Windows Live Mail 2012 geeft inhoud mail niet meer weer, hoe op te lossen?

Vragensteller: 
Elbert Veen
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Sinds 1 week kan ik nog steeds mails verzenden en ontvangen. Echter alleen de aanhef(dus de kop van de mail + datum) is zichtbaar. Niet de inhoud(tekstgedeelte) van de mail. Zowel bij de verzonden als de ontvangen. B.v.u stuurt mij een mail,dan zie ik wel dat die afkomstig is van uw site. Maar de inhoud niet.
Daar staat nu de melding : Het bericht kan niet worden weergegeven. Controleer de schijfruimte. Is door mij gedaan. Vrije schijfruimte 380 GB van de 447 GB beschikbaar. Lijkt geen oorzaak. Maar wat dan wel ?

P.S. hoe zie ik uw advies, omdat de inhoud van de mails niet worden weergegeven ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Vdaal91

Windows Live Mail wordt officieel niet meer ondersteund door Microsoft.

Ik zie dat u Windows 10 gebruikt, u kunt overstappen naar Windows Mail die ingebakken zit in Windows zelf! Volgens mij is het zelfs mogelijk om alle gegevens te importeren in uw nieuwe mailapplicatie.

Mocht u toch liever een Outlook Express idee hebben kunt u Mozilla Thunderbird proberen, importeren gaat daar ook automatisch volgens mij!

https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/thunderbird-mailprogramma-pop3-imap

Bedankt Vdaal91 voor uw snelle reactie.
Mijn mailadres is .....@gmail.com Dat wil ik graag behouden.
Kan Windows mail hieraan gekoppeld worden ?

afbeelding van redactie

Mail in Windows 10 ondersteunt Gmail.

afbeelding van Vdaal91

Oeps, excuses voor deze (zeer) late reactie!
Gelukkig heeft de redactie uw vraag al kunnen beantwoorden.

Graag horen we nog of het is gelukt om het in te stellen.

Ik zou graag even willen inhaken op dit bericht, gezien mijn vader met hetzelfde probleem kampt. Dit probleem doet zich vreemd genoeg enkel voor bij de mailtjes die hij vanaf 28-9 ontvangt. Bij alle voorafgaande mails is de inhoud gewoon zichtbaar.

Ik heb er van op de hoogte dat Windows Live Mail niet meer ondersteund wordt. Maar mijn vader is iemand van de oude stempel die jarenlang met Outlook Express heeft gewerkt. Hij werkte met mappen etc met mails van jaren terug. Dus leek Windows Live Mail voor mij de meest voor de hand liggende overstap.

Ondanks dat WLM niet meer ondersteund wordt, is dit volgens mij al langer het geval en heeft het programma vlekkeloos gewerkt tm afgelopen week. Dat vind ik vreemd waardoor ik vermoed dat het probleem elders ligt.

Verder is het probleem hetzelfde; hij ontvangt wel gewoon alle mails maar krijgt bij de inhoud de volgende foutmelding:

Het bericht kan niet worden weergegeven
Windows Live Mail heeft een onverwacht probleem ontdekt bij het weergeven van dit bericht. Controleer of er voldoende geheugen en schijfruimte op de computer vrij is en probeer het opnieuw.

Uiteraard is er meer dan genoeg schijfruimte. Het gaat om een @ziggomail emailadres, en alle inhoud is op de online inbox site van ziggo gewoon leesbaar. Dit probleem heeft zich nooit eerder voor gedaan en is pas vanaf vorige week ontstaan. Iemand een oplossing hiervoor? Ik wil hem ooit richting een nieuw format duwen, dus als er suggesties zijn voor goeie vervanging waarbij de overgang voor hem het makkelijkst is, dan zijn die altijd welkom! Voor nu zou ik het probleem in WLM graag willen oplossen voor hem. Vriendelijk bedankt!

Ik heb identiek probleem sinds 17/12/2020. Een oplossing zou zeer welkom zijn

Ik heb met dezelfde problemen te kampen gehad en ben daarom, na lang aarzelen, overgestapt op Thunderbird. Alle problemen opgelost, had ik veel eerder moeten doen.

Koos heeft gelijk, geen microsoft mail, het heeft alleen maar voordelen, echt waar.

