Panda Free Antivirus (voorheen Cloud)

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (440 stemmen)
Categorie: 
Anti-virus

Panda Free Antivirus (voorheen Panda Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda Free Antivirus biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners. 

Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Free Antivirus heeft tegels (klik voor groter)

De interface van Panda Free Antivirus is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau.

Panda Free Antivirus biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt (maar ook commercieel interessant is voor Panda).

Versienummer: 
15.0.1
Laatst gewijzigd: 
15 augustus 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Download: 

Download Panda Free Antivirus via Download.com
(klik op Download Now)

Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie instructies: 

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Security Toolbar voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Yahoo! als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Kies daarna voor Basisbescherming.

Deel dit artikel door twee keer te klikken: 
 

Reacties

Als deze zo goed werkt als de betaalde software + - 70 euro voor 3 PC's (Panda global protection 2010 date om de 5 dagen op) wel dan is dit GEEN aanrader Zelfs als men problemen heeft en men stuurt een mail antwoord men niet Dit moest eens van mijn lever Bedankt Panda het is wel het laatste jaar!

De groeten en veel geluk!

ik heb dit ook reedsmeerdere malen meegemaakt steeds sturen ze de automatische antwoord é-mails, en daar blijft het daarbij
ik zeg niet dat dit een slecht programa is maar hun support trekt helemaal op niets!!!!!!
en bij mij het zelfde eens de ze licentie vermlopen is goodbay!!! losers :-(

Vraag mij af hoe het is gesteld met de privacy, immers alle bestanden van je pc worden online onderzocht...maar door wie allemaal ??

Oh, had je liever dat hackers en crackers dat voor je doen?
Waarom hebben mensen de grootste argwaan tegenover degenen die echt helpen en de grootst mogelijke inschikkelijkheid tegenover gangsters?

Het zijn geen mensen die echt helpen maar ze hopen alleen maar je de volledige suite te kunnen verkopen, dagelijks e-mails daar over. Panda security suite trial uitgeprobeerd (enkele uren).
1. het is inderdaad brol, ik kreeg de firewall niet aan de gang, en traag dat die security-suite is.
2. de cloud is een groot risico, je weet inderdaad niet welke bestanden er allemaal worden onderzocht (en door wie), ik wil zelf de volledige controle houden op wat er op mijn pc gebeurt en deze niet uit handen geven aan een beer.

kan je zelf uitzetten door unsubscribe

wat vind je er van dat jou huis elke dag in de gaten word gehouden en dat je geen prive meer hebt of vind je dat geen argwaan
sorry hoor maar als ik jou was zou ik toch eerst maar even gaan nadenken wat je nu allemaal zegt voor dat je antwoord geeft ..

Heb ook ooit panda gebruikt, is gewoon brol.

Dikke zever, Panda draait perfect en is zeker geen brol, maar enkel de persoon die er mee werkt en het niet begrijpt dat is pas brol. keur geen virusscanners af en wees blij dat ze er zijn, alle virusscanners zijn immers het zelfde de ene dit en de andere dat. Alles heeft voor en nadelen.

Scant Panda cloud ook binnenkomende en uitgaande e-mail? En is het een antispyware, malware en phishing checker/verwijderaar? Bernd

Tijdje Microsoft Essential gebruikt, deze is zeker niet slecht maar heeft de vervelende gewoonte om na het scannen de CPU voor 100% aan de gang te houden en dit stopt pas na herstart van je PC. Vraagt bovendien heel veel van je Ram geheugen (zo'n 200MB). In vergelijking hiermee werkt een Panda Cloud veel rustiger op de achtergrond, vraagt veel minder van je Ram geheugen, zo'n 2/3 minder, en ook bij het scannen vaak veel minder dan 100% van je CPU. Deze heeft duidelijk mijn voorkeur.

als je bvb 3 gig ram hebt, is 200 mb niks!

Ik heb panda uitgeprobeerd, installatie ging vlotjes maar toen ik de computer herstartte gaf panda direct de geest met een vreemde error! Panda wou niet meer opstarten! Niets op de website of op het forum hierover gevonden >

Nooit meer panda voor mij!

Panda is een degelijk product.
Tegen mijn weerbarstige seniorleerlingen zei ik altijd: 99% van wat op je PC fout gaat zit tussen je oren.
En bij de onwrikbaren is dat niet zelden lucht.

Dat is bij mij niet zo. Zelf ben ik een computerexpert en elke pc heeft wel een programma dat er niet goed op werkt. Ik probeer avg te installeren op de ene wat zonder problemen gaat, terwijl op de andere er zoveel installatie errors komen. Zelfde met ubuntu, alleen op mijn pc werkt het niet, op elke ander pc wel. Bij sommige software ligt het gewoon aan de PC en niet aan de gebruiker.

zou je me aub willen vertellen hoe ik een beschadigde panda van mijn pc af kan krijgen.
alles wat ik heb geprobeert lukt niet.
en kan daar door ook geen nieuwe antivirus op mijn pc zetten .
kan iemand me alsjeblieft helpen.

Goed product
alleen jammer dat hij niet zo uitgebreid is zoals avast.
maar het is lekker ligt je merkt niks van hem

VEEL BETER DAN AVG....
heeft 55 Virussen! gevonden Wat avg Niet gezien heeft..
Het is lekker ligt en simpel alleen vraag ik me af hoe laat je een voledige scan draaien.. maar daarzouden ze bij panda wel mee bezig zijn met een programma update

Eindelijk geen problemen met updaters Zoals bij Avira die meer dan 1 uur draait waar toch niks uit komt..

Tot twee jaar geleden was de gratis email-ondersteuning voor betaalde Panda beveiligingssoftware bijzonder slecht, ook nadat ik daarover herhaald bij hen geklaagd heb. Hun helpdesk-mails waren vaak volstrekt onbegrijpelijk, in het Engels, kwamen veel te laat en gaven vaak verkeerde adviezen.

En hun software was erg lastig te gebruiken en gaf vaak problemen. Ik weet niet hoe dat nu is.

Mijn ervaring met Panda is ronduit negatief.

Jaren geleden heb ik ooit een online virusscan gedaan. Daarbij ben ik zo stom geweest een geldig e-mailadres te geven. Al jarenlang word ik bestookt met e-mails, ondanks dat ik mij al vele, vele keren heb afgemeld.

Mijn advies is: Pas op met Panda.

Weet ook iemand of Panda ook werkt met Opera??

Werkt fijn houd mooi alles in de gaten :) Ruimt ook cookies op
wel raar normaal is er een uitgebreide opties ma alles is heel simpel gehouden ben benieuwd hoe de volgende verise gaat uit zien

voor de rest werkt veel beter dan AVG of AVIRA het is snel, update niet want je bent volgens hun altijd beveiligt.. ook offline je merkt hem niet Geen lastige popups van KOOP NU en die gedoe,

Panda Cloud installeerde ik. Toen ik e-mail adres en wachtwoord invulde kreeg ik een rode foutmelding.Ik kon niet verder en het hield dus daar voor ons op.

Ik bedoelde dat ik geen accout kon aanmaken. De drukknop werkte niet onder het handje.

Hedwig

Ik had vroeger op de zaak altijd Panda, maar nu Avira. Moet ik Avira eerst verwijderen voordat ik Panda Cloud download, of vraagt hij zelf tijdens de installatie om Avira te verwijderen?

We gebruiken Panda hier al een aantal weken op een paar computers en het programma werkt gewoon prima. Ik erger mij ook niet langer aan een trage computer tijdens het opstarten en updaten. En tot op heden heb ik nog geen enkele e-mail van Panda ontvangen. Het gemekker en gezeur van sommige ontevredenen is me een volkomen raadsel.

Het is een fijn programma, Nergens last van geen pop ups, hij is makkelijk en voor een gratis versie detecteert hij veel alleen jammer is dat hij langzaam scant maar daar zit ook een voordeel aan je kan ook andere dingen doen tijdens het scannen, Volgens de forum komt er binnekort versie 1.1 ofzo uit en die zou een geavenceerde configuratie krijgen en andere dingen. wij zij benieuwd

Al drie weken heb ik de Panda Cloud en het werkt fantastisch. Er is geen enkel probleem met dit product en mijn computer is nog nooit zo vlug geweest. De snelle scan is inderdaad zeer snel en tot hiertoe is er geen enkel probleem geweest met virussen enz.

Na AVG, Avira en Avast die ik vroeger gebruikt heb is de Panda Cloud voor mij hét neusje van de zalm.

Als alles normaal draait dan verdwijnt na een tijdje het icoontje naast de klok. Echt om eens te proberen en inderdaad hij is zéér licht en er gebeuren geen storende updates.

Panda draait hier op deze pc perfect!
Geen last van een trage computer,of storende updates.
Bij MSE heb je per dag maar weinig updates dus is de vraag of die wel beschermt tege dé nieuwe virussen.
alhoewel MSE ook zeker géén slechte virusscanner is,raad ik iedereen toch panda cloud aan.

Panda heeft een nieuwe versie uit, alleen jammer dat die niet automatisch bijwerkt.. magoed er komt net 2x perjaar een nieuwe versie uit..

Het beste anti virus programma tot nu toe.
Geen last van een trage pc,
heeft een trojaans paard te pakken (helemaal top)
ik stap niet meer over

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controle om spammers tegen te gaan.
nederlan_: