Windows 10 (1709) upgraden naar Windows 10 (2004), hoe gaat dat?

Vragensteller: 
MerAy
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Omdat enkele tientallen pogingen om Windows 10 te upgraden zijn mislukt, wil ik het nu proberen met de Media Creation Tool 2004. Maar... moet ik al mijn programma's daarna opnieuw installeren? Wie heeft hier ervaring mee?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Je hebt in principe 3 opties bij Media creation tool: namelijk, Alles behouden: alleen de nieuwe WINDOWS komt erop, Met wat nieuwe functies, De tweede optie is, Dat bepaalde programma,s gewist worden, Wat weet ik helaas niet, En de derde optie is, Dat in principe alle niet WINDOWS programma,s gewist worden. Dus optie een is in principe het veiligst. het word tijdens de installatie met tekst voorgeschoteld, Welke optie voor u het beste is.

Er zijn met MCT (media creation tool) twéé opties:
- een (her)installatie van windows mèt behoud van instellingen en eigen programma's en gegevens
- een 'clean install': àlles wordt van je schijf(partitie) verwijderd en er wordt een volledig nieuwe windows 10 op gezet. Je programma's en eigen settings ben je in dit geval kwijt. (daarom is het belangrijk van vooraf van gepaalde dingen - je mail,... - backups te maken zodat je die kan terugzetten.
(een heel sumier antwoord)

J hebt een wat oudere versie van Windows 10 en je upgrades zijn vaak mislukt schrijf je. Misschien is het dan handig om eerst de voorbereidingstips van Gratissoftware te lezen. Wellicht moet je ook even nagaan welke fouten er bij andere gebruikers zijn opgetreden bij het upgraden naar Windows 10 2004. Zie Gratissoftware. Daarna zou ik gaan upgraden m.b.v. de Media Creation Tool. Zie Gratissoftware. Niet klikken op 'Nu updaten', maar klikkken op 'Hulpprogramma nu downloaden'. Je laat het programmaatje zijn werk doen en alles wordt OK. Ik heb hetzelfde achtereenvolgende jaren gedaan op een desktop van 5 jaar oud en laptops van 7 (Windows 7 nog) en 3 jaar oud. Nooit problemen gehad. Er worden geen geïnstalleerde programma's verwijderd. En bij mij zijn altijd alle instellingen behouden gebleven. Zie ook:
https://www.gratissoftwar...
https://www.gratissoftwar...

afbeelding van redactie

Hier nog wat extra info - met schermafbeeldingen - over updaten met behulp van de Media Creation Tool:

https://www.gratissoftwar...

Reageer