Uitslagen: beste browser, virusscanner, pc schoonmaker, besturingssysteem en chat-applicatie van 2015

De afgelopen weken vroegen wij onze bezoekers wat zij de beste internet browser, anti-virus software, pc schoonmaker, besturingssysteem en chat-programma van 2015 vonden. Hier de uitslagen. Tussen haakjes staan de uitslagen van 2014.

Beste internet browser van 2015
1. Firefox 46% (48%)
2. Google Chrome 23% (19%)
3. Opera 8% (15%)

Firefox is onder bezoekers van GratisSoftware.nl die de peiling invulden nog altijd de populairste browser. Hun aantal loopt ietsje terug (van 48 naar 46%), maar overtuigend is het percentage nog altijd. Chrome is tweede maar groeit wel naar 23%. Opera is nog nipt derde maar verliest veel stemmen. Internet Explorer en Microsoft Edge volgen met 6%, Pale Moon zit op het vinkentouw met 4%.

Beste virusscanner van 2015
1.Panda Free Antivirus  24% (16%)
2. Avast Free Antivirus 17% (18%)
3. Bitdefender 9% (4%)

Panda is de Tsjechische virusscanner Avast dit jaar voorbijgestreefd onder bezoekers van GratisSoftware.nl. Met dank waarschijnlijk aan de wederom goede testresultaten van Panda in 2015. Het eveneens goed aangeschreven - betaalde - Bitdefender is derde geworden. Avira en AVG volgen net daarachter met 8% van de stemmen.

Beste pc schoonmaker van 2015
1. CCleaner 65% (64%)
2. PrivaZer 19% (12%)
3. Advanced SystemCare Free 5% (4%)

Weinig verrassingen bij de schoonmakers. CCleaner is - net als voorgaande jaren - met grote overmacht eerste geworden en is veruit de populairste schoonmaker, die door tweederde van onze bezoekers gebruikt wordt. PrivaZer is net als een jaar geleden tweede (en groeit nog stevig). Advanced SystemCare is derde met 5%.

Beste besturingssysteem van 2015
1. Windows 10 62% (-)
2. Linux Mint 17.2 18% (21%)
3. Ubuntu 15.10 10% (18%)

Windows 10, dat deze zomer geïntroduceerd werd, kan zich gelijk verheugen in een grote populariteit. Ruim zestig procent stemde voor Microsofts nieuwe besturingssysteem. Linux Mint is tweede, en de populairste Linux-distro onder GratisSoftware.nl bezoekers. Ubuntu derde met 10%.

Beste chat-programma/app van 2015
1. WhatsApp 56%
2. Skype 13%
3. SMS 13%

Nieuw is dit jaar de verkiezing van de beste chat-applicatie. Niet geheel verrassend is WhatsApp hier de grote winnaar met 56%. Skype doet het aardig met 13% en old school SMS'en is nog favoriet bij eveneens 13%. Telegram Messenger volgt met 11% als vierde.

Deel dit artikel: 

Reacties

Grappig hoeveel FF gebruikers hier zijn. Iedereem weet dat Chrome altijd het beste uit de bus komt in alle opzichten. Kom niet met dat privacy gehuil, zo belangrijk ben je nu ook weer niet. Of 100 onnodige add ons die je browser trager maken.

Ik weet niet of Chrome beter is ;-)
Voor mij is FF prima in te stellen, ik gebruik Unlock, Ghostery, Wot en Superstart als primaire adons en dat werkt voor mij lekker en naar mijn zin.
Dus voor mij de beste. :-)

@ Coffee , je zegt dat “iedereen weet dat Chrome altijd het beste uit de bus komt in alle opzichten”, dat is een nogal behoorlijk vooringenomen arrogante stellingname, even om aan te geven dat “iedereen” en “altijd het beste” volledig incorrect is : in 2015 had IExplorer 231 kwetsbaarheden, Chrome 187 en FF 178 zie http://www.cvedetails.com...

Windows 10 is inderdaad HET BESTE OS tot nu toe,installatie gaat vlug en is snel startklaar zeker een opsteker voor Microsoft,ik heb hier de 3 verschillende systemen Mac,Windows en Linux Ubuntu Mate en ze doen het alle drie erg goed maar als je moet kiezen dan wordt het toch Windows 10 Enterprise 64 bit versie.

voor enig inzicht over de kwetsbaarheden in 2015 voor besturingssystemen, browsers en andere software de Top 50 Products By Total Number Of "Distinct" Vulnerabilities in 2015 op http://www.cvedetails.com... , niet echt leuk voor de appeltjes-eters

Iedere peiling is relatief, iedere site-eigenaar/beheerder krijgt direct een aantal gegevens door over de bezoeker (zoals o.a. IP, welke browser, welk os). Vandaar ook het enorme verschil tussen de peiling en de gevens die GSS zelf heeft over het aandeel per browser. Ik geef toe er is natuurlijk een verschil tussen statistische gegevens en de vraagstelling van de peiling (wat vind jij de beste internet browser). zie http://www.gratissoftware... van 5 okt 2015, maar enorm verschillend is het, peiling FF 46% (GSS 27%), Chrome 23 (GSS 39) en Opera 8 (GSS 0,3)

Wat kun je uit die verschillen concluderen? Firefox-gebruikers zijn meer betrokken bij deze site en vullen eerder zo'n peiling in?

Of je daar conclusies uit moet halen moet je zelf maar weten, Firefox-gebruikers zijn meer bezig om hun ervaringen en voorstellen vanuit de praktijk te melden aan FF (mijn ervaring binnen de firefox community) maar m.i. zijn peilingen vaak een subjectieve indicatoor en uit de cijfers al eerder genoemd zijn peilingen geen afspiegeling van de werkelijkheid

Windows 10 start niet altijd goed op, een gedeelte wordt steevast in het Duits uitgevoerd.

Hoe in hemelsnaam kunnen ze windows 10 als beste kiezen in een half jaar met alle problemen die het tot nu toe heeft. Heb het 2 dagen geprobeerd maar weer snel terug naar W7, wat nog altijd heel goed draait en je geen dingen opdringt die je niet wil. (baas in eigen computer) ook betreffende privacy.

Ik heb ondertussen al een 8 tal pc´s en laptops omgezet van 7 en 8 naar Windows 10 en is alle keren goed gegaan. Wel een paar keer op laten starten voor de laatste updates en instellingen, maar dan loopt het geweldig. De gebruikers zijn ook nog steeds tevreden. Mijn Lumia 630 draait ook al op Windows 10, nog wel insider maar ik vind het prima werken. Als je redelijk fatsoenlijke hardware gebruikt van fabrikanten die hun drivers een klein beetje op orde hebben is er geen probleem met updaten.
Windows 7 is inderdaad een heel goede versie, maar 10 is echt sneller.
Het privacy verhaal is ondertussen wel achterhaald en met de verschillende instellingen gelijk aan vergelijkbare pakketten te zetten.

Volledig akkoord, ook al een 6 tal keer w10 geupdate (vanaf 7 of 8.1), geen enkel met problemen, misschien ligt het ook een beetje aan het manneke of te snel negatief willen zijn. Goede rad lezen en opvolgen doet wonderen.

Albert mee eens, veelvulgig verschijnen op GSS Re s over vastlopen en crashes met een verwijzende beschuldigende vinger naar een software, maar weinig gebruikers nemen de moeite om dan contact met de support op te nemen, dus achterover hangend maar niets doen aan melden en denken mijn fout is het niet, zij zijn fout en ik niet. De grootste fouten worden op het toetsenbord en met de muis gemaakt

ongetwijfeld uit ervaring.

@ vogelliefhebber , beetje voorbarige Re van je, “zeker ongetwijfeld” is mijn dagelijks bedrijfsmatige ervaring met opmerkingen en ervaringen van/binnen ons team, daarom maak ik regelmatig contact met de support/helpdesk van zowel software- en hardware-boeren, onze ervaring is dat veelal zeer snel respons komt met een oplossing of bedankt voor het melden we gaan het uitzoeken en (met verrassend vaak binnen 24 uur) de oplossing of correctie binnen de stuurprogramma's en/of software-changes; wel klagen maar niets doen/melden is zeker voor freeware maar ook shareware een erg foute houding, m.b.t freeware is respons nodig om verder te ontwikkelen - bugs op te lossen - verbeteringen aan te brengen e.d.. Achteroverleunen en maar negatief zijn/blijven is wel een beetje zielige houding, gratis is leuk maar een beetje meehelpen is dus teveel moeite. Zelfs negatieve meldingen zijn vaak opbouwend maar jij bent een zelfbenoemde vogelliefhebber van maar één vogeltje (vereenzelviging of een Calimero-complex. Echter, Calimero had een halve eiererschaal op t koppetje maar jij kan beter jezelf inpakken in aluminium en onder een steen kruipen.

Heb hier vier computers die ik van Windows 7 en 8.1 naar 10 heb overgezet.
Allemaal uiteindelijk gelukt alhoewel het niet altijd zonder slag of stoot ging.
Maar je moet blijven proberen totdat alles werkt en niet direct opgeven als sommige dingen niet direct werken zoals het hoort.
Ik zeg steeds, voor alles is er een oplossing, je moet ze alleen weten te vinden! ;-)

Geen problemen met windows 10 . Alles draait goed.

Ben het héééélemaal mee eens!
Ben weer teruggegaan naar Windows 7 (jammer dat XP er niet meer is!)

Ik snap je helemaal ja. Ik heb nog steeds Windows XP. Werkt perfect, alle software werkt ook ideaal. En het is echt niet onveilig hoor. Gewoon normaal je computer gebruiken dan overkomt er je niets. En wie gaat er tegenwoordig nog een virus ontwikkelen voor XP. Totaal niet de moeite waard. Leve XP!

Volledig mee eens. Ik heb win10 4 dagen geprobeerd, ik vind het niets.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid_korea