Internet Explorer

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.7 (340 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Internet Explorer is de bekende Microsoft-browser die jarenlang standaard met Windows werd meegeleverd. Met de laatste uitgaven van Internet Explorer heeft Microsoft de grote achterstand die het had op de concurrentie weer enigszins ingehaald. Op Windows 10 is Edge de nieuwe browser van Microsoft.

Zo heeft Internet Explorer 11 (Windows 7 en 8.1) veel nieuwe functionaliteit gekregen. InPrivate is de nieuwe privacy-functie die in Internet Explorer is ingebouwd. Hierdoor kunnen gebruikers kunnen internetten zonder dat hun surfgeschiedenis wordt bewaard. Nieuw is verder het SmartScreen Filter dat beschermt tegen malware- en phishingsites. Ook is ActiveX filtering ingebouwd om IE veiliger te maken.

Internet Explorer 11 is te krijgen als vertrouwde bureaublad-versie in Windows 7, 8 en 8.1 en als Windows 8 app (zie afbeelding) met drastisch vernieuwde interface.


Internet Explorer als Windows 8 app (de gewone bureaublad-versie wordt ook meegeleverd)

Internet Explorer heeft de beschikking over Accelerators. Hiermee kunt u met behulp van de rechtermuis-knop gebruikmaken van allerlei webservices, zoals Live Mail, Gmail, eBay, Encarta, Google Maps en Live Maps.

Andere nieuwe eigenschappen zijn:
- WebSlices (voorvertoningen van actuele inhoud)
- Automatische Crash Recovery
- Zoeksuggesties
- Compatibility View om ook websites die zich niet aan de webstandaarden houden (ofwel: die gemaakt zijn voor Internet Explorer 6) goed weer te geven.
- Slimme adresbalk
- Privacy- en Do-not-track-functies
- Ondersteuning WebGL

Internet Explorer 9 voor Vista wordt niet meer ondersteund omdat Windows Vista sinds april 2017 geen updates meer krijgt.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Is het mogelijk om op een laptop met Windows Vista ook Edge te downloaden om te gebruiken als browser ? Op mijn vaste computer staat edge en ben daar zeer tevreden van. Iemand al geprobeerd ? Dank voor uw antwoord.

Waardeloos dat Edge, niks nieuws en met vele omwegen veel gedoe en vast lopers. Voor ons géén Edge.

MSIE blijft een zwakke browser, doordat veiligheidsopties lastig te vinden zijn en slecht in te stellen. Goede add ons om de browser veiliger te maken (zoals tracker beperking, javascript manager e.d.) ontbreken.
Het wordt tijd dat MS eens inziet dat Office en apps niet hun core business zijn. (Maar ze verdienen er nog te veel mee.)
Hun core business zou het operating system, verbindingen (Exchange e.d.) en veiligheid moeten zijn. De rest moeten ze over laten aan anderen.

Prima browser

bedankt

Ik heb naar volle tevredenheid chrome en firefox.
IE heb ik weggehaald zover als het ging.

Idd ook wij zijn overgestapt op Firefox, een volgende stap is Microsoft eruit gooien en Appel aanschaffen. We zijn even klaar met Microsoft.

En bevalt die Peer een beetje?

IE10 werkt niet naar behoren in windows 7. Op bepaalde internetpagina's zijn verschillende onderdelen niet te openen of werken verkeerd. Met IE9 en Firefox-21 geen probleem.

Ik gebruik IE10 al anderhalve maand niet meer met dezelfde problemen (sites die niet correct worden weergegeven, op sommige knopjes kan men niet klikken,,, etc)
IE9 was veeeel beter!
Ik gebruik nu al een maand firefox als standaard browser en dat bevalt me veel beter dan IE10.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fra_krijk