Tip: Bijna overal gratis internet op je smartphone, tablet of laptop met WifiSpots van Ziggo

Kabelbedrijf Ziggo is momenteel bezig met de uitrol van een landelijk wifi-netwerk dat gratis door alle Ziggo-klanten met een internet-abonnement te gebruiken is. Met de zogeheten Ziggo WifiSpots kun je op veel plekken gratis internetten met je mobiele telefoon, tablet of laptop. En dat scheelt natuurlijk een hoop geld als je daardoor op de mobiele internet data van je smartphone kunt besparen en een goedkopere data-bundel kunt nemen.

Wij leggen uit hoe je Ziggo WifiSpots kunt instellen op je smartphone, tablet of notebook.

Hoe werkt het?
Alle wifi-modems van Ziggo-klanten worden een hotspot met een compleet gescheiden en beveiligd draadloos netwerk voor gasten (naast het eigen thuisnetwerk). Als alle Ziggo-abonnees meedoen zijn er daarom na de zomer 1 miljoen hotspots in Nederland. Plekken zonder WifiSpots wil Ziggo op den duur zelf invullen. Ook gaat Ziggo samenwerken met UPC, zodat klanten van elkaars wifi-netwerk gebruik kunnen maken.

Wat heb je nodig?
- Een internetabonnement of alles-in-één abonnement van Ziggo
- Een smartphone, tablet of laptop (met wifi)
- Als je een wifi-modem van Ziggo hebt moet je die ook openstellen voor anderen (daar hoef je niks voor te doen, dit wordt automatisch ingesteld). Als je deze functie uitschakelt op je wifi-modem kun je echter geen gebruik maken van WifiSpots.

Wat moet je doen om gratis te internetten via de WifiSpots?

1. Ga naar MijnZiggo en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord

2. Onder het menu Mijn Instellingen | Internet vind je onder het kopje Inloggegevens voor WifiSpots je gebruikersnaam (8 cijfers) en wachtwoord (15 kleine letters) voor WifiSpots (als WifiSpots al beschikbaar is in jouw regio, doe anders hier de postcode check). Noteer of kopieer deze gegevens.

3. Je mag gratis gebruikmaken van Ziggo WifiSpots met twee apparaten. Bedenk dus of je je smartphone, tablet of laptop wilt instellen (telefoon ligt voor de hand natuurlijk). Je hoeft deze instellingen maar één keer in te voeren voor elk apparaat. Daarna maakt je mobiele apparaat automatisch verbinding met elke Ziggo hotspot die het tegenkomt.

4. Maak verbinding met het draadloze netwerk genaamd 'Ziggo'. Het maakt niet uit met welke Ziggo WifiSpot je verbinding maakt - je eigen of van de buren - alles is goed.

5. Vul je WifiSpots gebruikersnaam (8 cijfers) en wachtwoord (15 kleine letters) in (zie stap 2). Accepteer ook het beveiligingscertificaat van Ziggo als daar om gevraagd wordt. Op de afbeeldingen hieronder zie je de instructies voor Android telefoons en iPhone.

Instructies Android (klik voor groter):

Instructies iPhone (klik voor groter):

(Afbeeldingen van Ziggo)

Hier vind je uitgebreide instructies voor het instellen van je gsm, tablet of laptop voor Android, iPhone, iPad, BlackBerry, Windows Phone, Windows en Mac OS X (scroll naar beneden).

6. Nu kun je overal waar Ziggo WifiSpots zijn gratis internetten met je smartphone, tablet of laptop. Je mobiele apparaat maakt automatisch verbinding als het een wifi-netwerk genaamd Ziggo tegenkomt. Dit zal dus vooral in stedelijke gebieden veel voorkomen.

Bedenk echter dat Ziggo WifiSpots (nog) geen vervanging zijn voor je mobiele internet. De dekking is zeer wisselend en eigenlijk doet de wijze waarop UPC adverteert met Wifi HotSpots meer recht aan de situatie: als je bij vrienden of familie bent met een Wifi HotSpot dan heb je direct internet zonder gedoe met wachtwoorden. Onderweg en in de stad is de situatie (nog) wisselend en heb je lang niet altijd internet.

Vergeet niet om als je thuiskomt weer verbinding te maken met je eigen wifi-netwerk (als dit niet automatisch gaat), omdat dit natuurlijk sneller is.

Gebruik jij Ziggo WifiSpots al? Laat je ervaringen weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

ik kan sinds deze week ook gebruik maken van de wifi hotspots van ziggo. maar waarom moet ik elke keer nadat de verbinding wegvalt opnieuw mn gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. bij andere wifi spots maakt mijn telefoon wel automatisch verbinding.

Inderdaad erg, erg, lastig en met de loginnaam en het wachtwoord van Ziggo eigenlijk ook niet te doen. Het is dus vooralsnog niet echt te gebruiken.

Dat hoeft niet. Je moet het één keer invoeren en dan worden de instellingen onthouden. Bij ons werkt dit op iPhone en Android prima op deze manier. Dus of je gebruikt een ander OS, of er gaat iets niet goed, of je doet zelf iets niet goed.

Twee apparaten per gezin is wat weinig of is het oer persoon?
Groet

Ik vind ook twee apparaten wel erg weinig per gezin.

Hotspot liever nee
Altijd slecht verbinding met thuis verbinding hierdoor wil ik geen hotspot hebben
Waarvoor zou ik andere iets wel gunnen als mijn thuis verbinding altyd kut is

Moet ik mijn wifihotspot opnieuw instellen als ik op vergeten heb gedrukt

Ja, je moet NIET op vergeten drukken bij de Ziggo wifispot, want dan moet je wachtwoord en gebruikersnaam opnieuw invoeren.

bij mij is dat ook gebeurt en nou werken mijn inlog gegevens niet meer. dan geeft hij telkens aan wifi verbinding mislukt. hoe kan ik dit oplossen?

