Emsisoft Anti-Malware Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (182 stemmen)
Categorie: 
Anti-spyware

Emsisoft Anti-Malware Free is software die uw pc scant op de aanwezigheid van virussen, spyware en adware. Bovendien is het programma gespecialiseerd in trojans en wormen. Een kruising tussen anti-spyware en anti-virus dus eigenlijk. Een goede totaal-oplossing tegen malware, maar doordat de gratis versie geen continue bescherming biedt is het programma eigenlijk alleen geschikt als second opinion voor real-time virusscanners of als - zeer goede - losse malware-verwijderaar.

Emsisoft Anti-Malware Free maakt gebruik van de BitDefender anti-virus engine en de eigen Emsisoft Anti-Malware engine, zodat de opsporing van virussen en malware verbeterd is. De gratis versie van Emsisoft Anti-Malware heeft niet de beschikking over realtime bescherming van uw pc en kan alleen on demand (handmatig) scannen onder het menu-item Scan PC. U kunt dan kiezen voor een snelle, slimme, of diepe scan.


Emsisoft Anti-Malware Free is de opvolger van a-squared Free

Emsisoft Anti-Malware Free biedt gratis updates (u moet ook handmatig updaten in de gratis versie) en nestelt zich in de Windows shell, zodat u een bestand of map snel kunt scannen met Emsisoft Anti-Malware Free door middel van de rechter muisknop. Prettig is ook dat Hijack Free als extra programma is toegevoegd aan Emsisoft Anti-Malware Free en dat u deze vanuit de interface kunt openen. Met Hijack Free kunt u kijken welke programma's en processen actief zijn op uw pc en opstartende programma's in Windows eventueel uitschakelen.

Al met al is Emsisoft Anti-Malware Free een prima aanvulling op uw andere beveiligingssoftware of als u het zekere voor het onzekere wilt nemen. Handig om als second opinion af en toe uw pc handmatig te scannen met Emsisoft Anti-Malware Free. Let op dat u na de installatie, als u de Security Wizard doorloopt, kiest voor de Freeware mode.

Versienummer: 
8.1.0.40
Laatst gewijzigd: 
17 februari 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Download: 

Download Emsisoft Anti-Malware Free
(de download begint automatisch)

Installatie instructies: 

Na de installatie van Emsisoft Anti-Malware doorloopt u een Security Wizard. Hierin moet u kiezen voor de Freeware mode om de gratis versie te krijgen, anders krijgt u eerst een trial van de betaalde versie. Hierin zijn alle realtime beschermingsfuncties ingeschakeld. Deze worden echter na drie dagen weer uitgeschakeld, zodat u dan over de mogelijkheden van de gratis versie beschikt.


Kies voor de Freeware mode voor de gratis versie

Deel dit artikel door twee keer te klikken: 
 


Advertentie

Reacties

A squared free was een goed product

Emsisoft anti malware pro houdt een heleboel sites tegen zodat browsen geen pretje wordt.

lowie,
Het is ook de bedoeling dat bepaalde websites geblokkeerd worden waardoor browsen juist wél een pretje wordt.
De instellingen zijn naar wens aan te passen in de Surfbeveiliging en Hosts regels.

A Squared Free was een goed product en Emsisoft Anti Malware Free zal dat ongetwijfeld ook wel zijn. Een nadeel van A Squared Free vond ik de benodigde scantijd. Hitman Pro is daarom een prachtig alternatief voor deze twee programma's. Het hoeft niet geïnstalleerd te worden, scant in ongeveer 5 minuten de computer, en maakt in de cloud gebruik van de scanengines van GData, Prevx, Dr. Web, Emsisoft en Ikarus. Een dus sneller, lichter en uitgebreider programma dan Emsisoft Anti Malware Free en als alternatief zeker het proberen waard.

Heb hem geïnstalleerd en ik moet zeggen dat ie inderdaad snel is.
eerst was de scan ( diep ) 1,5 uur nu 20 min.
Ik vind het een top programma en een grote voouitgang vergeleken bij de vorige versie, ook de updates gaan nu een stuk vlotter.
Echt een aanrader!!!!!!
Gr Jan.

Emsisoft Anti-Malware verise 6.5 is nu beschikbaar.
De gratis versie bevat een realtime e-mail scanner voor Outlook.

Meer informatie:
http://www.emsisoft.nl/nl/kb/articles/news120426/

moet nog ervaren

Emisoft detecteerd bij mij helemaal niks! Dus ik snap niet waar hier zo goed aan is.. leuk dat het gratis is, maar als het nog maar een kwart werkt heb je er nog niet veel aan..

Ik draai nou spyhunter 4.. Moest er wel voor betalen, maar volgens mij is dit echt het beste wat ik kon vinden.. En dan heb ik ook echt over het beste van het beste!

Emsisoft detecteert op mijn systeem ook niets :)

SpyHunter 4 scant het hele systeem en detecteert 309 veilige onderdelen. Wat heb je daar nu aan? Tevens heeft het 2 onbekende dingen gevonden die het wil uitschakelen. De eerste is van mijn videokaart; https://www.virustotal.com/nl/file/aaa81f1d7b8be9fb2c2248460517181a23651b638458f338a2374231701c0c7a/...

En de tweede is SQLiteSpy; https://www.virustotal.com/nl/file/050ad9cb6cbf6e95db2561577238307f3d58c061ca68f71b2eb37393b3a3a881/...

Ik kan niet anders concluderen dan dat SpyHunter 4 een gevaarlijk programma is...

hahah even antwoord op de reacite van robin van leeuwen als
Emsisoft niks detecteerd dan heb je een virus vrije pc of laptop of wat je dan ook maar hebt .
ja dat lijkt mij nogal logisch als je geen virus op je pc hebt dan detecteerd hy ook niks .......

Ik heb het programma nooit eerder gebruikt toch zegt het dat dit wel het geval is vreemde zaak.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controle om spammers tegen te gaan.
p_rtugal: