Ad-Aware Free Antivirus+

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (1323 stemmen)
Voor Windows

Ad-Aware Free Antivirus+ is de herziene nieuwe versie van de bekende anti-spyware software uit Zweden. Ad-Aware verwijdert allerlei vervelende spyware en virussen van uw pc. Ook biedt de gratis versie nu real time bescherming tegen malware en automatische updates. 

Ad-Aware is al jarenlang een bekende naam onder anti-spyware programma's. Sinds de laatste versies is Ad-Aware echter een totaalpakket geworden dat bescherming biedt tegen spyware en virussen. Ook is Ad-Aware niet alleen meer een on demand scanner, maar geeft de software nu ook continue bescherming tegen allerlei malware. Handig is dat als je al een andere virusscanner hebt je kunt kiezen om Ad-Aware als tweede beschermingslaag te installeren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De updates van Ad-Aware zijn gratis en automatisch. De protectie is uitgebreid met anti-rootkit. Verder heeft Ad-Aware Free Antivirus downloadbescherming, een sandbox om potentiële malware eerst virtueel te analyseren en een gaming mode.

Sinds Ad-Aware Free Antivirus 10 is het programma weer een stuk sneller geworden dan vorige versies die steeds trager en logger werden. Ook is  het programma geëvolueerd van een spywareverwijderaar tot een beveiligingspakket dat beschermt tegen spyware, virussen en andere malware. Sinds versie 11 wordt gebruikgemaakt van de uitstekende scanengine van BitDefender dat altijd als een van de beste uit anti-virus tests komt.

Het lijkt erop dat Ad-Aware na jaren van achteruitgang nu weer een flinke stap voorwaarts heeft gezet. Enigszins zorgelijk is wel dat de software is opgekocht door een investeringsfonds met duistere banden.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
11.5
Laatst gewijzigd: 
19 december 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 
Installatie instructies: 

Als de installatie in het Engels begint, kunt u rechtsboven Nederlands als taal instellen

1. Als u al een andere virusscanner hebt, kunt u tijdens de installatie ervoor kiezen om Ad-Aware alleen als tweede verdedigingslinie te installeren, zodat beide scanners elkaar niet bijten. Dit heet de compatibele installatie. Als u Ad-Aware als enige virusscanner heeft, kiest u de snelle installatie.

2. Wij zouden tijdens de installatie van Ad-Aware Free de vinkjes weghalen bij de opties voor Web Bescherming ('Blokkeer kwaadaardige websites', 'Beveilig mijn search' en 'Bescherm Home pagina.') en de werkbalk voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome niet installeren. Maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze, waar u in ieder geval even over na moet denken.

3. Na de installatie kunt u gratis registreren. Klik op Registreer nu.

4. Kies links de grijze knop Activeer als u de gratis versie wilt.

5. Vul uw e-mail adres in en klik op Indienen: de code wordt naar dit mail-adres gestuurd.

6. Nadat u de code heeft ontvangen moet u die - zeer omslachtig - in vijf keer plakken in het registratievenster en vervolgens klikken op Activeren.

Als u eerst voor een gratis proefperiode van dertig dagen van de Pro-versie neemt, let dan goed op dat u daarna voor de gratis versie kiest en negeer alle pop-ups en advertenties voor de betaalde versie!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

een echte aanrader zeker proberen geloof mij het is een van de betere gratise virus programma echt proberen

Net jullie programma geinstalleerd helaas is jullie programma geinfecteerd met het Zperm virus "Virus gevonden Win32/Zperm, Lavasoft\Ad-Aware Antivirus\Ad-Aware Antivirus\11.1.5354.0\AdAwareService.exe"

Ook biedt de gratis versie nu real time bescherming tegen malware en automatische updates.

je word dus ook beschermd tegen windows update??

Zorgvuldig gelezen! :)

waarom wordt dergelijke verdachte software hier nog vermeld?

het was vroeger goede freeware, maar tegenwoordig in handen van een malware club. Ik had een boel spyware bestrijders nodig voordat ik weer geod draaide.

Voorlopig zou ik Ad-Aware Free maar even niet gebruiken, zou overgegaan zijn naar oplichters, zie http://tweakers.net/nieuws/78019/anti-spywaremaker... .

Interessant, nieuwe versie van Adaware... Was ooit zeer goede Anti-spyware vond ik maar ik ben, zoals gezegd, afgehaakt omdat updaten gewoon compleet onmogelijk bleek te zijn. Daar komt dan nog bij dat het zo'n absurde resource hog is dat het gewoon een bezoeking is. Kortom ik geloof het wel wat Adaware betreft, m.a.w. laat maar lekker zitten!

Mijn 'ad-aware free internet security' scanner op mijn laptop is al bijna een week aan het scannen (hij is nu bij zijn 151ste uur), en heeft volgens mijn berekening nog minder als 122 GB gescand en is bij 271086 opjecten. Anders doet mijn scanner er altijd bv zo'n 8 a 9 uur over een scanbeurt. Mijn vraag: Heeft dit te maken met een defect of storing? Of zit het bewust ingeprogrammeerd in de scanner dat deze om de zoveel scanbeurten wel eens een diepscan doet waarbij deze alle bestanden heel grondig naspeurt? Kan het kwaad dat een pc of laptop 1,2, of meer weken non stop draait?

het werkt goed op windows 7 bij mij...wat super antispyware niet vond...hij vond vele cobra virussen.
ok misschien wat traag .....

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fr_nkrijk