Britse consumentenbond: 'Gratis software voor beveiliging even goed'

De Britse consumentenbond Which heeft gratis en betaalde beveiligingssoftware onder de loep genomen. Virusscanners, firewalls en anti-spyware-software werden getest. De conclusie was duidelijk: gratis software doet niet onder voor betaalde software. De beveiliging is ongeveer even goed.

Zo kwamen AVG, avast! en Antivir goed uit de bus bij de virusscanners. ZoneAlarm deed het goed bij de firewalls en Spybot S&D en AVG Anti-Spyware bij de spywareverwijderaars. Het enige nadeel van de gratis software is volgens Which dat gebruikers zelf iets meer moeite moeten doen om alles in te stellen en soms de anti-spyware software handmatig dienen up te daten.

Kortom: de bescherming is even goed, het gebruiksgemak soms iets minder. Deze conclusie komt aardig overeen met de conclusie die wij enkele maanden geleden ook trokken: gratis beveiligingssoftware doet niet onder voor betaalde.

Lees onze conclusie over enkele onderzoeken naar anti-virus software

Lees ons gratis advies over beveiligingssoftware

Deel dit artikel: 

Reacties

Al vanaf mijn verhuizing heb ik problemen met de internetverbinding. (Eerst HetNet, pas overgestapt naar Online die in hun pakket ook een antivirusprogramma hebben (McAfee)Ik gebruikte al jaren gratis antivirusprogrammas en had nooit problemen Ik heb nu mijn pc opnieuw geinstalleerd nadat die volledig was vastgelopen. Of het een virus is geweest of de zware belasting van McAfee, ik hou het erop dat het een van de twee was. Met AGV en Avira had ik nooit problemen. Nu heb ik dus weer Avira.
Fijn dat jullie op de site erg duidelijk zijn.
Groeten Ad

Reageer