Malwarebytes Anti-Malware

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (1414 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Malwarebytes Anti-Malware is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes Anti-Malware doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes Anti-Malware is een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. Het programma is vrij no-nonsense van opzet en heeft weinig extra instellingen. Bij gebruik moet u eerst handmatig controleren op updates en daarna uw pc scannen.


No nonsense scanner Malwarebytes Anti-Malware

De betaalde Premium-versie biedt wel realtime bescherming en automatische updates. Ook beschikt MBAM Premium over een zelfbeschermingsmodule (chameleon genaamd). De gratis versie heeft wel anti-rootkit, die echter nog handmatig ingeschakeld moet worden onder Instellingen | Detectie en Bescherming. Het programma is in het Nederlands vertaald (u kunt de taal instellen onder Settings | Language).

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.2.0
Laatst gewijzigd: 
13 oktober 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt MBAM ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

thx

Mijn Free Version van MBAM 2.1.8 blijft bij het scannen hangen met de bedreigingsscan steken bij 'voorbereiding scan'. Deze nieuwe versie scant ook nogal lang, zo'n 2,5 uur!
Kan MBAM ook gewoon verwijderen en opnieuw downloaden misschien?

Kent iemand dit probleem dat de scan blijft hangen? Zo ja, ik ben dankbaar voor een eventueel simpel uitgelegd advies.

Josina, ik heb gecheckt: Na 20 sec. is de 'scanvoorbereiding' voorbij. Na 2 min ben ik bij de laatste twee stappen aanbeland. 'Scan bestandssysteem' duurt het langst. Het totaal duurt ca. een kwartier met een middelmatige (64-bits) configuratie en een beperkt aantal programma's.
Ik zou MBAM niet verwijderen, maar er simpel met een nieuwe installatie overheen schrijven.

De 'Quick Scan' van Emsisoft en SuperAntiSpyware zijn veel sneller en zonder gevonden problemen afdoende. MBAM vind ik leuk af en toe als controleur te gebruiken.

Excuses dat ik zo laat reageer en bedankt! Heel dom, ik was de pagina kwijt waarop ik m'n vraag gesteld heb. Nu bookmark ik deze dus.
Je bedoelt dat ik gewoon een nieuwe MBAM zonder de oude te verwijderen?

Overigens heb ik nog 32bits laptop en Free MBAM versie. Die anderen die je noemt ga ik even googelen.

@ Josina Parent, ik snap t even niet, als t blijft vastzitten op de scanvoorbereiding hoe kan dan n scan (hyper, bedreigings of aangepaste) gedaan worden? Simpel MBAM verwijderen en opnieuw installeren want ik denk dat er n beschadiging in de software zit, maar m.i. zou ik na verwijdering Emsisoft AntiMalware installeren, ter vergelijking Emsisoft heeft nu 650000 defenities geladen (omdat ze ook de database van Bitdefender meenemen) en MBAM heeft nu 355000 defenities geladen, bovendien update Emsisoft ieder uur en MBAM maar 4 tot 9 x keer dag

Hallo Merel, jij ook bedankt voor je reactie. Zie mijn reactie hierboven aan Anomiem.

Vandaag weer eens geprobeerd de Bedreiging scan uit te voeren en toen boodschappen gaan doen. En ja hoor, het groene streepje stond na 2,5 uur nog steeds stil pal voor de Rootskits. Ik gebruik MBAM al jaren en nog nooit last van gehad. Ik heb de free-version.
Om eerlijk te zijn, je uitleg is voor mij abacadabra maar doe m'n best het te leren begrijpen. Steeds dat gezeur is niet leuk zoals je misschien begrijpt.

Ben blij met jullie reacties. Was weer over m'n probleem aan het googelen en zo vond ik per ongeluk, geluk dus, deze pagina weer terug.
Mij is ook al aangeraden via het Google-forum de Adwcleaner te gebruiken naast MBAM. Heb je daar nog niets over te melden?

Nogmaals bedankt!

@ Josina Parent , wat ik bedoelde is dat veel mensen automatisch voor MBAM kiezen, terwijl er een m.i. een veel beter alternatief is n.l. Emsisoft (staat ook op deze site), de reden heb ik proberen uit te leggen door aan te geven dat er een enorm verschil zit in het aantal malware en virusdefenities

Bedankt! Ik ga het proberen, en laat weten of het gelukt is want Chrome wil niks downloaden alleen crdownloads en ik ben digabeet. Hoewel ik wel zelf kon bedenken een andere browser te gebruiken voor de downloads zoals de MBAM verwijder tool. Ik dacht deze pagina gebookmarket te hebben maar helaas, nergens terug te vinden zoals zoveel sinds....vandaar weer zo'n laat antwoord. Ja, ik moet natuurlijk een ICT-er inhuren maar heb helaas alleen maar slechte ervaringen. Ik vind het ronduit zakkenvullers, de nieuwe klusjesmannen die zich 'aannemer' zijn gaan noemen of zoiets. Er zou een certificaat voor de types moeten zijn en/of controle door KvK.
Enfin, kan Emisoft naast MSE want da's een virusscan die de laatste 'ICT-er' op mijn laptop heeft geïnstalleerd en AVG verwijderd heeft 'om mijn problemen' op te lossen. Ik had geen klachten over AVT. Kosten €.45...dus vandaar dat ik nu (nog steeds) wanhopig probeer een antwoord te vinden, bijna niks durf want alles doet het verder nog zij het wel langzaam en ik woon alleen en hulp is niet makkelijk te vinden. Dus nogmaals dank, pagina wordt nu elders gestald zodat ik niks kan missen. Hopelijk wil je nog één keer reageren?
Ik heb de pagina overigens eindelijk terug gevonden door mijn eigen naam te goegelen en dat lukt eindelijk want dit probeer ik al een tijdje. Maar ja, Google's veranderingen? ;)

@ Josina Parent, Emsisoft freeware-versie is niet constant actief maar als alleen on-demand scanner, dus probleemloos te gebruiken met MSE; de betaalde versie geeft wel een constant werkende bescherminglaag maar omdat Emsi 2 verschillende engines samenvoegt (die van Emsi zelf en die van Bitdefender) schakelt Emsi MSE automatisch uit om conflicten te voorkomen. Waarom AVG is verwijderd en vervangen is mij een raadsel, mocht je ooit eens een betaalde AVprog willen kopen maar niet de volle pond willen betalen, kijk dan een op www.licentie2go.com (voorbeeld Kaspersky voor 1 PC en voor 2 jaar, rond de 45 euro)

is gewoon Adwaremedic in n nieuw jasje en nu onder de paraplu van MBAM

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
e_geland