Heb sinds gisteravond (07-01-2021) hetzelfde probleem, vermoedelijk n.a.v. een automatische update van Windows10. Mails komen nog wel binnen maar ik kan ze niet meer openen (dus niet lezen).

Ik weet dat Windows Live Mail verouderd is en niet meer wordt ondersteunt, maar ik heb een uitgebreid email-archief met meerdere (sub)mapjes dat 15 jaar teruggaat, en dat wil ik dus niet kwijt...!

Iemand nog een idee hoe Windows Live Mail weer werkend te krijgen is...?

Hallo Harold ,

Lees hier eens de gegeven antwoorden van @karelVos , er zijn meer gegeven antwoorden van @karelVos , wanneer de eerste oplossing niet werkt , door scrollen zie de link .

https://answers.microsoft...

Alvast bedankt, gaat dit zeker uitproberen, maar... welke van de "nullen" moet in in de waarde "1" veranderen, degene die tussen haakjes staat...?

Daar durf ik geen antwoord op te geven , u zit in het register .
Wanneer ik een fout antwoord geef , heeft u misschien nog een groter probleem

Ik zie wel deze reactie nog van @karelVos , misschien is dit een oplossing .
Kan ik niet met zekerheid zeggen , ik gebruik Windows Live mail niet .

Daarom schreef ik eerder al dat je die 3 registervermeldingen ook zelf kunt aanmaken.

Om het je makkelijker te maken:

1. Sluit WLM af !!!

2. Op mijn Onedrive https://1drv.ms/f/s!AGbBT...

staat het bestandje Win10_WLM1.ZIP

Download dat en sla het op op het bureaublad. Dubbelklik erop, dan zie je Win10_WLM1.REG. Dubbelklik daar weer op en sta registeraanpassingen toe. PC opnieuw opstarten.
Nu zijn die 3 registervermeldingen er wel en hoort WLM weer te werken.

Hallo Mickey,

Heb zojuist de overige antwoorden van Karel Vos bekeken en aangezien ik die 3 registervermeldingen niet had staan heb ik "zijn" zip-bestandje gedownload. Vervolgens aangezet en het register is/werd aangepast.
Het lukte vervolgens op de meest recente email die ik had ontvangen weer te kunnen openen, zelfs zonder dat ik de PC opnieuw heb opgestart...

Het lijkt dus of WLM weer werkt, maar houd nog even een slag om de arm voor wat er evt. gebeurt na herstarten computer... Ga voor de zekerheid zo wel meteen mijn emailarchief back-uppen... ;-)

In ieder geval bedankt voor de tip(s) !!!

wat een top antwoord en register change.. werkt gelijk weer . bedankt

Geweldige tip Mickey! Heel erg bedankt, het werkte meteen, zonder opnieuw opstarten. WLM is voor mij een perfecte mail cliënt, veel handiger dan de Windows 10 mail.

@Jordy Van Lugt en @Jacob van Gunst .

Fijn om te lezen dat Windows Live Mail weer werkt , bedankt voor het terugmelden .

Hoi Mickey, om probleem van berichten die ik niet meer kon lezen in WLM, op te lossen, heb ik van je uw Onedrive https://1drv.ms/f/s!AGbBT... Win10_WLM1.reg afgehaald en uitgevoerd. Bij opstarten WLM zag ik mijn berichten nu wel. Alles ok hier vermoed ik.
Doch ik had eerst domweg een verkeerde bestand afgehaald en uitgevoerd, nl.win10_folderfix.reg. Ik weet niet wat dit regedit-bestand doet. Ik heb tot nu toe ( nog maar halfuurtje geleden gebeurd ) nog niets abnormaals gemerkt, doch maak ik me zorgen. Kun jij mij zeggen wat deze win10_folderfix.reg juist aanricht in mijn registry? En wat ik er eventueel kan aan doen?
Hartig dank in elk geval.

Hallo luc db ,

het bestand wat u heeft afgehaald van One Drive om Windows Live mail weer te laten werken , is niet van mij maar van @karelVos .

Lees hier het gegeven antwoord van @karelVos , wat het bestand win10_folderfix.reg betekent .
Heeft te maken met mappen in de verkenner die niet meer open gaan na een update .

https://answers.microsoft...

Reageer