Win10 vs 2004: van MS-account naar lokaal account?

Windows
win 10 vs 2004
JD
25 juli 2020 - 13:07

Eerder stelde ik een vraag mbt het onderdrukken van onderstaande steeds terugkerende melding:
Ik gebruikte Win10 van begin af aan met een lokaal account.
Na de update naar vs. 2004 krijg ik steeds de volgende melding.
'Probleem met Microsoft-account
'Uw Microsoft-account moet worden
'aangepast (hoogstwaarschijnlijk is uw
'wachtwoord gewijzigd).

Er kwam geen bevredigende oplossing, daarom het nieuwe wachtwoord toch maar weer eens ingevoerd; de melding is nu verdwenen MAAR dus wel weer ten koste van mijn lokale account.
Hoe kan ik nu toch terug naar een lokaal account? Misschien door het MS-account via een andere app (bv. mijn MS Office 2016) weer te veranderen, met als waarschijnlijk gevolg dat het MS-account in Win10 dan niet meer klopt (en dan weer die foutmelding geeft), en Win10 uit 'arrenmoede' dan zolang toch maar een lokaal account creërt .....?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Jean

JD hieronder in de link de uitleg voor een lokaal account aan te maken. Ik zie het nut ervan niet.

https://www.coolblue.be/n...

Anoniem

minder tot geen bemoeienis door microsoft is het nut

Jean

Ik heb geen problemen met Microsoft in tegendeel. En ik heb altijd met Microsoft account gewerkt.

Indien ik wil dat Microsoft niets van mij mag weten stap ik over op Linux. Dat is de enige uitweg. Lokaal account geeft dat niet.

JD

enige informatie is misschien niet zo erg, maar toen ik laatst zag dat MS ook probeert bij te houden welke programma's en hoe lang ik die gebruik, dan gaat me dat echt veel te ver.
Bovendien gebruik ik de MS-clouddiensten niet en valt er voor mij ook niets te synchroniseren met andere apparaten. Kortom, al die extra mogelijkheden hebben voor mij geen nut, en mede daarom wil ik persé een lokaal account.

Anoniem
JD

het is me de eerste keer dat ik met dit probleem te maken kreeg gelukt om naar een lokaal account terug te gaan. Maar nu krijg ik de link: 'In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account' steeds niet (meer) te zien ......

JD

MAAR, ik kreeg wel een link naar 'Windows apps niet automatisch aanmelden'. Toen ik deze aanklikte was ik meteen met een lokaal account aangemeld.
En na 2 keer opnieuw opstarten start Skype ook weer automatisch op (onder het lokaal account).
Kortom, mijn problemen lijken wat dit betreft dus nu opgelost, maar vraag blijft natuurlijk voor hoe lang (tot een volgende Win10 update?).
Microsoft maakt het je steeds moeilijker als je je niet (geheel) wilt conformeren aan hun bedoelingen .....

René

Hier staat dezelfde melding beschreven met oplossing.

https://www.pcwebplus.nl/...

redactieafbeelding van redactie

Heb je hier nog wat aan om een lokaal account te maken, of zijn de schermen alweer veranderd?
https://www.gratissoftwar...

JD

ik kende dit verhaal, maar dit gaat over het (opnieuw) installeren van Win10. Bij mij ontstond het probleem na het terugzetten van een systeembackup, dan krijg je die mogelijkheid dus kennelijk niet.
Wat betreft het punt onder Alternatieve mogelijkheid in jullie artikel: ik kreeg de eerste maal de link naar 'In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account', met als gevolg de steeds terugkerende melding over een probleem met mijn account, maar later nadat ik daar een keer op gereageerd had niet meer.
Nu heb ik dus ontdekt dat er op dezelfde plaats nu kennelijk een andere link is, nl. iets als 'MS apps niet automatisch laten opstarten'. Na klikken hierop heb je meteen weer een lokaal account, maar krijg je ook weer die melding over een probleem met je MS-account.
Kortom, Microsoft werkt niet van harte mee om desgewenst gewoon een lokaal account te kunnen gebruiken, ook niet als je niet in de cloud wilt werken en bij gebrek aan andere apparaten geen behoefte/mogelijkheid hebt aan synchroniseren met andere apparaten .......

Jean

Om een lokaal account aan te maken best de werking van mijn link gebruiken. Zal anders niet lukken. Of U gaat met linux werken bv Ubuntu of Linux Mint. Daar komt Microsoft nergens tussen voorlopig. Alleen kon ik laatst de laatste versie alleen via Torent krijgen en dan draai je maar eerst de put in als je daar niets van af weet. Succes

JD

ja, die link geeft een soort van 'work-around' met een nieuw, extra account, en lijkt mij inderdaad een goed alternatief. Ik hou dit in gedachten als ik weer problemen krijg met het MS-account.

Reageren