Ik heb op wifispots Ziggo ingelogd met mijn HTC one en moet nu elke keer opnieuw het 15!letterig wachtwoord invoeren als mijn tel op standby is. Ziggo kan mij niet helpen...........ik heb alle stappen 3x doorlopen, ook met Ziggo-medewerkers. Wie kan mij helpen?

Wij hebben ook een HTC One met Ziggo wifispots en daar werkt het wel. Moet dus kunnen, maar nu nog kijken hoe...

Als eerste: je tikt niet per ongeluk op Vergeten bij het verbinden? Wij hadden daar in het begin wel eens last van en dan moet je inderdaad steeds opnieuw invoeren.

Verder: heb je op je HTC onder Instellingen | Wifi - Menu met drie stipjes rechtsbovenaan - Geavanceerd - Tijdens de slaapstand wifi ingeschakeld houden op 'Altijd' staan? Dan wordt niet steeds de verbinding verbroken. Kost wel wat meer batterij, maar ja, wel veel makkelijker.

hallo is wivi gratis voor gebruiken van internet voor iedereen graag meer info over wivi doei

Kan ik die bestellen mijn moeder heeft die weg gooit

Ik moet steeds bij elke wifispot telkens weer opnieuw inloggen met
gebruikersnaam en wachtwoord op mijn Acer laptop.
Zie op internet dat veel meer mensen hier last van hebben met diverse apparaten.
Op deze manier heb je dus helemaal NIETS aan wifispot!!!

Je kunt helemaal niet veel ermee, 3 kwart nederland niet in beeld

Alleen maar ellende met die routers van upc en ziggo. Het standaard wachtwoord van bv ziggo is: draadloos. Dus bij de routerconfiguratie via je browser zet je je eigen inloggegevens toch. zo gezegd zo gedaan. Binnen een paar dagen loopt de router compleet vast en wat denk je wachtwoord weer draadloos.
De routers van upc en ziggo zijn niet goed te beveiligen en als je de wifispot uitzet staat ie bij een firmwareupdate weer aan. En maar niet over portforwarding en porttriggering te spreken wat een shit zeg.
En je kan blijkbaar geen andere kabelrouter nemen, want die werken niet, hebben ze mijn verteld. Wat wel kan is de router in de bridgestand zetten en een draytek 2130 (110 euro bij de routershop.nl) er aan koppelen. Draytek is heel security spul. Evenals de fritzbox.

Ik heb natuurlijk ziggo en upc om opheldering gevraagd, maar niemand weet iets of kan iets, van het kastje naar de muur. Dus waaruit ik concludeer en ik begrijp waarom ziggo en upc graag bij elkaar willen zijn: 80% van de kabelmarkt in handen willen hebben en zo een verlengstuk van de nsa kunnen zijn met die flut routers, anders zou je wel goede apparatuur aanleveren zoals xs4all b.v. wel doet.

Twee apparaten per aansluiting voor een gezin met 4 personen, dat is door iemand bedacht die in het nokia tijdperk leeft ik weet zeker dat daar niemand aan mee gaat doen die een klein beetje verstand heeft hahaha hoe verzinnen ze het echt kansloos

Blijf uit de buurt van ziggo en upc want je bent geen eigen baas meer. ziggo en upc kunnen zo ongemerkt alles monitoren, vooral het feit dat je geen eigen router kan plaatsen, ja router achter router. fouteboel. mensen zeggen ik heb niks te verbergen: maar waarom krijg je als inbreekt bij de NSA, 50 jaar, en welk recht hebben ze om bij jouw wel in te breken. Ik dacht dat iedereen gelijk was in de wereld. Ziggo en Upc spelen het dommertje en pech gehad voor degene die erin trapt.Ik heb
iedereen gewaarschuwd. Ziggo en Upc is in handen van graaiers en die gaan over lijken. Over tien jaar zeggen jullie hij had gelijk. Ga over op xs4all, die is transparant en eerlijk over privacy en levert de fritzbox die ook vervangen kan worden voor een Draytek.
Eerlijk=eerlijk. DOEN

Hoi,
Ik heb wifispots van ziggo op mijn mobiel gezet
Nu heb ik ineens een extra beveiliging door middel van 9 punten die ik moet verbinden als ik mijn mobiel aan zet.
Dit vind ik erg lastig, hoe kom ik hier nu weer af?
Alvast dank voor het antwoord

wat mij het meest op valt is nu bij de nieuwe router van ziggo daar waar een hotspot bij in is gebouwd het signaal minder sterk is.en denk ook dat dat komt omdat het ziggo hotspot signaal op het zelfde canaal als je eigen canaal zit waardoor dat wordt afgevlakt dus minder sterk is dat houd dus in dat het bereik minder is jammer want bij ziggo zeggen ze dat je dat niet merkt ! wel dus jammer ziggo

ziggo sucks

Als je wifi-hotspot gebruikt is je privacy in gevaar?

heb een nieuwe telefoon gekocht (Samsung Grand prime) Heb nu geen verbinding meer met ziggo hots pot, terwijl ik daarvoor geen problemen had met mijn vorige Samsung. Mijn vrouw heeft ook Samsung en heeft ook helemaal geen problemen. Wie kan mij vertellen hoe dat zit, of moet ik het hele bestand doorlopen en meerdere gegevens invullen, behalve het wachtwoord en gebruikersnaam, want die heb ik al ingevuld. Alvast bedankt.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
zwits_rland