Comodo Internet Security

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (806 stemmen)

Comodo Internet Security is een gratis beveiligingspakket dat Comodo Firewall, Comodo Antivirus en Defense+ integreert. Dus firewall en anti-virus in één. Handige extra is een beveiligde virtuele omgeving om bijvoorbeeld te internet bankieren.

Comodo Internet Security is een compleet beveiligingspakket dat beschikt over een goed bekend staande firewall, anti-virus/anti-spyware en een beveiligde virtuele omgeving genaamd Virtual Desktop.


Comodo Internet Security

Een extra beveiligingslaag genaamd Defense+ biedt geavanceerde beschermingstechnieken als Host Intrusion Prevention System (HIPS) voor de firewall, gedragsblokkering en een sandbox om applicaties uit te testen.

Handige werktuigen zijn KillSwitch om processen te monitoren en beëindigen, Comodo Cleaning Essentials en de mogelijkheid om een Rescue Disk te maken om reeds geïnfecteerde systemen te ontsmetten.

Comodo Internet Security is een zeer uitgebreid beveiligingspakket met diverse beschermingslagen. In 2013 haalde Comodo een paar keer de perfecte score in tests van het onafhankelijke AV-Test instituut: 100% van de malware werd geblokkeerd.

Comodo Antivirus en Comodo Firewall zijn ook los te downloaden (zie onder Meer downloads)

Categorie: 
Firewall
Versienummer: 
7.0 (2014)
Laatst gewijzigd: 
19 april 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Lees goed de installatie-instructies hieronder voordat u Comodo installeert!

Download Comodo Internet Security via de producent

of

Download Comodo Internet Security via FileHippo
(klik rechtsboven op Download latest version)
 

Installatie instructies: 

Let goed op bij de installatie!
Een mail-adres invullen hoeft niet. En je wilt misschien geen gegevens naar Comodo sturen, niet gebruikmaken van de DNS-servers van Comodo en waarschijnlijk ook je startpagina en zoekmachine niet veranderen in Yahoo!

Dan moet je tijdens de installatie-procedure de vinkjes hiervoor weghalen. Zie de onderstaande afbeeldingen hiervoor.


Geen gegevens verzenden naar Comodo


DNS niet veranderen (privacy) en startpagina en zoekmachine in browser niet veranderen

Als je vervolgens kiest voor Aangepaste installatie in het tweede venster kun je ook kiezen of je de niet per se benodigde GeekBuddy, Comodo Dragon (browser) en PrivDog op je pc wilt.


Geen GeekBuddy, Dragon en PrivDog

Hierna kies je Terug en klik je OK en Installeren.

Uitleg: 

Bedenk goed welke programma's toegang tot internet mogen krijgen als Comodo meldingen geeft. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef altijd uw anti-virus-programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed!

Als u alle meldingen van aparte firewalls te ingewikkeld vindt, bent u misschien beter af met de basisbescherming die de ingebouwde Windows Firewall in Windows biedt. Windows Firewall beschermt u tegen indringers van buitenaf, maar valt u niet lastig met programma's die toegang vragen tot internet.

 


