Comodo Internet Security Premium

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (840 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android

Comodo Internet Security is een gratis beveiligingspakket dat Comodo Firewall, Comodo Antivirus en Defense+ integreert. Dus firewall en anti-virus in één. Handige extra is een beveiligde virtuele omgeving om bijvoorbeeld te internet bankieren. Er zijn ook Comodo anti-virus producten voor Mac, Linux en Android.

Comodo Internet Security is een complete security suite die beschikt over een goed bekend staande firewall, anti-virus/anti-spyware en een beveiligde virtuele omgeving genaamd Virtual Desktop.


Comodo Internet Security

Een extra beveiligingslaag genaamd Defense+ biedt geavanceerde beschermingstechnieken als Host Intrusion Prevention System (HIPS) voor de firewall, gedragsblokkering en een sandbox om applicaties uit te testen. Een procesmonitor die verdachte activiteiten kan ontdekken is Viruscope.

Handige werktuigen - die te vinden zijn onder Taken | Geavanceerde taken - zijn KillSwitch om processen te beëindigen, Comodo Cleaning Essentials en de mogelijkheid om een Rescue Disk te maken om reeds geïnfecteerde systemen te ontsmetten.

Comodo Internet Security is een zeer uitgebreid beveiligingspakket met diverse beschermingslagen. Op tests van virusscanners haalt CIS vaak goede resultaten.

Comodo Antivirus en Comodo Firewall zijn ook los te downloaden (zie onder Meer downloads). Er zijn ook Comodo anti-virus producten voor Mac, Linux en Android.

Categorie: 
Firewall
Versienummer: 
8.2
Laatst gewijzigd: 
24 november 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Lees goed de installatie-instructies hieronder voordat u Comodo installeert!

Download Comodo Internet Security via de producent

of

Download Comodo Internet Security via FileHippo
(klik rechtsboven op Download latest version)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op bij de installatie!
Een mail-adres invullen hoeft niet. En je wilt misschien geen gegevens naar Comodo sturen, niet gebruikmaken van de DNS-servers van Comodo en waarschijnlijk ook je startpagina en zoekmachine niet veranderen in Yahoo!

Dan moet je tijdens de installatie-procedure de vinkjes hiervoor weghalen. Zie de onderstaande afbeeldingen hiervoor.


Geen gegevens verzenden naar Comodo


DNS niet veranderen (privacy) en startpagina en zoekmachine in browser niet veranderen

Als je vervolgens kiest voor Aangepaste installatie in het tweede venster kun je ook de vinkjes weghalen bij de niet benodigde GeekBuddy en Chromodo.
Voorheen werd ook nog de adware PrivDog meegeïnstalleerd die ervoor zou kunnen zorgen dat je versleutelde verbindingen afgeluisterd kunnen worden! Vanaf versie 8.2 van CIS lijkt PrivDog echter niet meer aangeboden te worden.


Geen GeekBuddy en Chromodo

Hierna kies je Terug en klik je OK en Installeren.

Uitleg: 

Bedenk goed welke programma's toegang tot internet mogen krijgen als Comodo meldingen geeft. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef altijd uw anti-virus-programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed!

Als u alle meldingen van aparte firewalls te ingewikkeld vindt, bent u misschien beter af met de basisbescherming die de ingebouwde Windows Firewall in Windows biedt. Windows Firewall beschermt u tegen indringers van buitenaf, maar valt u niet lastig met programma's die toegang vragen tot internet.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 

Ook op GratisSoftware.nl:
Advertentie

Reacties

voor wie de Comodo-browser Chromodo gebruikt, ernstig beveiligingsrisico zie https://code.google.com/p/google-sec...

Ik gebruik Comodo al sinds de beginjaren van zijn ontstaan tot heel grote tevredenheid.
Bijna alle firewalls en Anti-virus programma's heb ik getest en altijd was Comodo CIS de beste.

(Update) Comodo Version 8.2.0.4792
http://cdn.download.comodo.com/cis/d...

Dit is een prima pakket, ik draai het met als aanvulling Malwarebites. zoals alles moet jet het naar wens configureren. wil je dat niet en gebruik je een legaal besturingssysteem is Microsoft Essentials prima. maar ik denk dat deze Firewall beter is als van Microsoft.

Nieuwe versie beschikbaar: Version 8.2.0.4674
http://cdn.download.comodo.com/cis/d...

Nieuwste versie beschikbaar op
https://forums.comodo.com/news-annou...
met directe download links naar alle versies.

Ik had die update 8.2.0.4674 al wel correct via Comodo zelf binnengekregen via de updatefuntie, heb geen Windows10 maar Vista. :-)

Gratissoftwaresite zou de uitleg voor de installatie eens moeten bijwerken, in de schermafbeeldingen en bijbehorende tekst suggereert de auteur dat Privdog nog steeds wordt mee geïnstalleerd als je niet oplet, maar Privdog moet je al enige tijd los downloaden als je het wil gebruiken, sinds versie 8.0 maakt Privdog geen deel meer uit van het installatiepakket. Kortom, de adviezen van
gratissoftwaresite komen niet echt serieus over. Ik schreef het al eerder over de antivirustesten. Eerst goed lezen voordat er iets op de site wordt gepubliceerd.

Tja, er zal wel veel werk en tijd in gaan zitten om alle software op GS geheel up-to-date te houden (mét de meest recente afbeelding enz.), ze zijn er wel druk mee. als bezoekers van deze site kunnen we zelf ook een beetje nadenken en goed kijken bij een installatieproces. Zelf download ik de software (welke ik hier heb ontdekt, indien mogelijk) altijd vanaf de eigen website van de software. We worden via GS elk geval goed op weg geholpen... :-)

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwit_erland