Oracle schenkt OpenOffice.org aan de Apache Software Foundation

Oracle heeft vandaag bekendgemaakt dat het OpenOffice.org - het gratis kantoorpakket dat het door de overname van Sun Microsystems had verkregen - doneert aan de Apache Software Foundation. Hiermee lijkt een einde te komen aan de onzekerheid omtrent de voortgang van het OpenOffice.org project.

Nadat Oracle OpenOffice.org had overgenomen uit de inboedel van Sun Microsystem ontstond onrust onder een grote groep ontwikkelaars, die de betrokkenheid van Oracle bij open source software niet vertrouwden en die zich vorig jaar september afsplitsten in het Libre Office project.

Enkele maanden later werd bekend dat Oracle niet verder wilde met OpenOffice.org, maar onduidelijk was wat er met de code en merknaam zou gebeuren. Nu lijkt de knoop doorgehakt te zijn: Oracle schenkt OpenOffice.org aan de Apache Software Foundation een open source stichting die onder andere de bekende Apache server software maakt (die gebruikt wordt op het merendeel van de webservers wereldwijd).

Hoe Libre Office en OpenOffice.org zich in de toekomst met elkaar zullen verhouden (en of ze wellicht weer zullen fuseren) is niet duidelijk.

Bron: persbericht Oracle

Deel dit artikel: