Avast Free Antivirus

Actueel: 

20 augustus 2016
Avast Free Antivirus 12.3.2280 is verschenen. Deze uitgave lost enkele problemen tijdens de installatie op. Versie 12.3.2279  verhelpt problemen met Anniversary Edition van Windows 10 op en heeft een passieve modus om moeilijkheden bij de installatie te voorkomen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (4178 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. In Avast 2016 is ook een wachtwoordbeheerder geïntroduceerd waardoor u nog maar één wachtwoord nodig hebt voor alle websites (Avast genereert zelf sterke wachtwoorden).

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
12.3.2280
Laatst gewijzigd: 
20 augustus 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Avast Free Antivirus via de producent

of

Download offline installatiebestand Avast Free Antivirus via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op bij de installatie dat u het vinkje bij DropBox, Google Chrome of Skype weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Ook na het updaten kunt u Chrome of andere software aangeboden krijgen. Let goed op en haal de vinkjes weg.

Avast promoot veel upgrades naar betaalde varianten van software en componenten van Avast Antivirus Free. VPN en Cleanup zijn niet gratis (maar worden wel onder de aandacht gebracht). Ook van de wachtwoordbeheerder is een betaalde variant die meer mogelijkheden heeft.

Als u alleen de standaardbescherming wilt (die prima is) en niet alle extraatjes van Avast dan kunt u tijdens de installatie kiezen voor Aanpassen en slechts Bestandsschild, Mailschild, Webschild, Rescue Disk en Thuisnetwerkbeveiliging aanvinken.

Browserbescherming en Software Updater kunt u overwegen en hebben zeker hun nut maar vertragen het internetten weleens en zijn niet altijd even goed uitgewerkt. Bovendien wordt veel data over uw surfgedrag naar Avast doorgesluisd en de Avast SafePrice extensie met aanbiedingen op internet wordt ongevraagd meegeïnstalleerd met de Avast Online Security extensie.

Hulp of afstand, browser cleanup en Wachtwoorden kunnen handig zijn, maar er bestaan betere gratis losse programmaatjes voor. SecureLine en Cleanup (Opschonen) moet voor betaald worden.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Uw laatste screenshot is verouderd, er worden hele andere -nuttige- zaken aangeboden.

De laatste screenshot ziet er op dit moment zo uit:
http://nl.tinypic.co...

Ik heb altijd de minimale bescherming zonder webschild aanstaan,
of de andere opties nuttig zijn kan ieder zelf beoordelen door op de vraagteken te
klikken:
http://nl.tinypic.co...

Webschild is 1 van de belangrijkste onderdelen van een antivirus. Ik gebruik Webschild en bestandsshild en de rest uitgevinkt. Maar als ik jou was zou toch maar eens webschild toevoegen. Dit kun je heel eenvoudig doen: 1. Open Avast. 2. Open Instellingen. 3. Open Componenten (Onderdelen). 4. Installeer Webshild. Maar goed, de keuze is aan jou. Ik vindt het gewoon niet slim om webschild niet te gebruiken.

Dank u

ben een tevreden gebruiker, maar weet iemand een andere manier om de irritante pop-ups voor andere avast-producten uit te schakelen in de free-versie ?

Ik heb ook Avast Free maar krijg nog maar zelden een pop-up.
Probeer het volgende maar eens:
Klik op het Avast icoon,daarna op het tandwiel rechtsboven,
bij tabblad Algemeen aanvinken Stille/gaming-modus en daarna OK.

Ik werk al een tijd met avast en ik moet zeggen dat het een heel fijn antivirus prgjes is, ik heb nog geen problemen ondervonden! Ik heb ook de versie voor mn mobiel en ook die werk probleemloos! En of het nu een beta versie is of niet, het gaat er mij om dat hij zijn werk goed doet! En dat doet hij! Verder ter info draai ik avast in windows 7

Ik gebruik nu ook al 2 maandjes avast free en vind deze toch beter dan avira free omdat je bij avast kan kiezen welke onderdelen je wel of niet wil installeren (custom install) lees minder opdringerig dan avira met hun crappy launcher.

de laatste tijd heeft avast wel heel veel van deze fouten.

Nadeel is eigenlijk als je iets gratis krijgt je meestal dient als beta tester.
Als miljoenen mensen zoiets gratis uittesten is het duidelijker waar de fouten zitten.

Dat is volgens mij de reden, zeker bij elke nieuwe versie van Avast, dat er steeds zoveel fouten opduiken.
Ik heb nu een aangekochte virusscanner Bitdefender, maar in het verleden gebruikte ik Avast Antivirus Free, en ik installeerde NOOIT direct de nieuwste versie omwille van die zware bugs die er steeds inzaten.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
de_emarken