Fedora

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Fedora is sinds 2003 de gratis variant van het op de zakelijke markt gerichte Red Hat Linux. Fedora is een prima Linux besturingssysteem met software waar iedereen mee uit de voeten kan.

Fedora draait standaard met Gnome, maar er zijn ook varianten met KDE of Xfce. Fedora's software-selectie omvat Firefox, Evolution, Rhythmbox, LibreOffice en nog veel meer.

Gebruikers van andere Linux-distro's als Ubuntu, openSUSE of Mint zullen snel vertrouwd zijn met Fedora.


Fedora in VirtualBox (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Fedora is een prima gratis besturingssysteem, maar er zijn veel alternatieven beschikbaar.

Inst

Reacties

Ben zeer tevreden met Fedora! Overgestapt vanaf Ubuntu 22.04 LTS ivm Flatpak ondersteuning. En geen spijt.

@Anoniem
De cijfers zijn van de bezoekers niet van ons.

Eén van de modernste en meest vooruitstrevende Linux versies beoordeeld met de laagste plaats op de lijst op deze site, ongelooflijk

@Anoniem
Nieuwe schermafbeelding toegevoegd :-)

jammer van het plaatje in deze post.. Fedora ziet er veel mooier uit dan hier getoond

Ik had Fedora met terminal geüpdatet naar versie 35, en dat ging snel en goed. Volgens mij is Fedora zeer de moeite waard om eens te proberen. Als je een dualboot wil met Windows kan je eerst in Windows je partitie verkleinen, zo zal er unallocated space ontstaan en de installatie zal dan automatisch daar plaats vinden. Heel eenvoudig eigenlijk

Waanzinnig mooie en goede Software. Fedora met Gnome 40 is een topper.

Ook spijtig dat PCLinuxOS er niet bij staat. Oerdegelijke distro die als grote voordeel heeft dat deze continu updates geeft. Nooit geen nieuwe versie meer installeren. Aanrader dus ook voor beginners met ook Nederlandse website met forum!!!

@Satif
Bedankt voor de correctie, we hebben de tekst daarover weggehaald.

Beste redactie,

De installatie-procedure is niet meer ouderwets als hier boven staat beschreven. Fedora gebruik -in vergelijking met andere distro´s- het Calamares installer framework. Die verre van ouderwerts is.

Pagina's