Avast Free Antivirus

Actueel: 

28 april 2016
Avast 2016.11.2.2262 lost enkele crashes en problemen op.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (4158 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X
Voor Android

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. In Avast 2016 is ook een wachtwoordbeheerder geïntroduceerd waardoor u nog maar één wachtwoord nodig hebt voor alle websites (Avast genereert zelf sterke wachtwoorden).

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Android
In navolging van andere anti-virus producenten heeft ook het Tsjechische Avast Software een gratis anti-virus app voor Android uitgebracht. Avast Mobile Security biedt bescherming tegen malware, heeft een webschild voor tijdens het internetten, beschikt over een firewall en heeft een anti-diefstal functie waarmee je een sirene kunt laten afgaan als je telefoon gestolen is, alle gegevens op afstand kunt wissen en het apparaat kunt lokaliseren.

Verder heeft Avast Mobile Security een sms- en gesprekkenfilter, een app manager om geheugenvretende apps te stoppen en een privacy advisor. Ook biedt Avast bescherming tegen schadelijke websites als je met de standaard Android-browser surft.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
2016.11.2.2262
Laatst gewijzigd: 
28 april 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Avast Free Antivirus 2016 via de producent

U kunt Avast Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download Avast Free Antivirus voor Mac
Download Avast Mobile Security voor Android

Extra
Download Avast Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op bij de installatie dat u het vinkje bij DropBox, Google Chrome of Skype weghaalt als u deze gebundelde gratis software niet op uw pc wilt.

Ook na het updaten kunt u Chrome of andere software aangeboden krijgen. Let goed op en haal de vinkjes weg.

Avast promoot veel upgrades naar betaalde varianten van software en componenten van Avast Antivirus Free. VPN en Cleanup zijn niet gratis (maar worden wel onder de aandacht gebracht). Ook van de wachtwoordbeheerder is een betaalde variant die meer mogelijkheden heeft.

Als u alleen de standaardbescherming wilt (die prima is) en niet alle extraatjes van Avast dan kunt u tijdens de installatie kiezen voor Aanpassen en slechts Bestandsschild, Mailschild, Webschild, Rescue Disk en Thuisnetwerkbeveiliging aanvinken.

Browserbescherming en Software Updater kunt u overwegen en hebben zeker hun nut maar vertragen het internetten weleens en zijn niet altijd even goed uitgewerkt. Bovendien wordt veel data over uw surfgedrag naar Avast doorgesluisd en de Avast SafePrice extensie met aanbiedingen op internet wordt ongevraagd meegeïnstalleerd met de Avast Online Security extensie.

Hulp of afstand, browser cleanup en Wachtwoorden kunnen handig zijn, maar er bestaan betere gratis losse programmaatjes voor. SecureLine en Cleanup (Opschonen) moet voor betaald worden.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

gratis ja maar na een tijd komen ze allemaal af met update zeg dan van af begin dat het niet echt gratis is maar doe niet als of. je kunt dan beter zelf een kopen

Vandaag weer een nieuwe upgrade van Avast binnengekregen. Na deze upgrade weer tot 2x toe een bleu screen. Heb Avast er nu weer vanaf gegooid, en de virusscanner van Zonealarm erop gezet. Als deze het wel goed doet, dan blijft deze erop staan. Mijn laptop is een HP met Windows 7 erop. Meer mensen met dit probleem?

Nieuwe Update 2260 is klaar van avast! 2016.11.2.2260
https://forum.avast.com/index.php?to...

Ik kreeg 15-04 een programma update van Avast. Misschien omdat er door Avast problemen waren, op Windows 7 ? Ik heb namelijk na de update van 7 april al 2x een bsod gekregen, wat ik raar vond, want heb dit nog nooit gehad. Meer mensen die hier last van hebben gehad sinds de laatste update?

De laatste programma-update (2016.11.2.2261) kreeg ik op 15-04 op Windows 7 opnieuw aangeboden. Sinds de eerste keer dat ik 2016.11.2.2261 had geïnstalleerd startte de computer vaak langzaam op en was tijdens de start een tijdlang een effen blauw scherm te zien. Na de herhaalde update van 15-04 heb ik dat nog niet opnieuw gehad, maar ik werk ook weinig met Windows. Ik weet van verschillende andere Avast-gebruikers(ook Windows 7)die de herhaalde update niet hebben gekregen.

Heb na jaren Avast gebruikt te hebben, besloten deze te verwijderen. Waarom? Tot mijn verbazing zag ik dat er zomaar een nieuwe browser was toegevoegd. Die van Avast, nou die wilde ik niet, ben zeer tevreden met Firefox. Dus wilde ik die van Avast gaan verwijderen, wat met geen mogelijkheid lukte, ook niet met administrator rechten. Dus overgegaan naar Panda. Jammer, was echt heel tevreden over Avast, maar hou niet van pushen, waar ik een hekel aanheb.

Ter informatie: verwijderen kan wel, wat niet wegneemt dat men geen ongevraagde browser hoort te krijgen. Verwijderen gaat via Configuratiescherm en dan Programma's en onderdelen. Klik in de lijst rechts op Avast en kies Wijzigen. Nu wordt een keuzescherm getoond waar een vinkje bij de browser moet worden weggehaald. Dan onderaan het scherm bevestigen en de computer herstarten (ja, zo diep zit hij in het systeem!).
Maar dat vertelt Avast allemaal niet bij deze ongevraagde installatie. Je denk in eerste instantie aan malware, een of andere nepbrowser was mijn eerste gedachte toen ik 'm op mijn bureaublad zag!

Bedankt voor de info Jan11, wist dit niet. Maar het zou zomaar kunnen dat nadat je die browser verwijderd hebt, die toch weer terug word gezet. Dat ga ik eens even uitproberen.

Na Panda weer verwijderd te hebben, en Avast weer terug, kwam vanmorgen de browser van Avast weer terug. Nu afwachten nadat ik deze weer verwijderd heb, of die weg blijft nu. Voor alle zekerheid heb ik ook maar Winpatrol op mijn laptop gezet, zodat ik hopelijk een melding krijg als ze weer gaan pushen.

De browser is weg gebleven, dus dat was de goede oplossing. Maar ik denk dat als er een nieuwere versie komt van Avast, dat dan die browser toch weer terug komt. Maar ik weet nu hoe ik dat moet voorkomen, helemaal blij weer.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duit_land