EndeavourOS

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

EndeavourOS is een op Arch Linux gebaseerd besturingssysteem dat in 2019 begonnen is en nu al een van de populairste Linux distributies op DistroWatch is. EndeavourOS gebruikt standaard de Xfce desktop maar je kunt via de net-installer - waarvoor een internetverbinding nodig is - ook kiezen voor Mate, LXQt, Cinnamon, Plasma, Gnome en Budgie. EndeavourOS is wel voor de gevorderde Linux-gebruiker omdat je met de terminal moet kunnen werken.

EndeavourOS heeft een Nederlandse projectleider: Bryan Poerwoatmodjo (lees interview met hem op Tweakers). In 2019 begonnen als opvolger van Antergos is het nu al behoorlijk populair. EndeavourOS is een rolling release distributie die als standaard software onder andere Firefox, Thunar bestandsbeheer en Parole mediaspeler aan boord heeft. De eigen Welcome-app biedt extra tips, een Assistent om bijvoorbeeld via de terminal te updaten en de optie om LibreOffice, Chromium en een firewall te installeren.

Voor het updaten en installeren van software ben je volledig aangewezen op de terminal. EndeavourOS is dan ook niet gericht op beginnende Linux-gebruikers, die kunnen beter Linux Mint, Ubuntu of Zorin OS Core proberen.

Inst

Website producent: 

Reacties

Hartelijk dank Redactie!!

@bert barten
EndeavourOS hadden we vorig jaar al opgenomen. Manjaro zijn we aan het bekijken. Even geduld :-)

Waarom niet Manjaro opgenomen zoals ik al eerder verzocht heb? Gebruik ik al jaren dagelijks. Makkelijker kan niet!!