VLC mediaplayer dicht enkele kritieke lekken met versie 0.8.6e

Van de veelzijdige VLC mediaplayer is gisteren een beveiligingsupdate verschenen. Hierin worden enkele kritieke lekken gedicht die vorige maand geopenbaard werden.

In januari kwam naar buiten dat er enkele ernstige kwetsbaarheden in VLC mediaplayer zaten. Zo zouden kwaadwillenden - via streaming media op speciaal geprepareerde websites - met behulp van deze lekken de pc van mensen kunnen overnemen. De update van gisteren naar versie 0.8.6e verhelpt dit probleem voor VLC.

Sowieso liggen diverse mediaspelers de laatste tijd flink onder vuur. Steeds meer internetcriminelen proberen kwetsbaarheden in mediaspelers als QuickTime, Windows Mediaspeler en Real Player uit te buiten via speciaal geprepareerde mediabestanden op websites. Het is zaak al uw mediaspelers up to date te houden voor een goede pc beveiliging. Lees hier meer over deze kwestie.

Ook VLC ontkomt dus niet aan deze beveiligingsproblemen. Gezien de ernst van de lekken wordt u aangeraden direct te updaten naar VLC mediaplayer 0.8.6e. U kunt de laatste versie van VLC hier downloaden.

Deel dit artikel: 

Reacties

Prima mediaplayer. ik gebruik hem voor het afspelen van al mijn films en video-bestanden.

VLC mediaplayer en ondertiteling (bij divx, avi) is een erg moeilijke combi. Ook wanneer de benodigde instellingen correct zijn ingevoerd.

Is dat met deze versie nu ook eens eindelijk verholpen?

Reageer