LastPass

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.3 (58 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

LastPass is een zeer gebruikersvriendelijke wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden voor Edge, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en meer opslaat en automatisch invult als u een website bezoekt. De wachtwoorden en andere gegevens worden op de servers van LastPass beveiligd opgeslagen en gesynchroniseerd tussen uw apparaten (pc's, laptops, smartphones en tablets). Ook andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer, paspoortinformatie en wifi-inloggegevens kunt u als veilige notitie opslaan.

Met de universele LastPass installer worden automatisch alle benodigde extensies/plugins voor Edge, Google Chrome, Safari, Firefox en Opera geïnstalleerd. Hierna biedt LastPass op elke site waar u een gebruikersnaam, wachtwoord of formulier invult om deze inloggegevens te onthouden. De informatie wordt versleuteld opgeslagen op de servers van LastPass en automatisch gesynchroniseerd op al uw computers en mobiele apparaten. De sleutel voor het decoderen van de gegevens wordt alleen lokaal op uw computer bewaard.

LastPass kan ook Veilige notities bewaren met belangrijke informatie en nummers van officiële documenten als paspoorten, rijbewijzen, credit cards, verzekeringen, bankrekeningen en meer. Bij de notities kunt u documenten en afbeeldingen toevoegen. Verder kunt u standaard formulieren met NAW-gegevens en creditcard nummers voor online winkelen alvast invullen en veilig bewaren in LastPass en daarna met één druk op de knop op websites gebruiken.

Verder kan LastPass wachtwoorden automatisch wijzigen, sterke wachtwoorden genereren en overweg met twee-factor authenticatie.

LastPass is zeer gebruikersvriendelijk en waarschijnlijk de makkelijkste gratis wachtwoordbeheerder. Nadeel kan voor sommigen zijn dat uw informatie (weliswaar versleuteld) wordt opgeslagen op de servers van LastPass.

Sinds maart 2021 kunt u LastPass alleen nog maar gebruiken op één type apparaten (pc/laptop of smartphone/tablet). Als u tussen meer toestellen wilt synchroniseren moet u een betaalde account aanschaffen.
Tussen november 2016 en maart 2021 was LastPass op álle apparaten (pc, laptop, tablet én smartphone) gratis te gebruiken - daarvoor kon u ook alleen gratis synchroniseren tussen één type apparaten.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Ben nog van de oude stempel heb op cd en USB stick staan.

Daarom gebruik ik de portable versie van KeePass. Staat opgeslagen op m'n PC, USB-stick, Google Drive, en DropBox. En ook al heeft iemand toegang tot mijn PC, USB-stick, Google Drive account of DropBox account, dan nog kunnen ze er niets mee zonder het masterwachtwoord.

Dit is nu net waarom ik dit soort software niet gebruik.

Ik LastPass gaan gebruiken omdat ik het lastig vind om alle wachtwoorden te onthouden

"en automatisch invult als u een website bezoekt."
Dat is handig, not. Vooral handig als er iemand anders op je pc terecht komt (al of niet legaal). Die kan kan overal bij.
Volgens mij is een password bedoeld om in te moeten tikken anders krijg je geen toegang.
En dan laat ik in de cloud opslaan maar even buiten beschouwing.
Voor mij: Keepass op een USB-stick.

sorry, moet zijn 4.17.1.7 (2x)

nieuw versie 4.18 wil niet installeren in Ff (ook niet na verwijderen oude versie 4.17.7, wordt daarna toch weer 4.17.7 ...!? NB: gaat goed wel in Opera

Excel bestandje maken en goed versleutelen.

Bedoelde dat ik het KeePass-bestand op een USB-stick bewaar.