Discussie: advertenties moeten, of zijn er alternatieven?

GratisSoftware.nl bestaat inmiddels ruim 11 jaar. En al tien jaar staan er advertenties op de website. Niet altijd tot groot genoegen van alle bezoekers, maar advertenties zijn nou eenmaal nodig. Simpelweg omdat de advertentie-inkomsten de enige inkomsten voor GratisSoftware.nl zijn.

GratisSoftware.nl laat zich niet betalen om producten te promoten of te bespreken. Alle reviews zijn onafhankelijk. Ook hebben wij geen affiliate-systeem en wij bieden geen deals aan, verwijzen niet tegen betaling naar andere sites, dringen je geen toolbar of zoekmachine op en doen niet aan gesponsorde artikelen.

Onafhankelijkheid is een groot goed, dus we verkopen niet onze ziel. Maar de schoorsteen moet wel roken en de rekeningen moeten betaald worden. Dus zijn advertenties een noodzakelijk 'kwaad' voor GratisSoftware.nl (en heel veel andere sites op het web). Om goede inhoud te kunnen blijven bieden en de site in de lucht te houden is geld nodig. En dat komt van de advertenties.

Helaas gebruiken steeds meer mensen tegenwoordig een adblocker om advertenties te blokkeren. Daardoor loopt GratisSoftware.nl (en andere websites) steeds meer inkomsten mis. Wat te doen? Wij zouden natuurlijk graag willen dat bezoekers op GratisSoftware.nl hun adblocker uitzetten (of de website toevoegen aan hun witte lijst) en eens op een advertentie klikken, maar we kunnen (en zullen) mensen natuurlijk niet dwingen hiertoe. We kunnen alleen een vriendelijk verzoek doen om na te denken over de gevolgen van adblockers: kleinere sites, zoals GratisSoftware.nl, kunnen hierdoor op termijn in de problemen komen en het aanbod van onafhankelijke, kritische inhoud zal versmallen.

Of zijn er alternatieven, en moeten we overwegen om andere inkomstenbronnen te gaan aanboren? Wij horen graag je mening over dit onderwerp en suggesties en tips over hoe wij het hoofd boven water kunnen houden. En ook over de advertenties die getoond worden en de irritaties die ze oproepen kan natuurlijk gediscussieerd worden. Misschien kunnen we de ervaring wat verbeteren. Roept u maar in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb nou 1 week Adblock plus uit staan (firefox liep steeds vast in linux) maar ik zie nog steeds geen advertenties hier.
Alleen gele vlakken waar boven staat dat het een advertentie is.
Verder draait alleen ghostery en https everywhere nu mee.
Welke van de 2 houden nu de advertenties dan tegen?

Advertentie-industrie: we hebben het verknald.
De advertentie-industrie betreurt alle opdringerige advertenties die de afgelopen jaren zijn verschenen en heeft daarom een plan onthuld zodat internetgebruikers weer normale advertenties krijgen voorgeschoteld en geen adblocker meer op internet nodig hebben.
https://www.security.nl/p...

Doe ik toch heel even me best om die jongen hier ze schoorsteen aan het roken te houden, krijg ik nog niks te zien.
Zelf geen reactie welke ad-onn ik nou weer moet uitzetten om wat te kunnen zien.
Het is dus niet alleen Adblock Plus die iets tegen houd.
Zoek het dan ook maar lekker uit met je advertenties.

Ghostery blokkeert ook advertenties.

"Bild verplicht abonnement voor adblock-gebruikers, dinsdag 13 oktober 2015:

De Duitse uitgever Axel Springer is een proef met een nieuw verdienmodel gestart, waarbij adblock-gebruikers de website van het Duitse dagblad Bild niet meer kunnen bezoeken tenzij ze een abonnement afsluiten. Dat heeft de uitgever vandaag bekendgemaakt.

Gebruikers hebben de keuze om hun adblocker uit te schakelen of 2,99 euro per maand te betalen. In dit laatste geval zal de website bijna vrij van advertenties zijn en 50% sneller laden, aldus de uitgever van Bild. Bezoekers die de adblocker niet uitschakelen of geen abonnement afsluiten zullen geen toegang meer tot de content op Bild.de krijgen. "Bild reageert op het toegenomen adblocker-gebruik door een nieuwe dienst te testen", zegt Donata Hopfen, voorzitster van het BILD Group Management Board. Volgens Hopfen wordt er zo tegemoet gekomen aan de eisen van lezers en de advertentiemarkt, die erg belangrijk voor de uitgever is.

