SUPERAntiSpyware

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (580 stemmen)

Er zijn veel anti-spyware programma's tegenwoordig en SUPERAntiSpyware is daar zeker een van de betere van, want SUPERAntiSpyware maakt zijn blufferige naam aardig waar. Als andere anti-spyware programma's een steekje laten vallen bij de verwijdering van spyware dan kan SUPERAntiSpyware vaak uitkomst bieden. De gratis variant biedt geen realtime bescherming.

SUPERAntiSpyware richt zich op de verwijdering van spyware, adware, Trojans, rootkits, dialers, wormen, keyloggers, hijackers, rogue software en andere malware. De gratis versie is een on demand scanner, dat wil zeggen dat u handmatig moet updaten en uw pc moet scannen en dat geen realtime protectie wordt geboden.


SUPERAntiSpyware (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

SUPERAntiSpyware Free Edition start ook op met uw pc, maar biedt daarvoor niet veel extra bescherming. Als u wilt kunt u dit veranderen onder System Tools | Preferences | General Configuration - haal vinkje weg bij Start SUPERAntiSpware with Windows.

Verder kan SUPERAntiSpyware door malware veroorzaakte schade aan het register en andere instellingen op uw pc repareren en ongewenste programma's de-installeren. Ten slotte kunt u bekijken welke applicaties opstarten met uw computer, welke plugins in uw browsers draaien en welke services en programma's op uw pc staan en momenteel draaien.

Aangezien eigenlijk geen enkele anti-spyware applicatie alle rommel op een besmette pc in zijn eentje kan opruimen, is SUPERAntiSpyware een goede kandidaat om ook in te zetten. Zeker als andere spywareverwijderaars geen succes hebben is SUPERAntiSpyware het uitproberen waard.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
6.0.1158
Laatst gewijzigd: 
2 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Website: 
Installatie instructies: 

Bij de installatie hoeft u geen e-mail adres in te vullen.

Hulp en ondersteuning: 

Stel vragen over SUPERAntiSpyware in het GratisSoftware.nl Forum

Handig is dat SUPERAntiSpyware ook een blog bijhoudt met een overzicht van nep-beveiligingssoftware die zich voordoet als legitieme virusscanner of spywareverwijderaar maar die zelf kwaadaardige software is. Dit heet rogue software en helaas is dit een steeds vaker voorkomend verschijnsel.

Lees hier het blog over deze rogue software

 


Reacties

kan het program niet installeren krijg melding "SuperAntispyware.exe is geen geldige Win32-toepassing."

Je hebt gewoon een kk computer

Loopt goed met win vista premium.

geinstalleerd onder vista, ziet er heel goed uit.

begin me af te vragen of de nieuwe generatie antispyware ( zoals er zijn: anti malware en super antispyware) niet safer zijn dan onze aloude bekenden, m.a.w. dat ze meer anticiperen op de huidige voorkomende malware.

Wat zeker niet wil zeggen dat adaware , spybot en andere nu ineens overbodig zouden zijn.

groeten
kieviette

SUPERAntiSpyware doet het niet slecht , maar vindt zeker niet alles zoals voorgesteld . Bij een tweede scan met Lavasoft werden nog 13 gevallen van adware gevonden . Het is dus zeker veiliger een tweede opinie te vragen.

SuperAntispyware is een prima programma, maar wanneer je het onder windows 7 installeer gaat windows op tilt.Heeft iemand hier ook al ervaring mee?

Onder Vista en XP gaat SAS bij mij regelmatig op tilt. Zoals tijdens updates en bijna altijd daarna "proramma reageert niet meer" Zelfs met taakbeheer niet meer uit te zetten. Alleen uitzetten van PC werkt dan nog. Inmiddels van elke PC verwijderd.

Ik had precies hetzelfde probleem. Laatst kreeg ik het niet eens meer uninstalled. Zelfs verwijder programma's als Revo detecteerden het programma niet om het te verwijderen. Heel apart.

