Avast Free Antivirus

Actueel: 

3 februari 2016
Avast 2016.11.1.2253 repareert beveiligingslekken en kan e-mail onderschrift makkelijk uitzetten.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (4131 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. In Avast 2016 is ook een wachtwoordbeheerder geïntroduceerd waardoor u nog maar één wachtwoord nodig hebt voor alle websites (Avast genereert zelf sterke wachtwoorden).

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
2016.11.1.2253
Laatst gewijzigd: 
3 februari 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Avast Free Antivirus 2016 via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op bij de installatie dat u het vinkje bij DropBox, Google Chrome of Skype weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Ook na het updaten kunt u Chrome of andere software aangeboden krijgen. Let goed op en haal de vinkjes weg.

Avast promoot veel upgrades naar betaalde varianten van software en componenten van Avast Antivirus Free. VPN en Cleanup zijn niet gratis (maar worden wel onder de aandacht gebracht). Ook van de wachtwoordbeheerder is een betaalde variant die meer mogelijkheden heeft.

Als u alleen de standaardbescherming wilt (die prima is) en niet alle extraatjes van Avast dan kunt u tijdens de installatie kiezen voor Aanpassen en slechts Bestandsschild, Mailschild, Webschild, Rescue Disk en Thuisnetwerkbeveiliging aanvinken.

Browserbescherming en Software Updater kunt u overwegen en hebben zeker hun nut maar vertragen het internetten weleens en zijn niet altijd even goed uitgewerkt. Bovendien wordt veel data over uw surfgedrag naar Avast doorgesluisd en de Avast SafePrice extensie met aanbiedingen op internet wordt ongevraagd meegeïnstalleerd met de Avast Online Security extensie.

Hulp of afstand, browser cleanup en Wachtwoorden kunnen handig zijn, maar er bestaan betere gratis losse programmaatjes voor. SecureLine en Cleanup (Opschonen) moet voor betaald worden.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Verder op GratisSoftware.nl:

Reacties

Deze troep niet installeren, een virus is beter dan deze troep.
Op computer met Windows 10 geinstalleerd. Na installatie computer totaal onbruikbaar.
Gevolg alles opnieuw installeren inclusief windows 10.

Qua detectie is panda wel iets beter, al wel wat te zwaar. Begreep nooit waarom Avira zo goed door bepaalde gebruikers ontvangen werd. Avira is mij gewoon te omslachtig en buggy. Zelf nooit goede ervaringen mee gehad.

Heb zelf geen enkel probleem met Avast en daarnaast bevat hij voor een gratis AV gigantisch veel opties om aan te passen. Het is gewoon een kwestie van tweaken en je hebt een geweldige antivirus. Combineer het met second opinion scanners emsisoft emergency kit (helemaal gratis) en malwarebytes (gratis versie, dus alleen voor scannen) en je zit goed.
Na wat Avast settings tweaken (zoals het uitschakelen van bepaalde opties en het niet installeren van de browser addons en bepaalde onderdelen etc.) en hem in stille modus zetten geen enkel probleem mee gehad. Ook geen pop-ups meer gehad na stille modus. Bepaalde false positive detecties hanteer ik via avast gewoon handmatig zonder enige detectie melding.
Gebruik hem op deze manier nu al een half jaar en bevalt gewoon prima in combinatie met windows firewall. Met slimjet webbrowser gebruik ik toch adguard en https everywhere. Dus geen avast browser addons nodig. Gewoon een goede gratis AV oplossing op deze manier.

Wat Avast betreft ben ik er enthousiast over en gebruik het al jaren.

Jaren Avast gebruikt, free versie op laptop en sinds kort betaalde versie op PC, maar krijg langzaamaan de kriebels van de ongevraagde aanbiedingen etc, vind dat agressief, terwijl ik alleen maar een goede virusscanner verlang. Dus ikga zoeken naar een goede betaalde scanner zonder irritante aanbiedingen.

Heb sinds kort ook weer AVAST, op het hoofdscherm staat altijd een advertentie en verder krijg ik maar één keer per week een popup met een aanbieding dus dat vind ik nogal meevallen.

Heb vanmorgen een update gehad....wat een brouwser,niet voor uit te branden...(avast safe zone brouwser)meer mensen met dit probleem?

Deze nieuwste versie v11.1.2241.1482 is nog steeds volledig te downloaden als offline bestand via deze link.

DOWNLOAD
http://files.avast.com/iavs9x/avast_...

Succes!

graag wil ik deze virusscanner,ik ben zeer benieuwt.

Dank, is weer toegevoegd

Avast werkt prima op mijn windows 10

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwit_erland