Microsoft stuurt Internet Explorer met pensioen

Gisteren heeft Microsoft bekendgemaakt dat het zijn oude web browser Internet Explorer - die nog altijd meegeleverd wordt met Windows 10 - definitief met pensioen stuurt. Vanaf 15 juni 2022 wordt Internet Explorer 11 niet meer ondersteund op Windows 10. Op Windows 8.1 nog een half jaar langer, totdat ook Microsofts oude besturingssysteem ter ziele gaat in januari 2023.

Voor server-, IOT- en bepaalde andere zakelijke toepassingen blijft IE nog tot 2029. Zo makkelijk komen we niet van de blauwe e af...

Microsoft wil graag dat je - als je nog IE gebruikt - overstapt op Microsoft Edge. Maar Firefox of Google Chrome of een andere browser zijn ook goede (betere?) keuzes.

Onze vraag is:

Wanneer heb jij voor het laatst Internet Explorer gebruikt?

En in de reacties horen we graag wat jouw ervaringen met Internet Explorer waren!

Deel dit artikel: 

Reacties

Toen ik nog Windows 10 gebruikte had ik IE nog wel geactiveerd maar gebruikte hem niet om te browsen. Rede voor mij was om favorieten te kunnen synchroniseren met iCloud. De enige andere optie om dat te doen was Chrome installeren en dit wilde ik absoluut niet. Inmiddels overgestapt op een Mac Mini met M1 chip, na altijd windows te hebben gebruikt. Bevalt goed.

Gebruik het soms er zijn nog altijd bedrijven die het gebruiken. Hopelijk gaan die met de tijd mee anders zou ik niet weten hoe je in kan loggen bij hun.Ook voor IP camera die werken hier ook nog mee zou even niet weten hoe dit op te lossen is.

Voor mijn werk helaas nog IE nodig voor sommige sites om gegevens te downloaden.
Dus Rijkswaterstaat!!! Ga met je tijd mee!!!!

Wordt IE ter zijner tijd ook echt verwijderd?

Sinds Microsoft Edge heb ik Microsoft Internet Explorer steeds verwijderd maar mijn standaard browser is Mozilla Firefox .

Microsoft Internet Explorer, kan je niet verwijderen. Maar hij is inaktief te maken door het vinkje weg te halen in Windows-onderdelen in- of uitschakelen.

Ik heb het vinkje destijds ook verwijderd. Maar IE11 is op de achtergrond wel degelijk actief. Ccleaner vindt elke keer een klein aantal tijdelijke internetbestanden.

afbeelding van WriTer

Ik heb nog wel eens tussendoor IE opgestart maar ik gebruik het eigenlijk al meer dan 20 jaar niet meer.
Vond ik altijd erg log en crashte aan de lopende band of liep vast, dan kwam ik Opera tegen en was het bye, bye Internet Explorer.

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid-kor_a