Niet alleen windows; mijn hele notebook crashte na het gebruik van superantispyware... Schrok me de p......

Heb Windows 7 (64) en geen probleem hier.

Superantispyware is onder vista home premium zeer langzaam met opstarten en met het updaten, verder heb ik er geen problemen mee.
Werkt zeer goed.

je kan het nu wel in het nederlands instellen, maar het installeren is weeral eens met het nodige kunst en vliegwerk, die kleine verbeteringen schijnen hier in de voorstellingstekst een soort altitude te zijn, idem bij de voorstelling pc tools firewall.

waarom staat er niet dat deze superantispyware ook in het nederlands is?.

is al verouderd, nu nieuwe versie ondertussen 4.28.1010

Zou oppassen met de versie van gisteren (1008) en de update naar deze versie, pc nog enkel te starten via systeemherstel, waarbij windows het programma er automatisch afgooit.
Heb nu nieuwe versie (1010) nog eens nieuw geinstalleerd maar is alles behalve vlot verlopen. Lijkt me een beetje SuperProblematisch als nieuwe programmabenaming, misschien volgt der nog wel een volgende versie morgen.

morgen opnieuw problemen vliegt deze opgeblazen SUPERMAN van mijn pc, das ze al eens beginnen met een nederige naam te kiezen en een degelijk programma af te leveren, trekt op niks

hoort eigenlijk niet thuis op de website, is inderdaad SuperBrol

met deze nieuwe versie is er iets volledig mis, denk dat er malware bijgeleverd wordt, zeker is dat de hij niet akkoord komt wat betreft het vastzetten van de startpagina in de browser en dit met het programma spyware blaster.
Er werd in elk geval met een andere scan malware aangetroffen, sorry maar dit spul gaat mijn pc af tot er beter weer op komst is. t'is echt wel Super

Prima programma. Nu ook met versie in het Nederlands.

prima inderdaad, vooral om pc te laten doorslaan,en heeft geen enkele mogelijkheid van negeerlijst en geeft je nog minder de mogelijkheid om zelf te beslissen wat te doen met ontdekte items, zelfs als deze van bevriende programmas komen, gewoon de vuilbak in en bevriend programma onbruikbaar, das dus inderdaad de juiste weg. Sorry heeft al veel weg van spy bot en dat leidde ook al tot ongenoegen wegens geen keuzemogelijkheid.

Ik hou toch op Spyware Terminator,,, vind het tot opheden de beste Spyware programma.

t'is inderdaad een probleem met dat vewijderen zonder vraagstelling, heeft veel weg van spybot die deleten ook tot je problemen hebt, maar wat zijn de alternatieven? gebruik adaware, malwarebytes, en dit hier, buiten windows defender waarvan microsoft waarschijnlijk zelf nog niet weet voor wat dat dient, in elk geval niet om iets op te sporen.

blijf hiervan af!
dit is een spyware prog. mijn systeembeheerder heeft me hiervoor gewaarschuwd. en ik heb een laptop onbruikbaar door dat alle dll's enz niet meer werken.

Ik denk dat je in de war bent met een ander programma, want hier is niks mis mee...

@ Icke,
ik be bang van niet, mijn beheerder een pro herkende een van de exe files als een malware.ik heb nu een laptop die onbruikbaar is doordat alle koppelingen weg zijn. dit prog is een phishing prog.

Dit is echt onzin. SUPERAntiSpyware is absoluut geen malware, anders was het programma hier niet opgenomen.

Het programma is betrouwbaar:
http://spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm#trustworthy

Anders stond het niet als trustworthy op bovenstaande site (die malware en nep-anti-spyware-programma's bijhoudt). Bovendien staat het op Download.com en alle grote downloadsites, en die nemen geen malware op:
http://download.cnet.com/SuperAntiSpyware-Free-Edition/3000-8022_4-10523889.html

Je systeembeheerder heeft het dus mis. En voordat een welles/nietes spelletje ontstaat: wij hebben bewijzen gegegeven dat het een betrouwbaar programma is. Als je denkt dat het niet zo is geef dan een bron die deze bewering staaft.

Lekkere beheerder die het beste programma afwijst.

Als hij nu malware anti malware, spywaredocter enz afwijst heb ik daar begrip voor.

Super antispyware gebruik ik al jaaaaaareeeeeeeeen met volle tevredenheid.

Ik lees hier nog meer wat voor problemen mensen hebben. Ik denk dat dat meer komt door teveel malware op het systeem.

Bovendien houdt SUPERAntiSpyware zelf nog een blog bij met nep (rogue) anti-spyware en nep-anti-virus scanners:
http://www.superantispyware.com/blog/

Beste redactie ik ben blij dat julie hier ingrijpen.
ik gebruik al bijna 3 jaar dit programma,
dit is een prima programma heb in die drie jaar maar één keer een probleempje gehad
en dit was zo opgelost.

Idem hier: no problemo! ;-)))

Ik gebruik SAS (algemeen gekende afkorting voor SuperAntiSpyware, zoals MalwareBytes' ook wel MBAM wordt genoemd) al jaar en dag, en heb er nog nooit problemen mee gehad, noch onder XP Professional service pack 2, en na upgrade naar SP3 doet deze superman het nog steeds voortreffelijk... inderdaad, waar andere scanners steken laten vallen, lost SAS ze wel op.
Niks van aan dus, dat deze scanner zou zuigen. Als extra on-demand oplossing voor je andere scanners, zeg maar als een 'second opinion' zeer zeker de moeite waard! Enkel het lange scannen t.o.v. MBAM valt soms tegen maar SpyBot SD is evengoed een erg goeie keuze, ook al scant hij tergend traag, gemiddeld meer dan een uur waar MBAM de klus op amper 10 minuutjes klaart. Extra pluspunt: SAS graaft ook diep in je systeem op zoek naar rootkits, wat hier niet staat vermeld, of heb ik het over het hoofd gezien?

@ J die deze software verwart met malware dankzij een incompetente systeembeheerder: als zo'n geflipte admin bij jou alles in de gaten houdt, dan vrees ik het ergste *grinnik*
Sorry, moest mij even van het hart, heb nog nooit zo'n onzin gelezen... groot alarm slaan omwille van naïviteit en goedgelovigheid, daar heb ik het zo niet voor. De meesten die legitieme software afkeuren of als malafide beschouwen zijn gewoonlijk van het "Jan met de Pet"-type die door hun onkunde deze software verkeerd installeren of kop noch staart krijgen aan de hopen settings die je kunt instellen, ook al is alles duidelijk uitgelegd, als je software verkeerd instelt of niet op de correcte manier gebruikt kunnen er altijd wel ongelukken van komen...

Groeten!

Sloom.
De updates gaan sloom, de analyse bij de installatie ook.
Mijn pc scannen kost 12 minuten bij SUPERAntiSpyware en maar drie bij Malwarebytes.
De naam is te opschepperig.

Nou toen ik Superantispyware installeerde via de officiele site en er mee ging scannen bevroor m`n laptop volledig!
M`n super snelle duo core laptopje stond helemaal stil,deed niks meer.
Moest na een half uur gewoon de power of zetten m`n laptopje was helemaal dood,en daarna.......niks.......14 minuten later starte windows een beetje....8 minuten later....eindelijk startscherm maar zonder icons!
De start icon was er wel,dus met proesten en puffen en hangen en wurgen naar programma`s wijzigen/verwijderen,en yes ik kon op verwijderen klikken...niks...3 minuten later yes bezig met verwijderen van super anti spyware.
En toen?EN TOEN WAS M`N DUO CORE LAPTOPPIE WEER HELEMAAL DE OUDE,GEWOON SUPER!
Malwarebites is wel prima,maar Super "anti"spyware heeft m`n laptop bijna laten crashen,in een woord `n afgrijzelijk maar dan ook afgrijzelijk programma!

Hallo!
Ik heb het programma reeds geinstalleerd en merkte toen op dat er wel real time bescherming is (handmatig inschakelen door rechtermuisknop op icoon in startbalk te doen) en dat je wel geplande scans kan plannen.
Ik vraag mij daarom af waarom er bij de nadelen staat: Nadelen:

Biedt geen realtime bescherming en geplande scans.

Kan iemand mij dit uitleggen?

Volgens de site is realtime bescherming alleen voor de betaalde pro-versie:
http://www.superantispyware.com/superantispywarefreevspro.html

Je kunt voor 15 dagen deze kenmerken uitproberen, daarna moet je betalen of terug naar de gratis versie.

Heel goed programma. Jammer genoeg wel 15 fout positieve. Maar dit ga ik aan hen doorgeven:)

Ik heb net SpywareTerminator gedownload, maar nu vraag ik me af:
Is het aan te raden om Malwarebytes Anti-malware en SuperAntiSpyware ook te downloaden en te installeren, of geeft dat geen extra voordelen?
Zou iemand mij hier even duidelijkheid over kunnen geven?
Bij voorbaat dank voor de reactie & informatie.

Deze spyware programma's kun je gerust installeren.
werkt prima heb het al twee jaar op de pc.

Wat is dit toch een raar programma. Het ziet er onvriendelijk uit en werkt niet echt intuitief. Maar het ergste is nog dat het programma met geen mogelijkheid is af te sluiten. Het blijft maar in het geheugen zitten en 99% CPU consumeren. Afsluiten met taakbeheer is onmogelijk. Uit/aanzetten van de PC is vaak de enige mogelijkheid om verder te gaan. Gebruik liever MBAM dat is tenminste goed ontworpen.

Gisteren nog de laatste versie 4.56.1000 geïnstalleerd en dat was een ramp.
Crashte tijdens de installatie en de interface was niet op te starten, en alhoewel hij wel was opgestart (zat in het geheugen) was het programma gewoon niet meer af te sluiten, dat terwijl alle vorige versies perfect werkte op mijn computer.

Vandaag de nieuwe versie 5.0.1108 geïnstalleerd, en die werkt weer zoals vanouds schitterend.
Update en scant inderdaad veel sneller.
Terwijl het vroeger tussen de 17 à 35 minuten nodig had om mijn C: partitie te scannen, had hij nu genoeg aan een goede 7 minuten.

Helaas is de interface op veel plaatsen nog niet goed vertaald in het Nederlands.
Vele knoppen en teksten zijn na het kiezen van de Nederlandse taal nog steeds in het Engels, maar dat zal in de volgende versies hopelijk wel aangepakt worden.

Waardering door redactie een 10?! Tsjonge is het zo goed dan? Voorheen wel gebruikt maar vond het een nogal agressief programma dan heeft MBAM geloof ik toch de voorkeur. Maar mogelijk ga ik het nog eens proberen met de nieuwe "rescue scan" mogelijk is dat een aanwinst...

@Redz
Oeps. Goed dat je het zegt. Dat is een foutje dat er bij de laatste update van de pagina ingeslopen moet zijn. Nu gewoon weer een 8...

Beste redactie

Nadat ik op de link klikte krijg ik versie 1118 om te downloaden
terwijl 1128 er al is hoe kan dit
en waar kan ik de juiste downloaden??

Is gewijzigd.

Aan de hand van uw aanbeveling heb ik SAS gedownload. Ik gebruik nog steeds XP en was beveiligd met Norton Premium..Direct na SAS gebruikt te hebben viel ik stijl achterover hoeveel rommel en ellende ik op mijn laptop had staan, en mij was duidelijk dat Norton (erg duur ook) maar een wassen neus is. Norton ruimt misschien wel wat op, en daar heb je alles mee gezegd. Ook gevaarlijke rommel liet Norton staan. Ik ben zeer tevreden met SAS (gratis uitvoering) en kan het ieder aanraden. Norton heb ik uit boosheid en teleurstelling direct verwijderd en hiermede komt mijn vraag aan u.

