Linux Lite

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Linux Lite is een mooie en gebruikersvriendelijke Linux distro die inderdaad Lite is. Gebaseerd op Ubuntu en bedoeld om Windows-gebruikers makkelijker te laten overstappen. Bestaat sinds 2012 dus geen eendagsvlieg.

Linux Lite is alleen nog voor 64-bit computers te krijgen maar beweert met minder dan 1 GB aan RAM geheugen toe te kunnen. Linux Lite is lichtgewicht dus. En snel.

Linux Lite heeft Chrome (vroeger Firefox, maar die kun je downloaden), Thunderbird, VLC, LibreOffice, Skype, Steam, Kodi en Spotify voorgeïnstalleerd. En je kunt natuurlijk meer software downloaden. Ook is er een firewall aanwezig.

Linux Lite is licht en snel en voor Windows-gebruikers redelijk eenvoudig te bedienen. Een prima Linux distro voor overstappers die Linux op een oudere pc willen proberen.

Inst

Reacties

voor een xfce versie , kies ik toch eerder voor mx linux , daar zitten meer tools ect in en in snelheid komen ze aardig overeen .

https://www.gratisso...

@JC.M
Alleen voor 64-bit computers, zoals vermeld staat in bovenstaand artikel.

Vraag, is dit een 32 of een 64 bit versie?
Mvrgr,
JC.M

Helemaal mee eens. Draait hier op een oude PC core2duo e7400 met 4GB RAM.
Dit is een getweakte Ubuntu linux met XFCE desktop en zeer snel ten opzichte van Windows 10.
Kan er alles mee doen voor mijn bedrijf. Ik gebruik twee webbrowsers: Firefox en Edge (standaard zit er google-chrome in, die heb ik eruit gedaan.

Ik heb deze week Linux Lite geinstalleerd. Zoals ik ook vorig jaar had gemerkt is deze distro oerdegelijk. Alles werkt uitstekend. Ook Microsoft Edge(zit in software!!) en Whatsapp zijn makkelijk te installeren. op mijn oude Lenovo Thinkpad T 520 gaat deze lichtgewicht distro dan ook als de brandweer. Aanrader!!