avast! Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (4028 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X

avast! Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. avast! Free is een prima anti-virus-programma.

avast! Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster avast! Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

avast! heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft avast! Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met avast! Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven geblokkeerd worden.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig.

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis avast! Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
2015.10.0.2206
Laatst gewijzigd: 
22 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Android
Download: 

Download avast! Free Antivirus 2015

U kunt avast! Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download avast! Free Antivirus voor Mac
Download avast! Mobile Security voor Android

Extra
Download avast! Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie instructies: 

Let bij de installatie op dat u het vinkje bij DropBox weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

 


Reacties

Ik ben al jaren een zeer tevreden gebruiker van Avast.

Ik ga nu de nieuwe versie Avast op mijn Windows 7 proberen,op mijn andere computer windows XP heb ik tot volle tevredenheid gewerkt maar was de engels talige

Avast geprobeerd. in eerste instantie goed. echter problemen met versie voor de mobiel.
Support niet in het nederland, wel via omweg via duur 06 nummer.
Voor mij AVG de beste ervaring

sinds die blunder met de update van AVG waardoor een belangrijk bestand van je PC werd verwijderd heb ik AVASt geinstalleerd. Dit bevalt mij uitstekend.
Nooit problemen en sneller dan AVG.

Wat je zegt !!! AVG sucs, heb mijn vorige pc helemaal om zeep geholpen. snelheid van de prossecer keer 30 jaar in de tijd terug. Ik ben uiterst tevreden met avast. die doet zonder veel poeha wat het moet doen. Cu

maanddag, 16 februari 2009
LS. ik heb 3 SMS'jes gestuurd ad. Euro 1,50 per stuk naat nummer 2229 en ontving terug een SMS met Code CFUQTF ,hierna zag ik de groene balk lopen vanwege het downloaden en verwachtte ik dat ik het programma zou vinden. Dit was niet het geval. Er was niets geïnstalleerd. Ik heb toen opnieuw gedownload (tot 2x toe) welke install_setupeng.exe ik heb opgeslagen in mijn Softwaremap, doch als ik wil installeren krijg ik alleen maar de melding van :"Invalid Code, Please try again". Ik ben dus nu wel 6 Euro kwijt maar heb nog steeds niet mijn Free software binnen. Gaarne van u een mail hoe dit moet worden opgelost waarvoor bij voorbaat dank!

afzender G.Hablous

Als je gewoon avast via de downloadlink op deze pagina downloadt dan is dit gratis. Ik weet niet via welke sites je sms'jes moet sturen en betalen, maar niet Gratis Software Site in elk geval... Lees gewoon het goed wat er staat en klik op (directe downloadlink):
Download Nederlandse versie avast! Home Edition voor Windows

dan heb je avast gratis. En voordat je ons onterecht beschuldigt van dit soort onbetrouwbare sms-praktijken, graag eerst even goed kijken van welke site je iets weghaalt.

hoezo gratis ?je moet hem binnen 1 maand registreren en betalen????

iets degelijk uitleggen is belangrijker op de communicatiecursus dan het verstan

De link in dit bericht doet het niet..

nou moet ik zeggen dat ik toen ik op de link van de site drukte ik op een site van download.net terecht kwam en omdat ik vaker op jullie site te vinden ben had ik het gevoel dat er iets niet klopte dus voordat je iemand beticht van jou te betichten van sms technieken misschien worden links wel afgevangen of is de site een keer gehackt geweest.
een reactie was meer passend geweest als je had gemeld dat dit een gratis site is waar prachtige gratis software te downloaden is en dat op het moment je moet gaan betalen
voor gratis software je niet meer op deze site zit.

LS.
Ik heb gedownload van Uw site en ook gereageerd op Uw site (homepagina http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/comment...), ik heb dus niet het gevoel U vals te beschuldigen.
Ik heb daarna van de site (www.avast.nl/avast_antivirus_producten/avast__anti...) inderdaad gratis kunnen downloaden en het werkt prima.
setupdut 30.339 kB groot.
Ik had persoonlijk met de aanmoediging van de gratis site om een
bijdrage van 6 Euro te leveren om de site in stand te houden geen probleem en daarom heb ik dan ook drie x een SMS'je gestuurd waarna ik dus direct boven genoemde Code ontving. De install_setupeng.exe die ik binnenhaalde was 125 kB groot.
Verder weet ik het dus ook niet! afzender G.Hablous

LS.
Toch een excuus op zijn plaats ben ik bang! Ik heb zojuist getracht om de exacte website van gisteren weer voor ogen te krijgen hetgeen mij nu NIET lukte.
Wat ik hierboven heb vermeld is inderdaad wel via Uw site gebeurd en dus pure waarheid op zichzelf. Daarom schets ik even de handelwijze: op Uw site aangeklikt avast!Home Edition, daarna Taal Nederlands en Engels
geschikt voor Windows98enz.enz t/m Vista Linux daaronder staat: Website
avast!Home Edition en zo verder, helaas kom ik dus nu NIET op dezelfde plek terecht.
Ik beschouw dit dus als leergeld en het spijt mij wanneer dit U terecht heeft beledigd.
Ik heb nu wel gezien dat wat verder naar onder in de verschillende Talenlijst ook de Download Dutch voorkwam.
Veel succes verder en met groet, G.Hablous

