FileZilla

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.6 (588 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

FileZilla is een FTP-client waarmee u op eenvoudige wijze webpagina's en bestanden kunt uploaden en downloaden van en naar een server met behulp van het File Transfer Protocol (FTP). FileZilla is snel en simpel in het gebruik en heeft een overzichtelijke interface waarop u in een oogopslag alles kunt overzien.

Het hoofdvenster toont:
- dienstmededelingen
- bestanden die u wilt uploaden
- bestanden die al op uw server of webspace staan
- actieve voortgang van de bestandsoverdracht (het upload-proces)

FileZilla biedt de mogelijkheid tot encryptie (SFTP met behulp van SSH en FTP met behulp van SSL/TLS) en ondersteunt de hervatting van bestandsoverdrachten ('resume'). Verder heeft FileZilla de beschikking over een Site Manager, waar u de instellingen van meerdere websites en servers kunt aanpassen. Vanaf versie 3.3 zijn meerdere connecties met servers in tabbladen te openen.

Een zeer handige functie is dat u met FileZilla bestanden van de server kunt downloaden, bewerken en automatisch weer uploaden in één actie.

FileZilla is ideaal voor iedereen die bestanden moet uploaden naar een server.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Filezilla werkt (al jaren) prettig bij mij. Je moet wel een basis kennis hebben van hoe FTP nu eigenlijk werkt (denk aan eventuele accounts en wachtwoorden). Daarna is het peanuts. Wel even opletten met downloaden dat je de juiste taal hebt. Het lijkt er op dat je (versie 3.41.2) de taal niet kunt wijzigen en Engels wordt standaard geïnstalleerd. Talen toevoegen is mij niet gelukt. Je kunt ze wel downloaden (taalmodulen) maar die zijn bedoeld voor Linux en ja... onder Linux werkt alles makkelijker dan onder Windows maar dat is een persoonlijke mening :-)

Kan mij iemand zeggen hoe dat werkt?

De up-grade 3.35.1 slaat de plank mis. Wat fout kon gaan ging ook fout. Website is niet over te brengen. Terug gegaan naar een oudere versie 3.34.0 die wel werkt.
Bah het heeft mij een halve dag gekost om de website weer goed te krijgen.
Dit ben ik van FileZilla niet gewend. Is ook de eerste keer.

Het is de laatste tijd wel lastig om de nieuwe versie binnen de oude versie te downloaden. Steeds weer de melding dat de nieuwe versie niet kan worden gedownload. Probeer het later opnieuw.... En dat is vaak pas weken later voor het lukt.

Ik heb bestanden gedownload via filezilla, maar hoe kan ik ze openen dan?

Ik gebruik sinds kort FTP in Firefox en die voldoet voor mij persoonlijk prima.

als ik filezilla ftp open en naar mijn website ga dan opent hij standaard in / dan moet ik zelf klikken op /public/sites/www.opperheks.nl kan ik dat niet vastzetten zodat als ik filezilla open hij daar meteen naar toe gaat.???

groetjes Diana

Ik weet niet waarom, maar de laatste versie 3.11.0.2, reageert een stuk trager dan zijn voorgangers.

Als u slechts een beperkte client nodig hebt dan kan u overwegen FireFTP te gebruiken, dat zit ingebakken in FireFox en het is malware vrij.

Lees nauwlettend onze installatie-instructies en je krijgt deze adware (want malware is het niet) niet op je pc.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk