Reageren

Microsoft Edge

Voor Windows en macOS
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.1 (53 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Vanaf Windows 10 is Edge Microsofts nieuwe standaardbrowser. Edge is sneller, slanker en voldoet beter aan de webstandaarden dan voorganger Internet Explorer. Nieuwe functies zijn notities maken op websites, Cortana en meer.

De browser-engine van Edge is compleet nieuw en moet sneller en veiliger zijn dan die van Internet Explorer. In het oog springt een functie om notities en tekeningen te maken op websites en deze vervolgens te delen met anderen. Verder is ook Cortana, Microsofts digitale assistent tegen wie je kunt spreken, aanwezig. Voorlopig echter alleen nog in de Amerikaanse variant. Andere vernieuwingen (die veel  andere browsers trouwens allang hebben) zijn een leeslijst en leesweergave om websites op te slaan en later te lezen.

Edge is veel slanker dan Internet Explorer en voldoet ook beter aan webstandaarden. Edge is beschikbaar voor Windows 10 en nog niet te verkrijgen voor Windows 7 of 8.1 (dit zal veranderen als de op Chromium gebaseerde Edge officieel wordt uitgebracht). Er zijn ook mobiele apps voor Android, iOS en Windows Mobile.

DL

Website: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitser_and