Drie manieren om de update-functie van Microsoft Security Essentials weer te laten werken

Sommige mensen melden dat de update-functie van virusscanner Microsoft Security Essentials niet werkt. Dit kan voorkomen als u Automatische updates in Windows heeft uitgeschakeld. Hier enkele oplossingen.

Microsoft Security Essentials (MSE) weer automatisch laten updaten


1. Automatische updates Windows aanzetten

Als u de Automatische Updates van Windows heeft uitgezet, dan werken de updates voor MSE ook niet. De eenvoudigste oplossing is dus in Windows onder Start | Configuratiescherm | Automatische updates de updates dan weer aan te zetten door Automatisch (aanbevolen) te selecteren en te zorgen dat dat 'Elke dag' gebeurt. (Dit menu is ook te vinden door rechts te klikken op Deze computer, dan Eigenschappen te kiezen en vervolgens het tabblad Automatische updates).

2. MSE dagelijks een snelle scan laten doen

Een bezoeker gaf de tip dat u er ook voor kunt kiezen om iedere dag een Snelle scan te doen in MSE en ervoor te zorgen dat Microsoft Security Essentials zich altijd eerst update voor zo'n scan.

Open daarvoor MSE en ga naar het tabblad Instellingen. Onder Geplande scan kiest u bij Wanneer voor Dagelijks (en laat het vinkje staan bij Geplande scans uitvoeren...). Ook moet er een vinkje staan voor Zoeken naar de nieuwste definities.... Het vinkje bij Geplande scan alleen uitvoeren... kunt u misschien beter weghalen. Klik als u alles ingesteld heeft op Wijzigingen opslaan.

3. MSE Update Utility installeren

Een derde optie is om een apart programmaatje te installeren dat ervoor zorgt dat MSE automatisch geüpdate wordt. Maar als u hiervoor kiest kunt u net zo goed de Automatische updates van Windows weer aanzetten, want deze applicatie blijft op de achtergrond draaien. Bovendien gaf de MSE Update Utility (zoals het heet) bij ons een foutmelding voordat het opstartte en is .NET 3.5 nodig. Maar goed, misschien werkt het bij u...

Update 3 december 2009
En lees hier nog een vierde methode om MSE te updaten via de Taakplanner.

Reacties

Het downloaden voor de eerste keer kost best wat tijd.

eerste keer MSE downloaden
afwachten maar...

Pfff nou ik heb hem al maanden en manden werkt die perfect..en sinds vandaag update die niet meer:S
Beetje ziek van dat microsoft software altijd wel weer wat..ik pleur hme der dalijk af en klaar dermee

Hier is waarschijnlijk de beste manier voor het automatische updateprobleem van MSE. Hiervoor moet men een 'sleutel/key' bijstellen in het register, daar kan men instellen dat MSE b.v. elk uur naar nieuwe virusdefinitie-updates moet gaan zoeken...

Voor uitleg hoe dit kan zie: http://www.mydigitallife.... (zie punt 5, via Google zijn er ook andere sites te vinden die deze oplossing ook aanbevelen. Allemaal wel in Engels.)

Dit is een hele logische oplossing en blijkt perfect te werken, maar pas wel op als u, net als ik, niet echt bekend bent in het register, zoek dan nauwkeurig uit hoe alles moet met de 'machtigingen' enz., en of dit in elk account op de pc ook apart moet worden bijgewerkt weet ik ook niet!? Maar het lijkt mij allemaal de moeite wel waard als ik MSE ga gebruiken!

5. Increase Microsoft Security Essentials Virus and Spyware Definitions Signature Update Interval

The default 24 hours signature update interval of MSE may prove to be too long for some computers, as most computers are not leave to be running 24 hours everyday, causing Microsoft Security Essentials not updating virus and spyware definitions database to be out-of-date and put the computer at risk.

With a simple registry hack, Microsoft Security Essentials can be instructed to check for updates more than once a day (default is every 24 hours – once a day). Follow the guide below to change the registry key to allow MSE to check and update virus and spyware definitions signature database every few hours. Ability to perform and update process more frequently also able to solve the issue when MSE does not update its definitions database automatically.

