Panda Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (529 stemmen)
Voor Windows
Voor Android

Panda Free Antivirus (voorheen Panda Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda Free Antivirus biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners. 

Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Free Antivirus heeft tegels (klik voor groter)

De interface van Panda Free Antivirus is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau.

Panda Free Antivirus biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt (maar ook commercieel interessant is voor Panda).

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
16.1.0
Laatst gewijzigd: 
31 december 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent

Of

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Security Toolbar voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Yahoo! als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Kies daarna voor Basisbescherming.

Ook maakt Panda reclame - in de interface en via pop-up vensters - voor de betaalde versie van zijn programma.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Verder op GratisSoftware.nl:

Reacties

@ redactie, het standaard verhaal over Panda met bijvoorbeeld “en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanner” en “hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc” zou wellicht herzien kunnen worden.
“Panda scoort hier behoorlijk slecht met een score van slecht 3,5 punten op prestaties” , zie http://www.gratissoftwaresite.nl/avt...

Panda heeft hier altijd problemen bij het herstarten van windows 10 en hun url filter werkt bijna nooit, voor mij hoeft panda niet meer.

Panda kan dan wel beweren dat het veel minder impact op het systeem heeft in vergelijking met traditionele virusscanners, is een onjuiste bewering zie http://blog.emsisoft.com/2015/11/10/...

Misschien dat Panda theoretisch, gezien de AV test, meer impact heeft op systeem, maar in de praktijk heeft Panda, tenminste op mijn P.C., het minst impact op het systeem! Iedere computer reageert weer anders op een virusscanner!

Toch is er op mijn systeempje zo goed als niets van te merken. Mijn ervaring met andere scanners is echt anders ;-)

Panda wordt mijn inziens te veel geprezen ! Sinds de installatie enkele maanden geleden, niets dan problemen met Windows.Ik vroeg me al af of Panda ook je inkomende mails scant ? Volgens mij niet .Uiteindelijk moeten herfomateren en terug Avast . Vroeger nooit problemen gehad met deze complete AV . Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik heb het gevoel dat GS steeds meer zijn bezoekers in een bepaalde richting probeert te duwen van bepaalde software .Spelen hier toch commerciële belangen met verlies van objectiviteit ? Een trouwe GS bezoeker .Nochmaals ,dit is louter een subjectief gevoel,maar toch, ....

@ vigerpilot , Panda freeware scant je email niet, de shareware wel, maar Panda had bij de vorige testen veel false-positive, cloudbased is de toekomst maar dat maakt ook dat je AV-software zoals Panda moeilijk kan veranderen via de instellingen

Panda free staat bij elke av test bovenaan, kan toch geen toeval zijn, of je moet ook aan die testen twijfelen.

WAARDELOOS!!! Er word gevraagd om je e-mail adres. Vul je die in, krijg je een panda account er bij. Wil je een ander e-mail adres gebruiken is niet mogelijk. Panda account verwijderen lukt ook niet.

Vreemd: ik heb de gratis versie van Panda en als ik de Windows firewall uitschakel dan wordt de Panda firewall ingeschakeld. Ik kan alleen nergens iets instellen. Vraag me af of de Panda firewall dan wel iets doet. (denk het niet)

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_nemarken