avast! Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (4093 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

avast! Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. avast! Free is een prima anti-virus-programma.

avast! Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster avast! Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

avast! heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft avast! Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met avast! Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven geblokkeerd worden.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig.

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis avast! Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. avast! Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft avast! Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt avast! bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
2015.10.4.2233
Laatst gewijzigd: 
18 september 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download avast! Free Antivirus 2015

U kunt avast! Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download avast! Free Antivirus voor Mac
Download avast! Mobile Security voor Android

Extra
Download avast! Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie instructies: 

Let bij de installatie op dat u het vinkje bij DropBox, Google Chrome of Skype weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

1 week geleden heb ik de laatste versie van Avast op pc met windows 10 gezet, en hij doet het niet alleen geweldig, maar hij verbruikt minder vermogen dan het snelle Panda free antivirus en Bitdefender free!

hoe zet je die popups over avast cleanup en google chrome uit?

Vandaag update naar versie juli 2015. Overzicht. De groene balk met #UW SYSTEEM IS BESCHERMD# is verdwenen. In de plaats krijg ik nu een oranje balk, met vooraan een uitroepingsteken (!) LET OP Alles oplossen
#Sommige realtimeschilden zijn uitgeschakeld# #inschakelen#
Na klikken op #alles oplossen# en op #inschakelen# gebeurt er niets
Onderaan mijn balk staat er een gevaardriehoek met uitroepingsteken.
Wat heeft dat nu te betekenen ??????
Mijn systeem OS Vista professional

Sinds 18 sept j.l. heb ik hetzelfde probleem met Windows 10. De (re)start duurt soms wel 4 à 5 minuten en dan blijkt avast! of niet te zijn geladen of de achtergrondservice werkt niet, 'uw systeem is onbeschermd'. Nadat ik avast! heb ingeruild voor Panda free antivirus is het probleem verholpen. avast! is blijkbaar in tegenstelling tot wat ze beweren niet windows 10 ready, panda wel.

even over panda die werk ook niet op windows 10

loes, dat klopt Panda is een ramp icm win10, updates die niet binnen komen e.d.(ik heb Panda Gold)

welke virusscaner gratis werk wel op windows 10

Ik heb AVAST maar mijn computer was traag en vooral Firefox had problemen. Sommige scripts duurden heel lang.
Na de verschillende on-line schilden van AVAST uitgeschakeld te hebben, loopt alles terug prima.
Ik overweeg AVAST te deïnstalleren en Avira of AVG te nemen.
Ligt de schuld dan volledig bij AVAST?
Zo eenvoudig is het misschien ook niet...
Andere software zoals COMODO doet ook controletaken (o.a. viruscope) en mogelijk hinderen ze elkaar.
Maar dat krijg je als sommige softwares zich niet aan hun specialisme houden (alleen Firewall blijven en niets anders of alleen virusscanner zijn en niets anders).
De trend van proberen een totaalpakket aan te bieden heeft zo zijn nadelen.

Ook de reactie van AvMer hieronder lezen (had ik niet gedaan toen ik dit schreef).

wat is dat met dat registratie dit registratie dat bij die gratis virus scanners? moeten ze je email zo nodig hebben om meer van je te kunnen weten en je te kunnen spammen of zo?

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenlan_