Windows 10

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (183 stemmen)
Actueel: 

30 juli 2016
Op 29 juli 2016 liep het aanbod voor een gratis upgrade van Windows 7 en 8.1 naar Windows 10 af. Vanaf nu moet je betalen.

1 augustus 2016
Er is nog wel een sluiproute om Windows 10 gratis via Microsoft te krijgen. Onbekend is hoe lang dit nog kan.

11 januari 2017
ZDNet meldt dat upgraden naar Windows 10 via de Media Creation Tool van Microsoft ook nog altijd gratis is.

Beschrijving: 

Windows 10 is het eerste besturingssysteem dat Microsoft gratis weggeeft. Mits je een geldige licentie voor Windows 7 of 8 hebt. Windows 10 is een - ons inziens - geslaagde integratie tussen het vertrouwde van Windows 7 en het moderne van Windows 8. Plus nog veel handige nieuwe functies zoals de geïntegreerde zoekfunctie met assistent Cortana, de taakweergave, het actiecentrum met meldingen, de vernieuwde Windows Store voor apps, games, muziek, films en tv en Microsofts nieuwe, snelle browser Edge.

Categorie: 
-
Versienummer: 
10 versie 1607
Laatst gewijzigd: 
1 augustus 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Let op!
Windows 10 is sinds 30 juli 2016 niet gratis meer! Het aanbod is verlopen en je moet nu betalen voor Windows 10.

Download Windows 10 ISO (met behulp van de Media Creation Tool)

Meer downloads: 

Download Windows 10 Insider Preview
Voor testers alleen!

De insider preview is de onstabiele proefversie van Windows 10 met de nieuwste functies, maar ook met fouten. Alleen geschikt voor gevorderden! Je dient een Windows Insider te zijn om de Previews te proberen. Als je de Insider Previews gebruikt zul je ook vaker moeten upgraden naar nieuwe builds - wat lang kan duren.

Installatie: 
Let op bij de installatie

Tijdens de installatie is het aan te bevelen te kiezen voor Aangepaste instellingen in plaats van Express instellingen en de privacy-opties van Windows 10 goed te bekijken en desgewenst allerlei opties uit te schakelen. Dit voorkomt veel telemetrie en gegevensverzameling van de kant van Microsoft.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Ik heb de website licence-activation.com gebruikt en het werkt perfect

Na eerst op mijn desktop al het mogelijke gedaan te hebben om mijn windows 7 te houden heb ik toch op mijn laptop w 10 uitgeprbeerd en dat beviel prima.
Wel alle mogelijke privacy instelingen gedaan, eigenlijk staat alleen smart screen nog aan en heb ik met ccleaner al de apps verwijdert die ik niet wilde.
Ik heb d.m.v. de media creation tool installatie dvd's en usb sticks gemaakt en schone installaties gedaan op diverse desktops en laptops, telkens zonder enige problemen.
Er is voldoende informatie op deze website en andere websites als je zoekt naar tips en trucs en registeraanpassingen zoals b.v. AskVG.

ik heb een laptop waar w7 op stond en op gegrade naar 10 en heb gewoon niks meer er stond op operating system not found na herstart. met w8 naar w10 geen probleem alleen wat drivers van scanner en printer die nog zoek zijn en dus niet werkt.

Ik heb een laptop op W10. Sinds 16-5 18.40 is deze op eigen initiatief met een windows update bezig. Mijn machine is nu totaal onbruikbaar. Uitzetten helpt niet. Ik ben 'm gewoon kwijt. Het enige wat de laptop nog doet is een blauw scherm weergeven met "Opnieuw opstarten".
Ik neem aan dat wanneer de accu leeg is het wel stopt. Maar wat ie dan gaat doen als ik de oplader weer aansluit?
De conclusie moet zijn dat Microsoft mijn machine totaal heeft overgenomen. Wie het een goed idee vindt dat een bedrijf bepaalt of je met je laptop kan werken raadt ik echt w10 aan.
Ik denk meer aan een schadeclaim.

mss eens een clean install doen
normaal zou dit het probleem moeten verhelpen
ik draai al effe w10 en heb nog geen enkele problemen gehad

Goedendag, enige tijd geleden, na een update, kan ik Windows 10 niet meer normaal afsluiten. Voorheen was het links onderin met een muisklik openen en kon je afsluiten.
Daarmee heb ik ook geen toegang meer naar de algemene sneltoets hokjes.
Nu moet ik via rechtermuisknop naar een afsluitprocedure toe.
Ook al 2 keer gehad dat met opstarten de computer niet verder kwam als een blauw beeld met het draaiende cirkeltje er in.
Ik las op internet dat er mogelijk een .dll bestand niet naar behoren werkt. Is dit op een makkelijke manier te verhelpen.
Vriendelijke groeten, Henk v-d Ende

er wordt me nu gevraagd om windows 10 te activeren: mijn licentie zou verlopen zijn...
was toch gratis?

Als een organisatie tegen jou liegt,vertrouw je zo'n club dan nog?

Louis, dit is gewoon fraude!

Werkt hier ook niet zoals het moet! Op de laptop herstelt hij automatisch naar Win 7 na de laatste installatie heropstart van Win 10. Op de desktop wordt mijn grafische kaart niet helemaal ondersteund en heb ik rondomrond een zwarte kader van 3 cm! Hier gaan we nog wat wachten tot het helemaal op punt staat!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
gri_kenland