Avira Free AntiVirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1537 stemmen)
Categorie: 
Anti-virus

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid zonder verdere poespas. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt dagelijks of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Wel wat minpunten: de updates verlopen soms langzaam en zijn vrij groot. En Avira Antivirus heeft ook geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert (maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen).

Ook is de WebGuard die verweven is met de onnodige Ask toolbar een ergernis. Sinds oktober 2013 is Avira gelukkig wel gestopt met de dagelijkse reclame-pop-up voor de betaalde versie van Avira.


Avira Free Antivirus is ook in het Nederlands vertaald (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Al met al is Avira Free Antivirus toch een van de betere virusscanners. Vroeger kwam het programma altijd goed uit de bus bij tests van virusscanners, maar de laatste jaren is de beschermingsgraad wat minder geworden. Ook voor Mac OS X biedt Avira realtime bescherming.

Versienummer: 
14.0.7.306
Laatst gewijzigd: 
2 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Installatie instructies: 

Tijdens installatie wordt gevraagd of u de WebGuard wilt installeren. Deze levert enige extra bescherming, maar is helaas geïntegreerd in de irritante Ask browser toolbar. Aan u deze keuze of u deze extra werkbalk in Internet Explorer, Firefox of Google Chrome wilt (er zijn ook andere gratis, minder opdringerige, browser beschermers). Zorg wel dat u Ask.com niet als zoekmachine en startpagina instelt. Haal dus de vinkjes weg tijdens de installatie! En wij zouden adviseren dat u de hele werkbalk overslaat door te kiezen voor Niet installeren.

 


