avast! Free Antivirus

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (4024 stemmen)
Categorie: 
Anti-virus

avast! Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner en een webschild voor als u aan het surfen bent. avast! Free is een prima anti-virus-programma.

avast! Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster avast! Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

avast! heeft een bestandssysteemschild, mailschild en webschild om uw pc te beschermen en u te beveiligen als u mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice om bestanden te beoordelen via de cloud, deepscreen voor het scannen van onbekende bestanden en een geharde modus voor extra bescherming.

Ook heeft avast! Free Antivirus een browser addon, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met avast! Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven geblokkeerd worden.

Verder zijn een software updater om belangrijke software op uw pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig.

Een gratis registratie is vereist na dertig dagen. U kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis avast! Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Ga voor de gratis registratie naar Intstellingen | Registratie en kies voor Registreer nu. Selecteer dan Standaard bescherming! Lees hier uitgebreide registratie-instructies

Versienummer: 
2014.9.0.2021
Laatst gewijzigd: 
30 juni 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Android
Download: 

Download avast! Free Antivirus 2014.9.0

U kunt avast! Free Antivirus ook altijd updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van het programma zelf: ga naar Instellingen | Bijwerken en klik (onderaan) op Bijwerken van Programma.

Meer downloads: 

Download avast! Free Antivirus voor Mac
Download avast! Free Antivirus voor Linux (.deb)
(avast voor Linux is al jaren niet meer bijgewerkt, u kunt proberen of bovenstaande .deb werkt - voor Ubuntu, Linux Mint, Debian - maar wij kregen het pakket niet aan de praat. Onduidelijk is of avast ooit nog een nieuwe uitgave voor Linux gaat maken.)

Download avast! Mobile Security voor Android

Extra
Download avast! Virus Cleaner
(NB Voor de verwijdering van een beperkt aantal bekende virussen, geen continue bescherming!)

Installatie instructies: 

Let bij de installatie op dat u het vinkje bij Google Chrome of Google Drive weghaalt als u deze software van Google niet op uw pc wilt.

Lees ook goed onze uitgebreide registratie-instructies, zodat u niet de betaalde versie krijgt aangesmeerd!

Deel dit artikel door twee keer te klikken: 
 

Reacties

Ik ben al jaren een zeer tevreden gebruiker van Avast.

Ik ga nu de nieuwe versie Avast op mijn Windows 7 proberen,op mijn andere computer windows XP heb ik tot volle tevredenheid gewerkt maar was de engels talige

Avast geprobeerd. in eerste instantie goed. echter problemen met versie voor de mobiel.
Support niet in het nederland, wel via omweg via duur 06 nummer.
Voor mij AVG de beste ervaring

sinds die blunder met de update van AVG waardoor een belangrijk bestand van je PC werd verwijderd heb ik AVASt geinstalleerd. Dit bevalt mij uitstekend.
Nooit problemen en sneller dan AVG.

Wat je zegt !!! AVG sucs, heb mijn vorige pc helemaal om zeep geholpen. snelheid van de prossecer keer 30 jaar in de tijd terug. Ik ben uiterst tevreden met avast. die doet zonder veel poeha wat het moet doen. Cu

maanddag, 16 februari 2009
LS. ik heb 3 SMS'jes gestuurd ad. Euro 1,50 per stuk naat nummer 2229 en ontving terug een SMS met Code CFUQTF ,hierna zag ik de groene balk lopen vanwege het downloaden en verwachtte ik dat ik het programma zou vinden. Dit was niet het geval. Er was niets geïnstalleerd. Ik heb toen opnieuw gedownload (tot 2x toe) welke install_setupeng.exe ik heb opgeslagen in mijn Softwaremap, doch als ik wil installeren krijg ik alleen maar de melding van :"Invalid Code, Please try again". Ik ben dus nu wel 6 Euro kwijt maar heb nog steeds niet mijn Free software binnen. Gaarne van u een mail hoe dit moet worden opgelost waarvoor bij voorbaat dank!

afzender G.Hablous

Als je gewoon avast via de downloadlink op deze pagina downloadt dan is dit gratis. Ik weet niet via welke sites je sms'jes moet sturen en betalen, maar niet Gratis Software Site in elk geval... Lees gewoon het goed wat er staat en klik op (directe downloadlink):
Download Nederlandse versie avast! Home Edition voor Windows

dan heb je avast gratis. En voordat je ons onterecht beschuldigt van dit soort onbetrouwbare sms-praktijken, graag eerst even goed kijken van welke site je iets weghaalt.

hoezo gratis ?je moet hem binnen 1 maand registreren en betalen????

iets degelijk uitleggen is belangrijker op de communicatiecursus dan het verstan

De link in dit bericht doet het niet..

nou moet ik zeggen dat ik toen ik op de link van de site drukte ik op een site van download.net terecht kwam en omdat ik vaker op jullie site te vinden ben had ik het gevoel dat er iets niet klopte dus voordat je iemand beticht van jou te betichten van sms technieken misschien worden links wel afgevangen of is de site een keer gehackt geweest.
een reactie was meer passend geweest als je had gemeld dat dit een gratis site is waar prachtige gratis software te downloaden is en dat op het moment je moet gaan betalen
voor gratis software je niet meer op deze site zit.

LS.
Ik heb gedownload van Uw site en ook gereageerd op Uw site (homepagina http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/comment/reply/57/186), ik heb dus niet het gevoel U vals te beschuldigen.
Ik heb daarna van de site (www.avast.nl/avast_antivirus_producten/avast__antivirus_1244Home_Edition) inderdaad gratis kunnen downloaden en het werkt prima.
setupdut 30.339 kB groot.
Ik had persoonlijk met de aanmoediging van de gratis site om een
bijdrage van 6 Euro te leveren om de site in stand te houden geen probleem en daarom heb ik dan ook drie x een SMS'je gestuurd waarna ik dus direct boven genoemde Code ontving. De install_setupeng.exe die ik binnenhaalde was 125 kB groot.
Verder weet ik het dus ook niet! afzender G.Hablous

LS.
Toch een excuus op zijn plaats ben ik bang! Ik heb zojuist getracht om de exacte website van gisteren weer voor ogen te krijgen hetgeen mij nu NIET lukte.
Wat ik hierboven heb vermeld is inderdaad wel via Uw site gebeurd en dus pure waarheid op zichzelf. Daarom schets ik even de handelwijze: op Uw site aangeklikt avast!Home Edition, daarna Taal Nederlands en Engels
geschikt voor Windows98enz.enz t/m Vista Linux daaronder staat: Website
avast!Home Edition en zo verder, helaas kom ik dus nu NIET op dezelfde plek terecht.
Ik beschouw dit dus als leergeld en het spijt mij wanneer dit U terecht heeft beledigd.
Ik heb nu wel gezien dat wat verder naar onder in de verschillende Talenlijst ook de Download Dutch voorkwam.
Veel succes verder en met groet, G.Hablous

Als je een beetje logisch nadenkt, dan zoek je via Google met als zoekterm Avast! Dus waarom jij zo meoilijk doet om via via je eigen te laten neppen, is niet bijster slim.

het is een gegeven, en veel site,s waarschuwen dan ook. dat zij niets met het bellenbof sms,en voor een code of iets degelijks te maken hebben om een gratis programma te kunnen downloaden. kijk maar eens bij site,s waar je muziek kunt downloaden. precies het zelfde gedoe. je krijgt na je sms,je een code waar je NIETS mee kan. dus het ligt niet aan AVAST.

Hey ik ben nu dus ook 6 euro kwijt en ik wilde MSN Messenger installeren, nooit gelukt..

Ben jij van die smsjes afgekomen of gingen ze nog door met het beroven van je beltegoed?

Ice

Op deze site is alles gratis. Gewoon goed lezen en niet op foute sites voor sms'jes betalen...

hey nou ik heb dus hetzelfde gehad had ergens ook een programma voor msn 9.0 gevonden vervolgens een sms gestuurd en er dan 4 terug krijgen met een code nou hij pakt hem dus echt niet dus geen msn 9.0 en geen beltegoed meer:S

als er iets bij mij gratis is dan hoef ik dus ook niet te smsen want dan is het vante vooren niet gratis gratis is gratis ja toch iedereen maakt wel eens fouten goed lezen vante vooren dan komt alles goed

hoi, ik loop er ook wel eens tegenaan hoor, NIET OP DEZE SITE ..zo kreeg ik een link van me favotiete site zdnet... en wilde lime ware binnen halern (STOND ALS FREEWARE ) eenmaal aan het downloaden werd mij gevraagd om een bepaald nummer te bellen á 4,50 euro ik heb het toen eens op de kassa site gezet, en er werd flink op gereageerd, er lopen veel mensen tegenaan, maar kijk dan even verder , .... gr Han

Heb avast al jaren, er is nog nooit een virus doorgeglipt. Alles gaat 'geruisloos' en het is snel.
Ik heb diverse andere virusscanners gehad, zoals o.a. Norton, maar dit beter in preformance (je computer werkt dus sneller) en het wordt vanzelf geupdated.

Welke programma moet of kan ik het beste gebruiken om andere programma's/software te installeren die net zijn gedownload van internet voor linux

Alvast Bedankt.
Lucien Hoogenberg
loek2loekie@hotmail.com

dit is de site van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep

http://www.nllgg.nl/softwarelinks

Succes

Mara

Zit er een firwall in avast?zoniet welke kan ik het best gebruiken.

gewoon betrouwbaar, simpel, vlot in de updates, tot hiertoe probleemloos wat men van avg alles behalve zeggen kan.

laat ons hopen dat er geen firewall in avast komt ( schoenmaker blijf bij je leest) genoeg gratis alternatieven zie maar hier op deze (uitstekende) site bij downloads, ik gebruik pc tools maar zijn andere gratis firewalls naar keuze zelfs.

Het klopt idd dat wanneer je op een banner van :

Avast Antivirus 2009 NL
Onbeperkt gebruik in het Nederlands Download in veiligheid
www.antivirus.2009download.org

klikt je op een site van download centrum nederland terecht komt. Dat kost idd geld, volgens mij heeft G.Hablous wel een punt. Echter is het een site van een andere partij dan Avast. \

Dus beheerder, klik zelf maar op de link dan zie je dat je idd op de site van een andere partij terecht komt.

Maar waarom zou iemand op een advertentie klikken om een betaalde versie te gaan downloaden, terwijl in ons stuk hierboven gewoon de link naar de enige, echte gratis versie van avast staat?!!

Kan de discussie nu aub gesloten worden?

Wat ik ook probeer met de instellingen, res prot blijft op disabled staan.
Bolletje onderin draait niet.
Ik gebruik Windows ME.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controle om spammers tegen te gaan.
_uitsland: