Malwarebytes Anti-Malware

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (1395 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Malwarebytes Anti-Malware is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes Anti-Malware doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes Anti-Malware is een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. Het programma is vrij no-nonsense van opzet en heeft weinig extra instellingen. Bij gebruik moet u eerst handmatig controleren op updates en daarna uw pc scannen.


No nonsense scanner Malwarebytes Anti-Malware

De betaalde Premium-versie biedt wel realtime bescherming en automatische updates. Ook beschikt MBAM Premium over een zelfbeschermingsmodule (chameleon genaamd). De gratis versie heeft wel anti-rootkit, die echter nog handmatig ingeschakeld moet worden onder Instellingen | Detectie en Bescherming. Het programma is in het Nederlands vertaald (u kunt de taal instellen onder Settings | Language).

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.1.8
Laatst gewijzigd: 
15 juli 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt MBAM ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

is gewoon Adwaremedic in n nieuw jasje en nu onder de paraplu van MBAM

Na de "update" komt dezelfde (oude) versie weer terug.

Vandaag 28 juni, dus 1 week verder. Nog steeds geen update naar Malwarebytes 2.1.8. Ze hebben een probleem gehad met een crash in 2.1.7 las ik? Dat moet in 2.1.8 verholpen zijn maar kost, denk ik, meer herstel dan aanvankelijk gedacht. Dus door met 2.1.6...

Ik heb ook de betaalde versie met nog de oude lifetime licentie. Na het lezen van Merels geslaagde update heb ik net ook even de update via "Nu bijwerken" (bij Dashboard/Database versie) gecontroleerd, na het installeren van de gewone database-updates kreeg ik de melding dat er verder geen (programma)updates waren, maar toen ik daarna nog een paar keer op "Nu bijwerken" klikte werd de programma-update wél/óók aangeboden, moet het alleen nog even installeren. Wellicht moet je (ondanks de melding dat er geen updates zijn) meerdere keren achterelkaar op "Nu bijwerken" klikken voordat het binnenkomt...

@ A.K , het kan zijn dat ik via servers in de vs werk en daarom eerder de versie-update kreeg, maar correct gedrag is het niet van MBAM

Installatie update is gelukt: MBAM 2.1.8.1057

@ Bezoeker , ik heb de versie-update op 26 juni (vrijdag dus), ik heb zelf nog een x-aantal lifetime-licenties lopen, het kan zijn dat de Premium-gebruikers voorrang krijgen, maar dat t vreemd loopt is waar, maar van MBAM heb ik toch al geen hoge dunk meer, nu timmeren ze weer aan de weg met "register-opschoonprogjes zijn oplichting" zie https://www.security.nl/posting/4333... (lees ook eens de reacties), dat n beveiligingsbedrijf zich daar ook al mee gaat bemoeien is m.i. ver naast hun taakstelling maar daar hebben ze dan weer wel tijd voor

@ Leon , de versie-update kan nog even op zich laten wachten, je hebt wel dus de gewone malware-defenities kunnen updaten maar het uitrollen van de nieuwe versie kost MBAM altijd veel moeite want ze hebben te weinig bandbreedte beschikbaar om iedereen wereldwijd de versie-upgrading te leveren, kan nog wel misschien tot over 3 dagen duren

Die bandbreedte verklaart de vertraagde beschikbaarstelling onvoldoende. En ook bij MayorGeeks staat de oude versie. Misschien toch maar pas opnemen in Gratissoftware als de 'nieuwe' versie beschikbaar is?

@ Pjotr , ik ben geen liefhebber van MBAM, maar die bandbreedte is niet de enige oorzaak, MBAM is ( eigenlijk al vanaf t begin) log en langzaam, nu zijn ze bezig met de afronding van de overname van Junkware, betalende klanten zijn voor MBAM alleen maar inkomsten, als ik alleen maar kijk naar vandaag : 2 database updates in 12 uur, kenmerkender kan niet voor een steeds zwakkere beschermingslaag

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland