Hoe een printer volledig verwijderen?

Vragensteller: 
ano
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
linux mint xfce
Toelichting op vraag: 

De eerste keer toen ik mijn printer aansloot in linux mint , heb ik het verkeerd ingesteld . Ik heb maar wat aangeklikt .
Nu wil ik die printer incl. printerdrivers volledig verwijderen om daarna de printer weer als nieuw te installeren . Maar hoe moet ik dat doen ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

In Linux Mint Cinnamon 64bit, via Startmenu naar Beheer/Afdrukbeheer; met rechtermuisklik op de te verwijderen printer en dan kiezen voor Verwijderen. De printerdrivers kun je gewoon laten staan, want die staan standaard in Linux Mint.

Dat doe je in een Linux-dustributie in de softwarebeheerder of package manager. In Linux Mint is dat Synaptic Package Manager (kun je vinden in het startmenu).Daarin kun je in het zoekvak de te deïnstalleren toepassingen en printerdrivers vinden. Die markeer je met de rechter muisknop voor 'volledige verwijdering'. Daarna de wijzigingen toepassen (apply).En daarna kun je alles weer opnieuw aanvinken/markeren en installeren. 't Is al een tijdje geleden dat ik Linux heb gebruikt (Linux Mint en OpenSuse), maar zo werkt het volgens mij.

Ik weet niet precies wat ik dan moet verwijderen en of mijn probleem dan is oplost .
Ik kan beter vragen hoe ik CUPS-serverfout verhelpt .

De Printer is een Brother DCP-j41200w en die met kabel is verbonden aan de pc .
Wanneer ik afdrukbeheer start krijg ik Afdrukbeheer-localhost te zien .
+ toevoegen en Dienst starten zijn grijs , daar kan ik niet op klikken. Druk ik op Verbinden Krijg ik CUPS-serverfout te zien . zie afbeelding
https://postimg.cc/75JbBKcs

Hoe lost ik de CUPS-serverfout op ?.

Tja, google maar eens op 'cups server error (of fout) in linux mint'. Gaat mij beetje boven de pet, zoals ik dat vroeger wel vaker had met Linux. Misschien heb je hier wat aan:
https://www.reallinuxuser...
https://forums.linuxmint....

Hier nog een aanvulling in het Nederlands:
https://makkelijkelinuxti...

Driver Install Tool kan ik wel instaleren maar om het te installeren in Afdrukbeheer moet ik "+ Toevoegen" aanklikken , wat niet gaat omdat het grijs is .

Ik denk dat ik de eerste keer toen ik mijn printer aansloot in linux mint perrongelijk een Network Printer op mijn pc geinstaleerd in plaats van de bekabelde Brother printer .

Is er een manier om de Network Printer om te zetten naar de bekabelde Brother printer ?

Of volledig verwijderen en vers installeren zoals toen met chromium is gedaan .
vanaf Dejan
17 aug 2019 - 19:31
https://www.gratissoftwar...

Je hebt bovenstaand een CUPS-foutmelding laten zien. Probeer eens het volgende: Via het Startmenu naar Beheer/Synaptic Pakketbeheer en daar inloggen. Zoek (bovenaan) naar CUPS en dan met een rechtermuisklik kiezen voor "Markeren voor volledige verwijdering" en dan Toepassen (linksboven). Herstart zekerheidshalve en ga dan CUPS opnieuw installeren. Daarna de Brother printer installeren en in principe NIET aan de instellingen komen, want dat kan altijd achteraf nog.

Ik heb in Synaptic Pakketbeheer alles waar cups voor stond volledig verwijderd daarna pc herstart en daarna alle cups weer geïnstalleerd .

Ook heb ik daar dcpj4120dwcupswrapper:i386 verwijdert maar die kon ik later niet meer installeren want die was verdwenen .

Nu kan ik + toevoegen wel gebruiken maar Brother printer staat er niet bij . zie afbeelding
https://postimg.cc/mtp0v7kz

Werkt de Driver Install Tool van Brother niet? Dat zou nu toch moeten kunnen lukken.

Ik heb Driver Install Tool van Brother opnieuw geinstalleerd . dcpj4120dwcupswrapper:i386 was ook weer terug en stond aan in Synaptic .
Het werkt . Thanks !

Maak het wat uit dat het dubbel staat ?
https://postimg.cc/wydtKgp1

Graag gedaan en vergeet de waardevolle bijdragen van Willem Franssen niet!

Fijn, dat het nu werkt. Het probleem zat in CUPS.

Het staat dubbel, maar met net iets andere benamingen (1 met een koppelteken). Laat maar gewoon staan, want als iets goed werkt, dan moet je er niets meer aan doen!

Willem Franssen en Postbus , Allebei bedankt voor jullie hulp voor het oplossen van mijn printer probleem .

Reageer