Avast Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (4105 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. In Avast 2016 is ook een wachtwoordbeheerder geïntroduceerd waardoor u nog maar één wachtwoord nodig hebt voor alle websites (Avast genereert zelf sterke wachtwoorden).

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
2016.11.1.2241
Laatst gewijzigd: 
3 november 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Avast Free Antivirus 2016 via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op bij de installatie dat u het vinkje bij DropBox, Google Chrome of Skype weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Avast promoot veel upgrades naar betaalde varianten van software en componenten van Avast Antivirus Free. VPN en Cleanup zijn niet gratis (maar worden wel onder de aandacht gebracht). Ook van de wachtwoordbeheerder is een betaalde variant die meer mogelijkheden heeft.

Als u alleen de standaardbescherming wilt (die prima is) en niet alle extraatjes van Avast dan kunt u tijdens de installatie kiezen voor Aanpassen en slechts Bestandsschild, Mailschild, Webschild, Rescue Disk en Thuisnetwerkbeveiliging aanvinken.

Browserbescherming en Software Updater kunt u overwegen en hebben zeker hun nut maar vertragen het internetten weleens en zijn niet altijd even goed uitgewerkt. Bovendien wordt veel data over uw surfgedrag naar Avast doorgesluisd en de Avast SafePrice extensie met aanbiedingen op internet wordt ongevraagd meegeïnstalleerd met de Avast Online Security extensie.

Hulp of afstand, browser cleanup en Wachtwoorden kunnen handig zijn, maar er bestaan betere gratis losse programmaatjes voor. SecureLine en Cleanup (Opschonen) moet voor betaald worden.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

graag wat meer informatie over beveiliging avast .Deze informatie " avast! Free Antivirus " ( tekst hierboven) is waarschijnlijk voor laptop.
Doch mijn vraag is:ik heb nml een tablet android gekocht, ik heb de gratis avast! Free Antivirus gedownload en mijn scherm ziet er gans anders uit van welke u een nota geschreven hebt -nota " Registreer gratis avast!Free Antivirus 16/10/2013" .
Nu is mijn vraag : is dit de juiste beveiliging van avast!voor een android tablet ,en zowel ja, zou ik graag willen weten hoe het in zijn werk gaat voor een registratie voor 1 jaar gratis op een tablet( momenteel is deze maar geldig , denk ik , voor 30 dagen .Bestaat er geen heldere uitleg hoe men het moet doen op een android tablet.
Bedankt bij voorbaat,
Jacques -e-mailadres:jacques.vercruysse@hotmail.be

Deze nieuwste versie v11.1.2241.1482 is nog steeds volledig te downloaden als offline bestand via deze link.

DOWNLOAD
http://files.avast.com/iavs9x/avast_...

Succes!

graag wil ik deze virusscanner,ik ben zeer benieuwt.

Dank, is weer toegevoegd

Avast werkt prima op mijn windows 10

1 week geleden heb ik de laatste versie van Avast op pc met windows 10 gezet, en hij doet het niet alleen geweldig, maar hij verbruikt minder vermogen dan het snelle Panda free antivirus en Bitdefender free!

hoe zet je die popups over avast cleanup en google chrome uit?

Vandaag update naar versie juli 2015. Overzicht. De groene balk met #UW SYSTEEM IS BESCHERMD# is verdwenen. In de plaats krijg ik nu een oranje balk, met vooraan een uitroepingsteken (!) LET OP Alles oplossen
#Sommige realtimeschilden zijn uitgeschakeld# #inschakelen#
Na klikken op #alles oplossen# en op #inschakelen# gebeurt er niets
Onderaan mijn balk staat er een gevaardriehoek met uitroepingsteken.
Wat heeft dat nu te betekenen ??????
Mijn systeem OS Vista professional

Sinds 18 sept j.l. heb ik hetzelfde probleem met Windows 10. De (re)start duurt soms wel 4 à 5 minuten en dan blijkt avast! of niet te zijn geladen of de achtergrondservice werkt niet, 'uw systeem is onbeschermd'. Nadat ik avast! heb ingeruild voor Panda free antivirus is het probleem verholpen. avast! is blijkbaar in tegenstelling tot wat ze beweren niet windows 10 ready, panda wel.

even over panda die werk ook niet op windows 10

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorw_gen