Als je een beetje logisch nadenkt, dan zoek je via Google met als zoekterm Avast! Dus waarom jij zo meoilijk doet om via via je eigen te laten neppen, is niet bijster slim.

het is een gegeven, en veel site,s waarschuwen dan ook. dat zij niets met het bellenbof sms,en voor een code of iets degelijks te maken hebben om een gratis programma te kunnen downloaden. kijk maar eens bij site,s waar je muziek kunt downloaden. precies het zelfde gedoe. je krijgt na je sms,je een code waar je NIETS mee kan. dus het ligt niet aan AVAST.

Hey ik ben nu dus ook 6 euro kwijt en ik wilde MSN Messenger installeren, nooit gelukt..

Ben jij van die smsjes afgekomen of gingen ze nog door met het beroven van je beltegoed?

Ice

Op deze site is alles gratis. Gewoon goed lezen en niet op foute sites voor sms'jes betalen...

hey nou ik heb dus hetzelfde gehad had ergens ook een programma voor msn 9.0 gevonden vervolgens een sms gestuurd en er dan 4 terug krijgen met een code nou hij pakt hem dus echt niet dus geen msn 9.0 en geen beltegoed meer:S

als er iets bij mij gratis is dan hoef ik dus ook niet te smsen want dan is het vante vooren niet gratis gratis is gratis ja toch iedereen maakt wel eens fouten goed lezen vante vooren dan komt alles goed

hoi, ik loop er ook wel eens tegenaan hoor, NIET OP DEZE SITE ..zo kreeg ik een link van me favotiete site zdnet... en wilde lime ware binnen halern (STOND ALS FREEWARE ) eenmaal aan het downloaden werd mij gevraagd om een bepaald nummer te bellen á 4,50 euro ik heb het toen eens op de kassa site gezet, en er werd flink op gereageerd, er lopen veel mensen tegenaan, maar kijk dan even verder , .... gr Han

Heb avast al jaren, er is nog nooit een virus doorgeglipt. Alles gaat 'geruisloos' en het is snel.
Ik heb diverse andere virusscanners gehad, zoals o.a. Norton, maar dit beter in preformance (je computer werkt dus sneller) en het wordt vanzelf geupdated.

Welke programma moet of kan ik het beste gebruiken om andere programma's/software te installeren die net zijn gedownload van internet voor linux

Alvast Bedankt.
Lucien Hoogenberg
loek2loekie@hotmail.com

dit is de site van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep

http://www.nllgg.nl/softwarelinks

Succes

Mara

Zit er een firwall in avast?zoniet welke kan ik het best gebruiken.

gewoon betrouwbaar, simpel, vlot in de updates, tot hiertoe probleemloos wat men van avg alles behalve zeggen kan.

laat ons hopen dat er geen firewall in avast komt ( schoenmaker blijf bij je leest) genoeg gratis alternatieven zie maar hier op deze (uitstekende) site bij downloads, ik gebruik pc tools maar zijn andere gratis firewalls naar keuze zelfs.

Het klopt idd dat wanneer je op een banner van :

Avast Antivirus 2009 NL
Onbeperkt gebruik in het Nederlands Download in veiligheid
www.antivirus.2009download.org

klikt je op een site van download centrum nederland terecht komt. Dat kost idd geld, volgens mij heeft G.Hablous wel een punt. Echter is het een site van een andere partij dan Avast. \

Dus beheerder, klik zelf maar op de link dan zie je dat je idd op de site van een andere partij terecht komt.

Maar waarom zou iemand op een advertentie klikken om een betaalde versie te gaan downloaden, terwijl in ons stuk hierboven gewoon de link naar de enige, echte gratis versie van avast staat?!!

Kan de discussie nu aub gesloten worden?

Wat ik ook probeer met de instellingen, res prot blijft op disabled staan.
Bolletje onderin draait niet.
Ik gebruik Windows ME.

avast is perfect dan welke scanner dan ook

avast top waarom mijn comp werd 2 keer zo snel en is gratis door avast en bullguard die ik 7 jaar gebruikt heb vertraagde mijn pc gebruikte meer geheugen en nou ja je moest ervoor betalen kortom avast raad ik iedereen aan bullguard nooit meer

heb avast gedownloaded,maar waarom is de virus herstelbibliotheeknog maar voor 37 procent geladen ? wordt dat niet gelijk geupdate ? ben al 2 dagen bezig maar er staat nog steeds nog niet klaar rara afz joke

Als ik wil updaten krijg ik de foutmelding "kan niet
uitgevoerd worden vanwege capaciteitsproblemen". Wat
kan de oorzaak zijn (op mijn pc voldoende gb's over)

hallo Pim

ik had dit probleem ook. Wat er wsl. aan de hand is : als je via de link op deze pagina hebt gedownload dan heb je een vrij sterk verouderde virusbibliotheek (uit maart ofzo), en updaten kost dan blijkbaar veel geheugenruimte wat met name problemen geeft als je een ouder besturingssysteem hebt. Zoiets staat ook op de website www.avast.com -> support -> support forum, zoek bijv. op 'memory' of 'storage'.

Oplossing: maak de installatie ongedaan en download een nieuwe versie vanaf de avast-website, dan krijg je de nieuwste virusbibliotheek en vanaf daar werkt het goed.

succes en groet, Jan-Jetze.

avast 5 komt in juli en verder lees je alles over avast home en profesional hier http://forum.avast.com/ engels forum en nederlands forum hier http://forum.avast.nl/

met antispam

Als ik mijn pc opstart verschijnt een rood gekleurd vlak waarin staat dat er een fout is opgetreden tijdens het actualiseren.
Wanneer ik dit aanklik staat er dat het pakket is onderbroken. Hoe los ik dit op?

Groeten Anneke

Ik had hetzelfde probleem. Ik heb Avast! gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd. Ik heb me geregistreerd (ik heb de gratis versie) en alles werkte weer naar behoren. Hopelijk geldt dit ook voor u.

Groeten,
Eddie

Ik gebruik nu als virusscanner Spyware-Docter van P.C. Tools.
Helaas deze loopt niet samen met mijn Laptop die vista heeft.
Probleem is n.l. hij blokkeert het e-mail programma window-mail dat in vista standaard wordt gebruikt.(verbinding met server niet mogelijk)
Kan avast wel samen gebruikt worden met window-mail?
Dank u.
J.C.A. van Mulken

Ik had eerst Avg8 maar belaste mijn pc teveel.Daarom naar avast gratis.Is goed programma.Gr Aad Dekker

Hallo Aad
Google chrome opent de startpagina heel snel.Probeer het even uit. Rob

Voordelen om Avast te gaan gebruiken t.o.v. AVG 7.5

Avast AVG
opstart pc 2:30 minuten.........4:00 minuten opstart pc
updaten merk je niet............updaten 20 minuten bij 10 kbps
tijdens update internetten......internetten traag tijdens update
pc afsluiten tijdens update.....al die 20 minuten wachten!
ondersteunt Windows 98..........ondersteunt Windows 98 niet

avast! Home Edition -System Requirements

Please note: hardware configurations described below represent the minimum recommended system specification for that operating system.

For a computer running Windows® 95/98/Me:
486 Processor, 32MB RAM and 100MB of free hard disk space.

Note: The operating systems Windows 95/98/Me/NT4 will be supported until the end of 2009.

positief

Geweldig avast hollandse verse,heb hem net geinstaleerd want avg gree edition wilde niet naar 9.0 bestandje van pc was verwijderd en kon daarom geen 9.0 van avg instaleren.
dus op naar avast en met de scan alle bestanden alweer wat gevonden wat nu in de kluis zit,dus het werkt perfect.gek he avg niet gezien??
jaren avg gehad free edition met plezier.
Maar blijf nu even bij avast,klein en snel ,dat moet je hebbn ja toch?

Ik heb het programma van deze site gedownload en geinstalleerd. Wat ik niet begrijp, is dat bij het opstarten van het programma doormiddel te klikken op het pictogram wat het programma op het bureaublad plaats meldt: Tijdsgelimiteerde DEMO licentie nog 59 dagen. Met daarachter een registratiebutton.

Ik dacht, en het lijkt mij gratis software. Nu ben ik benieuwd wat gebeurd er na die 59 dagen. Houd ik dan een uitgekleed programma over, of stopt deze?

Ik hoor het graag.

Groetjes,
ronald

Hallo Ronald,

Ik zit hier ook even te lezen, want het ziet ernaar uit dat ik dit progamma ook ga installeren thuis.
Ik heb gezien dat je je na 60 dagen moet registreren echter dit kan dan gratis gebeuren.

Mvg Martin

ik heb een nieuwe antivirus nodig

hallo,
Ik heb een vraag....want ik kom er zelf niet uit.
Graag wil ik avast installeren( home edition)
Maar wanneer ik wil beginnen met installatie krijg ik kruis in beeld met de mededeling dat er geen activeringscontext is?
Aangezien ik geen ster ben in interpreteren van dit soort pc termen en echt niet weet wat ik ermee kan....wil ik kijken of u mij een advies kunt geven...alvorens ik pc moet wegbrengen...
( dat zou voor mij weer enkele dagen (extra)werken moeten inhouden)Pc is nodig voor mijn schoolgaande kids....

Vriendelijke groet, Caroline

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitserl_nd