Comodo Internet Security Premium

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (832 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android

Comodo Internet Security is een gratis beveiligingspakket dat Comodo Firewall, Comodo Antivirus en Defense+ integreert. Dus firewall en anti-virus in één. Handige extra is een beveiligde virtuele omgeving om bijvoorbeeld te internet bankieren.

Comodo Internet Security is een complete security suite die beschikt over een goed bekend staande firewall, anti-virus/anti-spyware en een beveiligde virtuele omgeving genaamd Virtual Desktop.


Comodo Internet Security

Een extra beveiligingslaag genaamd Defense+ biedt geavanceerde beschermingstechnieken als Host Intrusion Prevention System (HIPS) voor de firewall, gedragsblokkering en een sandbox om applicaties uit te testen. Een procesmonitor die verdachte activiteiten kan ontdekken is Viruscope.

Handige werktuigen - die te vinden zijn onder Taken | Geavanceerde taken - zijn KillSwitch om processen te beëindigen, Comodo Cleaning Essentials en de mogelijkheid om een Rescue Disk te maken om reeds geïnfecteerde systemen te ontsmetten.

Comodo Internet Security is een zeer uitgebreid beveiligingspakket met diverse beschermingslagen. Op tests van virusscanners haalt CIS vaak goede resultaten.

Comodo Antivirus en Comodo Firewall zijn ook los te downloaden (zie onder Meer downloads)

Categorie: 
Firewall
Versienummer: 
8.2
Laatst gewijzigd: 
9 juni 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Lees goed de installatie-instructies hieronder voordat u Comodo installeert!

Download Comodo Internet Security via de producent

of

Download Comodo Internet Security via FileHippo
(klik rechtsboven op Download latest version)

Installatie instructies: 

Let goed op bij de installatie!
Een mail-adres invullen hoeft niet. En je wilt misschien geen gegevens naar Comodo sturen, niet gebruikmaken van de DNS-servers van Comodo en waarschijnlijk ook je startpagina en zoekmachine niet veranderen in Yahoo!

Dan moet je tijdens de installatie-procedure de vinkjes hiervoor weghalen. Zie de onderstaande afbeeldingen hiervoor.


Geen gegevens verzenden naar Comodo


DNS niet veranderen (privacy) en startpagina en zoekmachine in browser niet veranderen

Als je vervolgens kiest voor Aangepaste installatie in het tweede venster kun je ook de vinkjes weghalen bij de niet benodigde GeekBuddy, Comodo Dragon (browser) en PrivDog. De adware PrivDog moet je sowieso NIET installeren, deze zou ervoor kunnen zorgen dat je versleutelde verbindingen afgeluisterd kunnen worden! Vanaf versie 8.2 van CIS lijkt PrivDog trouwens niet meer aangeboden te worden.


Geen GeekBuddy, Dragon en PrivDog

Hierna kies je Terug en klik je OK en Installeren.

Uitleg: 

Bedenk goed welke programma's toegang tot internet mogen krijgen als Comodo meldingen geeft. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef altijd uw anti-virus-programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed!

Als u alle meldingen van aparte firewalls te ingewikkeld vindt, bent u misschien beter af met de basisbescherming die de ingebouwde Windows Firewall in Windows biedt. Windows Firewall beschermt u tegen indringers van buitenaf, maar valt u niet lastig met programma's die toegang vragen tot internet.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Gratissoftwaresite zou de uitleg voor de installatie eens moeten bijwerken, in de schermafbeeldingen en bijbehorende tekst suggereert de auteur dat Privdog nog steeds wordt mee geïnstalleerd als je niet oplet, maar Privdog moet je al enige tijd los downloaden als je het wil gebruiken, sinds versie 8.0 maakt Privdog geen deel meer uit van het installatiepakket. Kortom, de adviezen van
gratissoftwaresite komen niet echt serieus over. Ik schreef het al eerder over de antivirustesten. Eerst goed lezen voordat er iets op de site wordt gepubliceerd.

(Programma update) Comodo 8.1.0.4426 uitgekomen.

Comodo werkt niet met Windows 10, jammer!

Comodo Version 8.0.0.4344 binnen.

ik ben wel een beetje bekend met firewall,maar ik weet er ook echt niet alles van hoe firewall werkt.Ik denk dat ik hem wel weer uit wil proberen,net als vroeger toen hij op mijn Windows stond.

Ik ben al bekend met firewall,want die stond vroeger altijd op mijn windows,maar ik geloof wel dat firewall echt werk,tenminste,ik weet er ook niet echt alles van.Het prettige van deze firewall dat hij voledig voor free is.Ik denk wil hem netzo als vroeger weer uitproberen.

Hoe je Comodo goed kunt afstelling wordt via de volgende link uitgelegd:
http://www.techsupportalert.com/cont...

Zelf heb ik die settings ook overgenomen. Ik gebruik het hele CIS pakket incl. antivirus...

Commodo geïnstalleerd op de pc gehad en weer verwijdert, sinds dien veel problemen en veranderingen waargenomen in mijn pc. Tevens sinds dien gehackt en werd er geprobeerd mij naar andere pagina's te leiden. verwijderd en nu geen enkele problemen meer in mijn pc, dus let op met dit beveiliging systeem wat zich zogenaamd gratis aanbied. bij online hulp vragen moet je betalen en werken ze op de zelfde manier als die gasten die zogenaamd werken via Windows en jouw bellen dat er problemen zijn in jouw pc. tevens vragen hun toegang tot jouw pc, wat uiteraard zeer gevaarlijk is. Dus geeft ze een 1 voor het Hacken van jouw pc!!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and