Malwarebytes Anti-Malware

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (1367 stemmen)
Voor Windows
Voor Android

Malwarebytes Anti-Malware is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes Anti-Malware doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er is ook een Android-versie.

Malwarebytes Anti-Malware is een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. Het programma is vrij no-nonsense van opzet en heeft weinig extra instellingen. Bij gebruik moet u eerst handmatig controleren op updates en daarna uw pc scannen.


No nonsense scanner Malwarebytes Anti-Malware

De betaalde Premium-versie biedt wel realtime bescherming en automatische updates. Ook beschikt MBAM Premium over een zelfbeschermingsmodule (chameleon genaamd). De gratis versie heeft wel anti-rootkit, die echter nog handmatig ingeschakeld moet worden onder Instellingen | Detectie en Bescherming. Het programma is in het Nederlands vertaald (u kunt de taal instellen onder Settings | Language).

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.1.6
Laatst gewijzigd: 
20 april 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt MBAM ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

hallo ik heb net van jullie Mailware anti gekocht maar ben sleutel kwijt zodat ik hem niet kan activeren
kunnen jullie me helpen

@ henk verspagen,

GratisSoftware.nl verkoopt geen software-licenties, maar biedt enkel informatie over gratis software.

Als je via Malwarebytes zelf, of anderszins, een licentie hebt gekocht voor Malwarebytes Anti-Malware Premium, en je bent de productsleutel kwijtgeraakt, lees dan het volgende:
https://support.malwarebytes.org/customer/portal/a...

Programma blijft "hangen" op scan voorbereidingen; raar maar waar.

Malwarebytes Anti-Malware versie 2.1.4 final is veschenen, update via mbaw kan enige dagen duren, lukt wel al via PatchMyPC.
Heb je de licentie-premium versie : geen probleem wordt gewoon mee genomen in de ugrade

installatie verloopt prima,,en inderdaad word de premium versie in de upgrade meegenomen.

Wandelen verlost je lichaam van elk ander virus.

http://www.4-daagse-nijmegen.nl

Malwarebytes is inderdaad een erg goed programma. Heb deze zojuist gedownload en direct een scan uitgevoerd. Daarna heb ik hem meteen geupgrade naar de betaalde versie voor de real-time bescherming. Op http://www.malwarebytes.nl vind je hierover meer informatie in het Nederlands.

Mijn scan zorgde er voor dat ik direct ongeveer 40 bestanden kon verwijderen en mijn computer was zichtbaar een stuk schoner en sneller!

mag je deze ook gebruiken als je al een betalende scanner hebt BVB norton McAfee
of heb je dat dan niet nodig ?

dank U voor een reactie

@ Rob, de premium versie is wel aan te raden naast Norton e.d., bijten elkaar niet en met weinig systeembelasting, zelf ben ik geen liefhebber van MBAM, m.i. te vaak valse meldingen en te weinig updates per dag ( sinds ze overgegaan zijn op jaarlicenties), ik geef de voorkeur aan Emsisoft (iets duurder maar heeft ook Bitdefender aan boord) en werkt net en met Norton razendsnel

Hallo Maleware Bytes vertegenw;
Omdat mijn Wind.XP-hom is vervangen door Wind-7 ben is de licentie
activeringscode van Malware bytes verkoren gegaan,
Aldus zou ik deze graag van U willen ontvangen.
Groetjes A.J.v.Himbergen Email aj.vanhimbergen@chello.nl

@ A.J.v.Himbergen,

GratisSoftware.nl is niet de vertegenwoordiger van Malwarebytes.
Je kunt contact opnemen met Malwarebytes via het Malwarebytes contactformulier:
http://www.malwarebytes.org/support/consumer/conta...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwege_