LastPass

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.3 (56 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

LastPass is een zeer gebruikersvriendelijke wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden voor Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en meer opslaat en automatisch invult als u een website bezoekt. De wachtwoorden en andere gegevens worden op de servers van LastPass beveiligd opgeslagen en gesynchroniseerd tussen uw apparaten (pc's, laptops, smartphones en tablets). Ook andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer, paspoortinformatie en wifi-inloggegevens kunt u als veilige notitie opslaan.

Met de universele LastPass installer worden automatisch alle benodigde extensies/plugins voor Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox en Opera geïnstalleerd. Hierna biedt LastPass op elke site waar u een gebruikersnaam, wachtwoord of formulier invult om deze inloggegevens te onthouden. De informatie wordt versleuteld opgeslagen op de servers van LastPass en automatisch gesynchroniseerd op al uw computers en mobiele apparaten. De sleutel voor het decoderen van de gegevens wordt alleen lokaal op uw computer bewaard.

LastPass kan ook Veilige notities bewaren met belangrijke informatie en nummers van officiële documenten als paspoorten, rijbewijzen, credit cards, verzekeringen, bankrekeningen en meer. Bij de notities kunt u documenten en afbeeldingen toevoegen. Verder kunt u standaard formulieren met NAW-gegevens en creditcard nummers voor online winkelen alvast invullen en veilig bewaren in LastPass en daarna met één druk op de knop op websites gebruiken.

Verder kan LastPass wachtwoorden automatisch wijzigen, sterke wachtwoorden genereren en overweg met twee-factor authenticatie.

LastPass is zeer gebruikersvriendelijk en waarschijnlijk de makkelijkste gratis wachtwoordbeheerder. Nadeel kan voor sommigen zijn dat uw informatie (weliswaar versleuteld) wordt opgeslagen op de servers van LastPass.

Sinds november 2016 is LastPass op álle apparaten (pc, laptop, tablet én smartphone) gratis te gebruiken - waar u voorheen alleen gratis kon synchroniseren tussen één type apparaten.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Ik LastPass gaan gebruiken omdat ik het lastig vind om alle wachtwoorden te onthouden

"en automatisch invult als u een website bezoekt."
Dat is handig, not. Vooral handig als er iemand anders op je pc terecht komt (al of niet legaal). Die kan kan overal bij.
Volgens mij is een password bedoeld om in te moeten tikken anders krijg je geen toegang.
En dan laat ik in de cloud opslaan maar even buiten beschouwing.
Voor mij: Keepass op een USB-stick.

sorry, moet zijn 4.17.1.7 (2x)

nieuw versie 4.18 wil niet installeren in Ff (ook niet na verwijderen oude versie 4.17.7, wordt daarna toch weer 4.17.7 ...!? NB: gaat goed wel in Opera

Excel bestandje maken en goed versleutelen.

Bedoelde dat ik het KeePass-bestand op een USB-stick bewaar.

Gebruik de Norton wachtwoorden kluis volgens mij is die gratis en heel goed

Ik gebruik ook KeePass, maar niet op een USB stick. Deze staat op mijn mobiel (encrypted) en sla deze op bij mij thuis op de server.
Ik maak ook geen gebruik van cloudservices

Voor de beta versie Firefox 37 werkt het helemaal niet.

Inderdaad, ik ben Gekke Gerrit niet.
Zelf gebruik Keepass, op een Usb-stick

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oos_enrijk