"Zelfs op internet moeten journalistieke diensten worden gefinancierd", aldus de voorzitster. Ze wijst onder andere naar advertenties als een bron van inkomsten. Zonder deze inkomsten zou onafhankelijke journalistiek niet mogelijk zijn, zo laat ze verder weten. Binnen het "Anti-Adblocker Initiative", zoals Bild het nieuwe initiatief noemt, worden verschillende manieren getest om gebruikers over het adblock-gebruik te waarschuwen.

Volgens Axel Springer zijn adblockers illegaal. Duitse rechters hebben inmiddels meerdere keren bepaald dat internetgebruikers het recht hebben om advertenties te blokkeren. Onlangs verloor Axel Springer nog een rechtszaak tegen Adblock Plus. Persbureau Reuters meldt dat meer dan 30% van de Duitsers een adblocker gebruikt om advertenties mee te blokkeren. In Nederland zou dit percentage op 14% liggen. Adblockers zouden de advertentie-industrie vorig jaar volgens Adobe en PageFair 20 miljard euro hebben gekost."

Bron: https://www.security.nl/p...

Dank voor alle reacties! We gaan gewoon door hoor, maar een onderzoek van alternatieven kan geen kwaad op zijn tijd. De komende tijd zullen we eens kijken wat we kunnen doen. Nogmaals dank.

Redactie, wanneer verwacht u het onderzoeksrapport te presenteren? Ik ben erg gesteld op conclusies, namelijk.

Ik denk niet dat dit soort sites moeten blijven bestaan.

Kansloos, hoewel jouw reactie een hilarisch fatalistische ondertoon draagt, kan deze het beste advies van alle zijn, aangezien de initiatiefnemer zich van commentaar onthoudt en blijkbaar geen prijs op een hechte community stelt. Een goed meid is op haar toekomst voorbereid en Darwin was een slimme vent. Een wettelijk afgedwongen 'Opt-Out' hangt in de Europese lucht, wat de vraagstelling achterhaald maakt.

Beste redactie, gefeliciteerd met het 11-jarig bestaan. Ik raadpleeg GS als portal voor de laatste ontwikkelingen. De vormgeving vind ik bijdetijds, overzichtelijk, de teksten goed geschreven en een royaal bestand. Voor achtergrondinformatie ben ik echter op reacties van deelnemers aangewezen, die naar leerzame artikelen elders verwijzen.
Het concept van GS is naar mijn indruk stil blijven staan. De markt heeft zich ontwikkeld. Vroeger stuurden leveranciers op de evolutie van een onbetaald naar een betaald pakket en leverden PUP’s mee als extra verdiensten.
Dit model is achterhaald en vervangen door een verdienmodel, waarbij gebruikersgedrag wordt geregistreerd en aan adverteerders verkocht. Gratis Software is niet gratis meer! De gebruiker betaalt met zijn privacy.
Deze agressieve marketing strijkt tegen de haren van veel consumenten, waardoor advertentie-, cookie- en script-blokkeerders gretig aftrek vinden. Echter staat Adblock Plus niet in uw Top100. U zou in eigen vlees snijden. U heeft zich tot slaaf van een achterhaald verdienmodel gemaakt.
Uw verzoek om Googlesyndication/ Google Adsense te whitelisten komt mij daarom schlemielig over. Als hardwerkende ondernemer zou ik niet willen bedelen, maar mijn publiek in een behoefte voorzien, die door klinkende munt wordt gewaardeerd. Ik heb reacties met goede tips/ leads gelezen. Ik wens GS nog een lang en gelukkig bestaan. Get off your ass :-)

Ik kan me geen pc leven meer voorstellen zonder Adblock plus en Ghostery.
Wat een rust brengt dit om me scherm en me cookies volgers.
Jammer dan voor degene die hier hun schoorsteen rokende mee moeten zien te houden.
Ik ben wel eens op iemand anders ze pc bezig en kan me gewoon niet voorstellen dat niet iedereen knettergek wordt van zoveel reclame.

Wat jullie ook kunnen doen is affiliate links naar software plaatsen op deze website.

Veel gratis software hebben ook betaalde versies.

Veel gratis software hebben reclames, knoppen of links naar hun betaalde versie.

Als iemand tevreden is met de gratis versie en besluit om de betaalde versie te kopen dan kun jullie evengoed een commissie verdienen.

Ik heb op deze manier al wat commissies verdient met mijn website.

Voorbeeld:

Ik heb pagina's over CDs en DVDs branden met Ashampoo Burning Studio (gratis) en op deze pagina's staan affiliate links naar de download pagina van de gratis versie.

Heel wat mensen hebben via deze links de gratis versie gedownload en verschillende mensen hebben besloten om binnen 2 weken de betaalde versie te kopen en dat heeft mij weer wat commissies verdient.

Jullie hebben zoveel software op deze site staan en heel veel van deze software hebben betaalde versies en affiliate programma's.

En om eerlijk te zijn tegen de bezoekers van deze website kunnen jullie op iedere pagina waar deze affiliate links staan, de bezoekers uitleggen dat sommige links affiliate links zijn en dat jullie een kleine commissie verdienen als iemand wat via jullie link koopt.

Deze commissie gebruiken jullie dan om deze website te onderhouden etc.... en op het einde zet je dan zoiets als: bedankt voor je steun.

Affiliate netwerken die jullie zouden kunnen gebruiken zijn:

Cleverbridge.com > http://www.cleverbridge.c... (voor Ashampoo Burning Studio en andere software)

Avangate.com > http://www.avangate.com/p... (grootste software affiliate netwerk)

Cj.com > http://www.cj.com (hebben ook software)

Linkshare.com > http://www.linkshare.com (hebben ook software)

Onenetworkdirect.com > http://www.onenetworkdire...

Deze methode is zeker de moeite waard.

@ Mickel Vaessen , dat werkt ook niet altijd goed, op http://software.computeri... verkoopt Cleverbridge bijv Norton 2014 http://software.computeri..., dus betalen maar niet meer mogelijk bij Norton om te activeren ( versie is verouderd, licentie is niet geldig) maar geld terug lukt niet bij Cleverbridge, sterker nog reageren is Cleverbridge voor support blijkbaar onmogelijk, ze blijven als voorbeeld nog steeds Norton-anti-virus verkopen terwijl dat al ruime tijd niet meer bestaat

@ Merel:

Denk dat je mijn antwoord niet helemaal hebt gelezen en/of begrepen.

Ik heb het over linken naar gratis software. Norton heeft volgens mij geen gratis software. En deze website gaat toch over gratis software, of niet?

Wie zegt dat je Norton perse via Cleverbridge moet kopen?

Ik gaf gewoon wat voorbeelden van affiliate netwerken waar je software kunt vinden om te promoten.

En als je weet dat je iets niet kunt vertrouwen dan pak je toch een ander affiliate netwerk.

Ik onderzoek altijd heel goed een affiliate netwerk en het product voordat ik een product promote en als het affiliate netwerk niet goed is dan kies ik een ander.

Veel software bedrijven zitten bij meerdere affiliate netwerken.

En Avangate is één van de grootste software affiliate netwerken.

En Cj.com heeft ook veel software bedrijven als adverteerders.

@Mickel Vaessen:

Affiliate marketing op die manier is dodelijk. Games verkopen bijvoorbeeld op een hardwaresite is niet zo'n geen probleem,
maar software verkopen op een site die software beoordeeld zal de onafhankelijheid beïnvloeden
en voor het zo ver is je geloofwaardigheid verlagen naar NUL.

Mischien heb je mijn antwoord niet helemaal gelezen of goed begrepen.

Ik heb het niet over software direct verkopen, maar over de links die naar de gratis versies linken omzetten naar affiliate links. En ik bedoel ook echt linken naar de gratis versie.

Als mensen de gratis versie downloaden, tevreden zijn en besluiten om binnen een bepaalde tijd de betaalde versie te kopen dan kun je evengoed een commisie verdienen.

Zoals andern schrijven, advertenties zijn vaak een bedreiging, en in elk geval tegenwoordig steeds storender. Ik blok ook. Terwijl ik mijn eigen computers bouw en wel eens een scriptje voor mezelf schrijf: Met websites bouwen en reclame heb ik geen ervaring. Maar hier is een wild idee: plaats wat reclame in onopgemaakte tekst onder je eigen redactionele teksten. Met een streep ertussen voor de duidelijkheid ("advertentie"). Zonder afbeeldingen en logo's, maar heel uniek, wordt meer gelezen en is niet te blokken. Misschien is er een markt voor.

Het enige alternatief is dan een paywall, maar dan moet het bedrag wel heel erg laag zijn om nog bezoekers te krijgen. Een euro per maand is echt te veel. Ikzelf bezoek vele tientallen sites op wekelijkse basis en dan ga je snel over de €100 per jaar. Dat ga ik niet doen.
Je kunt kijken of één euro per jaar is iets om te proberen, geen idee wat dat oplevert natuurlijk. Het blijft een risico (dat er echt te veel mensen wegblijven).

Ik gebruik momenteel Comodo Chromodo als browser en heb daar drie actieve hulprogramma's meelopen die ongewenste elementen uit webpagina's blokkeren: Ad Sanitizer, Ghostery en uBlock Origin en ik heb meestal geen idee welk van de drie wat precies verhelpt, ik weet alleen dat ik in het verleden soms niet eens in staat was om me op de inhoud van websites te concentreren in verband met de agressief aandacht trekkende reclame uitingen, vooral knipperende of bewegende annonces zijn extreem irritant.

Soms maak ik mee dat een website weigert te functioneren tenzij ik mijn ad blocker uitzet, ik weet nooit welke ze exact bedoelen, en ik ga hier zelden in mee: gewoon teveel heisa om ze allemaal weer aan te zetten. Inmiddels weet ik niet beter, het is net alsof ik alleen advertentievrije websites bezoek en ik vind dat een hele opluchting.

En natuurlijk begrijp ik het probleem van GratisSoftware en onwillekeurig denk ik terug aan een enquête die deze site ooit gehouden heeft. Eén van de vragen was of het op prijs gesteld zou worden als er tijdelijk software gratis zou worden aangeboden die normaliter niet gratis is. Het valt me op dat op sites waar zulke aanbiedingen gedaan worden de softwareontwikkelaar van het weggevertje vaak de kans krijgt om reclame te maken voor zijn andere producten, eventueel voor de meest recente versie van het weggevertje zelf, niet door middel van irritante effecten maar gewoon als onderdeel van de tekst van de aanbieding. Misschien ligt hier een mogelijkheid vaar GratisSoftware om zowel geld te verdienen alsook een bezoekerspubliek tevreden te houden zonder dat ad blockers een rol spelen.

Op zich heb ik geen bezwaar tegen advertenties. Zoals de redactie terecht stelt: de schoorsteen moet roken en het geld moet ergens vandaan komen. Maar ik vind het geflakker van allerlei banners en opdringerige popups uitermate irritant. Zit je een stukje tekst te lezen of iets anders te bekijken en hup….daar knalt weer reclame van een of ander merk er doorheen. Als aanbieders van advertenties dit irritante gedoe achterwege zouden laten heb ik geen bezwaar tegen advertenties en zet ik mijn adblocker uit. Ik denk dat de aanbieders het gebruik van adblockers aan zichzelf te wijten hebben.

Reclame zonder bewegende beelden vind ik geen probleem. Ik heb net ghostery even gepauzeerd om de gevolgen te zien. Ik zag dat er toen gelijk weer träckers aan gaan en dat vind ik wel een probleem, anders had ik jullie aan de witte lijst toegevoegd.

Ik heb gewoon geen zin in al die kt reclames en ik hoev ook geen spam dus ik zou zeggen verzin iets beters. Zo lang er reclames zijn is er waarschijnlijk ook spam etc etc. Dus zal ik mijn adblocker gewoon blijven gebruiken. Op mijn foon,pc.

De titel is al verkeerd, advertenties MOETEN helemaal niet. Als je een site begint moet er een degelijke financiële onderbouwing zijn, een goed ondernemersplan. Als je iets begint en later om de kosten op de bezoekers allerhande advertenties loslaat, dan zat er iets fout in het ondernemersplan of heb je een onjuiste beslissing genomen. In het geval van gratissoftware.nl denk het laatste. Het ondernemersplan zal immers hebben aangegeven dat een dergelijke site niet rendabel te exploiteren is. Kortom, de "oderneming" had niet gestart moeten worden. Ik geloof niet dat ik de site zal missen. De zogenaamde gratis software wordt altijd op de één of andere manier betaald. In een enkel geval is software echt gratis. Ik zou me overigens kunnen voorstellen dat Gratissoftware het model van wikipedia volgt. Geen cookies, geen reclame en jaarlijks een vrijwillige bijdrage vragen aan de gebruikers/bezoekers (een week lang). En dan alleen echt gratis software bespreken, dus niet al die programma's die de gebruiker bij iedere start van de software vragen om een pro-versie te kopen om alle mogelijkheden van de software te gebruiken, of die allerlei onnodige tools mee willen leveren. Dus software waarvoor géén enkele tegenprestatie wordt verlangd, in welke vorm dan ook, als je het gebruikt.

Als ik de papieren krant lees is er geen probleem met de reclame want die dring zich dan niet op.
Ik gebruik de pop-up blokker ook voor supermarkten die zo nodig moeten weten waar je woont, terwijl ik alleen maar de weekfolder wil zien.
Dan zijn er supermarkten die hun folders niet in PDF formaat beschikbaar hebben, terwijl PDF het beste formaat is om een folder of publicatie te lezen. En dan vooral adobe reader niet gebruiken maar een alternatief.

Gabriel Weinberg van DuckDuckGo benaders reclame op een andere manier en het werkt: http://webwereld.nl/e-com...

Jammer voor jou maar ik wil geen reclame

Het beste is als bepaalde reclames storen om dat product bewust te negeren en dus als het enigszins kan niet te kopen.

Reclame uitingen kunnen nogal opdringerig zijn, ik heb geen pc of smartphone gekocht om me door derden te laten irriteren met derderangs reclames. Verder blijkt vaak dat malware meelift op reclames.

Kijk je naar dumpert video's, of gewoon naar youtube, dan wordt je vooraf gedwongen te kijken naar een reclamevideotje.

Koop je een DVD dan krijg je eerst een video te zien tegen illegaal copieëren.

Thuis wordt je opgebeld met het verzoek of je mee wilt doen aan een enquete.
Maar al snel blijkt dat men bezig is je te bestoken met z.g. relevante aanbiedingen.

Als bedrijven menen ons reclames op deze manier te moeten opdringen, zijn ze mij aan het verkeerde adres.

IK bepaal of ik iets relevant vind of niet, reclames vind ik NOOIT relevant!

Tja er valt niets meer aan toe te voegen. Want alles is denk ik al gezegd. Ik gebruik zelf ook een adblocker op mijn telefoon in Firefox en ben voor plan dit ook binnen kort op mijn PC te doen.

Ik vind alle reclame acceptabel, zolang het maar niet beweegt . . .

Eigenlijk wel goed gevonden.
'Ik vind alle (bescheiden) reclame acceptabel, zolang het maar niet beweegt . . .'

Mee eens, zolang het veilig is en dat is de verantwoordelijkheid van GSS. Als GSS de veiligheid kan garanderen en alleen statische reclames gebruikt, dan ben ik bereid om GSS op de witte lijst van Adblock+ te zetten, zodat GSS kan blijven voortbestaan.

Gratis software en dus ook een beetje gratis reclame; niet zeuren dus!!

De reclames zijn nog tot daaraan toe, maar de grens werd voor mij bereikt toen deze ook begonnen te knipperen, te bewegen en ander opdringerig gedrag gingen vertonen. Ook wordt er ongevraagd van mijn databundel gebruik gemaakt, wat zeker op mijn mobiel ongewenst is (roaming). Dus heb ik sinds kort ook een blocker op mijn gsm. Anderzijds vind ik dat de aanbieders niet te zielig moeten doen. Hoeveel mensen hebben een ja-nee sticker op hun brievenbus? Daar hoor ik geen bedrijf over piepen. De oplossing is dus niet zo vreselijk moeilijk. Zorg dat ads een bescheiden plaatsje innemen en niet parasiteren van databundels. Misschien dat ik dan mijn blockers uitschakel ...

Ook ik vind de enorme toename van digitale reclame niet te pruimen. In Windows 10 is dit verschijnsel alleen maar erger geworden. Heel irritant, al kun je het wel verminderen. Anderzijds begrijp ik ook dat niets op deze planeet gratis is, of kan zijn. Dat geldt ook voor Gratis Software Site. Ik vind deze site erg nuttig en ook erg goed. Daarom ben ik best bereid Adblock Plus voor deze site uit te schakelen. Verder zou Gratis Software Site kunnen denken aan een systeem van donaties en zou het bezoekers van de site kunnen vragen om advertenties voor deze site niet te blokkeren. Met een korte uitleg van de reden voor dit verzoek.

de opmerking "Of zijn er alternatieven, en moeten we overwegen om andere inkomstenbronnen te gaan aanboren" is onderdeel van het ondernemersrisico, GSS moet niet maar is wel redelijk maar niet de enige infobron, als GSS NIET zwart op wit kan garanderen dat de ads vrij zijn van malware ben ik de eerste die GSS zal whitelisten voor ABE Ublock e.d.; het malware probleem geeft al minimaal 42.400.000 resultaten (in 0,63 seconden)hits in Google, het bestaansrecht van GSS is niet afhankelijk van blockers maar ligt bij o.a. GSS zelf

correctie, echt stom van mij maar dit moet natuurlijk zijn :
de opmerking "Of zijn er alternatieven, en moeten we overwegen om andere inkomstenbronnen te gaan aanboren" is onderdeel van het ondernemersrisico, GSS moet niet maar is wel redactioneel betrouwbaar maar niet de enige infobron, als GSS mij zwart op wit kan garanderen dat de ads vrij zijn van malware dan ben ik de eerste die GSS zal whitelisten voor ABE Ublock e.d.; het malware probleem met ads geeft al minimaal 42.400.000 hits in Google, het bestaansrecht van GSS is niet afhankelijk van blockers maar ligt bij o.a. GSS zelf

Het is al gezegd........NU.NL als ik de site zonder mijn blocker aanklikt dat springt er van alles over mijn beeldscherm, kan het nieuws haast niet lezen; dus heel eenvoudig. Wij als consument zijn deze reclames meer dan zat het is gewoon teveel van het goede zeker als er dan ook nog een video wordt opgestart waar ik niet om vraag. Al die schreeuwende gillende kleuren, beelden nope mijn blocker blijft staan. Uiteindelijk de consument bepaald....gelukkig........

Even koud en kil.... Zwart/wit gezien is dit een probleem van gratissoftwaresite en vele andere sites. Het feit dat ik een adblocker gebruik heeft de reclame wereld geheel en alleen aan zichzelf te danken. Buiten het feit om dat ik niet als een product wenst te worden gezien (kopen, kopen en nog eens kopen...)is het/mijn internet een stuk sneller geworden sinds ik een adblocker gebruik. De reden dat ik geen tv meer kijk, is exact dezelfde. Als het zo moet hoeft het voor mij niet meer. Als je dan ook nog eens kijkt naar het niveau van vele reclames, wordt ik behandeld als één of ander achterlijk kind. Mocht het deze site niet meer lukken voort te bestaan is er vast wel iets anders te vinden en anders maar niet. Jammer voor mij, jammer voor jullie. Zelf je broek omhoog houden of stoppen. Kwam nog op een andere site, daar moet je adblocker uitzetten om "binnen" te komen. Ja, goed plan, de bezoekers aantallen gaan als een sneltrein naar beneden. Mensen (ik) ben het strontzat om als product te worden gezien!

Ik vind de vraag wel terecht; het maakt per site enorm verschil hoeveel en hoe storend de advertenties worden getoond. Ik heb nu uw domein en dat van b.v. tweakers.net toegevoegd aan de witte lijst. Eens een tijdje aanzien hoe storend uw 'inkomstenbron'is. Belangrijk dat uw site kan blijven aanbieden wat u biedt. Suc6 met het bewust maken van bezoekers...!

