Avira Free AntiVirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1536 stemmen)
Categorie: 
Anti-virus

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid zonder verdere poespas. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt dagelijks of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Wel wat minpunten: de updates verlopen soms langzaam en zijn vrij groot. En Avira Antivirus heeft ook geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert (maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen).

Ook is de WebGuard die verweven is met de onnodige Ask toolbar een ergernis. Sinds oktober 2013 is Avira gelukkig wel gestopt met de dagelijkse reclame-pop-up voor de betaalde versie van Avira.


Avira Free Antivirus is ook in het Nederlands vertaald (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Al met al is Avira Free Antivirus toch een van de betere virusscanners. Vroeger kwam het programma altijd goed uit de bus bij tests van virusscanners, maar de laatste jaren is de beschermingsgraad wat minder geworden. Ook voor Mac OS X biedt Avira realtime bescherming.

Versienummer: 
14.0.7.306
Laatst gewijzigd: 
2 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Installatie instructies: 

Tijdens installatie wordt gevraagd of u de WebGuard wilt installeren. Deze levert enige extra bescherming, maar is helaas geïntegreerd in de irritante Ask browser toolbar. Aan u deze keuze of u deze extra werkbalk in Internet Explorer, Firefox of Google Chrome wilt (er zijn ook andere gratis, minder opdringerige, browser beschermers). Zorg wel dat u Ask.com niet als zoekmachine en startpagina instelt. Haal dus de vinkjes weg tijdens de installatie! En wij zouden adviseren dat u de hele werkbalk overslaat door te kiezen voor Niet installeren.

 


Reacties

ziet er wel raar uit... en je moet erbij blijven als hij gaat scannen wat hij snel doet

mooi programma, ging wel snel

er verschijnt dikwijls storende reclame en er is geen anti-spyware inbegrepen

Deze stap gaat goed
"Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer deze wordt getoond"

Dit gaat niet bij mij, ik krijg een mededeling dat deze instellingen niet veranderd kunnen worden en krijg nog steeds een Nagscreen
"Herhaal deze bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk"

Op deze pagina http://www.schoonepc.nl/optim/freeantivirus.html
staat hoe je de reclame vensters kan blokeren, ik heb geen reclame meer van antivir

Deze stap gaat goed
"Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer deze wordt getoond"

Dit gaat niet bij mij, ik krijg een mededeling dat deze instellingen niet veranderd kunnen worden en krijg nog steeds een Nagscreen
"Herhaal deze bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk"

Oplossing SchoonePC is veel te omslachtig.
We kunt toch de "notification tool" volledig blokkeren in je firewall.
Avira werkt er niet minder om.

Dat is afhankelijk van de firewall die je gebruikt, met de Windows firewall bijv. lukt het niet.

notify.exe geblokkeerd in ZoneAlarm maar nog steeds "NagScreen" wordt gewoon gelanceerd met update

De afgelopen dagen doet de update raar of hij blijft hangen en update helemaal niet of hij doet het maar dan moet je na iedere update de PC opnieuw opstarten.
Ik doe nu maar voorlopig de "manual update" via
http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_nt_en.zip
dat gaat (nog) wel goed.
Weet iemand al iets meer hiervan of ligt het aan mij?

Ik weet niet hoe goed antivir personal is, maar ik weet wel dat avira premium security suite een drama is , nog dezelfde dag na installatie deed ik een handmatige update met als gevolg dat op moment van binnenhalen avira en beveiligingscentrum werd geblokt evenals internetconnectie. vista naar de mallemoer

ik had eerst pc tools firewall met avast free home edition en besloot een 90 dagen trial van avira te nemen. Waren avat en pctools firewall dan zo slecht, of avira, of is in de tijd ertussen (software eraf/erop) een aanval op mijn laptop geweest? ik weet nu niet meer welke van bovengenoemde software voor de ellende verantwoordelijk is!

ik had nog een scan met avira gedaan, (hij vond 1 dreiging en twee waarschuwingen gaf ie, heeft avira dan zelf geen actie ondernomen?). de automatische update ervoor ging perfect, de handmatige update was trouble). wat heb je nu aan beveiligingssoftware als t de ellende toch niet voorkomt??!!

Beste gebruikers van avira,

Via www.avira.nl kunt u de gratis versie ook downloaden, op avira.nl is er ook nederlandstalige support te verkrijgen indien nodig.

Met vriendelijke groeten

Het avira.nl Support team

Panda heeft nu ook tegenwoordig een free antivirus
Het is nog wel een beta maar als hij uit de beta fase is is hij free
hij is heel makkelijk je merkt niet dat die loopt... maar helaas niet nederlands talig...

Panda Cloud Antivirus
http://www.cloudantivirus.com/

je hebt ook nog Rising free antivirus
blijkt ook heel licht te zijn ma helaas ook niet nederlands talig..
hij is ook best makkelijk...

Rising
http://www.freerav.com/

Dank voor antivirusscanner

Deze regel in het hoofdstuk Antivirus op deze site klopt niet meer:
Citaat..
AntiVir biedt dus waarschijnlijk de beste beveiliging tegen virussen, maar heeft geen ingebouwde bescherming tegen spyware in de gratis versie

Bedankt, tekst is aangepast.

Ik ben tevreden met virusscaner antivir premium.
En ben goed geholpen bij het installeren door de helpdesk goed geholpen.In een dag voor elkaar.Ik heb voor een jaar betaalde virusscanner voor 20 euro.Is goedkoop.En heeft al een virus ontdekt .Dus dat is beter dan avast.Daar was alles goed.Die heb ik nu verwijderd.Gaf problemen met outlook express 6.Na installeren van virusscaner van Avira.
Al met al ben ik nu te vreden man.
vr gr Hr Aad Dekker

AvisVir Free Version heb nu geinstalleerd. Hoe kan ik dat nu activeren om het te gebruiken ?

Door de structurele update-misère, de freeversie downloadserver is continu overbelast, is Avira helaas alleen nog geschikt als second opinion scanner om eens per week mee te scannen, installeren met AntivirGuard Deactivated, dus naast avast of AVG, dat bijt elkaar dan niet.
Tegenwoordig kun je het niet meer hebben dat een antivir maar eens per dag of vaak dagen achter elkaar niet wil updaten, dat vraagt om problemen.

Fijn programma

Premium.

Voor heel weinig geld gebruik ik de Premium-versie. Loopt als een trein en heb er geen kind aan.
Er wordt weliswaar vrijwel nooit iets gevonden, maar dat geldt bij mij ook voor andere scanners zoals Avast, Microsoft Security Essential,Ad Aware, Spybot, AVG, Malware Byte en noem maar op.....

Dat zegt dan waarschijnlijk meer over de gebruiker dan het programma.

Updates geen probleem meer.

Zie onderstaande link.

http://www.avira.de/en/company_news/nvdf_update.html

Ben sinds kort enthousiast Avira gebruiker. Inclusief de tips om het reclame scherm niet zichtbaar te laten worden. Heb het toegepast op een windows xp home, een xp pro en een vista home premium. Het werkt op alledrie de pc's prima; krijg dagelijks probleemloos de updates binnen, soms zelfs meerdere keren op een dag zonder de hinderlijke reclames.
Kan avira aanbevelen; de systeembelasting is laag en met het Av Guard schild enabled wordt zelfs nieuwe malware in 74% van de gevallen snel ontdekt.
Die updates zijn echt geen probleem meer!

na avast,mse,avg,ben ik enthousiast geworden over avaria geworden ook door de tip van het reclame scherm.
is zeer zeker aantebevelen.

tip avira heb maar een update per dag,update uit zetten via de taakplanner kam je hem om de 4uur naar update laaten zoeken werkt perfect en super snel. perfecte scanner.

Een goede scanner maar het updaten gaat nog steeds beroerd. Jammer een betere keus is Avast die update supersnel.

@Bob. Goede tip Bob. Ik heb de update ook via de taakplanner gezet en het werkt inderdaad perfect zo.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controlevraag om spam tegen te gaan
_ngeland: