Avira Free AntiVirus

Actueel: 

25 oktober 2016
Van Avira Free Antivirus is versie 15.0.23 in het Engels verschenen. Wijzigingen zijn niet bekendgemaakt. De Nederlandse versie volgt binnen een paar weken. Versie 15.0.22 van begin oktober heeft een verbeterde scanner en beschermt beter tegen ransomware. Op XP en Vista kan Avira niet meer geïnstalleerd worden.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1639 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android en iOS

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid zonder verdere poespas. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden. Optioneel is de SafeSearch toolbar, die u kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen.


Avira Free Antivirus is ook in het Nederlands vertaald (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal heel goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor Mac OS X biedt Avira realtime bescherming.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
15.0.23
Laatst gewijzigd: 
25 oktober 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Nederlandse Avira Free AntiVirus voor Windows via de producent
(De Nederlandse uitgave loopt vaak achter op de Engelse en wordt meestal pas enkele weken later bijgewerkt naar de meest recente versie)

of

Download Engelse Avira Free AntiVirus voor Windows via de producent
(klik op Download)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op!
Tijdens de (web)installatie wordt gevraagd of u Avira Phantom VPN, Avira System Speedup, Avira Safe Search Plus of  andere - al dan niet betaalde - programma's van de producent wilt installeren. Dit hoeft niet. Klik NIET op Installeren (of kies indien mogelijk Overslaan) en wacht gewoon af tot de installatie van Avira bovenaan klaar is (de installatie van Avira zelf gaat gewoon door namelijk). Ook het Dashboard voor de bescherming van meer apparaten (pc, Mac, Android toestel) kunt u overslaan als u maar op één apparaat Avira wilt installeren.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Bezoekertje, het kan nog veel later......ik sluit mij hierbij aan. Iedereen die op zoek is naar een prima antivirus kan Panda eens proberen, licht en een prima programma.

Panda Free, is ook niet best meer, meerdere besmettingen gehad.

Al altijd problemen gehad met panda hier ! Avast en Bitdefender free draaien het best

Het laatste jaar is Avira echt Crapware geworden en bloated .... Pffff

Het volledige installatiebestand Avira Free 15.0.18 NL 217MB

https://www.avira.co...

Installatie handleiding:

https://www.pcwebplu...

Tot afgelopen woensdag heb ik Avira Free gebruikt op mijn PC waar Windows 10 op staat,en inderdaad deze scanner is gewoon goed met 1 nadeel.Elke week werd de Map in C:// groter en groter (640 MB) en mijn PC ging ook vertragen wat niet prettig is.

Nou ik heb Avira verwijdert en toch eens een vergelijking opgezocht met een Trial (30 dagen)van Kaspersky Internet Security die maar nog geen 180 MB in beslag nam.
Het verschil is enorm want Kasp loopt enorm licht en controleert werkelijk alles wat ook wel mag want die kost dus nogal wat.
Het lijkt wel de Mercedes onder de scanners.
Ik hou hem niet want die kost me teveel,maar ik wou het verschil voelen tussen Free en Betaalde AV scanners.

En "Kasp" vond niks dus al die tijd heeft Avira toch goed gepresteert.
Voor het gebruik is Kaspersky buitengewoon goed maar is erg duur.
Avira vertraagt je systeem maar houd je PC ook schoon.
Tja dat gaat mij hoofdbrekens kosten tenzij iemand een zeer goede Free AV scanner weet die ook je PC schoon houd maar die geen Honderden MB"s groot is.
Tips zijn welkom.

Ik ben er een beetje laat mee, maar probeer Panda Free Antivirus eens. Zeer goede scanner en vertraagt het systeem niet.

Digitaalgids 3-2016
[IMG]http://i63.tinypic.c...

McAfee AntiVirus 2016 op de laatse plaats dus....

http://www.action.nl...

Changelog 15.0.17.273
Minor bug fixes

Enhancements:
Added a feature to repair malicious default search entries in firefox & older chrome versions
Added a feature to remove malicious entries from File & Process whitelists
Repair performance improvements
Removed Dial-Up Feature (support for automatic dial-up on modems)

Word er nog wat aan die zogenaamde OpenCandyGen waarschuwing gedaan? Ik kreeg een popup dat er een besmetting was, systeem helemaal gescant maar niets gedetecteerd. Verder wel goede anti virus software. Tenminste de enige gratis anti virus die niet om je e-mailadres vraagt.

Bericht dat er een besmetting is en dan is er niets te vinden.
Veder denk ik dat het een goed programma is.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk