Hoe kan ik Chromium geheel verwijderen in Linux Mint?

Vragensteller: 
ano
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
mint xfce
Toelichting op vraag: 

Nadat ik Chromium had verwijdert via Programmabeheer , installeerde ik Chromium opnieuw (via Programmabeheer). ik hoopte op een splinter nieuwe verse Chromium maar dat was niet zo . ik kreeg weer de oude Chromium terug met de zelfde bladwijzers en de gewijzigde instellingen .Hoe kan ik resten van vorige installaties in Programmabeheer verwijderen ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Probeer Chromium eens te verwijderen met behulp van Geek of Revo uninstaller. Die twee gaan veel grondiger te werk van Windows zelf.

Dankje Meray , maar Revo uninstaller heb je niet in Linux Mint . Ik wil ook het liefst alleen grafische programma's gebruiken die in Programmabeheer staan om de linux veilig te houden .

het verwijderen is geen probleem maar als ik het dan weer opnieuw installeer , krijg ik de oude chromium met de gewijzigde instellingen en bladwijzers weer terug . ik krijg dus geen nieuwe verse ongebruikte chromium .

Ga in "alle toepassingen" naar Synaptic pakketbeheer, typ in "zoeken" Chromium, selecteer het gevonden item (alleen de bovenste) open bovenin "Pakket" en kies: Markeren voor volledige verwijdering. En klik op Toepassen. Hierna is alles verwijderd.

Heb ik al geprobeerd . dat help niet. na verwijderen , pc opnieuw opstarten , chromium opnieuw installeren , krijg ik de oude chromium terug .ik krijg geen nieuwe ongebruikte chromium .

Kijk in je persoonlijke map, of daar nog een restant van chromium staat en verwijder dat. Doe hetzelfde, via de persoonlijke map, in de map .config (punt config) en verwijder ook daar eventuele (configuratie-)restanten. Kijk in Synaptic, of er sowieso wel een nieuwere versie aanwezig is...

ik ben niet opzoek naar een nieuwere versie van chromium. als ik b.v. firefox verwijdert op een windows pc en daarna firefox opnieuw installeer, krijg ik een splinter nieuwe ongebruikte firefox die ik opnieuw moet instellen . dat gebeurt hier in linux dus niet met chromium . kunt u "restant van chromium verwijderen" wat beter uitleggen (liefst met afbeeldingen .) ik zie map .config er niet tussen staan . en weet ook niet waar restanten in persoonlijke map worden opgeslagen .

Ik ben er van uit gegaan, dat XFCE dezelfde opbouw heeft als Cinnamon. Misschien handiger, om de uitgebreide versie Linux Mint Cinnamon 19.2 64-bit te installeren, want dan heb je alle mogelijkheden beschikbaar en loopt alles beter parallel met de gebruikelijke versies.

p.s ik heb dit gedaan
https://www.maketecheasie...
een app van mijn bank op bureaublad gezet . die staat na verwijdering van chromium nog steeds in het start menu onder chromium-apps.als ik erop klikt staat er dit "bestand of map bestaat niet" het lukt me niet om die te verwijderen . kan dat de oorzaak zijn?

afbeelding van Dejan

Hoi Ano,

Om Chromium helemaal 'vers' te krijgen is er een veel simpelere methode.
Tik, of kopieer en plak,  in de terminal :

  • rm -r -v ~/.config/chromium && rm -r -v ~/.cache/chromium

Je zult zien dat Chromium na deze opdracht helemaal nieuw en schoon is. Veel succes !

Groeten van Dejan

Dank je wel Dejan , het is gelukt . Chromium is nu inderdaad helemaal nieuw en schoon . weet je misschien ook hoe ik Chromium-apps kan verwijderen ? die staat bij start menu aan de linke kant nadat ik van mijn bank website een app had gemaakt . ( zie link in mijn laatste bericht .)

afbeelding van Dejan

Hoi Ano,

  •  Maak eerst alle verborgen bestanden zichtbaar in de 'verkenner', door middel van de toetscombinatie Ctrl h
  • Ga dan via de werkbalk in de verkenner naar: .local / share / apps / en verwijder alle Chromium-apps  die je daar vindt. Je herkent deze aan een kladblok bestand. Gewoon handmatig in de prullenbak gooien.
  • hierdoor is ook de Chromium-menucategorie verdwenen uit het menu.

Succes !

waar staat 'verkenner' ?

Je "Persoonlijke map".

Ja ,het is gelukt ! Dank jullie allemaal .

Reageer