Picasa

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Picasa is het gebruikersvriendelijke fotobeheerprogramma van Google. Als u Picasa voor het eerst start dan zoekt en rubriceert het programma alle foto's en afbeeldingen die op uw pc staan. Handig als u veel foto's verspreid over uw pc heeft staan.

Behalve foto's beheren, kunt u ze ook bewerken met Picasa. Het programma is niet een van de uitgebreidste foto-editors, maar wel een van de makkelijkste. Basisbewerkingen als bijsnijden, rechtzetten, contrast, helderheid en kleur instellen, rode ogen retoucheren en een aantal effecten (zoals sepia, zwart-wit etc.) behoren tot de mogelijkheden. Een grappige functie is de 'ik doe een gokknop' om de kleur en helderheid van foto's met één klik bij te werken.


Picasa in het Nederlands

Verder kunt u diavoorstellingen (slideshows), posters en collages maken. De diavoorstelling van uw foto's kunt u vervolgens direct op een cd of dvd branden (lees hier de uitleg).

Picasa biedt ook aan gratis uw foto's online te bewaren voor u. Deze backups kunnen via Android, iOS, Windows en Mac en worden bewaard in Google Foto's.

Vanaf versie 3 heeft Picasa ook een snelle Fotoviewer ingebouwd en kunt u met Filmmaker video slideshows maken en uploaden naar YouTube. Verder kunt u nu automatisch uw fotocollectie synchroniseren met uw online Picasa WebAlbum. Vanaf versie 3.5 beschikt het programma over gezichtsherkenning, zodat automatisch alle foto's van een persoon bij elkaar worden gezocht.

Picasa is een veelzijdig en makkelijk programma dat een aanrader is voor op uw pc!

Inst

Website producent: 

Reacties

Beste Redactie,

SVP dit verouderde item aanpassen.

Bij voorbaat dank!

Externe harde schijf zetten!

Op google plus kan je veel terug vinden. Ik heb het ook gehad!

ik ben al mijn foto,s kwijt wat is daar aan te doen?

Einde van Picasa zie http://tweakers.net/...

Ik heb Picasa op de pc op mn werk en daarin ook veel foto's. Nu gaan ze maandag aanstaande de pc migreren en ben ik bang dat ik dan de foto's kwijt raak. Wat moet ik doen om te zorgen dat ik na de migratie de foto's gewoon nog terug vind.

Groet Esther

Dank voor je uitleg voor gezichtsherkenning uitschakelen, dat is gelukt. Wat te doen met de geneerde gezichten die blijven staan....

De Linuxversie bevat veel minder filters. Is er ook een manier om die toe te voegen, zonder Wine te hoeven gebruiken?

waarom kan ik geen foto's meer importeren met picasa, sinds nieuwe instalatie op andere pc.

bedankt

Pagina's