Gratis fotobewerker Gimp 2.6 is makkelijker in gebruik door vereenvoudigde menustructuur

Gimp is een fantastisch programma om foto's mee te bewerken. Het is een geduchte gratis concurrent van dure fotobewerkers. Alleen de gebruikersvriendelijkheid liet wel eens wat te wensen over. Gimp 2.6, die gisteren verscheen, moet hier verandering in brengen.

Voor liefhebbers van gratis software is Gimp het ideale fotobewerkingsprogramma. Gimp kan bijna alles wat dure programma's ook kunnen. Alleen is het wat wennen waar alle functies zitten. De menustructuren van Gimp wijken nogal af van vergelijkbare programma's om foto's mee te bewerken.

De ontwikkelaars van Gimp hebben zich deze kritiek aangetrokken en voor versie 2.6 van Gimp hebben ze de interface - en dan met name de menu's - onder handen genomen. Alle menu's zijn nu te vinden onder het hoofdvenster, waarin u een foto bewerkt, in plaats van verspreid over alle geopende vensters van Gimp - wat vroeger het geval was.

Een logischer opbouw dus, waarbij de gereedschappen en kanalen en lagen nog wel in aparte vensters openen, maar alle bewerkingsmenu's verder in elk geval geconcentreerd zijn in het hoofdvenster van Gimp. Handig is bovendien dat u afbeeldingen nu kunt slepen naar het hoofdvenster om ze te gaan bewerken.

Alle menu's zijn nu geconcentreerd in het hoofdvenster van Gimp

Verder zijn de vrije selectie tool en de paint brush verbeterd. Ook onder de motorkap is veel gebeurd. Zo maakt Gimp 2.6 nu voor bepaalde bewerkingen (kleur, contrast etc.) gebruik van de Generic Graphical Library (GEGL), die veel meer mogelijkheden biedt.

Download Gimp 2.6

Deel dit artikel: 

Reacties

Je moet GIMP openen en niet opnieuw het gedownloade installatiebestand, want dan blijf je aan de gang...

ik heb hem gedownloud, maar telkens als ik hem wilopen, moet ik hem opnieuw instaleeren, kan iemand mij daar mee helepen?

Kun je ook raw foto's met gimp bewerken?

hallo,
ik zou graag de nederlandse versie van gimp downloaden (heb de engelse) maar het lukt me langs geen kanten. telkens ik op downloaden klik is het in het engels!! kan iemand mij helpen?
ik werk met windows7. alvast bedankt

zie

http://docs.gimp.org/2.6/nl/

Dit is een nederlandse handleiding

heej jimmy

ik had dat probleem eerst ook dat ik wel de engelse versie had(waar ik geen hout van snapte) maar niet de nederlandse. moet je eens checken of computer op 'nederlands'rechts onderin je scherm. bij mij stond ie op verenigde staten internationaal. misschien helpt dat wel.

gr Hans

ik snap niet hoe je het moet downloaden:(

hoe kan je dit downloaden?
ik wil dit al heel lang
k word geakk
kan het download niet vinden.
dan is het weer zo'n
setup
heeel irritant.
kan iemand mij helpen??

xxxx

Ik werk nu met GIMP 2.6. en zal binnenkort een workshop geven.
Volgens me is GIMP een goede programma die kan gebruikt worden door kunstenaars om hun kunstwerken te bewerken.
Ik vind dat fantastisch!!

Ik wil dit wel proberen,

leuk!

Reageer