Ik begrijp de inleiding van de redactie: 'Vervelend maar nodig'. Ik begrijp ook de reacties daarop: 'Ik kan ze missen als kiespijn'.
Vrijwillige donaties vragen/smeken geeft een veel te onzekere basis. Vermoedelijk geeft ik een paar jaar E10-15 en stop er dan mee. Er is geen directe prestatie voor de betaling.
Helaas, helaas, ik ken geen alternatief. Ik blijf zo-af-en-toe de site bekijken met inschakeling van mijn adblocker.

Om de al genoemde redenen blijft mijn adblocker altijd aan. Bovendien duurt het laden van sommige pagina's een eeuwigheid, daar ga ik niet op zitten wachten. En ik wil ook niet geprofileerd worden, adverteren = tracken.
Kan Gratissoftware.nl garanderen dat er geen besmette advertenties tussen zitten?
Dan zouden we uw site als uitzondering kunnen opvoeren.
U bent trouwens niet de enige die klaagt, de hele krantenwereld jammert het uit.

Het belangrijkste probleem met advertenties is niet dat ze als storend worden ervaren, maar dat ze gevaarlijk kunnen zijn.
Het advertentie-systeem kan malware aanbieden, N.B. zelfs wanneer een kwaadaardige advertentie enkel wordt geladen en niet wordt geklikt.

Het gebeurt maar al te vaak dat weer in het (internet security) nieuws is dat op bepaalde sites weer een paar uur lang malware is aangeboden via advertenties.
Als sitebeheerder heb je maar beperkte controle over wat er wordt aangeboden via het advertentie-systeem. Je kunt niet voorkomen dat advertenties malware aanbieden.
Om die reden kun je als gebruiker niet zonder adblocker, ook niet op een site die je de inkomsten gunt. Het is simpelweg niet safe.

Martin Brinkman van gHacks worstelt met hetzelfde probleem als jij, zie:
http://www.ghacks.net/201...
Martin oppert ondersteuning via Patreon, of via eenmalige giften via PayPal, zie:
http://www.ghacks.net/sup...

Misschien ook een idee voor GratisSoftware.nl?
Gratis software, maar vrijblijvend een klein beetje financiële ondersteuning via Patreon of PayPal.

Het probleem is dat we als gebruiker nooit meer zonder reclame kunnen zitten. En het is gewoon enorm irritant geworden. Radio, TV, internet, kranten, smarthphone, autosnelwegen, voetpad, sportwedstrijden, ...
Probeer eens een dag te vinden waar je niet bestookt wordt met reclame? Dan moet je al naar de jungle of woestijn trekken.
Mensen raken dat kotsbeu en beginnen zich te verzetten en in opstand te komen.

Jammer dat goedbedoelende sites hiervan ook de dupe zijn, maar de reclamewereld is een wereld vol irritante spam geworden. Het zou beter zijn dat deze wereld eens goed gaat nadenken hoe irritant ze zijn geworden en een betere manier vinden om reclame terug aanvaardbaar te maken.

Internet is één groot spamveld van reclame geworden, waar je moet gaan zoeken naar informatie tussen de advertenties. En zolang dit blijft, blijft mijn adblocker ook aan.

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.

Ik haat reclame omdat het zo ongelofelijk irritant en opdringerig is, maar weet dat veel websites ervan leven.
Werk niet met 1 adblocker maar wel met drie, wat de ene niet tegenhoud doet de andere wel.
Lees die banners toch nooit, laat staan dat ik daar op zou klikken moest ik ze nog tegenkomen.
Films en series op tv die ik goedvind neem ik al jaren op mijn HD-recorder op om die overvloed van onnozele reclame direct te kunnen doorspoelen.
Er zit een functie op om over die reclame te springen met één of een paar keer op een toets te drukken.
In feite kijk ik al jaren NERGENS nog naar reclame, het is allemaal veel te veel geworden en het interesseert me geen bal.

Helaas zou ik graag zo'n sites als Gratis Software gerust willen helpen, maar ik heb geen idee hoe we dit probleem kunnen oplossen zonder weer overstelpt te worden met reclame.
Moest het nu maar één rustig bannertje zijn waar je eens als steun zou moeten op drukken dan zou ik het wel overwegen om het even af te zetten.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
hongar_je