Firefox 3 komt dichterbij: vierde proefversie uit

En weer is Firefox 3 een stapje dichterbij gekomen. Vandaag is de vierde bèta verschenen. Daarin zijn met name de prestaties en het uiterlijk van Mozilla-browser weer verder verbeterd.

Firefox 3 verkeert nog altijd in de testfase, maar met de vierde bèta die is uitgekomen wordt steeds duidelijker hoe de nieuwe Mozilla-browser er zal gaan uitzien. Behalve alle vernieuwingen die we al eerder besproken hebben zijn in deze bèta met name het uiterlijk en de prestaties van Firefox aangepakt.

Firefox 3 zal voor elk platform (Windows Vista, Windows XP, Mac OS X en Linux) een ander uiterlijk hebben dat aansluit bij de vormgeving van het besturingssysteem. Zo zullen op Windows Vista de meeste pictogrammen op de werkbalk blauw zijn en domineert onder Windows XP het blauw en groen. Ook in Mac OS X en Linux zal Firefox 3 beter integreren met het besturingssysteem.


Firefox 3 bèta 4 onder Windows XP

Een tweede belangrijk aandachtspunt voor Firefox 3 is de snelheid van de browser. Met elke bèta zijn de prestaties en het geheugengebruik van Firefox weer verbeterd. In deze vierde proefversie is met name de afhandeling van JavaScript aangepakt, waardoor Firefox 3 sites die daar gebruik van maken (welke site niet zou je bijna zeggen) nu drie keer zo snel weergeeft als Firefox 2. Ook webapplicaties als GMail en Zoho Writer profiteren hiervan.

Verder zijn in deze proefversie van Firefox onder andere de downloadmanager, locatiewerkbalk (auto aanvullen) en de zoomfunctie onder handen genomen. Lees hier meer over de vernieuwingen in Firefox 3 bèta 4.

Firefox 3 bèta 4 is een testversie waar nog fouten in kunnen zitten. Niet voor dagelijks gebruik dus. Gevorderden kunnen Firefox 3 bèta 4 hier downloaden. Na nog een vijfde bèta-versie en enkele release candidates zal de uiteindelijke Firefox 3 waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnen.

Lees meer over de vorige bèta-versies van Firefox 3

Deel dit artikel: 

Reacties

Kijk eens op de website van portableapps.com. Daar staat een versie voor draagbare media, maar natuurlijk ook geschikt om zonder te installeren op je eigen pc of laptop te zetten. De-installeren is gewoon verwijderen van de gehele programma folder. Zo probeer ik ook steeds de nieuwste versie van firefox uit.

Reageer