Windows Live Mail 2012 geeft inhoud mail niet meer weer, hoe op te lossen?

Windows
Windows 10
Elbert Veen
25 augustus 2020 - 11:08

Sinds 1 week kan ik nog steeds mails verzenden en ontvangen. Echter alleen de aanhef(dus de kop van de mail + datum) is zichtbaar. Niet de inhoud(tekstgedeelte) van de mail. Zowel bij de verzonden als de ontvangen. B.v.u stuurt mij een mail,dan zie ik wel dat die afkomstig is van uw site. Maar de inhoud niet.
Daar staat nu de melding : Het bericht kan niet worden weergegeven. Controleer de schijfruimte. Is door mij gedaan. Vrije schijfruimte 380 GB van de 447 GB beschikbaar. Lijkt geen oorzaak. Maar wat dan wel ?

P.S. hoe zie ik uw advies, omdat de inhoud van de mails niet worden weergegeven ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Vdaal91afbeelding van Vdaal91

Windows Live Mail wordt officieel niet meer ondersteund door Microsoft.

Ik zie dat u Windows 10 gebruikt, u kunt overstappen naar Windows Mail die ingebakken zit in Windows zelf! Volgens mij is het zelfs mogelijk om alle gegevens te importeren in uw nieuwe mailapplicatie.

Mocht u toch liever een Outlook Express idee hebben kunt u Mozilla Thunderbird proberen, importeren gaat daar ook automatisch volgens mij!

https://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/thunderbird-mailprogramma-pop3-imap

Elbert Veen

Bedankt Vdaal91 voor uw snelle reactie.
Mijn mailadres is .....@gmail.com Dat wil ik graag behouden.
Kan Windows mail hieraan gekoppeld worden ?

redactieafbeelding van redactie

Mail in Windows 10 ondersteunt Gmail.

Vdaal91afbeelding van Vdaal91

Oeps, excuses voor deze (zeer) late reactie!
Gelukkig heeft de redactie uw vraag al kunnen beantwoorden.

Graag horen we nog of het is gelukt om het in te stellen.

Jack van Nistelrooij

Ik zou graag even willen inhaken op dit bericht, gezien mijn vader met hetzelfde probleem kampt. Dit probleem doet zich vreemd genoeg enkel voor bij de mailtjes die hij vanaf 28-9 ontvangt. Bij alle voorafgaande mails is de inhoud gewoon zichtbaar.

Ik heb er van op de hoogte dat Windows Live Mail niet meer ondersteund wordt. Maar mijn vader is iemand van de oude stempel die jarenlang met Outlook Express heeft gewerkt. Hij werkte met mappen etc met mails van jaren terug. Dus leek Windows Live Mail voor mij de meest voor de hand liggende overstap.

Ondanks dat WLM niet meer ondersteund wordt, is dit volgens mij al langer het geval en heeft het programma vlekkeloos gewerkt tm afgelopen week. Dat vind ik vreemd waardoor ik vermoed dat het probleem elders ligt.

Verder is het probleem hetzelfde; hij ontvangt wel gewoon alle mails maar krijgt bij de inhoud de volgende foutmelding:

Het bericht kan niet worden weergegeven
Windows Live Mail heeft een onverwacht probleem ontdekt bij het weergeven van dit bericht. Controleer of er voldoende geheugen en schijfruimte op de computer vrij is en probeer het opnieuw.

Uiteraard is er meer dan genoeg schijfruimte. Het gaat om een @ziggomail emailadres, en alle inhoud is op de online inbox site van ziggo gewoon leesbaar. Dit probleem heeft zich nooit eerder voor gedaan en is pas vanaf vorige week ontstaan. Iemand een oplossing hiervoor? Ik wil hem ooit richting een nieuw format duwen, dus als er suggesties zijn voor goeie vervanging waarbij de overgang voor hem het makkelijkst is, dan zijn die altijd welkom! Voor nu zou ik het probleem in WLM graag willen oplossen voor hem. Vriendelijk bedankt!

Anoniem

Reageren