Reacties

Bij een vorige versie heb ik er bewust voor gekozen om alleen de AV te installeren en niet de Firewall. Het programma deed zijn werk naar behoren. De moeite waard om te proberen. De AV heeft zich officieel nog niet bewezen maar de Firewall daarentegen wel. Misschien dat velen dit pakket te ingewikkeld vinden. Niet voor iedereen een aanrader. Er zijn sites die dit product van Comodo terecht als adware beschouwen. Momenteel een niet bespreekbaar onderwerp op het forum van Comodo. Dus wees voorzichtig bij het installeren. Ongewenste rommel wil niemand op zijn computer. BOClean is op de GSS geen onbekende. Zie ook de melding via het testlab op 20-10-08.
Geachte redactie gratissoftware-site en lezers, Vanmiddag de allernieuwste Comodo Internet security met Nederlandse taalmodule (!) geinstalleerd. Wat een geweldig mooi stukje software vind ik dat geworden! Hulde voor Comodo! Ik was bedacht op een ''lastige installatie'' (i.v.m. toolbars van comodo die Google zouden vervangen, etc.) Maar blijkbaar is die module er tijdens de Nederlandse ''bewerking'' uitgehaald? De installatie ging eigenlijk eenvoudig en snel. Ik wist dat mijn computer brandschoon is, dus sloeg tijdens de installatie de optie ''Malware scannen'' maar over. Dat scheelde weer extra tijd. Meteen daarna was het programma geinstalleerd en werkte, na vullen van de database met updates, perfect, soepel en zonder enige mankement! Het gaf onmiddellijk een erg goed gevoel. Dit is wel ''n blijvertje''. Enige kleine minpuntje, er is er slechts eentje, is het uiterst trage ''vullen'' van de grote update-database met beveiligings-updates, let wel; voor de EERSTE KEER alleen voor ingebruikname van het programma. Dit duurde niet - volgens het programma - slechts ''enige minuten'', maar ruim DRIE KWARTIER (in mijn geval?)Zelfs met erg snelle pc's zal het toch nog, denk ik, zo'n 30 min. duren. Dus nam maar even die tijd! Dit had ik, eerlijk gezegd, wel wat sneller verwacht. Maar daarna draaide de computer als een zonnetje en razendsnel. Ik werkt, overigens, met een Mycom p.c. en Intel pentium 4 processor. Het geheel stamt uit 2001, dus alweer 8 jaar oud. Maar van enige belasting van de C.P.U. is geen enkele sprake! Applaus voor de ''firma'' Comodo met dit prachtige gratis beveiligingspakket. Ik ben, tot nu toe, zeer lovend en tevreden. Eigenlijk ben ik, mede, tot deze keuze gekomen door de gunstige uitslag op de test-site van www.matousec.com Dit allernieuwste pakket van Comodo scoorde daar ruim 96 procent en een 10 + EXCELLENT, dus uw redactie en de lezers hoeven bij de allernieuwste uitvoering met Nederlandse taalmodule, gepresenteerd op uw site en waar ik hem ook van gedownload heb, niet bevreesd te zijn voor problemen, uw aanvankelijke aarzeling lezende. Ik ben ze, althans, niet tegen gekomen. Dit wilde ik graag met u delen. Wellicht een aansporing voor geinteresseerden om het pakket ook te downloaden? Het doet niet onder voor een betaald pakket! Met vriendelijke groet, ''RON''.
In tegenstelling tot ik beweerde, moet de gebruiker van Comodo Internet Security WEL de toolbar-optie wegklikken. Ik kwam dit, achteraf gezien, wel tegen bij de her-installatie van, dit maal, Comodo Internet Security versie 3.10. Maar dit is, met goed lezen, snel gevonden en geen probleem. Eve opletten! Tweede punt waar op gelet moet worden, is de vraag of de p.c. van een netwerk gebruikt maakt, etc. Ik heb de optie ''niet automatisch herkennen'' aangeklikt. Veiligheidshalve, want ben een ''stand-alone'' p.c. gebruiker. Verders kan ik alleen maar niets dan lof geven aan Comodo met deze uitgave van Internet Security. Het geeft geen systeembelasting en werkt heel erg soepel. De updates worden zeer frequent, automatisch, nagelopen en zonodig aangevuld. Een tevreden Comodo-gebruiker, Met vr.gr., RON.
Bij mij was het nog erger. Na een paar uur was de update nog niet klaar. Het gaf toen dat er geen internetverbinding was. Probeer het opnieuw. Ik heb toen maar alleen de firewall geinstalleerd.
Ik heb comodo internet security ongeveer twee weken op mijn pc gehad helemaal compleet geïnstalleerd en was er erg tevreden over maar na een update was ineens mijn antivirus niet meer beschikbaar hij zij update mislukt en ik kon ook niet meer scannen met het antivirusprogramma. ik heb de pc gescant met een aantal bekende antispyware scanners maar daar lag het niet aan. ik kon natuurlijk comodo opnieuw installeren maar ik heb zoiets als dit zomaar kan gebeuren dan is deze software niet goed genoeg voor mij want ik heb dit nog nooit meegemaakt met Avast. het product ziet er mooi uit maar zoals ze zeggen van een mooi bord kan je niet eten het moet wel goed blijven werken en dat doet het dus niet. de firewall blokeerde alle downloads terwijl hij goed ingesteld was na het uitschakelen van de firewall kon ik weer downloaden maar de update bleef mislukken met het gevolg dat de scanner buiten werking bleef. dus voor mij geen comodo antivirus meer.
BOClean wordt binnen twee dagen bij mij ge-deactiveerd. Vervolgens wordt je aangeraden om naar website van Comodo te gaan. Daar willen ze natuurlijk de betaalde versie van hun internet suite aan de man brengen. Eerlijk gezegd heb ik een behoorlijke hekel aan dat soort praktijken! Heb eerder de Firewall gebruikt en er toen veel problemen mee gehad (exe-files verdwenen spontaan!) later nog een keer geprobeerd en toen ging het wel goed (ik had engelse versie) maar het programma is wel een resource hog, heb nu ZA en daar ben ik, wat dat betreft, veel beter over te spreken. Bij familie heb ik ook Firewall (nederlandstalige) geinstalleerd en dat loopt op zich probleemloos.
Ik heb een tijdlang geen aandacht besteed aan Comodo maar ik heb begrepen dat ze nu een AV-component en BOClean hebben geïntegreerd in de firewall. Dat een bedrijf hun betaalde product probeert te pushen via een gratis versie kan je ze niet kwalijk nemen natuurlijk. Ik erger me een beetje aan mensen die steeds klagen over de pop-up van Avira of het venster van AVG waarin je wordt gewezen op het feit dat er ook een betaalde versie bestaat. Het is de prijs van gratis software zeg maar. Ik heb het nog niet geverifieerd maar het lijkt erop dat Comodo een stukje verder gaat en allerlei 3rd party componenten probeert te installeren die niks toevoegen aan de functionaliteit van het product. Een niet al te opdringerige advertentie voor het betaalde product ok, maar wat moet ik met de Ask toolbar bijvoorbeeld? Dat maakt het geen freeware meer maar regelrechte adware Om deze reden heeft Softpedia Comodo van hun website afgehaald. Softpedia beweerd ook dat Comodo de homepage en de zoekmachine probeert te veranderen door een aantal opties tijdens de installatie standaard aan te vinken. je kan zeggen caveat emptor maar toch.. Kijk, dat een bepaalde functie niet weer werkt na 30 dagen of zo vind ik prima, het is nu eenmaal gratis, maar als men mij op slinkse wijze allerlei troep door de stro probeert te duwen dan ga ik wel op zoek naar een ander product. Ik zal binnenkort Comodo zelf weer installeren en kijken wat er allemaal van waar is. Link naar het artikel over het Softpedia/Comodo conflict: http://news.softpedia.com/news/Comodo-Software-Removed-From-Softpedia-110169.shtml
pop-ups is één ding maar dat je zo maar ineens een pop up krijgt met de mededeling dat het product binnen een paar dagen niet meer actief is is wel een super agressieve manier om je producten aan de man te brengen. Ik ben er in ieder geval niet van gediend dan zijn er gelukkig zat alternatieven.
begin stiaan mijn vragen te stellen over comodo. t'was ooit een degelijke firewal, maar nu????? schoenmaker blijft bij je leest zou ik zeggen, je kan ook al es teveel hooi op je vork nemen.
Beetje onterecht veel negatieve reacties, naar mijn idee, daarom even voor het evenwicht een positieve ertussen.. Resource hog is het sowieso niet het geval, het draait juist superlicht. Als het lijkt of hij veel resources gebruikt zal er wellicht iets anders op de betreffende pc aan de hand zijn. Ben hem nu een tijdje aan het testen (de volledige suite) en ze zijn volgens mij best goed bezig bij Comodo, Firewall was bijv. voorheen een waterval van pop-ups (hips), maar dit is nu zo goed als opgelost. Antivirus is nog niet officieel getest, dus is inderdaad nog afwachten hoe die daar uit komt. Op zich lijkt het me ook niet zo ingewikkeld om wat vinkjes uit vinken bij de installatie, veel gratis software heeft dit tegenwoordig. De ontwikkelaars zullen toch ergens hun brood mee moeten verdienen. Gewoon maar doorklikken bij een installatie is sowieso niet aan te raden. Altijd ff lezen en kijken wat er gebeurt, lijkt me.
