LastPass

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

LastPass is een gebruikersvriendelijke wachtwoordbeheerder die al je wachtwoorden voor Edge, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en meer opslaat en automatisch invult als je een website bezoekt. De wachtwoorden en andere gegevens worden op de servers van LastPass beveiligd opgeslagen en gesynchroniseerd tussen je apparaten (pc's, laptops, smartphones en tablets). Ook andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer, paspoortinformate en wifi-inloggegevens kun je als veilige notitie opslaan.

Met de universele LastPass installer worden automatisch alle benodigde extensies/plugins voor Edge, Google Chrome, Safari, Firefox en Opera geïnstalleerd. Hierna biedt LastPass op elke site waar je een gebruikersnaam, wachtwoord of formulier invult om deze inloggegevens te onthouden. De informatie wordt versleuteld opgeslagen op de servers van LastPass en automatisch gesynchroniseerd op je computers of mobiele apparaten. De sleutel voor het decoderen van de gegevens wordt alleen lokaal op je computer bewaard.

LastPass kan ook Veilige notities bewaren met belangrijke informatie en nummers van officiële documenten als paspoorten, rijbewijzen, credit cards, verzekeringen, bankrekeningen en meer. Bij de notities kun je documenten en afbeeldingen toevoegen. Verder kun je standaard formulieren met NAW-gegevens en creditcard nummers voor online winkelen alvast invullen en veilig bewaren in LastPass en daarna met één druk op de knop op websites gebruiken.

Verder kan LastPass wachtwoorden automatisch wijzigen, sterke wachtwoorden genereren en overweg met twee-factor authenticatie.

LastPass is zeer gebruikersvriendelijk en waarschijnlijk de makkelijkste gratis wachtwoordbeheerder. Nadeel kan voor sommigen zijn dat je informatie (weliswaar versleuteld) wordt opgeslagen op de servers van LastPass.

Sinds maart 2021 kun je LastPass alleen nog maar gebruiken op één type apparaten (pc/laptop of smartphone/tablet). Als je tussen meer toestellen wilt synchroniseren moet je een betaalde account aanschaffen.
Tussen november 2016 en maart 2021 was LastPass op álle apparaten (pc, laptop, tablet én smartphone) gratis te gebruiken - daarvoor kon je ook alleen gratis synchroniseren tussen één type apparaten.

Inst

Reacties

In het laatste nummer van COMPUTER! totaal (april 2023), wordt LastPass afgeraden omdat diverse keren is gehackt en daardoor niet meer betrouwbaar is.
Laatste regel: "LastPassgebruikers doen er daarom goed aan om het onbetrouwbare LastPass écht vaarwel te zeggen en hun wachtwoorden te veranderen."
zie ook:
https://tweakers.net...
en
https://www.rtlnieuw...

Ben overgestapt naar Dashlane omdat LastPass niet goed meer werkte.

Bevalt op zich goed, lijkt erg veel op LastPass.
Na ongeveer 2 weken wordt je veiligheidshalve uitgelogd en moet je zelf weer inloggen met je masterwachtwoord.
Zie Dashlane hier niet voorbij komen in het rijtje van gratis wachtwoordbeheerders ?

Sinds de laatste update van Firefox werkt Lastpass Free erbarmelijk slecht.
Dus wat mij betreft einde verhaal voor lastpass, betaald of niet betaalde versie.

Ben nog van de oude stempel heb op cd en USB stick staan.

Daarom gebruik ik de portable versie van KeePass. Staat opgeslagen op m'n PC, USB-stick, Google Drive, en DropBox. En ook al heeft iemand toegang tot mijn PC, USB-stick, Google Drive account of DropBox account, dan nog kunnen ze er niets mee zonder het masterwachtwoord.

Dit is nu net waarom ik dit soort software niet gebruik.

Ik LastPass gaan gebruiken omdat ik het lastig vind om alle wachtwoorden te onthouden

"en automatisch invult als u een website bezoekt."
Dat is handig, not. Vooral handig als er iemand anders op je pc terecht komt (al of niet legaal). Die kan kan overal bij.
Volgens mij is een password bedoeld om in te moeten tikken anders krijg je geen toegang.
En dan laat ik in de cloud opslaan maar even buiten beschouwing.
Voor mij: Keepass op een USB-stick.

sorry, moet zijn 4.17.1.7 (2x)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenlan_