Linux Lite

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Linux Lite is een mooie en gebruikersvriendelijke Linux distro die inderdaad Lite is. Gebaseerd op Ubuntu en bedoeld om Windows-gebruikers makkelijker te laten overstappen. Bestaat sinds 2012 dus geen eendagsvlieg.

Linux Lite is alleen nog voor 64-bit computers te krijgen maar beweert met minder dan 1 GB aan RAM geheugen toe te kunnen. Linux Lite is lichtgewicht dus. En snel.

Linux Lite heeft Chrome (vroeger Firefox, maar die kun je downloaden), Thunderbird, VLC, LibreOffice, Skype, Steam, Kodi en Spotify voorgeïnstalleerd. En je kunt natuurlijk meer software downloaden. Ook is er een firewall aanwezig.

Linux Lite is licht en snel en voor Windows-gebruikers redelijk eenvoudig te bedienen. Een prima Linux distro voor overstappers die Linux op een oudere pc willen proberen.

Inst

Website producent: 

Reacties

Ik heb deze week Linux Lite geinstalleerd. Zoals ik ook vorig jaar had gemerkt is deze distro oerdegelijk. Alles werkt uitstekend. Ook Microsoft Edge(zit in software!!) en Whatsapp zijn makkelijk te installeren. op mijn oude Lenovo Thinkpad T 520 gaat deze lichtgewicht distro dan ook als de brandweer. Aanrader!!