Malwarebytes Anti-Malware

Actueel: 

3 mei 2016
Malwarebytes Anti-Malware Mobile (voor Android telefoons) 2.0.5 lost enkele fouten en geheugenlekken op.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1487 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Malwarebytes Anti-Malware is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes Anti-Malware doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes Anti-Malware is een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. Het programma is vrij no-nonsense van opzet en heeft weinig extra instellingen. Bij gebruik moet u eerst handmatig controleren op updates en daarna uw pc scannen.


No nonsense scanner Malwarebytes Anti-Malware

De betaalde Premium-versie biedt wel realtime bescherming en automatische updates. Ook beschikt MBAM Premium over een zelfbeschermingsmodule (chameleon genaamd). De gratis versie heeft wel anti-rootkit, die echter nog handmatig ingeschakeld moet worden onder Instellingen | Detectie en Bescherming. Het programma is in het Nederlands vertaald (u kunt de taal instellen onder Settings | Language).

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.2.1 & 2.0.5
Laatst gewijzigd: 
3 mei 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt MBAM ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Heeft de redactie al kennis genomen van dit nieuwe veelbelovende freeware product van de malwarebytes.org?
Malwarebytes Anti-Ransomware
https://forums.malwa...

Win10, de redactie heeft er al een maand geleden een item over gemaakt
http://www.gratissof...

Dat was mij duidelijk even ontgaan. Dank voor de link.

Kan ik dit programma naast Avira antivirus Pro gebruiken?

JanB, ja dat kan probleemloos, de betaalde versie geeft real-time bescherming als 2de beschermingslaag, moet je dus wel kopen maar Malwarebytes heeft nog een rebrand met een life-time licentie voor eenmalig 18 euro (incl 21% btw) onder de naam Chica-PCshield (de GUI is nog van de versie 17 maar werkt hetzelfde en de updates komen rechtstreeks van Malwarebytes) http://www.chicalogi... (werkt ook op W8 en W10)

Ik heb van allebei de betaalde versie Merel MWB/Avira

Majorgeeks.com meldt versie 25.0.5.3 http://www.majorgeek...

De bijgewerkte MBAM mobile app op onze HTC One geeft 2.0.4.3 aan als versienummer, update van 20 april. Dus die houden we maar aan.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile 2.0.4 voor Android
https://www.malwareb...
https://play.google....

@Malwarebytes Anti-Malware Vulnerability Disclosure

Het is nu 31 dagen geleden, nog geen nieuws... Vreemd genoeg vind ik op MBam forum zo gauw geen draad over deze kwestie.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
no_rwegen