waar stond dat over resource hog?! Comodo is namelijk wel een absolute resource hog is mijn ervaring. Toen ik Comodo eraf heb gegooid en vervangen door ZA liep mijn PC in één keer weer als een trein, das toch wel toevallig! Wat die vinkjes en pop-ups betreft dat geloof ik allemaal wel dat vind ik weinig relevant ik heb het liever over functionaliteit en die valt me, in bepaalde opzichten, dus tegen.
Ik gebruik Comodo Internet Security nu al een tijdje en ik vind het een prima applicatie. Voorheen heb ik Zonealarm en later Sunbelt gebruikt in combinatie met AVG, maar 1 applicatie voor beide functies is handiger. Daarnaast kent Zonealarm niet zoveel instelmogelijkheden en Sunbelt bleef diverse dingen continue blokkeren (na het verlopen van de 30 dagen full version). Inderdaad even lezen bij de vinkjes als je installeert, maar dat is bij zoveel gratis software. Het antivirus gedeelte en vooral de firewall zijn uitgebreid instelbaar en natuurlijk komen er tijdens het eerste gebruik veel pop-ups, wat snel afneemt mits je de pop-ups met de juiste vinkjes wegklikt. Een resource hog is het zeker niet. CIS gebruikt normaliter zo'n 6.000K (virusscanner : statefull, firewall : custom policy), terwijl bijv. AVG alleen al ca 12.000 K verbruikte. Ik heb CIS getest onder XP, Vista en de 64-bits versie onder Windows7RC(64bit), nergens problemen.
Wat ik me nu afvraag... Ik weet waar de firewall en de antivirus staan, maar waar staat BOClean?? Zit die soms in het antivirus gedeelte geïntegreerd??
Inmiddels nieuwe versie uit: http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html Release Notes: Version 3.10.101801.529 : 7th July, 2009 * NEW! COMODO Secure DNS is introduced as a new free service * NEW! COMODO HopSurf Toolbar - COMODO SafeSurf Toolbar has been discontinued and superseded by COMODO HopSurf Toolbar * NEW! CIS now allows the users to change the URL for the program and virus updates * IMPROVED! CIS now has a better support for Windows Security Center integration in Windows Vista SP1 and later * IMPROVED! AV engine now supports more archives and has better detection capabilities * IMPROVED! Direct disk access false alerts have been reduced * FIXED! Some applications do not run when CIS is installed in Vista 64 bit * FIXED! Antivirus scans excluded folders * FIXED! Firewall does not show some connections under high load * FIXED! Firewall sometimes causes the PC to freeze in windows XP 32 * FIXED! cfp.exe crashes when HIPS alerts timeout
firewall en antivirus nooit een gslaagd huwelijk in een programma, volgens mij zijn hier betere alternatieven op de uitstekende site te vinden groeten andre
Nieuwe versie is uit: Comodo Internet Security 3.12.111745.560 zie ook: http://tweakers.net/meuktracker/21446/comodo-internet-security-312111745560.html
ook al zo'n gratis programma dat buiten de lijn loopt, weet wat je aanbiedt of een GRATIS firewall oftewel een gratis virusscanner, beide samen is problemen zoeken en vinden op de koop toe. Als ge hier op de site dan ( godzijdank kunt lezen dat ge op dies en das moet letten bij de installatie) moet er toch lichtje gaan branden (misschien zelfs een heeeeeel groot licht). Rood dus voor comodo, heel helder en duidelijk rood zelfs.
from http://www.matousec.com/ News New Comodo scored perfectly! (2009/10/10 14:50) Per its vendor's request, we have tested the latest version of Comodo Internet Security in Proactive Security Challenge. As the first product, Comodo Internet Security reached the perfect score against all 84 tests in the testing suite. Congratulations!
geef mij maar avg. simpel en goed
pfff mijn laptop was uitgerust met avg en firewall van pc tools bij scannen vond deze avg niks , ik dan maar besloten om hem te verwijderen en firewall ook en comodo erop gezet ,k'ben eigenlijk verbaast bij het einde van de scan bleken er 3 virussen op mijn laptop te zitten ............mijn besluit staat nu wel vast