Follow the guide to tweak the registry to change the Microsoft Security Essentials signature update interval:

1.Run Registry Editor (RegEdit).
2.Navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Microsoft Antimalware/Signature Updates

3.In the right pane, (take ownership and grant full control permissions on a registry key), a REG_DWORD value named 'SignatureUpdateInterval'.
4.Double click on the 'SignatureUpdateInterval'. By default, its value is 24 (in Decimal) or 18 (in Hexadecimal). Change its value to any number between 1 and 24 (both inclusive) in Decimal.
The numerical value determines how frequent and how fast (in hours) Microsoft Security Essentials will check for updates and update the virus and spyware definitions.

5.Restart the computer.

(Ik heb het zelf, "na aangemeld te zijn als administrator", ingesteld op 1 en er wordt nu elk uur een update "Bijgewerkt". Als er gelijktijdig een 'volledige scan' gaande is dan gaat deze ondertussen óók gewoon door.)

Kleine aanvulling op bovenstaande...

Als men de bovengenoemde sleutelwaarde in het register op 1 (Decimaal) zet, waarná er dus elk uur wordt gecheckt op nieuwe antivirusdefinities/updates, zal de éérste check ná het opstarten van de pc toch nog een uur dáána pas plaatsvinden, en als de pc ingeschakeld blijft zal dit ná de eerste update/check wél "om het uur" automatisch blijven gebeuren, gerekend vanaf het opstart tijdstip...

Het is in dit verband dan ook raadzaam om éénmalig na het opstarten van de pc, zélf even handmatig op "Bijwerken" te klikken, zodat u meteen up-to-date bent! :-)

Hier was ik naar op zoek. Geweldig!

Alleen moest ik ipv "UpdateSignature all silent" "UpdateSignature -all -silent" toepassen, maar dat zal wel met windows 7 te maken hebben.

Dit sloeg overigens op de vierde methode.

mse niets dat werk puur slecht mse weg er mee.

Hoezo niets?? Leg eens uit. En welke gebruik jij dan. Ik vind MSE gewoon goed. AVG is zeer traag en sloom en Avast is ronduit super super slecht.
IK GA VOOR MSE.

doet je best met mse

als avast zo super slect is en dan toch zo veel gebruikers.tja dan heb je gelijk.

Avast heeft een beter marktaandeel tot nu toe. Avast versie 5 zal het systeemm trager maken door het nieuwe interface. Dat is met AVG van 8 naar 9 ook gebeurd. Veel te zwaar een pc.
MSE daarintegen is nog maar net begonnen en het is simpel, licht en bijzonder snel.

avast is op z'n bek gegaan met uitgifte van false positives! heeft grote imagoschade nu net zoals AVG! Avira gratis versie beweert snel te updaten, maar is niet zo. mse met je in de gaten houden. is er nog ergens een virusscanner die goed is maar die hier niet bekend is, of zijn we overgeleverd aan de grillen van de bestaande bekende merken!

Zojuist Windows Update laten zoeken naar updates, niet beschikbaar.
Meteen daarna MSE op bijwerken gezet, die vond updates voor MSE.
Kennelijk pakt Windows Update niet of niet altijd de updates van MSE mee.

tip als je scanner op dagelijks zet doet hij nog niets.even bij de taakplaaner kijken dan ziet je hij staat nog steeds op zondag via de taak planner dagelijks zetten probleem opgelost ook je updates doen het.

reactie graag,groet bob

dit was bij mijn ook zo

Nog 1 tip die er niet staat.
Open MSE en kijk bij - HELP - Je kan een MSE upgrade uitvoeren voor de laatste versie.

Ik heb een vrij uitgebreid emailcontact gehad met MS over dit probleem.
De bedoeling kwam er toch wel opneer dat je als gebruiker je bewust moest zijn dat je MSE gebruikt en daar ook op let v.w.b. de updates. en dat dit dus niet allemaal zo autom. verloopt zodat je vergeet dat je MSE hebt draaien maar je bewustzijn hier op focust. Is opzich ook wat over te zeggen. Er zijn toch nog veel mensen die niet eens weten of ze een virusscanner hebben. Er komen ook geen waarschuwingen dat de boel verouderd is. Daar moet je dus zelf een beetje opletten. Iets met eigen verantwoording, denk ik.

Kleine aanvulling.
Die eigen verantwoordelijkheid begint natuurlijk al bij 't bewust uitzetten van Windows Automatische Updates.
Om vervolgens te klagen dat de boel verouderd is en dus niet bijgewerkt wordt.
Maarja daar was je je eigen natuurlijk niet meer van bewust.

De automatische updates zijn ingesteld op de manier zoals ik dat wil en zover dat kan binnen de beperkte mogelijkheden die geboden worden. Daar heb ik mijn redenen voor en dat is inderdaad mijn eigen verantwoordelijkheid.

Microsoft wordt steeds op de vingers getikt vanwege de veel te ver gaande integratie van haar producten waardoor andere producten nagenoeg buitengesloten worden. Je mag verwachten dat Microsoft daar iets van leert. Helaas blijkt hier alweer dat dit niet het geval is.

Er is dus alle reden om te mekkeren over een verouderde en niet bijgewerkte virusscanner. Ik althans vindt het niet normaal dat als ik de zender op mijn autoradio naar een betere frequentie over wil schakelen, ik de motor zo ingesteld moet hebben dat de leverancier onbeperkt toegang tot mijn auto heeft en er op elk moment van de dag aan kan zitten sleutelen. Microsoft maakt geen beroerde producten, wel zijn ze stuitend arrogant.

Spontane update binnengekregen, dus zonder op bijwerken te klikken.

Zowel virus als spyware 1.69.1105.0
18-11-2009 van 10.55 uur

Heb Automatische update aan staan.

gratis software is niet voor niets gratis! als je wilt dat alles automatisch gaat, light on resources is, meerdere keren per etmaal update, geruisloos op de achtergrond draait, wees dan niet te beroerd om een paar tientjes te betalen. ik heb genoeg geprutst met avira (mn hele machine lag plat, virusje...!!), avast (vertraagd t systeem ook), MSE (probleem hier bekend). En Over AVG zullen we het maar niet hebben lijkt me.

Beste redactie: kom eens met een gratis antivirus-progje dat wel geruisloos is/licht is/automatisch update/volledig op de achtergrond draait, kortom WAAR JE GEEN OMKIJKEN NaAR HEBT. Zolang ik dat hier niet zie blyf ik G-DATA elk jaar een paar tientjes geven.

Michel

Ik heb nu al een tijdje Avast 5 beta 2. Update automatisch. Probeer maar en je zult net zo enthousiast zijn als ik ben. Na 2 jaar Gdata en nu Avast werkt ook alles veel sneller. Hier heb je inderdaad geen omkijken naar!

avast prima av zonder problemen

Doet Windows Update ook automatisch een update van MSE?
Zo ja, kan je dan niet methode 1 en 2 op verschillende tijdstippen laten uitvoeren, zodat MSE 2x per dag wordt ge-updatet?
Dit heeft natuurlijk alleen zin, als Microsoft de virusbibliotheek van MSE meerdere malen per dag ververst, Avast geeft 2 tot 3 keer per dag een update, hoe zijn de ervaringen met MSE?

Ja, de update van MSE schijnt te lopen via Automatische updates.

Dat hele update gedoe in MSE werkt alleen goed als je je PC 24/7 aan heb staan. Als je 't verwaarloost met updates dan gaat er soms iets autom. werken. Je weet nooit wanneer. Wat maakt 't nou uit om even bijwerken te bijwerken. Ik ben er zeer tevreden mee. Alle tips in artikel, zijn volgens mij standaard instellingen in MSE.

Nee hoor, zeker geen standaardinstellingen. MSE staat ingesteld om een keer per week te scannen en niet dagelijks. En de derde tip gaat natuurlijk buiten MSE om. En sommige mensen hebben de automatische updates van Windows uitstaan - wat ook niks met MSE te maken heeft.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk