Panda Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (504 stemmen)
Voor Windows

Panda Free Antivirus (voorheen Panda Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda Free Antivirus biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners. 

Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Free Antivirus heeft tegels (klik voor groter)

De interface van Panda Free Antivirus is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau.

Panda Free Antivirus biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt (maar ook commercieel interessant is voor Panda).

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
16.0.1
Laatst gewijzigd: 
13 augustus 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent

Of

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie instructies: 

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Security Toolbar voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Yahoo! als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Kies daarna voor Basisbescherming.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

hoe verwijder je het panda security account als je het programma bv niet meer gebruikt?

Mijn pc crasht tijdens de installatie van Panda free. Ik moet de pc stoppen met aan/uit knop. Mijn systeem - pc Vista basic - Ram 3 Gig.

ik probeer panda te installeren omdat avira free niet meer zou werken, maar krijg de melding dat er al een oudere versie is, dat Klopt maar die heb ik eerder verwijderd. Vervolgens de vraag of ik wil doorgaan, maar de betreffende button werkt niet. Weet iemand hoe ik panda alsnog aan de praat krijg?

Een van de vorige versies van Panda is ooit vast gelopen bij de update, heb van alles geprobeerd om het er helemaal af te krijgen maar nog blijft nieuwe instal roepen dat er al een versie is. Ik heb het maar opgegeven en gebruik nu een ander programma (Comodo met firewall)

Heb laatst ook zoiets gehad op een Windows XP computer.
Ik wou updaten naar een iets nieuwere versie maar moest van Panda eerst de oude versie verwijderen, oké dat was geen probleem maar de nieuwste versie wou hij niet meer installeren.
Geprobeerd om terug de oude versie erop te zetten maar dat lukte ook niet meer, dan maar terug naar avast Free Antivirus 2015.

Albert, dank voor bericht, ik laat het hierbij ook maar zitten.

Mijn AVG geeft aan dat Panda een trojan horse file heeft en daarom voor de veiligheid niet geinstalleerd wordt

AVG doet wel vaker moeilijk over bepaalde programma's, en ook drivers.

Download via majorgeeks of softpedia websites!
Nooit via cnet downloaden! Ook is avg niet altijd betrouwbaar.
Daarnaast is het een false positive als je het via majorgeeks of softpedia download.

Trouwens wel de extras zoals yahoo en mystart via setup uitvinken!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitse_land