Upgrade van Firefox 2 naar Firefox 3 wordt aangeboden

Vandaag is de Mozilla Organisatie begonnen om de upgrade van Firefox 2 naar Firefox 3 aan te bieden. De komende dagen krijgt u, als u Firefox 2 nog gebruikt, dan ook zeker het verzoek om de nieuwste versie van de Mozilla-browser te downloaden.

Als u dit scherm ziet weet u dat u nog de oude versie 2 van Firefox gebruikt en dat u de nieuwe versie 3 kunt gaan downloaden en installeren:

Als u klikt op De nieuwe versie ophalen dan wordt Firefox 3 automatisch gedownload en geïnstalleerd. Uw bladwijzers, wachtwoorden en andere persoonlijke instellingen worden automatisch overgezet. Ook uw extensies worden meegenomen. Hoewel 90% van de Firefox-extensies beschikbaar is gemaakt voor Firefox 3 bestaat een kleine kans dat uw extensie niet compatibel is met de nieuwe versie van de Mozilla-browser.

Dit is eigenlijk het enige nadeel van een upgrade naar Firefox 3. Verder zijn er alleen maar voordelen: Firefox 3 is sneller, veiliger en veelzijdiger dan zijn voorganger. Of zoals Mozilla zelf zegt: 'De beste Firefox tot nu toe'. U kunt hier lezen over alle nieuwe eigenschappen van Firefox 3.

Als u - hoewel dat niet aan te raden is - toch liever bij Firefox 2 blijft dan kunt u nog tot het eind van dit jaar updates voor de browser blijven verwachten. Daarna stopt de ondersteuning.

U kunt Firefox 3 hier downloaden of in Firefox 2 klikken op Help | Controleren op updates. Dan wordt ook de upgrade naar de nieuwste versie aangeboden.

Deel dit artikel: 

Reacties

beste versie? Crashed bij mij alvast veel meer dan vorige versie.

Lees dit eens door, waarschijnlijk is er iets mis met je installatie:
http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Stappenplan+bij+trage+of+instabiele+Firefox

dan kan je lang wachten, want niet alle plugins worden bijgehouden. De relevante en actieve plugins zijn al een poos geschikt voor ff3.

Ik heb nog even gecontroleerd op alle exensies die ik gebruik en ze zijn allemaal te installeren op FF3.
Dus gedaan. Ik had wel even last van een trage FF, maar met het stappenplan is dat opgelost.

Ik wacht wel tot het eind van het jaar, want nog niet alle add-on's zijn beschikbaar voor FF3.

Reageer