangeklikt welk systeem ik mee draai: W7 dus en toen zag halverwege de PC opeens dat ik meer updates kon binnenhalen.
http://download.wsusoffli...

Je kan het ook gebruiken voor W10 als daar iets niet wil updaten.

Windows7 & W8.1 updates tot Maart 2017:
http://winfuture.de/Updat...

Fantastisch, na meer dan een jaar problemen fix hier en fix daar, eindelijk opgelost.
Bedankt

Hier staan ze allemaal (de updates). Inclusief de recenste maandelijkse:
http://wu.krelay.de/

Je hoeft niet steeds de internetverbinding te verbreken om een update te installeren.
Schakel Windows Update uit. De minst verwarrende manier om dit te doen is via Start > Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Systeembeheer. Dubbelklik op Services, selecteer Windows Update en links bovenin is een knop om de service te stoppen.
Installer 1 update. Schakel windows update weer uit. Installeer volgende update. Schakel windows uodate weer uit. etc Tot je ze allemaal hebt geinstalleerd. Computer opnieuw opstarten en klaar.

W7 met 3172605 werkt truc.
met 70 belangrijke updates en 39 optionele updates, was het al geruime tijd geleden dat er een update binnen kwam.
thnx voor duidelijke uitleg.

met wsusofline, alle updates binnen een uur gedownload met een beperkte newsserver.
Daarna gedraaid op de laptop alle updates tot het moment van download gecontroleerd en geïnstalleerd zonder dat ik zelf hoef op te starten, heerlijk bij een nieuwe instalatie. w7 4,5 gb w10 was 10 gb. Een aanrader

Werkt goed jullie tip, dank daarvoor, anders had het weer dagen geduurd.

Microsoft, wat een service zeg pfff!

Via de telefoon activeren werkt niet. Weet iemand werkende cracks om windows te activeren?

Sinds november 2016 werkte Windows 7Update niet meer. Urenlang bezig maar geen updates.
Dankzij Reimage Repair Windows 7 update weer werkbaar en inmiddels ruim 74 noodzakelijke Windows 7 update geinstalleerd sinds november 2016. Weet iemand wat de oorzaak is van dit probleem ?

Helpdesk dicht normaal kan het via menu telefoonlijn

Met activeren via telefoon

Waar kan ik vinden via telefoon activeren? Staat er niet bij

Ben ontzettend dankbaar voor deze tip. Het updaten draait nu als een (snel)trein.

Ook een leuke oplossing:
http://getintopc.com/soft...

Super, er komen nu meteen 57 updates binnen :)

Ik moest vanwege een blauw scherm een image van Windows 7 van april 2016 terugzetten.
KB3020369 was reeds ge-installeerd. Ik heb KB3172605 binnengehaald maar het systeem weigert om dit update pakket te installeren.
Ik heb de aanwijzingen op Uw website opgevolgd maar het was zonder succes.

Heb je KB3020369 en/of KB3177467 wel? Anders is stap 1 ook noodzakelijk. En verbreken wifi én ethernet-verbinding is ook nodig bij het installeren.

Geweldige tip !!
Hartstikke bedankt

Ik heb de OEM versie op dvd gebrand. Het is de juiste versie die ik elke keer gebruik bij herinstallatie. Ik heb hier tot nu toe nog nooit problemen mee gehad.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nede_land