Ik installeerde naast SAS als Antivirusbestrijder "Microsoft Security Essentials" , dit is inclusief Windows Defender. Dan installeerde ik ook "Malwarebytes' Anti-Malware" en vraag u vriendelijk of deze combinatie veilig functioneert zonder dat deze programma's elkaar bijten? Kan ik bijvoorbeeld "Zone-Alarm" hieraan toevoegen zonder dat mijn laptop een rommeltje wordt.

Graag hoor ik van u

Jan

@Karel.W
Voor de realtime-bescherming kun je het beste maar één scanner gebruiken want meerdere realtime-scanners gaan elkaar inderdaad bijten en je pc's CPU/RAM worden overbodig belast. Microsoft Security Essentials biedt zeer goede gratis realtime-bescherming.

De gratis versies van Malwarebytes' Anti-Malware en SAS zijn zeer goede on-demand-scanners om zo nu en dan handmatig een aparte (volledige)scan mee te doen als extra check en deze combinatie moet geen probleem vormen aangezien ze geen realtime-bescherming bieden, die kunnen dus probleemloos naast MSE worden geïnstalleerd en het beste één voor één worden gebruikt om de pc te scannen (het beste op een moment dat MSE zelf geen scan aan het uitvoeren is want dan kan alles heel lang gaan duren of elkaar tegenwerken).

Als tweeweg firewall zou je Zone-Alarm er bij kunnen nemen (en de Windows Firewall dan dus uitschakelen) maar je zou ook de betere Comodo-firewall kunnen nemen aangezien die altijd als beste uit de firewall-testen komt en goed samenwerkt met MSE (zelf gebruik ik gewoon de Windows firewall in Vista).

Met dit alles zou je goed genoeg gratis beschermd moeten zijn heb ik hier en op andere relevante sites gelezen...

Ik heb ook XP Pro geïnstalleerd en daarnaast Microsoft Security Essentials, en Windows Firewall geaktiveerd. Niettemin, soms vroeg ik mij af of er wellicht toch geen spyware in mijn systeem zat, en ook wilde ik zien welke verbindingen de firewall nu toeliet. Niet te zien dus bij Windows. Daarom installeerde ik ook Zone-alarm, en wanneer ik het niet vertrouw, zet ik deze handmatig aan. Het werkt prima, mijn systeem rolt gewoon door. Indien ik het allemaal weer vertrouw, zet ik Zone-alarm uit. Nog beter vind ik eigenlijk, het backuppen. Ik heb een aantal programma's geprobeerd, maar wanneer je hele harde schijf naar de knoppen is, heb je er weinig meer aan, behalve dat van Adonis True Image. Ik vertrouw er volledig op, en het is soms sneller om mijn backup terug te zetten (6 minuten), dan op zoek te gaan waar het mis is in mijn syteem. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je regelmatig backup's maak. Groet!

aan "a" ,

Heel hartelijk dank voor uw klaarheldere advies. Gelukkig was ik dus op de goede weg. Ik ga zeker het programma "Comodo" eens proberen doch dit schijnt niet een van de makkelijkste te zijn om daar als relatieve leek mee om te gaan.. Doch nooit geprobeerd is altijd mis. Ik wens u een prettig weekend, hartelijke groet,

Jan...

superantispywaer ziet in boonty nep virusin het spel.verwijder je die dan werkt je spel niet meer.

Hallo
Ik gebruik al heel lang het programma en ben daar tevreden over.
Maar het volgende stelt zich nu.
Na updaten van 5.5.1012 naar de laatste en voorlaatste versie had ik telkens problemen met internet explorer 9.
De pagina's werden niet meer geladen.
Moest telkens een systeemherstel uitvoeren om het probleem op te lossen.
Iemand een andere oplossing misschien?
Alvast dank

super anti spyware verwtderd niet alle stome toolbars waar ik niet om gevraagd heb

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ostenrijk