Gratis videobewerking

Hieronder vindt u gratis software in de categorie videobewerking.

VirtualDub

7.73598
Gemiddelde: 7.7 (428 stemmen)

VirtualDub is een video-editor waarmee u eenvoudige bewerkingen op avi- en mpeg-bestanden kunt uitvoeren. Maar VirtualDub is vooral handig als video capture software. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf met een webcam, of via de videokaart van uw pc, een videoclip op te nemen en daarna te bewerken. Ook kunt u een videoband of audiotape kopiëren (dub is een kopie maken).

Versienummer: 
1.10.4
Laatst gewijzigd: 
28 oktober 2013
Taal: 
Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8

Avidemux

6.85119
Gemiddelde: 6.9 (168 stemmen)

Avidemux is videobewerkingssoftware om avi, mpeg (DVD), asf en mp4 (iPod) filmpjes mee te bewerken, filteren en om te zetten naar een ander videoformaat. Avidemux heeft een aantal ingebouwde codecs om videobestanden mee te editen. De interface van Avidemux is wat onoverzichtelijk, maar met de verzameling video filters die het programma tot zijn beschikking heeft zijn veel effecten uit te voeren.

Versienummer: 
2.6.8
Laatst gewijzigd: 
13 maart 2014
Taal: 
Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7
Mac OS X
Linux

Lightworks

6.7
Gemiddelde: 6.7 (50 stemmen)

Lightworks is een zeer professioneel videobewerkingprogramma dat gebruikt is bij het maken van speelfilms als Pulp Fiction, Braveheart, Batman en The King's Speech. De software is in 2010 open source geworden en nu is er een gratis versie beschikbaar voor Windows- Mac- en Linux-gebruikers.

Versienummer: 
12
Laatst gewijzigd: 
29 september 2014
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux

VideoLan Movie Creator (VLMC)

7.13979
Gemiddelde: 7.1 (93 stemmen)

De makers van de VLC mediaspeler zijn bezig om een gratis videobewerkingsprogramma te maken genaamd VideoLan Movie Creator (kortweg VLMC). Het project verkeert nog in een zeer vroeg proefstadium. Het programma is al te downloaden, maar bedenk dat er nog veel fouten in zitten (VLMC zal regelmatig crashen) en dat het nog niet af is! Gebruik dus voor eigen risico.

Versienummer: 
0.2 alfa
Laatst gewijzigd: 
29 november 2010
Taal: 
Engels
Geschikt voor: 
Windows 2000/XP/Vista/7
Linux