Problemen met Windows Update in Windows 10 en 11 oplossen

Wat kun je doen als Windows Update niet goed werkt? Als je foutmeldingen krijgt (zoals deze: 0x0xc1900223223, 0x80240034, 0x8007000E, 0x80242006​, 0x80244018​, 0x80D02002​, 0x80246017​, 0x80240438​, 0x80070070​, 0x8007000D​, 0x80246008​, 0x80096004​, 0x80070020) en je updates niet kunt binnenhalen of installeren (de installatie blijft steken bij 58%, 72%, 99% of een ander willekeurig percentage)? Wij laten enkele stappen zien die je kunt proberen om problemen met Windows Update op te lossen.

1. Windows Update Probleemoplosser uitvoeren

In Windows 10 en 11 zitten ingebouwde probleemoplossers om fouten te herstellen. Ook om problemen met Windows Update aan te pakken.

Ga in Windows 10 naar Start | Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Problemen oplossen | Aan de slag (scroll naar benenden) - kies Windows Update en klik Probleemoplosser uitvoeren

In Windows 11 ga je naar Instellingen | Systeem | Problemen oplossen | Andere probleemoplossers en kies je Uitvoeren bij Windows Update.

De Probleemoplosser gaat eventuele problemen zoeken en een diagnose stellen.

Problemen kunnen veroorzaakt worden door Windows Update zelf, Background Intelligent Transfer Service (BITS) of netwerkfouten.

Als problemen gevonden worden kunnen deze vaak opgelost worden. Volg de aanwijzingen.

2. Tips voor problemen bij halfjaarlijkse onderdelenupdates

Als je problemen hebt om de halfjaarlijkse grote onderdelenupdates te installeren voor Windows 10 (installatie wordt afgebroken of blijft steken bij zoveel procent) dan heeft Microsoft enkele algemene tips die je moet volgen voordat je de onderdelenupdate (naar bijvoorbeeld Windows 10 versie 1909) opnieuw probeert.

Ruimte vrijmaken

Maak genoeg ruimte vrij voor de onderdelenupdate: 20 GB wordt aanbevolen voor Windows 10 64-bit en voor Windows 11 nog meer.

Herstart je pc en zoek weer naar updates

De keizer van alle tips! Herstart altijd eerst je pc. Misschien waren er nog updates die een herstart nodig hebben of andere problemen die door opnieuw opstarten verholpen worden. Daarna kun je weer controleren op updates via Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update - Naar updates zoeken

Koppel niet-essentiële hardware los

Ontkoppel niet-essentiële externe hardware, zoals usb sticks, printers, speakers, microfoons, docks, scanners, camera's etc. Dit kan veel problemen voorkomen. Je muis, toetsenbord en beeldscherm moeten natuurlijk wel aangesloten blijven.

Verwijder beveiligingssoftware van derde partijen

Als je een grote halfjaarlijkse onderdelenupdate gaat doen raadt Microsoft aan om onder andere anti-virus software van derde partijen tijdelijk te verwijderen. Dus eerst je virusscanner deïnstalleren en dan de upgrade doen.

Update drivers van derde partijen (voor gevorderden)

Microsoft adviseert bij problemen ook om drivers (stuurprogramma's) van derde partijen te updaten. Dit kan soms problemen oplossen bij nieuwe hardware maar helaas ook weleens problemen veroorzaken. Voor gevorderden! Dit updaten kan op meerdere manieren.

  • Via Windows Update worden tegenwoordig ook updates voor drivers aangeboden, dus kijk eerst even hier of je updates voor stuurprogramma's ziet staan die je nog kunt installeren.
  • Bij Apparaatbeheer (typ apparaatbeheer in het zoekvak naast de Startknop en klik op Apparaatbeheer of rechtsklik op de Startknop en kies Apparaatbeheer) staan soms gele uitroeptekens als drivers (stuurprogramma's) van apparaten niet goed functioneren. Je kunt dan rechtsklikken op zo'n apparaat en kiezen voor Stuurprogramma bijwerken.

