AntiVir beste gratis virusscanner volgens AV-Test.org

Regelmatig worden er tests gedaan om te bepalen wat de beste virusscanner is. Deze maand de lijst van het Duitse AV-Test.org. Op nummer een staat WebWasher. De beste gratis scanner is AntiVir.

Bij tests zoals deze krijgen virusscanners simpelweg een hele rij virussen en malware voor hun kiezen. Daarna wordt gekeken hoeveel procent de anti-virussoftware detecteerde. WebWasher kwam bij deze test als beste uit de bus. Als tweede eindigde AVK dat het vaker goed doet bij dit soort tests.

Opvallend is wel dat deze beide programma's gebruikmaken van twee virusscanners. WebWasher heeft een eigen scanengine en die van AntiVir geïntegreerd, AVK gebruikt die van avast! en Kaspersky. Hierdoor worden de prestaties van deze virusscanners dus duidelijk verbeterd. Twee kunnen meer dan een...

De beste gratis anti-virussoftware is AntiVir dat vierde is geworden met een detectiegraad van 98% (dit betreft trouwens wel de betaalde versie die iets meer mogelijkheden biedt dan de gratis - de scan-engine is echter hetzelfde). De betaalde broertjes van de gratis scanners AVG en avast! doen het behoorlijk goed op een twaalfde en elfde plaats met een percentage van 95% onderschepte virussen. En dat is voor gerenommeerde betaalde virusscanners als Sophos, Panda, Nod32, F-Prot en McAfee. Deze laatste - toch ooit grote naam - doet het matig met slechts 86% gepakte virussen.

Bekijk de gehele lijst bij de Safe Internet Foundation

Deel dit artikel: 

Reacties

Van alle antivirus software die ik gratis heb gedownload kom ik tot de conclusie dat Antivir ook in 2011 echt de beste is, in combinatie met zonealarm heb ik best een goed beveiligde computer weinig last van virussen of hackers.

ik heb antivir gekocht de echte alles werkt perfect vertraagt niet pc zoals norman als ik een virus binne krijg stopt hij die kan er niets tegen deel van zeggen :p

Ik kan iedereen Avast antivirus programma aanbevelen. Een van de betere gratis virusscanners. Heb je geld over dan zou ik panda antivirus kopen, kost maar 35 euro en kunt hem op drie computers installeren.

http://www.pc-windows-tip...

ik zag nog een website met heel veel gratis virusscanners en ze hebben ook een pagina over spyware:
http://www.gratis-virussc...

hallo

ik heb ook de melding gekregen dat 'antivir 2010' beschikbaar was, en heb het gedownload,
maar nu komen er constant meldingen op, kan ik bepaalde dingen niet openen en springen constant pop-ups van dit programma er op

hoe verwijder ik dit programma, want volgens mij is dit dus inderdaad een virus
wat moet ik nu doen :S

hoi,
Ik heb enkele dagen geleden zomaar uit het niets een melding gekregen dat er een nieuwe virusscan is. Normaal had ik met de gratis versie avast. Nu de nieuwe virusscan heet AV Antivir 2010 en moest enkel geactiveerd worden. wij doen dit en blijkt dat dat juist een virus was. We konden niets meer, niet meer op internet of niets. Dus naar winkel, omdat we leken hierin zijn. Heeft me 120 euro gekost. Ze hebben er wel panda ( ongevraagd ) opgezet. Er zou nl een heel hardnekkig virus aanwezig geweest zijn. Nu enkele dagen later krijgen we weer die melding. Wat nu?.??

ik heb sinds gisteren die Antivir 2010 trial..
maar nu kan ik niet eens meer op google en andere sites! ik krijg constant meldingen en mijn computer werkt maar half! en ik kan het ook niet verwijderen want het zou zogezegd 'in gebruik zijn'! Kan iemand me helpen?!

Dan vermoed ik dat je de rogue software hebt geïnstalleerd die ook de naam "antivir 2010" draagt. De legitieme versie waar het hier over gaat is "avira antivir 2010".
Als jij met de rogue software zit, wordt het zoeken naar een oplossing, en ik heb er al verschillende zien formatteren ...

Ik heb nu enkele dagen ANTIVIR, maar als ik wil updaten lukt het niet.

Lange tijd avg gebruikt, nu over op antivir. Heel stuk sneller kan ik zeggen. Het enige nadeel is de irritante popups die je steeds vragen om de betaalde versie te bestellen.
De oplossing; check google op antivir popups, en je komt er zo vanaf....

Ik zoek een goede gratis virusscanner voor mijn pc met vista home premium . Avira antivir lijkt mij de ideale scanner omdat deze onlangs als beste getest is , alleen scant deze geen e-mail berichten . Heb ik zo'n e-mail scanner nu eigenlijk wel nodig of blokkeerd de gratis avira versie ook hier de virussen als ik een besmette bijlage wil openen ?

Ja hoor, Antivir blokkeert ook besmette mailbijlagen als je ze probeert te openen. Het verschil is dat de mail niet van te voren wordt gescand (en verwijderd als zijnde besmet), maar pas als je een mailtje opent. De bescherming is echter dezelfde.

Leestekens zouden kunnen helpen, zodat de rest van de wereld ook een idee heeft waar je het over hebt...

'lol'

misschien ben je wel buitenlands en versta jij het niet. maar wij nederlanders verstaan het wel.

en dit is geen racistische opmerking...inderdaad . als je een beetje kan lezen is het helemaal niet moeilijk de persoon gewoon in zijn waarde te laten , of een poging te wagen zijn nationaliteit te raden , mislukt , beide , en de boodschap is nog nuttelozer dan je ergeren aan een puntachtereenzinwaarjetochalvankanlezewaterataat......zelfs als je een buitenlander bent , kun je letters niet verstaan ...lees ze gewoon , ik zuweer jou swa...ish makkelijk .....ik denk jij threjk inh shhgaap

ik gebruik sinds 2maanden antivir gr hij heeft er al meer uit gehaald dan avg free die gaf altijd aan dat hij niets had gevonden alleen avg scan wel je mail ik heb ze samen gehad maar dit gaf traag heid maar het ging wel m v g

Ik heb antivir er zojuist afgegooid omdat ie telkens met dezelfde meldingen bleef terugkomen ondanks dat ik aangaf dat ze op deignorelijst moesten worden geplaatst. Ik kon niet meer werken op mijn laptop.

Reageer