Panda Free Antivirus

Actueel: 

6 april 2016
Panda Free Antivirus 16.1.2 is uitgebracht. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (543 stemmen)
Voor Windows
Voor Android

Panda Free Antivirus (voorheen Panda Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda Free Antivirus biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners. 

Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Free Antivirus heeft tegels (klik voor groter)

De interface van Panda Free Antivirus is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau.

Panda Free Antivirus biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt (maar ook commercieel interessant is voor Panda).

Android
Voor Android-apparaten is er de AntiVirus Free app (die eenmaal geïnstalleerd trouwens gewoon Panda Mobile Security blijkt te heten). Panda AntiVirus Free of Mobile Security beschermt realtime je telefoon en tablet tegen malware. Verder is er een privacycontrole tool om de machtigingen van apps te bekijken (en spiedende apps eventueel te verwijderen). Ten slotte kun je taken/apps afbreken (task killer) met Panda. Een overzichtelijke app die lijkt te doen wat hij moet doen. Er is ook een betaalde variant met wat extra functionaliteit.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
16.1.2
Laatst gewijzigd: 
6 april 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent

Of

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Security Toolbar voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Yahoo! als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Kies daarna voor Basisbescherming.

Ook maakt Panda reclame - in de interface en via pop-up vensters - voor de betaalde versie van zijn programma.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Gisteren is versie 16.1.2 uitgebracht. Zie http://www.majorgeeks.com/files/deta....

Afgelopen zaterdag een Trojaans virus (JS) mogen ontvangen. Deze is NIET door (betaalde)Panda ontdekt. Dankzij G Data echter wel gevonden. Veel problemen met de mail! Dus geen Panda meer voor mij.

Gebruik dan mss best een AV met een mail scanner, indien gratis zoals Avast of avg

@ Gerard , Trojan JS wordt wel herkend door Panda zie http://www.pandasecurity.com/homeuse... en http://www.pandasecurity.com/homeuse...

Ik heb Panda, nadat ik zag dat er 120 mailtjes uitgegaan zijn(?) twee keer laten scannen. Maar er is niets waargenomen.

@ Gerard 120 mailtjes verzonden zonder dat je dat zelf gedaan hebt ? dan heb je een botnet besmettting, kies een betere on-demand scanner ( Emsisoft bijv ) want als je EN Panda en Gdata op je pc hebt staan is dat vragen om moeilijkheden, 2 realtime beschermingslagen gaan elkaar (meestal) dwars zitten met als resultaat verminderde bescherming

Merel,
Ik heb Emisoft bij GData op een pc gezet. Hopelijk gaat het nu wel goed.

Merel, ik heb gelukkig alleen Gdata op mijn pc staan. Ik hoop dat het voldoende is. Ik wel naar je tips kijken. Je leest het wel, tot nu toe alvast bedankt.

“McAfee en Panda beschermen onvoldoende” https://www.security.nl/posting/4632...
http://www.consumentenbond.nl/actuee...

“De Consumentenbond merkt op dat McAfee op veel nieuwe Windows-laptops als proefversie is geïnstalleerd “, die zullen dan wel een Intel cpu hebben mant McAfee is n kindje van Intel

Alternatieve rechtstreekse download link via de producent!
http://acs.pandasoftware.com/Panda20...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ooste_rijk