  • Op de website van hardwarefabrikanten (van bijvoorbeeld je grafische kaart) kun je eventueel ook nog de nieuwste drivers downloaden, maar dit is zeker voor gevorderden want je moet precies weten wat je zoekt!

Met deze tips hopen we dat het updaten op je Windows 10 pc weer soepel verloopt. Mocht dat niet zo zijn dan horen dat graag in de reacties hieronder. Ook aanvullende tips om problemen op te lossen met Windows Update horen we graag!

Reacties

SHIT bed vretende updates vandaag.weer tot 02 uur kloye suggesties ervaren...... ik wil dit apparaat gebruiken, niet mishandelen .... maar windows 11 push-doorstot schijnt beslag op dit apparaat gelegd te hebben.

Hallo allemaal,

Specifiek aan Frans de Wit,

Maak altijd een backup buiten de geïnstalleerde window om.
Dit kun je doen met Lazesoft Recovery Suite W10 Home.

vrgr. Anton

Het is zowiezo een gegeven om je pc of laptop 1x in de 2 jaar opnieuw windows te installeren. Zo voorkom je problemen en voor kom je dat windows langzaam word.

Deze tips al zo veel keer geprobeerd en ook de tips van Windows zelf.
Ben onderhand zelf een comp. deskundige (haha).
Dagen naar oplossingen zoeken.
Maar heb echt al het mogelijke gedaan maar dan ook praktisch alles wat er over deze problemen te vinden is, zowel op Ned. sides als Engelse sides.
Maar opdaten is er niet bij.
Zie mijn schrijven bij
"KB4532695 fixt Verkenner fouten Windows 10 1909 en 1903"
Door redactie op 29 januari 2020 - 17:01

Beeld slaat zwart bij opstarten tz

Bij mij staat die na die update al 2 dagen alles te resetten, beeld, geen beeld, beeld geen beeld. Moet ook telkens bij dat verversen zeg maar wachten met typen. Wordt er helemaal gek van, ik had van te voren een herstel punt gemaakt, maar werkt mooi niet! Kut windows. Vroeger hete het een schil om de besturing heen van de computer, maar de laatste jaren speelt het alleen nog voor Kapitein

Met Chromebook geen problemen

ik heb hier drie nieuwe laptops waar de zoekfunctie op de taakbalk niet meer werkt ..iemand een oplossing? Of heeft iedereen hier last van met de laatste versie van Windows?

Beste rr ,

lees hier eens het gegeven antwoord van @robbert_177 ,

https://answers.microsoft...

afbeelding van redactie

Dit is een storing bij ms
Zie Tweakers.net

vandaar dat de drie gloednieuwe laptops dit probleem hebben... bedankt voor jullie reacties

Daarmee is bij mij foutmelding "2020-01 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1909 for x64 gebaseerde systemen (KB4528760)" nog niet opgelost. En het is al een hele tijd hoor dat die update steeds automatisch wil updaten maar het lukt nooit. Ik heb al overal hulp gevraagd maar niemand kan helpen.

Je kunt altijd nog updaten via de Media Creation tool. Dan update je in 1 keer naar de laatste versie

Kan die worden geïnstalleerd met behoud van bestaande bestanden?

Zelfde probleem hier en op 3 laptops
Alleen bij het opnieuw installeren van Windows 10 opgelost.
Als dat bij iedere update moet pffffffffffffff.

Mag ik vragen of het probleem al is opgelost bij u? Heb nl hetzelfde probleem.

na de laatste updates vindt ik windows 10 steeds slomer worden...

Windows 10 is een groot probleem zelf.
Windows 10 loopt goed op een nieuw laptop/PC.
Maar naar een tijdje draaien komen de problemen.
Met update’s enz.
Dat ondervind ik ook.

Klopt helemaal ik heb nu al tich keren problemen gehad na de updates en dan gaat het weer een tijdje goed en dan begint het weer. Waardeloos. Ik heb er ook allerlei hulpprogramma's op los gelaten helpt niet. Ik heb allerlei programma onderdelen die na de datum van update er opgezet zijn, weg gehaald. Niets helpt wordt er gek van.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland