Problemen met bepaalde, zelf gemaakte mappen in Outlook te verwijderen. Hoe doe ik dat?

Vragensteller: 
Roger Meesters
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Beste,
ik wek op mijn PC met officieel, aangekocht Windows'10, heb wel destijds via kennis het Outlook 2013 of 2016 (gekraakte versie) laten op PC zetten, kan daar heel goed mee werken,om mijn postbus met mails te ordenen heb ik zelf ""MAPPEN"" gemaakt volgens mailsoorten etc. staan allen mooi aan de Linkerzijde van mijn scherm, deze week heb ik enkele mappen opgeruimd en leeg gemaakt had mails en info's niet meer nodig, toen ik dan de lege map (links scherm) wou definitief wegdoen dat lukte niet en ik kreeg op scherm de melding ""U HEBT NIET DE JUISTE MACHTIGINGEN VOOR DEZE MAPPEN WEG TE VERWIJDEREN.
Wat moet ik doen!!!want krijg ik mijn PC zeker niet opgeruimd en bij sommige ook gemaakte mappen lukt het mij wel deze te verwijderen. Graag uw hulp aub en dank bij voorbaat Groeten

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Graag aub antwoord en hulp op mijn boven gestelde vraag, met dank

graag antwoord op mijn vraag aub

graag aub antwoord op mijn vraag

Op deze manier eis je hulp in plaats dat je er om vraagt! Als ik wat meer tijd heb zal ik je proberen te helpen. Geduld is een schone zaak!

Beste,
sorry maar heb ik het niet bedoeld ik ben 70+ , kan wel vanalles met mijn PC maar toch ben ik bang dat ik iets verkeerd of teveel zou verwijderen, en hoe en waar ik mij zelf die machtiging bij mijn Outlook 2013/2016 moet geven of doen weet ik niet.
alvast bedankt op voorhand bij eventuele hulp en de groetjes / Roger

@Roger, oké dan kwam het bij mij verkeerd over! Probeer eerst eens wat Writer hieronder beschreef, want dat is echt de eerste stap. Lukt dat niet, dan kan er één of ander proces in de weg zitten. Om dat op te lossen kan je het programmaatje https://lockhunter.com/do... downloaden en kijken of dat soulaas biedt.
In het uiterste geval kan je nog een Linux versie zoals bijvoorbeeld Linux Mint op een USB stick zetten en je computer hiervan opstarten. Linux dan niet laten installeren maar in live modus draaien. Dan kan je in Linux in hun bestanden verkenner de gewenste mappen verwijderen.
Evenals Writer wens ik je succes.

Edit: sorry maar dat gaat niet werken in Outlook. Werk ik zelf niet mee, maar mijn methodes hierboven gaan alleen maar op voor Windows mappen. Ik zal morgen eens kijken of ik zelf Outlook kan installeren om daar wat mee te experimenteren.

Ik heb inmiddels Outlook geïnstalleerd en heb er wat mee geexperimenteerd.
Gevonden oplossing:
Waarschijnlijk ben je nu ingelogd met een Standaard gebruikersprofiel. Het eenvoudigst is het om je profiel te wijzigingen in een Administrator profiel, dan krijg je automatisch alle rechten om mappen te verwijderen.
Probeer dit eens uit.

afbeelding van WriTer

Gebruik zelf geen Outlook meer, maar probeer dit eens.

Rechtsklikken op de mailmap, eigenschappen kiezen, tabblad Machtigingen, rechten instellen.
Of heb je mischien problemen met een add-on zoals Xobni?
Verwijder die of een andere en probeer het nog eens.

Succes!

"Wandelen is het beste medicijn"

Reageer