Hoe een printer volledig verwijderen?

linux mint xfce
ano
30 juni 2020 - 21:06

De eerste keer toen ik mijn printer aansloot in linux mint , heb ik het verkeerd ingesteld . Ik heb maar wat aangeklikt .
Nu wil ik die printer incl. printerdrivers volledig verwijderen om daarna de printer weer als nieuw te installeren . Maar hoe moet ik dat doen ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Postbus

In Linux Mint Cinnamon 64bit, via Startmenu naar Beheer/Afdrukbeheer; met rechtermuisklik op de te verwijderen printer en dan kiezen voor Verwijderen. De printerdrivers kun je gewoon laten staan, want die staan standaard in Linux Mint.

Willem Franssen

Dat doe je in een Linux-dustributie in de softwarebeheerder of package manager. In Linux Mint is dat Synaptic Package Manager (kun je vinden in het startmenu).Daarin kun je in het zoekvak de te deïnstalleren toepassingen en printerdrivers vinden. Die markeer je met de rechter muisknop voor 'volledige verwijdering'. Daarna de wijzigingen toepassen (apply).En daarna kun je alles weer opnieuw aanvinken/markeren en installeren. 't Is al een tijdje geleden dat ik Linux heb gebruikt (Linux Mint en OpenSuse), maar zo werkt het volgens mij.

ano

Ik weet niet precies wat ik dan moet verwijderen en of mijn probleem dan is oplost .
Ik kan beter vragen hoe ik CUPS-serverfout verhelpt .

De Printer is een Brother DCP-j41200w en die met kabel is verbonden aan de pc .
Wanneer ik afdrukbeheer start krijg ik Afdrukbeheer-localhost te zien .
+ toevoegen en Dienst starten zijn grijs , daar kan ik niet op klikken. Druk ik op Verbinden Krijg ik CUPS-serverfout te zien . zie afbeelding
https://postimg.cc/75JbBKcs

Hoe lost ik de CUPS-serverfout op ?.

Willem Franssen

Tja, google maar eens op 'cups server error (of fout) in linux mint'. Gaat mij beetje boven de pet, zoals ik dat vroeger wel vaker had met Linux. Misschien heb je hier wat aan:
https://www.reallinuxuser...
https://forums.linuxmint....

Willem Franssen

Hier nog een aanvulling in het Nederlands:
https://makkelijkelinuxti...

Reageren