Malwarebytes Anti-Malware

Actueel: 

3 mei 2016
Malwarebytes Anti-Malware Mobile (voor Android telefoons) 2.0.5 lost enkele fouten en geheugenlekken op.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (1485 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Malwarebytes Anti-Malware is een uitstekend anti-spyware-programma. Malwarebytes Anti-Malware doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien uw hele pc en verwijdert daarna gevonden spyware en andere malware. De effectiviteit van het programma wordt door velen geroemd. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes Anti-Malware is een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. Het programma is vrij no-nonsense van opzet en heeft weinig extra instellingen. Bij gebruik moet u eerst handmatig controleren op updates en daarna uw pc scannen.


No nonsense scanner Malwarebytes Anti-Malware

De betaalde Premium-versie biedt wel realtime bescherming en automatische updates. Ook beschikt MBAM Premium over een zelfbeschermingsmodule (chameleon genaamd). De gratis versie heeft wel anti-rootkit, die echter nog handmatig ingeschakeld moet worden onder Instellingen | Detectie en Bescherming. Het programma is in het Nederlands vertaald (u kunt de taal instellen onder Settings | Language).

Mac
De Mac-versie van Malwarebytes Anti-Malware (zie afbeelding) is heel simpel: u scant uw Mac en als malware of adware gevonden wordt dan biedt MBAM aan deze te verwijderen. Verder is alleen extra informatie en hulp beschikbaar.

Android
Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile lijkt een veelbelovende app: de opzet is simpel en overzichtelijk. Omdat de app gloednieuw is zijn er echter nog geen tests beschikbaar over de effectiviteit van de geboden bescherming. Als deze net zo goed blijkt te zijn als bij de desktop-versie, dan is MBAM Mobile zeker een aanrader.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.2.1 & 2.0.5
Laatst gewijzigd: 
3 mei 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via de producent

of

Download Malwarebytes Anti-Malware voor Windows via MajorGeeks
(klik op Download(at)MajorGeeks onder Download Locations)

U kunt MBAM ook altijd updaten vanuit het programma zelf

Installatie: 
Let op bij de installatie
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Heeft u mij een e-mail gestuurd waarin gevraagd werd om mijn abonnement op Malwarebytes te laten verlengen?
De afzender was no-reply@cleverbridge.nl; was dat wel echt van Malwarebytes?
Ik weet nooit goed of ik met phishing mail te maken heb of een echte.
Ik wil best € 22,31 op uw rekening storten maar ik betaal alleen via mijn eigen bank op internet, niet vanuit mijn mailbox.
Wat is uw rekeningnummer en de juiste bedrijfsnaam waarop ik het geld kan storten?

Edu Schultz

@ Edu Schulz, Je hebt dus ooit via Malwarebytes een jaar-licentie gekocht, de financiële afhandeling is (in dit geval) via Cleverbridge gegaan (billing & invoicing, betalen en facturatie). Dit is geheel in opdracht van Malwarebytes die o.a. de prijs bepaalt en de voorwaarden.
Er staat (on)duidelijk omschreven dat “Dit is een abonnementsproduct met een prijs van €25,95 per jaar. U kunt uw abonnement op elk moment opzeggen.”. Zonder opzegging ben je dus accoord gegaan met jaarlijks re-billing. Dus automatisch verlengen en betalen. Contactgegevens kan je vinden op https://store.malwarebytes.org/342/p... .
Je bent trouwens goedkoper uit met een rebrand ChicaPC-Shield van MBAM (heeft exact dezelfde bescherming en komt ook rechtstreeks van de servers van Malwarebytes) maar dan met de interface van versie 1.7 , wel life-time licentie voor € 17,95 incl.21% btw. http://www.chicalogic.com/nl/product...

Leuke tip,MBAM speciaal voor vrouwen.;-)
Zouden die geen W8 of W10 op hun pc hebben staan?

@ Henkes, typische reactie , moet je aan Malwarebytes stellen.
btw, ik ben geen liefhebber van Malwarebytes maar ze werken met een enorm PR-budget en ChicaPC werkt moeiteloos met W8 en W10, maar ik geef de voorkeur aan Norton i.c.m. Emsisisoft. Mijn Re was dan ook niet om Malwarebytes te promoten maar om te wijzen op de re-billing wat veel mensen niet lezen.

MALWAREBYTES, er is ook Crystal Security gericht op malware (gratis) maar biedt cloudbased real-time bescherming, te gebruiken als 2de beschermingslaag naast je AV-software, meer info op http://www.zdnet.be/download/181869/... en http://www.majorgeeks.com/files/deta... en http://www.crystalsecurity.eu/
Heeft iemand ervaring met deze software?

Ik heb Norton Security als vaste beschermer. Ik had Malwarebytes twee weken geleden geinstalleerd om een besmetting vanuit Yahoo weg te krijgen. Dat lukte, maar daarna kreeg ik opstartproblemen.Ik kreeg na een herstart in Windows 10 een blauw scherm met een waarschuwing over threadingproblemen.Ik dacht eerst aan een haperende verbinding met de extern schijven. Ook nog de videodrivers opnieuw geïnstalleerd.Een week verder geen blijvend resultaat. Toen las ik op HP dat dit soort blauwe schermen vaak optreden wanneer je twee antivirus programma's tegelijk gebruikt. Malwarebytes gedeinstalleerd en de pc loopt weer als een zonnetje...... Dus......

Rob E, Malwarebytes A-M biedt geen complete bescherming maar is alleen (freeware = second opinion , shareware = full-time actief) een 2de beschermingslaag. MBAM is vasthoudender dan de veranderingen in de tijd. De defenitie van malware is afgelopen jaren vernieuwd, Norton maar ook Bitdefender e.d. richten zich allang niet meer alleen virussen (en co) maar ook op malware. Zie bijv
http://blog.emsisoft.com/2012/03/08/...
Op dit moment heeft MBAM 307.000 defenities geladen en Norton e.d ruim 8 miljoen. Wij draaien nu op een aantal devices Norton S. i.c.m. MBAM (omdat het nog life-time licenties zijn) , maar enig effect hebben we van MBAM al langer tijd niet ervaren.

p.s als je de licentie van Norton moet verlengen kijk dan eens op https://licentie2go.com/

Dag Merel,

Wat een vreemde reactie. Dit is geen antwoord op mijn stukje over het niet altijd samengaan van meerdere softwarepakketten. Dat is zoiets wanneer iemand meldt dat hij door te hard rijden in een bocht van zijn elektrische fiets is gevallen, iemand anders reageert met het advies dat de getroffene beter een ander merk koffie moet gebruiken.

Ik heb trouwens Norton via licentie2go. Maar Norton liet de besmetting van Yahoo toch gewoon maar door en ga mij nu niet uitleggen dat daarom waterbedden beter zijn dan luchtbedden.

dag Rob E , maar ik had het op 12 Jun 2016 - 06:17 niet over MBAM maar over Crystal Security en vroeg of iemand met die software ervaring had. Crystal Security is namelijk freeware en draait realtime.
Dat jij een BSOD had, kan vele oorzaken hebben, zie o.a. http://pc-en-internet.infonu.nl/dive... maar zeker ook http://www.howtogeek.com/163452/ever... , 9 van de 10 keer is de oorzaak een verouderd stuurprogamma

Heeft de redactie al kennis genomen van dit nieuwe veelbelovende freeware product van de malwarebytes.org?
Malwarebytes Anti-Ransomware
https://forums.malwarebytes.org/topi...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_enemarken