avast! Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (4056 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X

avast! Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. avast! Free is een prima anti-virus-programma.

avast! Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster avast! Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

avast! heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft avast! Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met avast! Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven geblokkeerd worden.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig.

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis avast! Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
2015.10.2.2215
Laatst gewijzigd: 
24 maart 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download avast! Free Antivirus 2015

U kunt avast! Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download avast! Free Antivirus voor Mac
Download avast! Mobile Security voor Android

Extra
Download avast! Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie instructies: 

Let bij de installatie op dat u het vinkje bij DropBox weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Ik krijg de laatste tijd wel erg veel berichtjes van AVAST , het begint een beetje irritant te worden
Zijn er meerdere die hier last van hebben?

De laatste tijd crashte de internet explorer telkens als ik naar een andere website of pagina ging. De explorer werd afgesloten en opnieuw opgestart, soms zelfs geblokkeerd alsof dit een kwaadaardige site was (dus niet). Avast verwijderd (vervangen door Avira) nu er (tot op heden) last meer van.

Er is een programma-update geweest van Avast!
Deze leidt tot problemen. Windows 7 geeft meldingen dat er geen virussoftware is geïnstalleerd, terwijl avast! gewoon draait.

Ik hoop dat ie werkt ;)

waarom zou je een gratis viruscanner willen, zitten alleen maar nadelen aan werkt voor de helft, je kan beter een goede virus scanner kopen

Ja, en dan de staatskas van dat bedrijf lekker spekken. Ook een betaalde anti-virus geeft je geen 100% garantie dat je veilig bent. In dat geval maakt het niet uit of een gratis of betaalde anti-virus hebt.

Gezond verstand is het beste en een gratis anti-virus, dan kom je al ver genoeg.

gratis anti-virusprogjes verdienen meestal veel geld aan de gebruikers, zie http://blog.emsisoft.com/2015/01/17/... , dus niets is gratis

Kan de redactie uitleggen wat precies de functie is van ngtool.exe
en aswFe.exe. Beide willen het internet op. Waarom? Ik vertrouw
die rommel van avast niet meer zo, er wordt voortdurend contact met Google gezocht. Wat wordt er verzameld en verstuurd? Er is ook nergens een verklaring van beide exe's te vinden, ook niet bij avast. En soms een enorm CPU beslag ook nog. Voorlopig maar even geblokkeerd in de firewall.

@GoogleBasher

ngtool.exe: 'Onder de motorkap is het scanproces van avast! verbeterd door middel van hardwarematige virtualisatie van de DeepScreen-functie, zodat deze als standalone beveiligd proces draait onder Windows. Een hele mond vol, maar van belang is vooral dat door deze functie (AVAST NG genaamd) beter virussen opgespoord kunnen worden...'

aswfe.exe: 'The aswFe process should run only few minutes. It is started after avast clean installation or after update to Avast2015. The process prepares virtual environment for a new security component called NG (improvement of deepscreen). Once the environment is prepared, the process should be closed.'

( https://feedback.avast.com/responses/aswfeexe )

Waarom er contact met Google wordt gezocht is inderdaad vreemd. Weet je dat zeker?

Ik zie in de firewall log de het volgende:
C:\Program Files\AVAST Software\Avast\ng\vbox\aswFe.exe
204.79.197.200 ECN-NETWORK = One Microsoft Way, Redmond
dit lijkt mij nergens voor nodig
2.16.153.83 Akamai Technologies
2.16.153.48 Akamai Technologies
46.4.28.79 Hetzner Online AG
68.232.34.200 (443 https) EDGECAST-NETBLK-04

C:\Program Files\AVAST Software\Avast\ng\ngtool.exe
74.125.136.102 Google (ea-in-f102.1e100.net)

Ik houd de uitgaande verbindingen van beide voorlopig maar op Deny.
Ik zie het nut niet van al dat naar huis bellen.
avast werkt er niet minder om.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_enemarken