Avira AntiVir en G Data scoren weer goed op tests voor spywareverwijdering en proactieve detectie

Testorgaan AV-Comparatives heeft de afgelopen weken weer zestien virusscanners onder de loep genomen. Gekeken werd hoe goed de anti-virus software spyware en andere ongewenste programma's verwijderde en hoe de proactieve opsporing van malware was. Avira AntiVir en G Data scoren weer goed op beide tests.

Behalve virussen heb je ook nog spyware en andere ongewenste programma's. Alle anti-virus software beschermt tegenwoordig ook tegen dit soort malware. En de meeste heel goed zo blijkt uit de test van AV Comparatives. Behalve Norman en Kingsoft verwijderen ze  allemaal meer dan 90% van de spyware die ze vonden. Microsoft Security Essentials en AVG blijven net onder de 95% en de rest zit daarboven. Bijna perfecte scores zijn er voor G Data en TrustPort. Laatstgenoemde had, net als AntiVir, wel veel vals positieve meldingen.

Verwijdering spyware en ongewenste programma's

1 TrustPort 99,8%
  G Data 99,8%
3 McAfee 98,9%
  Avira AntiVir * 98,9%
5 Symantec Norton Anti-Virus 98,6%
  F-Secure 98,6%
  BitDefender 98,6%
  eScan 98,6%
9 Kaspersky 96,7%
10 ESET NOD32 96,5%
11 avast! * 96,3%
12 Sophos 95,4%
13 Microsoft Security Essentials * 94,6%
14 AVG * 93,9%
15 Norman 88,5%
16 Kingsoft 87,1%

Bron: AV Comparatives

Een andere veelgedane test is om te kijken hoe goed virusscanners zijn als ze een tijdje niet geüpdate worden. Dus hoe goed ze in staat zijn nieuwe virussen op te sporen waar ze nog geen virusdefinities van hebben. Avira AntiVir en G Data zijn hier weer duidelijk de beste. En onderaan weer Norman en Kingsoft. Microsoft Security Essentials, AVG en avast! zitten in de middenmoot. Norton scoort met 36% vrij laag.
 
Proactieve opsporing nieuwe malware

1 Avira AntiVir * 74%
2 G Data 66%
3 Kaspersky 64%
4 ESET NOD32 60%
5 F-Secure 56%
  Microsoft Security Essentials * 56%
7 avast! * 53%
  BitDefender 53%
  eScan 53%
10 AVG * 49%
  TrustPort 49%
12 McAfee 47%
13 Symantec Norton Anti-Virus 36%
14 Sophos 34%
15 Norman 32%
  Kingsoft 32%

Bron: AV Comparatives

* Van deze software zijn ook gratis varianten beschikbaar. De betaalde varianten bieden meestal iets meer beschermingsmogelijkheden. De betaalde versies zijn in de tests gebruikt.

Deel dit artikel: 

Reacties

maar t'is verdorie een goeie scanner den antivir maar is het probleem( of was) met de dagelijkse updates al opgelost???
heb hem van lap top gedeinstalleerd om de ellenlange updates, hopelijk is dit al verholpen, heb het met spijt moeten deinstalleren

Ik heb er geen probleem mee dat een goed product niet gratis is, maar als je besluit te betalen, dan zorg je er natuurlijk wel best voor dat je betaalt voor de beste en niet voor eentje die niet beter presteert dat de gratis versies. Zo kwam ik bij GData uit en die keuze wordt blijkbaar alweer bevestigd door deze test.

populair is dit hier niet inderdaad, maar als ge goeie ervaringen hebt zou ik niet weten waarom niet te vermelden, kan interressant zijn of worden

De enigste firma die alleen nog een gratis virusscan aanbiedt zonder een betalende "betere" versie is....jawel microsoft

En deze werkt zeer goed.

Ik weet dat het niet populair is om op deze site iets goed over microsft te zeggen.

Freewareversies alleen van Avira, Avast, AVG en MS Security Essentials, de rest is hier niet interessant lijkt mij.
Ik gebruik avast! als realtime scanner, daarnaast Avira zonder AviraGuard, dus als second opinion scanner voor eens per week, en als aanvulling MBAM (Malwarebytes anti-Malware free), ook eens per week scannen.
Als firewall gebruik ik Outpost Firewall free (uitstekend firewall'tje).
Daarmee ben ik naar mijn smaak voldoende beveiligd en heb ik daarom geen betaalde software nodig.

Deze vergelijking verbaast me enigszins. Op GSS doen we toch alleen aan gratis software? Waarom vergelijken we hier dan de betaalde versie? Schoenmaker houdt u bij uw leest en schrijf over gratis varianten.
Madmedicus

Daar zit wat in, maar van een aantal virusscanners zijn natuurlijk ook gratis versies. Ik heb een noot toegevoegd daarom.

Dank voor de verduidelijking! Zou het mogelijk zijn om een keer een aparte test te laten zien van de gratis varianten?

Reageer