Tip: Hoe kun je zeer trage en niet-werkende Windows Update weer snel laten updaten in Windows 7

Heel veel mensen hebben er last van: Windows Update onder Windows 7 is niet vooruit te branden. Urenlang, soms een nacht lang, controleren op updates levert niks op. Windows Update lijkt geheel dienst te weigeren. En daardoor zitten Windows 7 gebruikers die de moed hebben opgegeven dus met een onveilige pc, want de beveiligingsupdates komen ook niet meer binnen.

Op internet worden diverse oplossingen genoemd, maar lang niet alles lijkt voor iedereen te werken. Wij vonden nu eens een oplossing die echt werkt via Computerworld, waarna onze van updates verstoken Windows 7 pc eindelijk weer ging updaten. Zo kregen we Windows Update onder Windows 7 weer aan de praat, zonder in het Windows Register te hoeven duiken.

Repareer trage, niet werkende Windows Update onder Windows 7

1. Je hebt een nieuwere versie van de servicing stack van Windows 7 nodig: KB3020369 (april 2015) of KB3177467 (september 2016). De kans is redelijk dat je die al wel hebt, of je moet sinds april vorig jaar geen updates hebben gehad. Je kunt dit controleren door de updategeschiedenis te bekijken: Windows Update | Geschiedenis van updates weergeven.

Deze stap is optioneel: als je KB3020369 en/of KB3177467 al hebt dan kun je doorgaan naar stap 5!

Als je de update nog niet hebt: haal KB3020369, april 2015 servicing stack update voor Windows 7, dan binnen. Controleer onder Deze Computer (rechtsklikken) | Eigenschappen - Systeem of je 32-bit of 64-bit hebt en download dan de update die voor jouw pc is:

Download Nederlandse KB3020369 voor Windows 7 32-bit
(klik Download)

of

Download Nederlandse KB3020369 voor Windows 7 64-bit
(klik Download)

2. Start je pc opnieuw op en verbreek de verbinding met internet (haal de ethernetkabel uit je pc, schakel wifi uit)!

3. Installeer nu (als je deze update nog niet hebt) KB3020369 door te dubbelklikken op het gedownloade bestand en de aanwijzingen te volgen.

4. Start de pc opnieuw op en schakel internet weer in.

Als je KB3020369 of KB3177467 al hebt (zie 1.) dan is 5. de eerste stap:
5. Haal KB3172605, juli-updatepakket voor Windows 7, binnen op je pc. Dit is de update die de boel weer aan de praat moet krijgen. Kies weer de juiste versie (controleer onder Deze Computer (rechtsklikken) | Eigenschappen - Systeem of je 32-bit of 64-bit hebt).

Download Nederlandse KB3172605 voor Windows 7 32-bit
(klik Download)

of

Download Nederlandse KB3172605 voor Windows 7 64-bit
(klik Download)

6. Start je pc opnieuw op en verbreek weer de verbinding met internet (haal de ethernetkabel uit je pc, schakel wifi uit)!

7. Installeer nu - offline dus - KB3172605 door te dubbelklikken op het gedownloade bestand en de aanwijzingen te volgen.

8. Na de installatie van dit belangrijke bestand herstart je de computer opnieuw en kun je naar Windows Update gaan en Controleren op updates.


Onze (Engelstalige) Windows 7 pc bracht weer updates binnen na installatie van KB3172605...

Bij ons duurde het controleren op updates enkele minuten (in plaats van urenlang zonder resultaat) en daarna konden we zowaar updates voor Windows 7 downloaden! Hoera! Nadat de updates binnenkwamen moesten we nog wel heel vaak Windows opnieuw opstarten, weer op updates controleren, aanbevolen updates installeren, weer opnieuw opstarten, nog een keer controleren op updates enzovoort. Maar uiteindelijk is de pc weer up-to-date!

Helaas weten we ook dat lang niet alle oplossingen werken voor iedereen die te kampen heeft met trage, niet functionerende Windows Updates. Maar dit was de eerste oplossing die voor ons werkte en Windows Update weer aan de praat kreeg onder Windows 7. Wellicht de moeite waard om eens te proberen als je al maanden verstoken bent van updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb de update KB3020369 gedownload, opnieuw opgestart ethernetkabel eruitgehaald gedubbelklikt maar kreeg deze melding:
Er is een fout opgetreden: 0x80080005
Uitvoeren vanaf de server is mislukt.
(Ik was echt niet verbonden met het internet)

Kan het zijn dat je KB3020369 en/of KB3177467 al had op je pc? Dan hoef je die niet eerst te downloaden en kun je beginnen met stap 5. Tekst is wat verduidelijkt daarover. Hopelijk krijg je de updates werkend!

Uiteindelijk is het gelukt, was ook iets mis met windows update (kon wuauclt.exe niet vinden) diagnostische tool van microsoft gedownload, gaf aan dat het probleem was gerepareerd maar helaas. Daarna met Windows Repair "windows update" gerepareerd. De hele procedure opnieuw uitgevoerd et voila.

Had het zelfde probleem, het was al gedownload, maar super redactie voor uw duidelijke uitleg, alles werkt nu op mijn pc weer prima.

Bestaat er ook zoiets voor Vista?

Lees vooral de reacties van Spiff:

https://www.security.nl/p...

Daar zou je eigenlijk geen tip over moeten verkrijgen, Microsoft zou dit zelf moeten oplossen, en niet de gebruiker die voor Windows betaald heeft. Ik vind het erg dat er zo word omgegaan met de gebruiker, vooral omdat er ook oudere mensen zijn die hier geen verstand van hebben. Microsoft zou zich moeten schamen, ook voor het data gegraai dat ze op grote schaal plegen.

geweldige tips eindelijk weer updates sinds aug.
ik sluit me aan bij Spierings, niets bij Microsoft werkte.

ik heb dit probleem met vista.. is daar ook een oplossing voor?

hele goede tip. mijn updates komen gewoon weer binnen.
wel iets merkwaardigs gemerkt, windows explorer crasht steeds bij kopiëren sinds de updates, zijn er meer mensen met een dergelijk probleem?

opgelost, conflict met My Winlocker.
verwijderd en alles loopt weer als een zonnetje...

Ook ik was zeer verheugd over de oplossing welke GS presenteerde op haar site. Moest wegens omstandigheden W7 opnieuw installeren middels een cd. Natuurlijk liepen mij updates ook vast. De sites op de windows helpdesk waren zeer uitgebreid maar niet doelmatig voor mij, deze hielpen mij niet. De raad van GS opgevolgd en ja hoor de 231 downloads inmiddels . Hartelijk dank hoor voor deze geweldige oplossing.

oplossing werkt prima.
Bedankt voor de tip.

Bedankt, werkt 100% goed.

Het werkt eindelijk, bedankt voor de tip!

dit is de enige site die een deftige uitleg hieromtrent geeft en waarvan het resultaat ook nog eens werkt ! (bij mij alleszins wel). Bedankt !!!

Helaas voor vista nog steeds geen oplossing ook die wordt aangedragen door Spiff werkt niet helaas.

Vrees dat er niks anders op zit om straks van mijn kerst gratificatie maar een nieuwe PC kopen.

Perfecte tip. Windows 7 pc draaide al 3 volle dagen uit zichzelf (dus zonder job) met zoveel processorcapaciteit (plm. 30%) dat continu de koeling in de hoogste stand schakelde. Dit zonder dat er Windows updates binnen kwamen. Na bovenstaande stappen te hebben uitgevoerd kwamen 26 updates binnen en vervolgens, na restart en installatie, nog eens 15 updates. De processorcapaciteit in rust is nu weer gewoon 0 tot 1%.

Bedankt voor deze tips, Redactie. Ik heb de update engine van een w7 pro pc weer werkend gekregen, het liep als een trein. Pc heeft sedert mei van dit jaar niet meer kunnen updaten

Nu zijn er wel weer andere problemen, waar Microsoft waarschijnlijk meer van weet, als ik een paar vensters tegelijk open, staat de boel gelijk vast. Hebben andere mensen hier ook last van?

Hier heeft het gewerkt.
de beide updates, een voor een geinstaleerd, en daarna een kwartiertje wachten, en opeens kwamen ze binnen rollen.
hartelijk dank.

Tweede W7 pro pc werkend gekregen. N.a.v. mijn vorige reactie van 19 november:
twee pc's die bevriezen... Oplossing, klinkt heel dom, ik weet het, maar installeer de aanbevolen updates ook. PC's werken weer als een trein. Nogmaals bedankt redactie!

Hallo redactie,
Ook bij mij werken de updates weer dankzij de gebruiksaanwijzing van jullie.
Eerst update 3172605 binnengehaald en geïnstalleerd, daarna kreeg ik 21 updates binnen. Wellicht volgen er nog meer.
Bedankt voor de gouden tip, weer een tevreden gebruiker van W7.
Met vriendelijke groet, André.

Hopla, weer 16 updates binnengehaald.
Dat gaat goed zo, perfect!
André.

Niet te geloven, dank zij deze tip en de duidelijke uitleg werkt mijn laptop voor het eerst, na maanden perfect. Ik had zomaar eventjes recht op 222 gewone, en 15 optionele updates. Na de opdracht volbracht te hebben duurde het 'zoeken naar updates' zeker een kwartier. Wat best spannend was, en daarna UREN voor al die prachtige dates mijn pc waren binnengeslopen. Dus nogmaals heel erg bedankt. Ook ben ik wel een beetje fier op mezelf, omdat ik ondanks mijn 80 jaren op de teller dit toch maar heb klaar gekregen. BEDANKT.

Gisteren de desktop aan het update-infuus gekregen en vandaag laptop nummer twee.
Geweldig, kunnen jullie je voorstellen hoe trots ik op de redactie van GS ben?
Nogmaals bedankt voor de gouden tip,
André.

Hier kun je beveiliging update KB3191203 ophalen voor Windows Vista

Je moet wel geduld hebben gisteren heb ik het programmaatje 6 uur laten zoeken , vanavond pc gestart en ook het programmaatje laten zoeken en ja hoor binnen enkele minuten kwam de update binnen.

Wel eerst automatisch zoeken naar update zoeken uitschakelen.

Werkt als de "gemeerde bliksem"!! Heb Windows 7 opnieuw geïnstalleerd, binnen een halve dag alle updates (meer dan 200) binnen en verwerkt!

gemeerde = gesmeerde

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland