Avira Free AntiVirus

Actueel: 

21 april 2016
Van Avira Free Antivirus is versie 15.0.17 in het Engels verschenen. Wat is gewijzigd is nog niet bekendgemaakt. De Nederlandse versie volgt binnen een paar weken.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1632 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android en iOS

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op uw pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid zonder verdere poespas. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en u kunt ook instellen dat het programma elke dag uw pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden. Optioneel is de SafeSearch toolbar, die u kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt u natuurlijk wel als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen.


Avira Free Antivirus is ook in het Nederlands vertaald (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal heel goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor Mac OS X biedt Avira realtime bescherming.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
15.0.17
Laatst gewijzigd: 
21 april 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Nederlandse Avira Free AntiVirus voor Windows via de producent
(De Nederlandse uitgave loopt vaak achter op de Engelse en wordt meestal pas enkele weken later bijgewerkt naar de meest recente versie)

of

Download Engelse Avira Free AntiVirus voor Windows via de producent
(klik op Download)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op!
Tijdens de (web)installatie wordt gevraagd of u Avira Phantom VPN, Avira System Speedup, Avira Safe Search Plus of  andere - al dan niet betaalde - programma's van de producent wilt installeren. Dit hoeft niet. Klik dan telkens op Overslaan (de installatie van Avira zelf gaat gewoon door dan). Ook het Dashboard voor de bescherming van meer apparaten (pc, Mac, Android toestel) kunt u overslaan als u maar op één apparaat Avira wilt installeren.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Changelog 15.0.17.273
Minor bug fixes

Enhancements:
Added a feature to repair malicious default search entries in firefox & older chrome versions
Added a feature to remove malicious entries from File & Process whitelists
Repair performance improvements
Removed Dial-Up Feature (support for automatic dial-up on modems)

Word er nog wat aan die zogenaamde OpenCandyGen waarschuwing gedaan? Ik kreeg een popup dat er een besmetting was, systeem helemaal gescant maar niets gedetecteerd. Verder wel goede anti virus software. Tenminste de enige gratis anti virus die niet om je e-mailadres vraagt.

Uitstekende scanner. Vertraagt het systeem iets meer dan Panda, maar verder niets dan lof.

Wat ik niet leuk vind is dan men nu de Launcher zal pushen (soort menu) in de werkbalk en deze staat momenteel nog niet op punt (bugs) :/

Die launcher is helemaal nergens in de taakbalk te zien. Taakbeheer geeft wel aan dat Avira loopt en het programma is te openen door naar configuratiescherm te gaan en op Avira te klikken.

de free versie van avira is in de testen niet de vinden vervelend is ook dat het weken duurt eer de Nederlands op versie beschikbaar is en nergens word aangekondigd
ook op gratisoftwaresite niet persoonlijk vind ik en ook de consumentenbond een
goede virusscanner

Koeterwaals

En ook nu de NL versie dloaden doet de laatste vorige versie ... handmatig de engelse versie doet idd de nwste 15.0.12 ! ff paar weken wachtten dus!

“Vroeger kwam het programma altijd goed uit de bus bij tests van virusscanners, maar de laatste jaren is de beschermingsgraad wat minder geworden.”

Tegenstaande de inleiding van de redactie is Avira voor Techradar de top-pick onder de free AV’s in een review van juni 2015:
http://www.techradar.com/news/softwa...

De knoppen, het is even zoeken, maar de sobere interface I like. Volgens mij maakt het geen zak uit, welke free- of premium-AV je kiest. Een gevoel van onveiligheid word je merendeels aangepraat, want betekent aandacht en kassa voor de aangesloten bedrijven, tmo.

NB: Sinds Snowden allergisch voor alles waarin het woord ‘Cloud’ voorkomt en zeker als het softwarebedrijf in China haar hoofdzetel vindt.

programma vertraagt het opstarten van de pc, action center geeft aan dat anti virus niet is ingeschakelt... alleen maar shit.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieken_and