Reageren

HitmanPro.Alert

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.6 (112 stemmen)
Actueel: 

19 september 2018
HitmanPro.Alert 3.7.9 build 759 is verschenen. In deze uitgave is een beveiligingslek verholpen en zijn diverse verbeteringen onder de motorkap doorgevoerd (voor de liefhebbers: verbeteringen aan WipeGuard mitigation handling VBR sectors, Asynchronous Procedure Call (APC) Mitigation en SEHOP mitigation performance). Ook is de compatibiliteit met F-Secure DeepGuard, Hyper-V en Microsoft Edge Application Guard (WDAG) verbeterd.

Beschrijving: 

De makers van anti-malware-programma HitmanPro hebben een aparte tool die uw browser controleert op verdachte en schadelijke activiteiten van banking Trojans (een groep malware die financiële gegegevens - en geld - probeert te stelen) en andere malware die uw browser manipuleert. HitmanPro.Alert waarschuwt in alle grote browsers onder Windows tegen dit soort malware. Ook anti-keylogger functionaliteit en webcambescherming zijn ingebouwd. De gratis versie verwijdert geen malware.

Steeds vaker worden mensen het slachtoffer van zogeheten banking Trojans die creditcard-informatie of inloggegevens voor internetbankieren stelen, waarna u duizenden euro's of meer kunt kwijtraken. Up-to-date virusscanners zouden deze malware moeten stoppen, maar het kan geen kwaad om extra bescherming te hebben bij het online shoppen of internetbankieren.

HitmanPro.Alert, dat zich als een service op uw pc installeert, waarschuwt in alle grote browsers onder Windows (Edge, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera) tegen banking Trojans en andere malware die uw browser proberen te manipuleren. Als u uw browser start zult u rechtsboven een mededeling zien dat HitmanPro.Alert op zoek is naar cyber-dieven. Verder merkt u - behalve als er gevaar dreigt - niks van het programmaatje.


Als je de gratis versie gebruikt krijg je de waarschuwing dat je kwetsbaar bent, maar je browsers worden wel gewoon bewaakt

Mocht er daadwerkelijk gevaar dreigen dan waarschuwt HitmanPro.Alert dat u geen vertrouwelijke gegevens moet invullen en uw pc moet scannen door uw virusscanner te updaten en te laten scannen of door HitmanPro te downloaden - waarvan een trial gratis te gebruiken is.

Behalve waarschuwingen tegen malware in uw browser biedt HitmanPro.Alert meer. Zo waarschuwt het tegen misbruik van uw webcam, versleutelt het uw toetsenbordaanslagen in de browser tegen keyloggers en vaccineert uw systeem tegen malware die probeert sandbox-bescherming te omzeilen. Ten slotte stopt HitmanPro.Alert de netwerkcommunicatie van applicaties die door aanvallers gecontroleerd worden.

U kunt een 30 dagen proeflicentie van de volledige versie van HitmanPro.Alert krijgen, waarmee u ook gevonden malware kunt verwijderen en aanvullende bescherming krijgt, zoals CryptoGuard tegen de Crypto-ransomware en Exploitbescherming (tegen zero-day gevaren).

Als u HitmanPro.Alert gewoon installeert dan worden wel uw browsers gecontroleerd op banking-Trojans en andere malware die uw browsers manipuleren. Als u een browser start ziet u rechtsboven in beeld een venstertje van HitmanPro.Alert verschijnen. En daar is het om te doen.

De gratis versie van HitmanPro.Alert verwijdert dus zelf de malware niet, maar detecteert alleen Trojaanse paarden en andere schadelijke software. Het opruimen zal moeten gebeuren door anti-virus software of bijvoorbeeld anti-malware programma's als Emsisoft Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Malware of de gratis trial van HitmanPro zelf.

Categorie: 
Browser beveiliging
Versienummer: 
3.7.9 build 759
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Sommige functies, zoals het verwijderen van malware en bescherming tegen ransomware, zitten alleen in de betaalde versie
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

De gratis versie van HitmanPro.Alert maakt reclame voor de betaalde variant (die extra bescherming biedt) en voor het betaalde HitmanPro (waarmee u een scan kunt uitvoeren). U hoeft deze software echter niet aan te schaffen. De gratis versie van HitmanPro.Alert controleert uw browsers op malware. Verwijdering van eventuele malware dient met andere programma's te gebeuren of met de dertig dagen trial van HitmanPro.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_