Avira Free AntiVirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1570 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android en iOS

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid zonder verdere poespas. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden. Optioneel is de SafeSearch toolbar, die u kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen.


Avira Free Antivirus is ook in het Nederlands vertaald (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Vroeger kwam het programma altijd goed uit de bus bij tests van virusscanners, maar de laatste jaren is de beschermingsgraad wat minder geworden. Ook voor Mac OS X biedt Avira realtime bescherming.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
15.0.10
Laatst gewijzigd: 
6 mei 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Installatie instructies: 

Let op!
Tijdens de (web)installatie wordt gevraagd of u SafeSearch wilt installeren in uw browser en Avira SafeSearch als standaard zoekmachine wilt instellen. Dit kunt u gemakkelijk weigeren door op No Thanks te klikken als u geen zin in extra knoppen in uw browser heeft.


Klik No Thanks om te weigeren

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Ik heb een virus op mijn computer

Het gaat hier natuurlijk om de gratis versie en daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee. Heb tijd geleden wel de betaalde versie aangeschaft en dat was werkelijk dramatisch! Had, via het werk, avira internet security suite inclusief speedup aangeschaft. Speedup kon ik niet downloaden met de licentie die ik kreeg. Ik ben werkelijk weken bezig geweest om dit voor mekaar te krijgen maar dat lukte niet. De reseller heeft mij uiteindelijk netjes het betaalde bedrag terug betaald want zij konden het ook niet voor mekaar krijgen bij avira, ongelooflijk toch?!

Ben zelf ook nog bezig geweest om avira te benaderen nou daar hoef je je helemaal niets bij voor te stellen het duurt dan letterlijk maanden en dan krijg je een nietszeggend mailtje uit de VS. Uiteindelijk boden ze me een 'gratis' jaar licentie voor de suite aan... Echt niet te filmen want ik had er natuurlijk al voor betaald! Speedup hebben ze nooit op gereageerd dat ze die wel bij de aanbieding hadden vermeld maar dat ik het vervolgens niet kon gebruiken. Wat een waardeloos *** bedrijf zeg, echt ongehoord. Ik heb avira van mijn PC af geknikkerd en komt er ook nooit weer op. Heb nu Kaspersky op mijn laptop en dat werkt prima. Op mijn PC bitdefender ook erg goed. Betreft wel betaalde versies scoren beiden altijd erg hoog bij testen en zijn ook prima in orde wat systeembelasting betreft. Avast Free werd wat dat betreft een probleem vond ik, Panda was daarentegen wel een goede gratis optie vond ik.

Hoi,
Als men deze link gebruikt dan krijgt men de engelse versie Download Nederlandse Avira Free AntiVirus via de producent.

Met vriendelijke groet,
Sjaak

pc extra beveiligen voor virus

Nederlandse versie is bijgewerkt

@Redactie
Gelieve ook eens het artikel bovenaan aan te passen
--------------------------------------------------
De updates zijn nu veel kleiner geworden met het Xvdf systeem, terwijl dat vroeger nvdf was.
Door de kleinere updates vergt er nu minder processor power.
Ook is er al een tijdje geen ask-bar meer (dus ook geen webguard) wel is er van hun site een add-on voor o.a firefox, Google chrome de Avira browser safety (ABS), die waarschuwt voor malware site's.
Ook gebruikt de free versie nu APC (avira protection cloud) die in 2012 geintroduceerd werd voor de de betaalde paketten.
http://www.avira.com/en/avira-free-a...

@PatjeRedfan
Artikel is nu bijgewerkt voor versie 15.

Avira vind ik momenteel de beste gratis virusscanner en de beschrijving klopt inderdaad al lang niet meer. Avast Free vind ik tegenwoordig bijvoorbeeld veel irritanter en het voorziet de betaalde versie van naar mijn idee waardeloze en slecht werkende toevoegingen. In vergelijking met Panda en QIHOO 360IS is Avira mooi in balans en zeer goed bruikbaar. Het aantal valse positieven is een stuk minder en de bescherming optimaal. Standaard werkt Avira interactief bij het nemen van actie, na de ontdekking van een virus, maar Avira kan op dit punt ook op automatisch ingesteld worden. Het detectieniveau kan nog aangescherpt worden, maar dan is er vermoedelijk wel meer kans op valse positieven.

Avira is voor mij nu ook de betere, al gebruik ik zelf alleen de engines van Avira.
Er is namelijk een compleet gratis antivirus programma genaamd: http://antivirus.baidu.com/en/ en kan ook prima in combinatie met http://www.pcfaster.com/en/ en andere extra protectie als nodig. Via baidu antivirus wel handmatig de Avira realtime engine inschakelen en je zit goed.

False positive's blijf je altijd houden, met alle AV programma's.
Zelfs de meeste trainers en keygens (dit noem ik nu alleen als voorbeeld) zijn safe. Je moet gewoon weten waar je je spul weghaalt (betrouwbare bron/website etc.) en je zit goed als je het uitsluit en gebruikt. Maar met normale Avira viel het me tegenwoordig ook op dat er nu minder false positive's zijn. Via de setup settings van Avira kun je nu ook veel settings aanpassen. Drie tot twee jaar geleden was het heel anders met Avira.

Baidu antivirus werkt overigens perfect met Windows 7 (ik heb zelf win7 Ultimate) en geen idee hoe hij werkt met win8. Volgens softpedia.com (met hun destijds review) werkt Baidu veel beter met windows 7 en minder met win8 (met win8 werkt de realtime protectie niet zo goed). Dus voor win8 zou ik zeggen Avira in plaats van Baidu. Maar misschien dat Baidu nu wel goed met win8 werkt, geen idee. Bijna alles is te fixen met updates.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_enemarken