Ons Gratis Software Elftal van 2014

Elk jaar stellen wij ons gratis software elftal aan je voor. Met al onze favoriete gratis software-spelers van het afgelopen jaar. Dit team van freeware- en open source-software kunnen wij je van harte aanbevelen. Er zijn nog tientallen andere geweldige gratis programma's en ons oordeel is dan ook subjectief. Daarom horen we graag jouw mening! Wij denken echter dat we kampioen kunnen worden met dit team... Klik alle spelers aan voor meer informatie en download.
 

Gratis Software elftal 2014 in 3-4-3 opstelling:

 

Panda Free Antivirus
 
 

TeamViewer
 

CCleaner
 

AdwCleaner
 

Ubuntu

 

HandBrake

 

LibreOffice

 

Thunderbird

 

VLC media player

Firefox

IrfanView
1. Panda Free Antivirus - De virusscanner die in 2014 in diverse tests als beste gratis anti-virus oplossing uit de bus kwam. Dus de beste bescherming voor je pc zonder dat je hoeft te betalen.
2. TeamViewer - Als je de pc expert in familie en vriendenkring bent dan blijft dit een onmisbaar hulpmiddel om op afstand hulp te bieden. Bovendien beschikbaar op bijna elk platform. Hulde daarvoor.
3. CCleaner - De populairste, grondigste én veiligste pc opruimer die er momenteel is. Eigenlijk nooit problemen na een schoonmaakbeurt - en daarom zo geliefd.
4. AdwCleaner - Een zeer grondige opruimer van onnodige browser-werkbalken, -hijacks en andere adware. In 2013 opgenomen in onze collectie op GratisSoftware.nl en dit jaar al top tien.
5. Ubuntu - Het beste gratis besturingssysteem heeft de laatste jaren ook een mooi uiterlijk gekregen. Probeer Ubuntu eens uit als dualboot op je pc naast Windows, het zal je verrassen hoe makkelijk alles werkt.
6. Handbrake - Om dvd's te rippen en films te converteren naar andere formaten is Handbrake het beste programma. Ideaal om video's om te zetten voor gebruik op iPad en Android tablet.
7. LibreOffice - Al enkele jaren het beste gratis kantoorpakket. LibreOffice kan bijna alles wat Microsoft Office ook kan en is en blijft gratis.
8. Thunderbird - Nog altijd een uitstekend mailprogramma, dat een geweldige zoekfunctie heeft en met honderden extensies is uit te breiden (zoals agenda Lightning).
9. VLC media player - De veelzijdigste mediaspeler die alle audio en video afspeelt. Een krachtpatser met een sobere interface die voor Windows, Mac, Linux én Android en iOS beschikbaar is.
10. Firefox - Misschien niet meer de snelste browser, maar wel met de meeste extensies en in onze ogen het betrouwbaarst.
11. IrfanView - De lichtste en veelzijdigste fotobeheerder. Voor het bekijken en bewerken van foto's al tien jaar onze favoriet.

 
Dit is onze basiself. Als reserve hadden we wel twintig kunnen noemen, maar hier drie invallers:
 
12. Epic Privacy Browser - Een browser die de nadruk op privacy van zijn gebruikers legt. Met ingebouwde proxy, mogelijkheid om trackers en plugins te blokkeren en optie om gegevens te versleutelen.
13. VirtualBox - Voor het uitproberen van nieuwe besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten of Windows 10 previews is deze virtualisatiesoftware fantastisch.
14. BleachBit - Schoonmaker voor zowel Windows als Linux waarmee je je computer kunt opschonen en bestanden kunt shredden. Nieuwkomer op GratisSoftware.nl die gelijk hoog gewaardeerd werd. Wel meer voor gevorderde gebruikers.

Wat is jouw favoriete gratis software elftal? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Qua windows software is dit mijn freeware top11 van dit jaar in ieder geval.

1. Panda Free Antivirus = http://www.softpedia.com/...
2. Pocket Radio Player = http://www.softpedia.com/...
3. Libre Office = https://nl.libreoffice.org/
4. AnyBurn = http://www.softpedia.com/...
5. HaoZip = http://www.softpedia.com/...
6. CCCP = http://www.softpedia.com/...
7. Puran Defrag = http://www.softpedia.com/...
8. Ashampoo WinOptimizer Free = http://www.softpedia.com/...
9. Pale Moon = http://www.softpedia.com/...
10. FastStone Image Viewer = http://www.softpedia.com/...
11. Comic Seer = http://www.softpedia.com/...

Info over deze programma's staan wel beschreven bij softpedia.
Altijd moeilijk om freeware programma's in een toplijst te selecteren.
Er zijn veel meer freeware programma's die ik gebruik.
Maar bovengenoemde zijn door mij het meest gebruikt dit jaar.

Late reactie, maar als reserve heb ik:
12. Inno Setup Compiler = http://www.softpedia.com/... & InnoIDE = http://www.softpedia.com/... beide veel gebruikt dit jaar.
13. My Suite = http://www.softpedia.com/... de meeste mensen gebruiken een multi-level dock zoals Winstep Nexus of Rocket Dock. Maar mysuite gebruik ik nu al meer dan een jaar en nog nooit performance issues mee gehad. Loopt stabiel en alle programma's en games gewoon vanuit één applicatie openen.
14. ScummVM = http://scummvm.org/downlo...
Ik gebruik zeer veel emulators en heb maximus arcade als GUI.
Maar ben zelf opgegroeid met point and clickers en speel zo nu en dan nog steeds de classics zoals day of the tentacle, sam and max etc.
ScummVM programma is in ieder geval gratis.

1) Opera
2) Thunderbird
3) EaseUS Todo Backup Free
4) LibreOffice
5) VLC media player
6) KeePass Password Safe
7) AdwCleaner
8) CCleaner
9) IrfanView
10) SUPERAntiSpyware Free Edition
11) PhotoScape

Zo ongeveer zoals hier staat, de eerste 5 staan goed, de rest kan ook elders staan in de lijst.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_rankrijk