bij mij heeft deze geweldige software virussen verwijdert. die andere scanners niet hadden gedetecteerd.
Geen Comodo Antivirus Het verbaasd me dat er bij de gratis virusscanner alleen over Comodo internet security wordt gesproken niet over Comodo Antivirus, wat ook als zelfstandig gratis pakket bestaat (zie http://www.comodo.com/home/internet-security/antivirus.php). Kan deze wellicht ook meegenomen worden in het overzicht?
Dat de firewall van comodo goed is dat weten we nu wel. Waarom is de virusscanner nog steeds niet tegen het licht gehouden? Ik ben wel nieuwsgierig naar het resultaat.
Als je de onafhankelijke test sites van bv Matousec.com leest of de testen op youtube dan is duidelijk dat Comodo op eenzame hoogte staat vergeleken bij de andere merken.Ook in de laatste testen na de boute uitspraak september 2010 van Symantec dat gratis software niets kon zijn heeft Norton zwaar het onderspit gedolven en overwon Comodo IS 2011 met glans.
Hulde aan comodo, SUPER !!
Sinds enige weken ben ik aan het testen met Comodo. Vroeger was het namelijk nogal buggy, maar het ergste is er nu gelukkig wel uit. De firewall werkt uitstekend, met relatief weinig meldingen. Defense+ (een "zandbak") is een geweldig product, alleen dat is al het proberen waard. Het antivirus gedeelte zal zich moeten bewijzen. Bij de eerste doorloop vond het een aantal virussen, maar dit waren heel zeker "false positives" - nadat ik ze uitvoerig had getest met andere AV-progjes. Ik heb ze dus niet verwijderd, maar vertrouwd gemaakt - daarna heb ik geen fouten meer gezien. Het ingewikkelde dat Comodo vroeger had is er nu wel wat af, nog altijd zijn er veel instelmogelijkheden, maar de lay-out is duidelijk en de hulp prima (wel Engels). Het lijkt erop dat ik het dus kan aanraden aan mijn klantjes.
Heb COMODO INTERNET SECURITY een tweetal maand geinstalleerd, zeer gemakkelijk, prachtige firewall, en zeer goede anti-virus. Totaal geen problemen, super. Proficiat aan COMODO;
Ik gebruik Comodo Anti Virus en Firewall al een aantal maanden. Ben er zeer tevreden over. Erg praktisch programma. Vind het ook erg handig dat het een totale oplossing (firewall+antivirus) biedt. Ik hoop dat Gratissoftware site snel met testen komt over de kwaliteit van het antivirus programma.
Comodo minpuntjes: Bij Comodo firewall zijn er ook enkele vreemde praktijken: 1)na verwijdering blijven allerlei restmappen en bestanden staan, die moet je dan manueel verwijderen. 2)Ik vond recent zelfs Comodo mappen/bestanden in mijn map Openbaar. 3)Zelfs na verwijdering blijft Comodo actief via hun online scanner! Probeer maar eens met een fout adres in te tikken en daar floept Comodo aan om je te zeggen dat dat adres niet bestaat. Comodo is dus ook redelijk agressief en ongevraagd interfererend. 4)Het 'Secured DNS' via Comodo servers dat ik ingeschakeld had heeft eens ernstige internetproblemen veroorzaakt, enige oplossing was Comodo firewall verwijderen. 5)Hoe gerraakt men af van die Comodo internet bemoeing na verwijdering?
Hoe heb je verwijderd? Eigenlijk een vraag voor het forum lijkt me trouwens... Had ook een keer zo'n beetje hetzelfde probleem, via deze site heb ik toen verwijder-tool gekregen en dat loste het probleem op. Je kunt ook met Revo uninstaller > advanced software verwijderen en dan kun je echt alle sporen wissen.
Beste Redz, Zelfs het roemruchte en doorgaans perfecte Revo uninstaller (pro) is NIET (!) in staat om de restbestanden van Comodo Internet Security, na vermeende de-installatie weg te halen. Ik had vandaag zelfde probleem nadat ik eergisteren Comodo had ge-installeerd, doch achteraf niet beviel. Dus weer weghalen en toen begon de ellende! De software van Comodo lijkt prima, denk ik, zolang je het geinstalleerd houdt en gebruikt. Maar bij de-installeren blijkt hoe ongelooflijk agressief of slecht die (Beta) software, feitelijk, is ontworpen, is mijn conclusie! Volgens mij is dit een flinke BUG! Ja! Het is gratis dus niet mopperen hoor ik, wellicht, sommige mensen denken? Ja, zeg! Ik accepteer dat een betaalde versie welliswaar meer bied, maar ik wil, ook, niet van beta software hebben dat het mijn systeem zowat sloopt! Ook gratis software moet wel normaal te de-installeren zijn!!! Gelukkig kon ik op een forum-site van Comodo een simpel batch-bestand downloaden. Die zette ik op de C schijf. Deed een ''run'' en dat simpele stukje software de-blokkeerde in 1 keer mijn hele systeem. (Alles stond vast, kon geen nieuwe firewall of Internet Security suite meer installeren.) De restbestanden van Comodo bleken echt op de diepste diepte van mijn systeem alles in een ijzeren greep te houden en bleef op onderdelen actief, zelfs na gedeeltelijke de-installatie, buiten bereik van Revo-uninstaller Pro! Zelfs een Revo uninstall geforceerd hielp niks! Maar dat batch bestandje wel! Dus Redz en andere (ex) Comodo-gebruikers die, helaas, hetzelfde probleem herkennen..., even googelen op ''forum site Comodo''. Dan vind je dat bestand bij, ik meen, de naam: ''remove redundant components of Comodo Internet Security. De enige manier om die rotzooi weg te krijgen!
Veel te zwaar , belast mijn systeem te veel , te veel meldingen , blokkeerd programma's . eigenlijk van alles gewoon te veel . weer terug naar avast en pc tools firewall , nu loopt ie weer als een zonnetje !!!
Installatie ging prima, maaar ik heb peerblock geinstalleerd en hostsman en zowaar is voor mij de Turk de vraag, waarom blocked peerblock elke keer comodo die wil communiceren met het thuisfront, wat mij doet denken aan een backdoor. volgens de test van http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php dan zie op nummer 3 Privatefirewall 7.0.25.4 en deze heeft 98% mensen en geen backdoor. Deze firewall is top echt top.
Hallo, Ik gebruik dit nieuwe programma net. Het is echt geweldig! Er zitten geen fouten in, zover ik weet. Met de zandbak mode kun je nu ook programma's die je niet vertrouwd onder beveiliging opstarten. Aanrader! Gavini
Morgen mijn computer eens volledig formateren en dan deze eens proberen als antivrus en firewal hou jullie op de hoogte
zoals vermeld computer geformateerd en comodo aan het proberen tot nu toe tevreden. Zorg er wel voor dat je de juiste versie neemt 32 b of de 64 b
Kan Comodo niet meer deinstalleren; vind het progrma niet meer terug onder softwareen ook niet onder onder revo uninstaller !! Wi ekan helpen? Dank bij voorbaaat
@rainer/Comodo Je kunt proberen om het programma eerst weer opnieuw te downloaden/installeren/repareren en daarna te verwijderen? Anders een Comodo-removal-tool zoeken/googlelen: http://www.google.nl/search?hl=nl&safe=active&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&sa=X&ei=5E5FT_3GHMmhOr-JoaQC&ved=0CB0QvwUoAQ&q=comodo+removal+tool&spell=1&biw=1344&bih=728
2 Vragen over Comodo-firewall? Ben ik als niet firewall-expert (zonder zelf regels aan te kunnen maken) met de gewone standaardinstellingen van de Comodo Firewall (zoals die na de installatie al staan) toch beter af met Comodo dan met de Windows firewall? En is het wel nodig om defense+ te gebruiken als ik in MSE "Gedragscontrole" heb ingeschakeld? Kan de redactie of Spiff of iemand anders met verstand van zaken het juiste advies geven... bvd :-)
jullie hebben er blijkbaar ook geen verstand van, of geen tijd!? ;-)
Jeetje, ik had niet gezien dat je je vraag zelfs tevens aan mij richtte. Maar ik ben ook maar een gewone gebruiker/bezoeker van deze site, ik zie niet alle reacties, en ik heb beslist niet op alles een antwoord. En het is (ook) niet de taak van de redactie om op vragen betreffende de software antwoorden te geven, de redactie verzorgt in principe slechts deze mooie site, niet de antwoorden op vragen. Voor vragen is er eigenlijk het GratisSoftware-forum, maar daar is het niet zo druk, dus er is zeker geen garantie dat je er het antwoord vindt op je vragen. Je kunt je vragen ook op andere fora stellen. Enkele Nederlandstalige fora: http://forum.computertotaal.nl/ http://www.nationaalcomputerforum.nl/ http://www.helpmij.nl/forum/ En mogelijk heb je ook nog wat aan de Comodo ondersteuning, de gebruikershandleiding, of de Comodo forums, te vinden via Support: http://www.comodo.com/home/internet-security/firewall.php Ik hoop dat iemand je kan helpen met je vragen. Veel succes toegewenst.
Nog een goed forum, ter aanvulling op de fora die ik gisteravond noemde: Wilders Security Forums (Engelstalig) http://www.wilderssecurity.com/ en daar dan kiezen voor het subforum "Security Products - other firewalls".
O, en nog een aanvulling op wat ik eerder al noemde: je kunt je vraag ook stellen op het forum van Security.nl: http://www.security.nl/ http://www.security.nl/forum/1/nieuw
Omdat ik jou vaak advies zie geven hier dacht ik dat jij het wel zou kunnen beantwoorden, maar toch bedankt voor de verwijzingen. Ik denk dat het met de huidige Commodo-Firewall wel moet lukken want het meeste gaat toch vanzelf bij installatie, daarna nog alleen bekende programma's toestaan om uit te gaan. Defense+ zal wel niet echt nodig zijn als ik MSE-Gedragscontrole ook aan heb denk ik, maar als het elkaar niet tegenwerkt/vertraagt kan ik het net zo goed wel mee installeren... (Opmerking in mij vorige bericht was maar een grapje hoor ;-)
Tut tut denk even om de toonzetting zeg! Ik ben hier in het verleden regelmatig goed geholpen en dat is dan ook nog eens gratis dus deze opmerking van jou vind ik volstrekt misplaatst dat even om te beginnen! Als je hier een reactie geeft betekent dat niet automatisch dat je een antwoord krijgt of dat men je een oplossing aanbiedt. Zoals al aangegeven kun je beter je vraag posten op het Forum dan krijg je gegarandeerd een antwoord maar dan zou ik het wel wat vriendelijker formuleren in het vervolg als ik jou was anders zou het mij niet verbazen wanneer men zich niet geroepen voelt om te reageren...
@firewallzoeker -> check http://forums.comodo.com/guides-cis/how-to-install-configure-cis-for-max-protection-min-alerts-t57944.0.html. Ik gebruik deze instellingen al jaren en ben zeer tevreden.
Laatste weken veel problemen met mijn computer. Klok loopt steeds achter, EPU-4 asus werkt niet goed programma's die gebruiken maken van een cache maken ruzie en beïnvloeden elkaar. Lang gezocht naar een oplossing, maar nu heb ik het. Een paar weken geleden een update gehad van Comodo. Dus even friemelen aan de firewall. Nadat ik de Defence+ van de firewall uit heb gezet werkt alles weer naar behoren. Ik heb nog één van de lichtste instellingen geprobeerd, maar dat mocht niet baten. Dus als je gekke gebreken hebt op je computer, probeer dan eens difence+ uit te zetten, dus op de laagste stand zetten. Ik denk dat defence+ te veel regeltjes in de gaten moet houden waar door het mis gaat. Computer met Windows 7 64 bit. Antivirus van Comodo niet geïnstalleerd, dus allen de firewall.
Ik heb maanden zitten kloten met mijn iphone synchroniseren. Nu bleek dus dat door deze firewall itunes mijn iphone niet meer zag, ondanks dat itunes een trusted applicatie was. Ik probeer wel een andere firewall. Voor die mensen die nog internet pagina's van Comodo zien na de-installatie: Proxy anders instellen, of verwijderen. Deze is te vinden onder control panel - netwerkcentrum - klikken op de netwerkverbinging en op eigenschappen - klikken op ipv4 resp ipv6 en op eigenschappen. Vervolgens automatisch een DNS server laten toewijzen. In internet explorerA extra - internet opties - verbindingen - lan instellingen. Hier moet het vakje bij proxy server zijn uitgeschakeld.
Hier de recente resultaten van een Proactieve Beveiligingstest. http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php Hier wat aanbevelingen om de instellingen voor Comodo IS te wijzigen. http://www.techsupportalert.com/content/how-install-comodo-firewall.htm Ik heb een en ander geïnstalleerd en ingesteld (zie links) op een Windows XP systeem. Alle programma's blijven vlot werken en ook lijkt de internetverbinding nauwelijks vertraagd te worden.
Comodo wordt op veel websites als een uitstekende firewall en virusscanner beschouwd. Zelf enige tijd geleden mijn systeem laten 'bombarderen' met vijf (pseudo)virussen. Comodo slaagde er in 4 virussen te detecteren. Vervolgens het zelfde gedaan met Avast. Resultaat zeer teleurstellend, slechts 2 virussen werden gedetecteerd.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
enge_and