Reacties

ziet er wel raar uit... en je moet erbij blijven als hij gaat scannen wat hij snel doet
mooi programma, ging wel snel
er verschijnt dikwijls storende reclame en er is geen anti-spyware inbegrepen
Deze stap gaat goed "Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer deze wordt getoond" Dit gaat niet bij mij, ik krijg een mededeling dat deze instellingen niet veranderd kunnen worden en krijg nog steeds een Nagscreen "Herhaal deze bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk"
Op deze pagina http://www.schoonepc.nl/optim/freeantivirus.html staat hoe je de reclame vensters kan blokeren, ik heb geen reclame meer van antivir
Deze stap gaat goed "Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer deze wordt getoond" Dit gaat niet bij mij, ik krijg een mededeling dat deze instellingen niet veranderd kunnen worden en krijg nog steeds een Nagscreen "Herhaal deze bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk"
Oplossing SchoonePC is veel te omslachtig. We kunt toch de "notification tool" volledig blokkeren in je firewall. Avira werkt er niet minder om.
Dat is afhankelijk van de firewall die je gebruikt, met de Windows firewall bijv. lukt het niet.
notify.exe geblokkeerd in ZoneAlarm maar nog steeds "NagScreen" wordt gewoon gelanceerd met update
De afgelopen dagen doet de update raar of hij blijft hangen en update helemaal niet of hij doet het maar dan moet je na iedere update de PC opnieuw opstarten. Ik doe nu maar voorlopig de "manual update" via http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_nt_en.zip dat gaat (nog) wel goed. Weet iemand al iets meer hiervan of ligt het aan mij?
Ik weet niet hoe goed antivir personal is, maar ik weet wel dat avira premium security suite een drama is , nog dezelfde dag na installatie deed ik een handmatige update met als gevolg dat op moment van binnenhalen avira en beveiligingscentrum werd geblokt evenals internetconnectie. vista naar de mallemoer
Geen last van Conficker?<br /><a href="http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Wat+te+doen+tegen+de+Conficker-worm+tips+en+downloads+voor+verwijdering" target="_blank">http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Wat+te+doen+tegen+de+Conficker-worm+tips+en+downloads+voor+verwijdering</a>
ik had eerst pc tools firewall met avast free home edition en besloot een 90 dagen trial van avira te nemen. Waren avat en pctools firewall dan zo slecht, of avira, of is in de tijd ertussen (software eraf/erop) een aanval op mijn laptop geweest? ik weet nu niet meer welke van bovengenoemde software voor de ellende verantwoordelijk is!
ik had nog een scan met avira gedaan, (hij vond 1 dreiging en twee waarschuwingen gaf ie, heeft avira dan zelf geen actie ondernomen?). de automatische update ervoor ging perfect, de handmatige update was trouble). wat heb je nu aan beveiligingssoftware als t de ellende toch niet voorkomt??!!
Beste gebruikers van avira, Via www.avira.nl kunt u de gratis versie ook downloaden, op avira.nl is er ook nederlandstalige support te verkrijgen indien nodig. Met vriendelijke groeten Het avira.nl Support team
Panda heeft nu ook tegenwoordig een free antivirus Het is nog wel een beta maar als hij uit de beta fase is is hij free hij is heel makkelijk je merkt niet dat die loopt... maar helaas niet nederlands talig... Panda Cloud Antivirus http://www.cloudantivirus.com/ je hebt ook nog Rising free antivirus blijkt ook heel licht te zijn ma helaas ook niet nederlands talig.. hij is ook best makkelijk... Rising http://www.freerav.com/
Dank voor antivirusscanner
Deze regel in het hoofdstuk Antivirus op deze site klopt niet meer: Citaat.. AntiVir biedt dus waarschijnlijk de beste beveiliging tegen virussen, maar heeft geen ingebouwde bescherming tegen spyware in de gratis versie
Bedankt, tekst is aangepast.
Ik ben tevreden met virusscaner antivir premium. En ben goed geholpen bij het installeren door de helpdesk goed geholpen.In een dag voor elkaar.Ik heb voor een jaar betaalde virusscanner voor 20 euro.Is goedkoop.En heeft al een virus ontdekt .Dus dat is beter dan avast.Daar was alles goed.Die heb ik nu verwijderd.Gaf problemen met outlook express 6.Na installeren van virusscaner van Avira. Al met al ben ik nu te vreden man. vr gr Hr Aad Dekker
AvisVir Free Version heb nu geinstalleerd. Hoe kan ik dat nu activeren om het te gebruiken ?
Door de structurele update-misère, de freeversie downloadserver is continu overbelast, is Avira helaas alleen nog geschikt als second opinion scanner om eens per week mee te scannen, installeren met AntivirGuard Deactivated, dus naast avast of AVG, dat bijt elkaar dan niet. Tegenwoordig kun je het niet meer hebben dat een antivir maar eens per dag of vaak dagen achter elkaar niet wil updaten, dat vraagt om problemen.
Fijn programma
Premium. Voor heel weinig geld gebruik ik de Premium-versie. Loopt als een trein en heb er geen kind aan. Er wordt weliswaar vrijwel nooit iets gevonden, maar dat geldt bij mij ook voor andere scanners zoals Avast, Microsoft Security Essential,Ad Aware, Spybot, AVG, Malware Byte en noem maar op..... Dat zegt dan waarschijnlijk meer over de gebruiker dan het programma.
Updates geen probleem meer. Zie onderstaande link. http://www.avira.de/en/company_news/nvdf_update.html
Ben sinds kort enthousiast Avira gebruiker. Inclusief de tips om het reclame scherm niet zichtbaar te laten worden. Heb het toegepast op een windows xp home, een xp pro en een vista home premium. Het werkt op alledrie de pc's prima; krijg dagelijks probleemloos de updates binnen, soms zelfs meerdere keren op een dag zonder de hinderlijke reclames. Kan avira aanbevelen; de systeembelasting is laag en met het Av Guard schild enabled wordt zelfs nieuwe malware in 74% van de gevallen snel ontdekt. Die updates zijn echt geen probleem meer!
na avast,mse,avg,ben ik enthousiast geworden over avaria geworden ook door de tip van het reclame scherm. is zeer zeker aantebevelen.
tip avira heb maar een update per dag,update uit zetten via de taakplanner kam je hem om de 4uur naar update laaten zoeken werkt perfect en super snel. perfecte scanner.
Een goede scanner maar het updaten gaat nog steeds beroerd. Jammer een betere keus is Avast die update supersnel.
@Bob. Goede tip Bob. Ik heb de update ook via de taakplanner gezet en het werkt inderdaad perfect zo.
Snel en slim, had eerst Avira en AVG. Avira vond alle virussen. GENIAAL
Ik gebruik antivir al sinds windows 95/97. Het is altijd een zeer betrouwbare antivirus geweest, de enige waarbij je echt kan zeggen dat het geen aanslag pleegt op je systeemprestaties. Ik heb daarnaast een hoop andere programma's gebruikt/getest (norton, nod32, avg, avast, sophos, panda etc.) maar kwam toch altijd weer uit bij antivir. Belangrijkste voor mij is 1. Doelmatigheid 2. snelheid 3. invloed op systeemprestaties 4. prijs/aanschaf. Dus voor mij enkel Antivir! Overigens doet het programma het altijd goed in de verschillende testen en stijgt regelmatige boven duurbetaalde softeware uit.
Ik krijg sinds 14-3 geen updates meer wie kan me helpen?
Avira is een prettige, snelle (de snelste!) en degelijke bescherming tegen virussen. Aanvullen met MBAM maakt de beveiliging compleet. Het updaten van versie 9 naar versie 10 gaat niet goed. Ogenschijnlijk loopt de update prima, maar de versie van het programma wordt niet opgehoogd naar 10. Het beste is om Antivir 9 eerst te verwijderen en de PC opnieuw te starten. Daarna Antivir 10 installeren.
"tip avira heb maar een update per dag,update uit zetten via de taakplanner kam je hem om de 4uur naar update laaten zoeken werkt perfect en super snel. perfecte scanner." Hoe doe je dit? Ik krijg telkens als melding "Tha value of the interval is too low. The minimum is (1) day" Dus ik krijg hem niet op 4 uur.
Ik heb voor thuis de premium-versie gekocht. Voor een antivirus niet heel erg duur en werkt perfect
Van avira, in januari naar avast en naar mse en weer naar avast, nu ben ik weer bij avira maar ooooooooooo!!! wat gaat hij soepel.jammer dat de updates niet altijd soepel verlopen,maar mijn computer is een stuk sneller opstarten is snel, alles gaat sneller gewoon top. Ook nog ad aware geprobeerd is kut!updates is niet te installeren 45 min nog niet!rommel even naar de test kijken op youtupe dan weet genoeg. Avira top.
Het reclame scherm bij een update komt sinds enkele weken niet meer. Wel verschijnt er een een pop-up venster, rechtsonder op het scherm, waarin meegedeeld wordt dat het systeem is bijgewerkt. Deze pop-up mededeling is uitschakelbaar.
En hoe schakel je de popup uit? Alvast bedankt! Is mss ook handig voor andere lezers...
In de loop der jaren heeft deze software iedere keer zijn kracht bewezen. Ik heb van alles er al op gehad, maar AntiVir haalt er altijd weer wat uit. Vroeger was het updaten een probleem, maar dat is nu ook opgelost. Duitse degelijkheid voor weinig en de testen bewijzen het keer op keer. Hiervan kunnen velen nog leren.
Dag, Na terug een mislukking van AVG, niettegenstaande wel in de pro vers. ben ik terug overgestapt naar mijn vroegere " betrouwbare vriend met de paraplu-" Antivir. Tot mijn verwondering, als ik hier vanaf deze site de download uitvoer, krijg ik helemaal andere bestanden dan gewoonweg van de Homepage van antivir, waar je gewoon één enkel exe.bestand toegestuurd krijg. Toch veel gemakkelijker. Hopen dat zij ook nooit zo"n missers begaan zoals AVG
Vreselijk! 1 dag op de computer gehad, en het nam gewoon 50% van mijn CPU in beslag, weg ermee! Panda Cloud Antivirus Free zit er nu op, werkt perfect.
Antivir is en blijft een zeer goede scanner, die in tegenstelling tot wat hier eerder vermeld is, de PC maar weinig extra belast. Dat Antivir heel langzaam zou werken (vorige reactie) is waarschijnlijk te wijten aan het onvoldoende verwijderen van de vorige virusscanner. Met nog aanwezige restanten van een vorige scanner loopt de PC vaak heel moeizaam na het installeren van een andere virusscanner. Sommige virusscanners zijn wat dit betreft net virussen en zijn moeilijk verwijderbaar. Ik heb een netbook met Intel Atom CPU N455 en Intel GMA getest met MSE, Avast en nu met Antivir. Met MSE en Avast haal ik op www.speedtest.net slechts de halve snelheid 12 Mbps i.p.v. de 25 Mbps die de provider biedt. Eerst heb ik nog gedacht dat het aan de draadloze verbinding van de ICIDU 300N router lag, omdat een andere PC (met Avst 6) via de UTP kabel wel bijna de 25 Mbps haalde. Na onderzoek bleek echter dat de snelheid beperkt werd door Avast 6 en niet door de router. Ook nadat ik Avast verwijderd had en MSE geïnstalleerd bleek de virusscanner van Microsoft net zo vertragend te werken op de internet verbinding. Zonder virusscanner haalt de netbook wel de maximum downloadsnelheid van 25 Mbps. Het blijkt dat na installatie van Antivir de downloadsnelheid niet noemenswaard achteruit is gegaan en de pingtijd ook bijna even kort is als zonder virusscanner. Met Antivir kun je dus wel met de normale snelheid internetten op een minder krachtige PC. Daarnaast blijkt Antivir steeds weer ook nog eens een van de beste scanners te zijn.
geinstalleerd, maar nu geeft ie aan dat ie maar werkt tot 1-09-2011 dus toch niet helemaal gratis meer ? omdat als ik hier op klik ik naar de btaalde versies wordt gestuurd ?
Ik denk dat dan versie 11 verschijnt. Als sinds de verschijning van AntiVir 10 staat dat de licentie loopt tot 1-9 2011 (zie ook de afbeelding in het artikel hierboven). Dan komt dus wschl. een nieuwe versie. Die zal ook gratis zijn. Upgraden naar een betaalde versie hoeft zeker niet!<br />
ok bedankt voor je reactie Erik
Waarschuwing: Antivir dringt je de ASK.COM toolbar op! Vanaf 30 juni 2011 wordt de ASK.COM searcchbar van Ask.com door Avira Antivir aan je opgedrongen. Ik vond het altijd een fijn en goed gratis programma, maar heb nu Antivir per direct van mijn computers verwijderd en vervangen door MSE.
Heeft de redactie de product update van Avira Personal gemist? En de nodige problemen, o.a. met de Ask. com Toolbar?
@Watcher en gsm: ik heb gelezen over de toolbar en alle commotie - en de release notes van Avira gelezen, maar bij installatie van Avira Free van de Avira website kom ik geen toolbar tegen. Waar hebben jullie Avira AntiVir Personal gedowload en welk versienummer heeft deze?<br />
Wanneer Antivir reeds geheel geïnstalleerd is en ook up-to-date, dan komt rechts onder een pop-up op het scherm. Hier krijg je de keus tussen Yes, of Later, om wel of niet (maar dan later misschien) toe te stemmen in de installatie van de Antivir SearchFree Toolbar. Klik je op meer informatie, dan blijkt op de website van Avira dat het om een balk van ASK.COM gaat. Zie bijv. ook: http://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?f=213&t=5026&p=16225 Citaat van een andere ex-Antivirgebruiker: Today Avira performed an automatic update which put me in the position of having to restart my PC immediately OR be without AV protection in the interim. Then I started to be nagged about installing some new mystery toolbar. Doing some digging on my own, it turns out that this toolbar is associated with Ask.com. Are you kidding me? Forcing me into a restart situation with no advance warning. Attempting to install a toolbar that I know nothing about ahead of time. A toolbar that turns out to come from a totally different company - a company I know I want nothing to do with. Avira: You just earned yourself an uninstall. There are other AV options that don't rely on sneakware. You are no longer welcome on my computer. Vr.gr, GSM

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_witserland