Thunderbird-concurrent Spicebird biedt mail, agenda, rss en chat in één

Mozilla's mailprogramma Thunderbird lijkt er een nieuwe concurrent bij te krijgen. Spicebird heet het beestje. Het is gebaseerd op de code van Thunderbird en agenda Sunbird, maar zit net even anders in elkaar. En Spicebird heeft meer mogelijkheden, zoals een geïntegreerde agenda, rss en instant messaging.

Thunderbird is een prima mailprogramma, maar een nadeel is dat u voor een agenda-functie apart de Lightning-extensie moet downloaden en installeren. Het nieuw ontwikkelde Spicebird heeft al een ingebouwde agenda. En meer.

Spicebird is een nieuw open source project van het Indiase bedrijf Synovel dat gebruik maakt van de code van Thunderbird en agenda Sunbird. Het voordeel is dat alles geïntegreerd is in een stijlvol ogend programma. Spicebird biedt een overzichtsscherm waarin alle functies in een oogopslag te aanschouwen zijn. Daarnaast zijn alle onderdelen met tabbladen georganiseerd.

Mail/nieuws, agenda, taken en adresboek hebben elk een eigen tabblad. Verder kunt u zich met Spicebird abonneren op rss-feeds en kunt u chatten via de ingebouwde instant messenger (voor Gmail/Gtalk of het Jabber-protocol). De overzichtspagina biedt bovendien de mogelijkheid om meerdere applets toe te voegen, zoals de tijd in verschillende steden en meerdere mailboxen en rss-feeds.

Het overzichtsscherm van Spicebird

Een waarschuwing is op zijn plaats: Spicebird verkeert nog in een proefstadium! Spicebird 0.4 is een bèta-versie die nog niet voor dagelijks gebruik geschikt is. Wel leuk om eens uit te proberen en de mogelijkheden te zien. In de komende tijd zal het programma verder uitgebreid en gestroomlijnd worden. Voor Spicebird 1.0 is het zelfs de bedoeling dat er ondersteuning voor Exchange-servers komt. Als dat gaat lukken dan is Spicebird zeker een programma om in de gaten te houden.

Spicebird is verkrijgbaar voor Windows en Linux.

Ga naar de website van Spicebird

Deel dit artikel: 

Reacties

Kleine correctie: ;-)Spicebird is wel degelijk geschikt voor dagelijks gebruik! Althans op mijn pc. Dit mailprogramma staat voor mij bovenaan het lijstje met Foxmail op een goede 2e plaats!

Reageer