Panda Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (498 stemmen)
Voor Windows

Panda Free Antivirus (voorheen Panda Cloud Antivirus) is een gratis virusscanner die veel gebruik maakt van the cloud, ofwel van de online rekenkracht en de database met malwarebeschrijvingen op de servers van producent Panda. Hierdoor moeten de pc's van gebruikers minder zwaar belast worden: het meeste werk vindt online plaats en niet op de lokale pc.

Panda Free Antivirus biedt real-time bescherming tegen virussen, wormen, trojans, dialers, spyware, adware en andere malware en heeft volgens de producent veel minder impact op het systeem in vergelijking met traditionele virusscanners. 

Interessant is ook de anti-exploit technologie in Panda's virusscanner die veelvoorkomende aanvallen op zero-day lekken in bijvoorbeeld Java, Flash en Microsoft Office moet stoppen door middel van gedragsanalyse.


De interface van Panda Free Antivirus heeft tegels (klik voor groter)

De interface van Panda Free Antivirus is basic. Er wordt aangegeven of u goed beveiligd bent, u kunt zelf een scan uitvoeren, de procesmonitor bekijken en u kunt enkele instellingen wijzigen. Verder kunt u met Panda een Reddingskit maken (usb stick met rescue functionaliteit) en USB-vaccinatie aanzetten.

In tests van virusscanners komt Panda Free Antivirus de laatste tijd altijd zeer goed uit de bus. De bescherming is dus van hoog niveau.

Panda Free Antivirus biedt gratis updates. Tegenwoordig wordt tijdens de installatie ook een browser-werkbalk aangeboden die enige extra bescherming biedt (maar ook commercieel interessant is voor Panda).

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
15.1.0
Laatst gewijzigd: 
24 februari 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Panda Free Antivirus rechtstreeks via de producent

Of

Download Panda Free Antivirus via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)
 
Bestaande Panda Free Antivirus installaties worden automatisch geüpdated naar de nieuwste versie. Dit kan soms enige dagen duren.

Installatie instructies: 

Tijdens de installatie wordt ook aangeboden om de Panda Security Toolbar voor uw browser te installeren (deze werkbalk biedt enige extra bescherming tijdens het surfen, maar is niet per se nodig omdat alle moderne browsers zelf ook redelijk beschermen tegen kwaadaardige websites) en Yahoo! als standaard zoekmachine in te stellen. Als u dat niet wilt moet u de vinkjes weghalen.


Haal een of meer vinkjes weg

Kies daarna voor Basisbescherming.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Mijn AVG geeft aan dat Panda een trojan horse file heeft en daarom voor de veiligheid niet geinstalleerd wordt

Download via majorgeeks of softpedia websites!
Nooit via cnet downloaden! Ook is avg niet altijd betrouwbaar.
Daarnaast is het een false positive als je het via majorgeeks of softpedia download.

Trouwens wel de extras zoals yahoo en mystart via setup uitvinken!

Na lang gebruik kan ik zeggen dat Panda de beste antivirus is naar mijn ervaring.
De gratis versie verslaat gewoon al veel betaalde AV programma's.
Ik gebruikte op mijn oudere pc AVAST free voor een lange tijd. Maar er kwam steeds van alles het systeem binnen. Moest steeds safe booten en vervolgens kaspersky rescue disk, malwarebytes en emsisoft gebruiken.
Gebruik nu gewoon alleen maar panda. Hij vind aardig wat false positive's, maar ook veel hardnekkige troep. Geen idee waarom bepaalde reviewers en websites niet tevreden zijn over panda. Er zijn ook wel veel goede review sites zoals pcmag.com die wel een zeer hoge beoordeling geeft. Het is ook gewoon een zeer goede AV (vooral in combinatie met win7) en hij is vrij lichtgewicht.

Ik gebruik de betaald (met korting) versie van Panda al twee jaar ZONDER probleem. Gewoon goed.Ook goed voor je mob.

Een paar dagen geleden zag ik dat Panda slecht uit de test komt bij de Consumentenbond (betaalde versie) en ik weet dat dit haaks staat op http://www.av-test.org/en/ deze uitkomsten van AV-TEST. Ik begrijp die enorme verschillen niet.

Die test van de Consumentenbond over virusscanners is blijkbaar niet serieus te nemen! Ze denken dat ze overal deskundig in zijn.

(Zo was ik op zoek naar een nieuwe tv en hun gaven het advies om een kleine 32inch te nemen op een afstand van 2,50m omdat de "deskundige" proefpersonen bij de 'Bond' die kijkafstand/formaat prettiger vonden kijken, ik heb gelukkig toch een 40inch HD/3D gekocht op die afstand en tegenwoordig wordt dat ook door Samsung geadviseerd op hun site, hoewel óók zij eerder een 32inch aanraadden op 2.50m)

Maar wat testen over virusscanners betreft kunnen we beter afgaan op AV-TEST en dat soort testen. Het programma Kassa is soms ook erg naïef met dit soort dingen, ook die jongen van Tweakers wist er niet veel zinnigs over te zeggen, onbegrijpelijk...

Panda Cloud Cleaner bestaat ook nog, maar is n on-demand cloud avprogje

Hier heb je de volledige offline download (59.039.032 KB) en niet alleen het downloader bestandje.
http://acs.pandasoftware.com/Panda20...

Roboscan free en Qihu's 360 zijn waarschijnlijk de meest lightweight en betere AV's die ik heb gebruikt. Panda had ik twee of die jaar geleden gebruikt en was toen wel aardig, al was ie toen soms langzaam met zijn auto-cloud update systeem.
Maar ik ga Panda nu weer proberen, dus ben beniewd.
Ik gebruik qua firewall overigens Windows Firewall Control (is 10 dollar, check via softpedia website) en daarnaast winpatrol (is gratis, maar heb zelf pro versie), spywareblaster (Gratis) en een paar chrome addons in combo met FlashPeak's slimjet browser. Maar zal panda free nu installeren en zien of het tegenwoordig wat is.
Ben zelf geen liefhebber van Cnet. Ik raad mensen deze link aan: http://www.softpedia.com/get/Antivir...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engelan_