Panda Free Antivirus (voorheen Cloud)

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (466 stemmen)
Voor Windows

Panda Free Antivirus (voorheen Panda Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda Free Antivirus biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners. 

Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Free Antivirus heeft tegels (klik voor groter)

De interface van Panda Free Antivirus is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau.

Panda Free Antivirus biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt (maar ook commercieel interessant is voor Panda).

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
15.1.0
Laatst gewijzigd: 
24 februari 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent

Of

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie instructies: 

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Security Toolbar voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Yahoo! als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Kies daarna voor Basisbescherming.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Panda Cloud Cleaner bestaat ook nog, maar is n on-demand cloud avprogje

Hier heb je de volledige offline download (59.039.032 KB) en niet alleen het downloader bestandje.
http://acs.pandasoftware.com/Panda20...

Roboscan free en Qihu's 360 zijn waarschijnlijk de meest lightweight en betere AV's die ik heb gebruikt. Panda had ik twee of die jaar geleden gebruikt en was toen wel aardig, al was ie toen soms langzaam met zijn auto-cloud update systeem.
Maar ik ga Panda nu weer proberen, dus ben beniewd.
Ik gebruik qua firewall overigens Windows Firewall Control (is 10 dollar, check via softpedia website) en daarnaast winpatrol (is gratis, maar heb zelf pro versie), spywareblaster (Gratis) en een paar chrome addons in combo met FlashPeak's slimjet browser. Maar zal panda free nu installeren en zien of het tegenwoordig wat is.
Ben zelf geen liefhebber van Cnet. Ik raad mensen deze link aan: http://www.softpedia.com/get/Antivir...

Mijn laatste bericht bij: http://www.gratissoftwaresite.nl/kas...
Je kan de advertenties dus gewoon uitschakelen via mijn stappen die daar ergens staan beschreven.
Maar ik gebruik nu: http://www.softpedia.com/get/Antivir... en bevalt voor mij nu beter in ieder geval.

Wel voorzichtig met Baidu, kan namelijk BSOD en andere problemen veroorzaken!
Ben nu zelf weer terug bij Avira en Panda.

Je krijgt er gratis ASTROMENDA bij. Ik probeer daar juist vanaf te komen. Ga ik mij pc beter beschermen en adviseren jullie zo'n programma die die rotzooi sneacky probeert mee te installeren. NOOIT GEEN PANDA DUS !

De gratis versie nu 2 keer geinstalleerd en ik word doodgegooid met popups om de pro te kopen,staat dus echt de freeversie!!
Gebruik Panda al jaren,nu word je getreiterd.

Dag Panda!!!!!

Dat vroeg ik mij ook net af Chocky. Automatisch upgraden vindt bij mij niet plaats dus ik ga het maar handmatig doen.

Weet iemand misschien hoe het kan dat ik nog steeds versie 3.0.0 heb en niet de nieuwste? Ben benieuwd?

Als je op internet gaat ben je er nooit zeker van of de veiligheid 100% is.
Hoe is het gesteld met de netshares? Heeft de Administrator een goed wachtwoord?
Netshares uitzetten doe je met het commando AutoShareWks=0  in het register te zetten. Dan een goede gratis firewall zoals oa Privatefirewall, daarnaast antimalwarebytes eens in de week draaien, udaten en scannen. Winpatrol, Peerblock installeren. Browsen met de torbrowser of anders firefox met addons no script en https everywhere. Tot nu toe blijft de pc goed draaien. En dan die anti virus programma die alle processen willen controlleren, voor mij hoeft het niet, je pc slaat helemaal dood, en volgens mij trekken antivirusprogrammas virussen aan. Dus maak ik liever een backup met Acronis en als er eens wat aan de knikker is dan zet ik zo een backup terug binnen een paar minuten. En als laatste: als je aan het surfen bent druk niet zomaar op allerlei buttons!!!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwe_en