Internet Explorer

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Internet Explorer is de bekende Microsoft-browser die jarenlang standaard met Windows werd meegeleverd. Microsoft heeft in 2019 afgeraden om Internet Explorer nog te gebruiken. Op Windows 10 is Edge de nieuwe browser van Microsoft.

Internet Explorer 11 is te krijgen als bureaublad-versie in Windows 7, 8.1 en 10 en als Windows app (zie afbeelding) met vernieuwde interface.


Internet Explorer als Windows 8 app (de gewone bureaublad-versie wordt ook meegeleverd)
 

Inst

Reacties

Bij mij start Microsoft internet Explorer op de achtergrond mee op. Of ik nou edge opstart of Firefox, het maakt niet uit. Het start mee op. Ik zie dat in taakbeheer. Ik stop de applicatie maar het wordt weer automatisch opgestart. Contact opgenomen met Windows hierover maar tot op de dag van vandaag geen reactie terug gehad. Een kennis van mij zei dat er waarschijnlijk een R.A.T op mijn laptop zit. Maar die kan ik nergens vinden. Wel heb ik 2 verschillende accounts en twee verschillende Windows versies opstaan. Windows 10 en Windows 11. Dat door een applicatie van Windowsonderdelen toevoegen.

Je hebt gelijk. Tekst is aangepast en waarschuwing Microsoft toegevoegd.

Redactie, zou het niet wenselijk zijn om deze geheel niet meer aan te bevelen en tevens van de site verwijderen?

En bevalt die Peer een beetje?

Is het mogelijk om op een laptop met Windows Vista ook Edge te downloaden om te gebruiken als browser ? Op mijn vaste computer staat edge en ben daar zeer tevreden van. Iemand al geprobeerd ? Dank voor uw antwoord.

Windows 7 IE 11 werkt prima, Win10 uitgeprobeerd en snel vervangen voor Win7. Win10 is grafisch ook zeer slecht, back to Win 3.1 met iconen vreselijk. Neen hier voorlopig geen Win10 en wellicht overstap op ander computer/ systeem (Appel). Dag Microsoft, vette varkens zijn liever lui dan moe...!

Idd ook wij zijn overgestapt op Firefox, een volgende stap is Microsoft eruit gooien en Appel aanschaffen. We zijn even klaar met Microsoft.

Waardeloos dat Edge, niks nieuws en met vele omwegen veel gedoe en vast lopers. Voor ons géén Edge.

MSIE blijft een zwakke browser, doordat veiligheidsopties lastig te vinden zijn en slecht in te stellen. Goede add ons om de browser veiliger te maken (zoals tracker beperking, javascript manager e.d.) ontbreken.
Het wordt tijd dat MS eens inziet dat Office en apps niet hun core business zijn. (Maar ze verdienen er nog te veel mee.)
Hun core business zou het operating system, verbindingen (Exchange e.d.) en veiligheid moeten zijn. De rest moeten ze over laten aan anderen.

Prima browser

Pagina's