LastPass

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android, iOS en Windows Mobile
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.3 (55 stemmen)
Actueel: 

18 juli 2018
LastPass 4.1.58 is verschenen. Specifieke wijzigingen in de wachtwoordbeheerder zijn nog niet bekendgemaakt.

Beschrijving: 

LastPass is een zeer gebruikersvriendelijke wachtwoordbeheerder die al uw wachtwoorden voor Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera en meer opslaat en automatisch invult als u een website bezoekt. De wachtwoorden en andere gegevens worden op de servers van LastPass beveiligd opgeslagen en gesynchroniseerd tussen uw apparaten (pc's, laptops, smartphones en tablets). Ook andere belangrijke gegevens zoals creditcardnummer, paspoortinformate en wifi-inloggegevens kunt u als veilige notitie opslaan.

Met de universele LastPass installer worden automatisch alle benodigde extensies/plugins voor Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox en Opera geïnstalleerd. Hierna biedt LastPass op elke site waar u een gebruikersnaam, wachtwoord of formulier invult om deze inloggegevens te onthouden. De informatie wordt versleuteld opgeslagen op de servers van LastPass en automatisch gesynchroniseerd op al uw computers en mobiele apparaten. De sleutel voor het decoderen van de gegevens wordt alleen lokaal op uw computer bewaard.

LastPass kan ook Veilige notities bewaren met belangrijke informatie en nummers van officiële documenten als paspoorten, rijbewijzen, credit cards, verzekeringen, bankrekeningen en meer. Bij de notities kunt u documenten en afbeeldingen toevoegen. Verder kunt u standaard formulieren met NAW-gegevens en creditcard nummers voor online winkelen alvast invullen en veilig bewaren in LastPass en daarna met één druk op de knop op websites gebruiken.

Verder kan LastPass wachtwoorden automatisch wijzigen, sterke wachtwoorden genereren en overweg met twee-factor authenticatie.

LastPass is zeer gebruikersvriendelijk en waarschijnlijk de makkelijkste gratis wachtwoordbeheerder. Nadeel kan voor sommigen zijn dat uw informatie (weliswaar versleuteld) wordt opgeslagen op de servers van LastPass.

Sinds november 2016 is LastPass op álle apparaten (pc, laptop, tablet én smartphone) gratis te gebruiken - waar u voorheen alleen gratis kon synchroniseren tussen één type apparaten.

Categorie: 
Wachtwoordbeheer
Versienummer: 
4.1.58 (universele installer)
Laatst gewijzigd: 
18 juli 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde variant biedt meer functies, zoals family sharing, 1 GB beveiligde opslag, wachtwoordbeheer voor desktop applicaties en is zonder reclame
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Sinds november 2016 is LastPass op álle apparaten (pc, laptop, tablet én smartphone) gratis te gebruiken - waar u voorheen alleen gratis kon synchroniseren tussen één type apparaten.

LastPass Free maakt reclame voor de betaalde versie, die meer mogelijkheden heeft.

Deel deze download: 

Reacties

Gebruik de Norton wachtwoorden kluis volgens mij is die gratis en heel goed

Voor de beta versie Firefox 37 werkt het helemaal niet.

Helemaal niet te vertrouwen.
Alles dat op internet staat is te hacken.
Dus ook deze Lastpass.
Wees verstandig en gebruik die niet.Maak een excelblad aan met al je wachtwoorden en sla het op een USB stick op. Maak er ook een kopie van die je ergens op een veilige plaats bewaard.

Inderdaad, ik ben Gekke Gerrit niet.
Zelf gebruik Keepass, op een Usb-stick

Ik gebruik ook KeePass, maar niet op een USB stick. Deze staat op mijn mobiel (encrypted) en sla deze op bij mij thuis op de server.
Ik maak ook geen gebruik van cloudservices

ik snap het ook niet (meer).
In bovenstaand bericht wordt gesproken van de versies 4.1.44 & 4.1.45, maar ik heb (in Firefox) versie 4.1.44a staan .....

nu update naar 4.1.45a gekregen ....

Ben ik de enige die niets begrijpt van die verschillende versies van lastpass? Gisteren met de universele installer kreeg ik voor firefox 3.3.4. Ik had ooit nplastpass gedownload en dat was versie 4.1.2.0. Lastpass staat bij de extensies en nplastpass bij de plugins. Iemand die me duidelijk kan uitleggen hoe het zit?

Gebruik dergelijke dingen niet er zijn eenvoudiger methodes, en daarenboven veilig. Trouwens blijkt deze hack niet zo onschuldig te zijn :
http://www.techpulse...

Denk je dat je wachtwoorden veilig en dan waren/zijn(?) er lekken!
Prettig idee.
Keepass kost wellicht wat meer tijd, maar dan is het je wel je eigen verantwoordelijkheid.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_rankrijk