Overal gratis internet (telefoon/tablet/laptop) met Ziggo WifiSpots

Dit artikel is op 6 september 2018 bijgewerkt

Kabelbedrijf Ziggo heeft in 2013 een landelijk wifi-netwerk opgezet dat gratis door alle Ziggo-klanten met een internet-abonnement te gebruiken is. Met deze zogeheten Ziggo WifiSpots kun je op veel plekken gratis internetten met je mobiele telefoon, tablet of laptop. En dat scheelt natuurlijk een hoop geld als je daardoor op de mobiele internet data van je smartphone kunt besparen en een goedkopere data-bundel kunt nemen.

Wij leggen uit hoe je Ziggo WifiSpots kunt instellen op je smartphone, tablet of notebook.

Hoe werkt het?

Alle wifi-modems van Ziggo-klanten worden een hotspot met een compleet gescheiden en beveiligd draadloos netwerk voor gasten (naast het eigen thuisnetwerk). Er zijn zo'n twee miljoen hotspots in Nederland. Plekken zonder WifiSpots wil Ziggo op den duur zelf invullen.

Voordelen Ziggo WifiSpots

- op veel plekken gratis internet onderweg
- beveiligde verbinding
- je hoeft maar één keer in te loggen bij Ziggo WifiSpots per apparaat
- je mag vijf apparaten instellen

Wat heb je nodig?

  • Een internetabonnement, mobiel abonnement of alles-in-één abonnement van Ziggo
  • Een smartphone, tablet of laptop (met wifi)
  • Als je een wifi-modem van Ziggo hebt moet je die ook openstellen voor anderen (daar hoef je niks voor te doen, dit wordt automatisch ingesteld). Als je deze functie uitschakelt op je wifi-modem kun je echter geen gebruik maken van WifiSpots.

Wat moet je doen om gratis te internetten via de WifiSpots?

1. Ga naar MijnZiggo en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord

2. Onder het menu Producten | Internet vind je onderaan (scroll naar beneden) onder het kopje WifiSpots je gebruikersnaam (8 cijfers) en wachtwoord (15 kleine letters) voor WifiSpots. Noteer of kopieer deze gegevens. Als WifiSpots uit staat moet je deze hier eerst aanzetten.

3. Je mag gratis gebruikmaken van Ziggo WifiSpots op vijf apparaten. Bedenk dus welke smartphones, tablets of laptops je wilt instellen als je meer hebt. Je hoeft deze instellingen maar één keer in te voeren voor elk apparaat. Daarna maakt je mobiele apparaat automatisch verbinding met elke Ziggo hotspot die het tegenkomt.

4. Wij kunnen het niet beter uitleggen dan Ziggo zelf dus klik hieronder op de link om het stappenplan voor het instellen van WifiSpots op je apparaat te doorlopen. Je hebt de gebruikersnaam en het wachtwoord voor WifiSpots nodig zoals je dat hierboven hebt opgezocht. Verder moet je op je apparaat een certificaat installeren. Maar Ziggo legt het allemaal netjes uit voor Android, iOS, Windows en Mac:

>> Doorloop hier het uitgebreide stappenplan van Ziggo om WifiSpots aan te zetten op je telefoon, tablet of laptop

5. Gelukt? Nu kun je overal waar Ziggo WifiSpots zijn gratis internetten met je smartphone, tablet of laptop. Je mobiele apparaat maakt automatisch verbinding als het een wifi-netwerk genaamd Ziggo tegenkomt. Dit zal dus vooral in stedelijke gebieden veel voorkomen.

Bedenk dat Ziggo WifiSpots (nog) geen vervanging zijn voor je mobiele internet. De dekking is wisselend (afhankelijk van de Ziggo-abonnees met WifiSpots in de buurt), maar het is natuurlijk een handige aanvulling op je mobiele abonnement en voor je laptop en tablet. En natuurlijk liever internetten via een beveiligde Ziggo WifiSpot dan via een onbeveiligd open wifinetwerk!

Vergeet niet om als je thuiskomt weer verbinding te maken met je eigen wifi-netwerk (als dit niet automatisch gaat), omdat dit natuurlijk sneller is.

Gebruik jij Ziggo WifiSpots? Laat je ervaringen weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

krijg altijd de mededeling geen Ziggo wachtwoord.
verbinding is niet mogelijk.
Bij Ziggo geen oplossing

Incorrect is...
Je mag zo veel apparaten instellen gebruik te maken van Ziggo hotspots als je maar wil, het gebruik van de hotspots is 5 apparaten verbonden.
Tenminste als verbinden je al überhaupt lukt hahaha. (Installatie benodigde certificaten faalt nógal eens)

Gratis ? Als je geen abonnement bij Ziggo hebt kan je er niet op.
Dat abonnement is niet gratis, dus Wifi-spots is eigenlijk maar een uitbreiding van een betalend deel !

Voor niks gaat de zon op. Maar voor Ziggo klanten (is nu duidelijker benadrukt in artikel) is het wel een mooie aanvulling, waar lang niet iedereen gebruik van maakt.

Ik ben het eens

heb een nieuwe telefoon gekocht (Samsung Grand prime) Heb nu geen verbinding meer met ziggo hots pot, terwijl ik daarvoor geen problemen had met mijn vorige Samsung. Mijn vrouw heeft ook Samsung en heeft ook helemaal geen problemen. Wie kan mij vertellen hoe dat zit, of moet ik het hele bestand doorlopen en meerdere gegevens invullen, behalve het wachtwoord en gebruikersnaam, want die heb ik al ingevuld. Alvast bedankt.

Als je wifi-hotspot gebruikt is je privacy in gevaar?

ziggo sucks

wat mij het meest op valt is nu bij de nieuwe router van ziggo daar waar een hotspot bij in is gebouwd het signaal minder sterk is.en denk ook dat dat komt omdat het ziggo hotspot signaal op het zelfde canaal als je eigen canaal zit waardoor dat wordt afgevlakt dus minder sterk is dat houd dus in dat het bereik minder is jammer want bij ziggo zeggen ze dat je dat niet merkt ! wel dus jammer ziggo

Hoi,
Ik heb wifispots van ziggo op mijn mobiel gezet
Nu heb ik ineens een extra beveiliging door middel van 9 punten die ik moet verbinden als ik mijn mobiel aan zet.
Dit vind ik erg lastig, hoe kom ik hier nu weer af?
Alvast dank voor het antwoord

Blijf uit de buurt van ziggo en upc want je bent geen eigen baas meer. ziggo en upc kunnen zo ongemerkt alles monitoren, vooral het feit dat je geen eigen router kan plaatsen, ja router achter router. fouteboel. mensen zeggen ik heb niks te verbergen: maar waarom krijg je als inbreekt bij de NSA, 50 jaar, en welk recht hebben ze om bij jouw wel in te breken. Ik dacht dat iedereen gelijk was in de wereld. Ziggo en Upc spelen het dommertje en pech gehad voor degene die erin trapt.Ik heb
iedereen gewaarschuwd. Ziggo en Upc is in handen van graaiers en die gaan over lijken. Over tien jaar zeggen jullie hij had gelijk. Ga over op xs4all, die is transparant en eerlijk over privacy en levert de fritzbox die ook vervangen kan worden voor een Draytek.
Eerlijk=eerlijk. DOEN

Twee apparaten per aansluiting voor een gezin met 4 personen, dat is door iemand bedacht die in het nokia tijdperk leeft ik weet zeker dat daar niemand aan mee gaat doen die een klein beetje verstand heeft hahaha hoe verzinnen ze het echt kansloos

Ik heb natuurlijk ziggo en upc om opheldering gevraagd, maar niemand weet iets of kan iets, van het kastje naar de muur. Dus waaruit ik concludeer en ik begrijp waarom ziggo en upc graag bij elkaar willen zijn: 80% van de kabelmarkt in handen willen hebben en zo een verlengstuk van de nsa kunnen zijn met die flut routers, anders zou je wel goede apparatuur aanleveren zoals xs4all b.v. wel doet.

Alleen maar ellende met die routers van upc en ziggo. Het standaard wachtwoord van bv ziggo is: draadloos. Dus bij de routerconfiguratie via je browser zet je je eigen inloggegevens toch. zo gezegd zo gedaan. Binnen een paar dagen loopt de router compleet vast en wat denk je wachtwoord weer draadloos.
De routers van upc en ziggo zijn niet goed te beveiligen en als je de wifispot uitzet staat ie bij een firmwareupdate weer aan. En maar niet over portforwarding en porttriggering te spreken wat een shit zeg.
En je kan blijkbaar geen andere kabelrouter nemen, want die werken niet, hebben ze mijn verteld. Wat wel kan is de router in de bridgestand zetten en een draytek 2130 (110 euro bij de routershop.nl) er aan koppelen. Draytek is heel security spul. Evenals de fritzbox.

Je kunt helemaal niet veel ermee, 3 kwart nederland niet in beeld

Ik moet steeds bij elke wifispot telkens weer opnieuw inloggen met
gebruikersnaam en wachtwoord op mijn Acer laptop.
Zie op internet dat veel meer mensen hier last van hebben met diverse apparaten.
Op deze manier heb je dus helemaal NIETS aan wifispot!!!

Kan ik die bestellen mijn moeder heeft die weg gooit

Ik heb op wifispots Ziggo ingelogd met mijn HTC one en moet nu elke keer opnieuw het 15!letterig wachtwoord invoeren als mijn tel op standby is. Ziggo kan mij niet helpen...........ik heb alle stappen 3x doorlopen, ook met Ziggo-medewerkers. Wie kan mij helpen?

Wij hebben ook een HTC One met Ziggo wifispots en daar werkt het wel. Moet dus kunnen, maar nu nog kijken hoe...

Als eerste: je tikt niet per ongeluk op Vergeten bij het verbinden? Wij hadden daar in het begin wel eens last van en dan moet je inderdaad steeds opnieuw invoeren.

Verder: heb je op je HTC onder Instellingen | Wifi - Menu met drie stipjes rechtsbovenaan - Geavanceerd - Tijdens de slaapstand wifi ingeschakeld houden op 'Altijd' staan? Dan wordt niet steeds de verbinding verbroken. Kost wel wat meer batterij, maar ja, wel veel makkelijker.

hallo is wivi gratis voor gebruiken van internet voor iedereen graag meer info over wivi doei

Moet ik mijn wifihotspot opnieuw instellen als ik op vergeten heb gedrukt

Ja, je moet NIET op vergeten drukken bij de Ziggo wifispot, want dan moet je wachtwoord en gebruikersnaam opnieuw invoeren.

bij mij is dat ook gebeurt en nou werken mijn inlog gegevens niet meer. dan geeft hij telkens aan wifi verbinding mislukt. hoe kan ik dit oplossen?

Hotspot liever nee
Altijd slecht verbinding met thuis verbinding hierdoor wil ik geen hotspot hebben
Waarvoor zou ik andere iets wel gunnen als mijn thuis verbinding altyd kut is

Ik vind ook twee apparaten wel erg weinig per gezin.

Twee apparaten per gezin is wat weinig of is het oer persoon?
Groet

ik kan sinds deze week ook gebruik maken van de wifi hotspots van ziggo. maar waarom moet ik elke keer nadat de verbinding wegvalt opnieuw mn gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. bij andere wifi spots maakt mijn telefoon wel automatisch verbinding.

Inderdaad erg, erg, lastig en met de loginnaam en het wachtwoord van Ziggo eigenlijk ook niet te doen. Het is dus vooralsnog niet echt te gebruiken.

Dat hoeft niet. Je moet het één keer invoeren en dan worden de instellingen onthouden. Bij ons werkt dit op iPhone en Android prima op deze manier. Dus of je gebruikt een ander OS, of er gaat iets niet goed, of je doet zelf iets niet goed.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland