Ad-Aware Free Antivirus+

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (1323 stemmen)

Ad-Aware Free Antivirus+ is de herziene nieuwe versie van de bekende anti-spyware software uit Zweden. Ad-Aware verwijdert allerlei vervelende spyware en virussen van uw pc. Ook biedt de gratis versie nu real time bescherming tegen malware en automatische updates. 

Ad-Aware is al jarenlang een bekende naam onder anti-spyware programma's. Sinds de laatste versies is Ad-Aware echter een totaalpakket geworden dat bescherming biedt tegen spyware en virussen. Ook is Ad-Aware niet alleen meer een on demand scanner, maar geeft de software nu ook continue bescherming tegen allerlei malware. Handig is dat als je al een andere virusscanner hebt je kunt kiezen om Ad-Aware als tweede beschermingslaag te installeren.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De updates van Ad-Aware zijn gratis en automatisch. De protectie is uitgebreid met anti-rootkit. Verder heeft Ad-Aware Free Antivirus downloadbescherming, een sandbox om potentiële malware eerst virtueel te analyseren en een gaming mode.

Sinds Ad-Aware Free Antivirus 10 is het programma weer een stuk sneller geworden dan vorige versies die steeds trager en logger werden. Ook is  het programma geëvolueerd van een spywareverwijderaar tot een beveiligingspakket dat beschermt tegen spyware, virussen en andere malware. Sinds versie 11 wordt gebruikgemaakt van de uitstekende scanengine van BitDefender dat altijd als een van de beste uit anti-virus tests komt.

Het lijkt erop dat Ad-Aware na jaren van achteruitgang nu weer een flinke stap voorwaarts heeft gezet. Enigszins zorgelijk is wel dat de software is opgekocht door een investeringsfonds met duistere banden.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
11.4
Laatst gewijzigd: 
17 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Website: 
Download: 
Installatie instructies: 

Als de installatie in het Engels begint, kunt u rechtsboven Nederlands als taal instellen

1. Als u al een andere virusscanner hebt, kunt u tijdens de installatie ervoor kiezen om Ad-Aware alleen als tweede verdedigingslinie te installeren, zodat beide scanners elkaar niet bijten. Dit heet de compatibele installatie. Als u Ad-Aware als enige virusscanner heeft, kiest u de snelle installatie.

2. Wij zouden tijdens de installatie van Ad-Aware Free de vinkjes weghalen bij de opties voor Web Bescherming ('Blokkeer kwaadaardige websites', 'Beveilig mijn search' en 'Bescherm Home pagina.') en de werkbalk voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome niet installeren. Maar dit is natuurlijk een persoonlijke keuze, waar u in ieder geval even over na moet denken.

3. Na de installatie kunt u gratis registreren. Klik op Registreer nu.

4. Kies links de grijze knop Activeer als u de gratis versie wilt.

5. Vul uw e-mail adres in en klik op Indienen: de code wordt naar dit mail-adres gestuurd.

6. Nadat u de code heeft ontvangen moet u die - zeer omslachtig - in vijf keer plakken in het registratievenster en vervolgens klikken op Activeren.

Als u eerst voor een gratis proefperiode van dertig dagen van de Pro-versie neemt, let dan goed op dat u daarna voor de gratis versie kiest en negeer alle pop-ups en advertenties voor de betaalde versie!

 


Reacties

Toen ik Ad-aware free 8.o.1 gedownload had,koos ik uiteraard voor uitvoeren daarvan,hij was bijna daarmee klaar toen ik een venster kreeg ( ik denk van Microsoft )
die mij waarschuwde dat de software die ik wilde uitvoeren
niet compatible was met mijn Computer,en dat het anders tot
onverwacht gedrag zou kunnen leiden,en ik weet eigenlijk niet wat ik daar mee aan moet,mijn vraag aan u is dan ook
wat moet ik hiermee aan.Alvast hartelijk bedankt en ik wens
u uiteraard nog heel veel succes met ons aller
Gratis software site

Groeten van H Seebregs

Windows waarschuwde waarschijnlijk tegen het ontbreken van een digitale handtekening.

Behalve de knullige Nederlandse vertaling bleek ook AdWatch niet te werken. In de taakbalk verscheen een waarschuwing dat de computer opnieuw opgestart moest worden om AdWatch aan de praat te krijgen terwijl dat net had plaatsgevonden en het blijfy zich herhalen.

In het instelscherm van AdWatch bleek ook te staan: UIT

En zie eens hoe vaag de lettertypes en de instelschermen zijn.

Ik hoef deze editie niet. Ik houd het op PC Tools Spyware Doctor Starters Edition, deze is los van Google Pack te downloaden en die vindt pas iets. Hiervoor is veel te weinig aandacht op GSS m.i.

hier hetzelfde.
is dit op te lossen?

De installatie gebeurt bij mij niet eens volledig. Geen idee waarom, want er komt geen foutmelding. Na opstarten en aanklikken van AAW (via startknop- gebeurt niet meer dan even een zandlopertje in actie. Er staat niets in het systeemvak. De schermen zoals in het artikel heb ik niet eens gezien.
Waardeloze rommel!

Probeer ad-aware steeds te downloaden maar halverwegen blijft hij op een bepaald procent staan en gaat niet meer verder .

Dus kan er verder niks mee. Ik heb ad-aware altijd gehad en nog geen problemen er mee gehad .

blijft hangen bij update

hallo met julio
ik had eerst xp en hij liep als.nu heb ik 7 en hij doet niet update wat nu
gr julio

De Ad-Ware SE werkt en bevalt me prima, deze versie ook getest moet zeggen dat het ten opzichte van de oude versie wat tegen valt ..

Nieuw is nou eenmaal niet beter ... blijf nof ff bij de oude versie

Bij de installatie van dit pakket(in Windows Vista) krijg ik continue dezelfde error code (2343) waarna de installatie stopt en ik het pakket dus niet kan gebruiken. Geen idee hoe ik dit kan oplossen. Met vorige versies van Ad Aware nooit problemen gehad.

Deze update inmiddels moeiteloos op een aantal XP en Vista pc's geïnstalleerd. Maar op 1 Vista pc treedt de 2343 foutcode op. Geen idee waardoor dit wordt veroorzaakt!

bij upgraden ad-aware anniversary dezelfde klachten met vista error 2343

Bij de installatie van dit pakket(in Windows Vista) krijg ik continue dezelfde error code (2343) waarna de installatie stopt en ik het pakket dus niet kan gebruiken. Geen idee hoe ik dit kan oplossen. Met vorige versies van Ad Aware nooit problemen gehad.

hi,

try this it works by me.
I've got it from John from lavasoft staff.

Try to manually install the Ad-Watch real time protection driver, use the instructions below.

For a 32bit operating system.
Go to, (the default installed location)
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\drivers\32
Right click on the 'lbd.inf' file and choose install, reboot the computer.

For a 64bit operating system.
Go to, (the default installed location)
C:\Program Files(x86)\Lavasoft\Ad-Aware\drivers\64
Right click on the 'lbd.inf' file and choose install, reboot the computer

regards,

leo

hi,

first thing to do is install ad-aware without ad-watch.
In the beginning you can choose for it.
when ad-aware is running you can do the installation of ad-watch, so told by John.

regards leo

annivesary edition werkt bij mij niet meer.
jammer want had met adaware nooit problemen en de oude versie is niet meer te vinden....of weet iemand nog waar ik hem vandaan kan plukken?

De oude versies kun je downloaden op filehippo.com

Oudere versie waarschijnlijk te downloaden via "download.com"
Succes..

Anniversary Edition scant te pas en te onpas (zichtbaar actief).
Ik scan liever zelf, op de momenten dat het me uitkomt, dus voorlopig blijf ik een oudere versie trouw.

Kan ik ad-aware met eset nod 32 samen laten lopen, of gaat dat niet

Graag een antwoord

GR n.

Hallo na installatie van dit programma is mijn systeem aardig verkloot en kan ik nu door deze grap mijn systeem herstellen bij deze Bedankt voor dit ongelooflijke goed stukje software waar van alles mis mee is en ik zal het zeker niet aanraden.
met groet en suq6 met de software

Onlangs Ad-AwareAE gedownload en geînstalleerd. Tot dus verre drie issues: 1)Restart functioneerde niet agv het ontbreken van de fltlib.dll in de C:\WINDOWS\system32 directory. Na het kopiëren van deze dll van een andere laptop waar de installatie geen problemen opleverde, het plaatsen van deze dll in de system32 directory, en het registreren hiervan met het commando regsvr32 "C:\WINDOWS\system32\fltlib.dll" (leidde wel tot de foutmelding dat de DllRegisterServer entry point niet gevonden was) werkte Restart wel; 2)Ad-Watch Live starte niet op en Ad-AwareAE komt continu met de melding "Restart to finilaze installation" De instrukties opgegeven in http://www.lavasoftsupport.com/lofiversion/index.p... hielpen niet. Verder geconstateerd dat het laden van Lbd.sys fout loopt. Zeer waarschijnlijk driver issue. Hiervoor nog geen oplossing voor kunnen vinden.; 3) Systeem lijkt trager te worden na installatie van Ad-AwareAE Al met al geen verbetering tov de oude Ad-Aware programmatuur. Zelf altijd zonder problemen met Ad-AwareSE gewerkt. Heb nog geen definitief besluit genomen om Ad-AwareAE te gebruiken ZONDER Ad-Watch Live of om over te stappen op Malwarebytes' Anti-Malware dat zeer goede recenties ontvangt!

prima

Hallo,

Ik krijg de adware edition niet geinstalleerd op mijn computer. Ik krijg steeds de volgende melding

"Error. The installation has encoutered an unexpected error installing this package. This may indicated a problem with this package. The error code is 2343.

Wat nu?

werkt zeer traag en blijft bij het scannen hangen geef mij maar versie 8.0.8

Als ik dit zo lees, ga ik maar even een andere spyware opzoeken. Ben niet zo goed met computers, dus als er iets niet goed gaat, gaan mijn haren recht overeind staan en hou ik geen nagels meer aan m'n vingers! Jammer hoor van AdAware.

error 2343.

bij de twee laatste versie's heb ik ook constant deze foutmelding, ik krijg met geen mogelijkheid ad-aware 8 geinstalleerd. Is er niemand die hiervoor een oplossing heeft?
Ik heb vista premium met ad-aware pro.

Kan geeb adaware meer loaden, steeds 2343

gewoon waardeloos
computer liep vast na installatie en er verscheen constant een mededeling dat er een bericht naar Lavasoft gestuurd zou worden, niet dus.
Heb een herstelpunt aangemaakt en dan blijkt Adaware niet meer te werken.
wil je een gratis versie downloaden via de site van lavasoft, krijg je al;leen een proefversie te zien.
Dit schiet dus helemaal niet op.

Ik schrik ervan!
Altijd naar volle tevredenheid Ad-Aware gehad, maar durf hem na het lezen van de vele negatieve berichtjes nu niet te downloaden.
Beetje jammer!

Dit programma bevriest nog steeds mijn internet als ik wil scrollen, dit was in 2008 met de oude versie ook al het geval en nu weer. ik gebruik het niet meer.

Ik hou het op Spyware Terminator

t'is inderdaad een trage bedoening geworden, zou beter moeten

heb het uiteindelijk van mijn pc gegooid is voorbijgestreefde onbruikbare en systeembelastenede software die niks maar dan ook niks meer brengt, voor mij persoonlijk samen met spybot programmas non grata.

der zijn een aantal nieuwe uitstekende alternatieven op deze website om gratis ie downloaden en te gebruiken.

spybot geeft je geen kans op quarantaine je waagt het er maar op , als er een programma om zeep is nu ja dan is het zo, en adaware is volle problemen, updates die niet ineens manueel moeten, programma dat soms noiet opstart kortom beide hebben de trein ergens gemist.

totaal voorbijgestreefde software, niet meer te gebruiken op een normaal modern antispyware systeem.
heb het van pc gegooid hoort er absoluut niet meer op thuis. absoluut te mijden software.
te veel noten op hun zang zou ik zeggen.

Jammer dat ad-aware de nieuwe versie zo traag is en veel geheugen gebruikt de oudere versies waren toch wel wat beter en het scannen ging ook veel sneller. Ik ben overgestapt naar SUPERantiSpyware en ben daar zeer tevreden over.

Aangezien ik Adaware nog steeds op mijn PC had staan (alleen voor on demand scanning) wilde ik deze weer eens opstarten. Vervolgens kreeg ik melding: "uldn't load resource manager". Even googlen leverde tal van reacties op van gebruikers die hetzelfde probleem hadden/hebben. Nergens wordt een oplossing aangedragen door Lavasoft. Heb het nog even geprobeerd met verwijderen opnieuw installeren e.d. maar dat had geen effect. Ik ben er wel klaar mee en heb die troep eraf gegooid. Het is tof als software gratis is maar als het vervolgens niet werkt is het alleen maar ballast!

Versie 8.2.0 gedownload. Ziet er, in vergelijking met oudere versies wat vreemd uit. na een scan kreeg ik de melding dat er iets in quarantaine gezet was. Ik zoeken naar de quarantaine-map, maar er is nergens een linkje in het programma daarnaar. ik zie ook niks in de Program files van Lavasoft. De zoekfunctie naar een quarantainemap levert ook niks op. Wat nu?

mooi programma

Gebruik al enkele jaren Ad-Aware free tot tevredenheid, maar de nieuwste versie blijft steeds hangen bij het updaten. Héél irritant! Ad-Aware verwijderd. Voor mij geen Ad-Aware meer.
Gebruik nu Super Antispyware.

Sinds de nieuwe versie van Ad-Aware zijn telkens al mijn wachtwoorden verwijder van de forums enz waar ik mij op aangemeld heb.

Hallo,

Sinds augustus 2010 heb ik problemen met Ad Aware.
Na een update krijg ik schermen om opnieuw te updaten.
Een mailtje naar de help desk leerde mij dat er een antivirus programma was toegevoegd dat niet werkte met degene die ik gebruik.
Gevolg een vreselijk trage computer.
Nu is het Ad Watch wat problemen veroorzaakt. Na dat dit onder deel actief is is mijn computer verschrikkelijk traag.
Zo langzamerhand heb ik er erg genoeg van om Ad Aware te gebruiken.
Nu Ad Aware is verwijderd heb ik geen problemen met de computer.
Erg jammer, heb altijd met plezier Ad Aware gebruikt.
Is er een oplossing voor deze problemen, of is het gewoon een andere zoeken?

Tot voor kort was ik erg tevreden over dit programma.
Met de laatste versie 8.3.3 is er iets helemaal mis.

Installatie gaat heel langzaam en update helemaal niet.
Wacht wel op een volgdende versie, want dit is WAARDELOOS!

Was tot nu altijd tevreden maar sinds een paar maanden werkt het niet meer,loopt altijd vast!
Heb het dan ook van mijn computer gesmeten,kan er toch niets mee doen.
Spijtig!!!

Heb net ad-aware free internet security geinstalleerd en proberen deze te updaten.Hij bleef steken op 348 updates en na 3 uur had hij er nog geen 1 binnen gehaald.Bij de nieuwste versie uit maart precies hetzelfde probleem.Wat een geshit zeg...

Ongelooflijk waardeloze rommel. Sorry hoor maar je moet wel masochist zijn als je met deze troep wilt werken. Updaten is gewoon ONMOGELIJK. En dan bedoel ik niet dat er tijdelijk problemen zijn maar het lukt gewoon nooit. Als ze gebruikers op deze manier willen "stimuleren" om de betaalde versie te kopen denk ik dat ze hun strategie nog wel eens mogen heroverwegen. Als de gratis versie namelijk niet werkt is er niemand zo gek om de betaalde versie aan te schaffen neem ik aan...

het werkt goed op windows 7 bij mij...wat super antispyware niet vond...hij vond vele cobra virussen.
ok misschien wat traag .....

Mijn 'ad-aware free internet security' scanner op mijn laptop is al bijna een week aan het scannen (hij is nu bij zijn 151ste uur), en heeft volgens mijn berekening nog minder als 122 GB gescand en is bij 271086 opjecten. Anders doet mijn scanner er altijd bv zo'n 8 a 9 uur over een scanbeurt. Mijn vraag: Heeft dit te maken met een defect of storing? Of zit het bewust ingeprogrammeerd in de scanner dat deze om de zoveel scanbeurten wel eens een diepscan doet waarbij deze alle bestanden heel grondig naspeurt? Kan het kwaad dat een pc of laptop 1,2, of meer weken non stop draait?

Interessant, nieuwe versie van Adaware... Was ooit zeer goede Anti-spyware vond ik maar ik ben, zoals gezegd, afgehaakt omdat updaten gewoon compleet onmogelijk bleek te zijn. Daar komt dan nog bij dat het zo'n absurde resource hog is dat het gewoon een bezoeking is. Kortom ik geloof het wel wat Adaware betreft, m.a.w. laat maar lekker zitten!

Voorlopig zou ik Ad-Aware Free maar even niet gebruiken, zou overgegaan zijn naar oplichters, zie http://tweakers.net/nieuws/78019/anti-spywaremaker... .

het was vroeger goede freeware, maar tegenwoordig in handen van een malware club. Ik had een boel spyware bestrijders nodig voordat ik weer geod draaide.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
n_derland