Ons *Schone* Gratis Software Elftal van 2016

Elk jaar stellen wij ons gratis software elftal aan je voor. Met al onze favoriete gratis software-spelers van het afgelopen jaar. Dit team van freeware- en open source-software kunnen wij iedereen van harte aanbevelen! Tegenwoordig houden we bij onze selectie nog rekening met een aanvullende eis: de gekozen programma's moeten niet alleen gratis zijn maar ook SCHOON. Dat betekent dat er bij de installatie geen toolbars, gebundelde software, veranderde startpagina en andere ongein worden aangeboden.
 
Er zijn natuurlijk nog tientallen andere geweldige gratis programma's en ons oordeel is dan ook subjectief. Daarom horen we graag jouw mening! Klik alle spelers aan voor meer informatie en downloads.
 

Schoon Gratis Software elftal 2016 in 3-4-3 opstelling:

 
Bitdefender Antivirus Free Edition
 
 

Bulk Crap Uninstaller
 

PrivaZer

 

AdwCleaner
 

Ubuntu

 

HandBrake

 

LibreOffice

 

Thunderbird

 

VLC media player

Firefox

GIMP
1. Bitdefender Antivirus Free Edition - De gratis variant van de veelgeprezen Roemeense virusscanner die altijd als een van de besten uit de test komt. De gratis versie is eenvoudig en alleen in het Engels, maar aangezien er toch weinig is in te stellen is dat misschien niet zo erg. Bitdefender Free beschermt gewoon je pc.
2. Bulk Crap Uninstaller - Als je in één keer veel software wilt verwijderen van je pc dan is Bulk Crap Uninstaller een heel handig programmaatje. Je kunt meerdere applicaties tegelijkertijd verwijderen met Bulk Crap Uninstaller. Nog handiger is dat dit - als programma's dit toestaan - grotendeel automatisch kan, zodat je niet steeds handmatig alle de-installatie procedures hoeft te doorlopen. Lees even goed onze instructies.
3. PrivaZer - Naast CCleaner is PrivaZer een van onze favoriete pc schoonmakers. Zeer uitgebreid en bovendien - in tegenstelling tot CCleaner - zonder extra onnodige software- en toolbar-aanbiedingen. Een zeer degelijke schoonmaker die veel ruimte kan vrijmaken.
4. AdwCleaner - Een zeer grondige opruimer van onnodige browser-werkbalken, -hijackers en andere adware. AdwCleaner is in 2013 opgenomen in onze collectie op GratisSoftware.nl en staat sindsdien steevast hoog in onze top tien. Dit jaar werd AdwCleaner overgenomen door Malwarebytes. Een gratis, aparte versie blijft echter bestaan.
5. Ubuntu - Het beste gratis besturingssysteem heeft de laatste jaren ook een mooi uiterlijk gekregen. Probeer Ubuntu eens uit als dualboot op je pc naast Windows en het zal je verrassen hoe makkelijk alles werkt. Wellicht heb je dan op den duur geen Windows meer nodig.
6. HandBrake - Om dvd's te rippen en films te converteren naar andere formaten is Handbrake het beste gratis programma. Ideaal om video's om te zetten voor gebruik op iPad en Android tablet.
7. LibreOffice - Al jaren het beste gratis kantoorpakket. LibreOffice kan bijna alles wat Microsoft Office ook kan en is en blijft gratis. OpenOffice is allang voorbijgestreefd door LibreOffice.
8. Thunderbird - Nog altijd een uitstekend mailprogramma, dat een geweldige zoekfunctie heeft en met honderden extensies is uit te breiden. Kwaliteit van Mozilla, dit zusje van Firefox.
9. VLC media player - De veelzijdigste mediaspeler die alle audio en video afspeelt. Een krachtpatser met een sobere interface die voor Windows, Mac, Linux én Android en iOS beschikbaar is. Wie heeft nog een andere mediaspeler nodig naast VLC?
10. Firefox - Snelle, veelzijdige browser met de meeste extensies en in onze ogen het betrouwbaarst. Waar vooral Chrome niet zo'n oog voor je privacy heeft, is Firefox op dit gebied veel beter.
11. GIMP - Foto's bewerken is voor veel mensen synoniem met het dure PhotoShop. Maar wie GIMP kent, weet dat foto's bewerken ook prima gratis kan!

 
Dit is onze basiself. Als reserve hadden we nog wel twintig programma's kunnen noemen, maar hier onze vijf wisselspelers:
 
12. Epic Privacy Browser - Een browser die de nadruk op privacy van zijn gebruikers legt. Met ingebouwde proxy, mogelijkheid om trackers en plugins te blokkeren en optie om gegevens te versleutelen.
13. VirtualBox - Voor het uitproberen van nieuwe besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten is deze virtualisatiesoftware fantastisch.
14. BleachBit - Schoonmaker voor zowel Windows als Linux waarmee je je computer kunt opschonen en bestanden kunt shredden. Nieuwkomer op GratisSoftware.nl die gelijk hoog gewaardeerd werd. Wel meer voor gevorderde gebruikers.
15. 7-Zip - 7-Zip is al jaren een simpel maar zeer doeltreffend in- en uitpakprogramma dat de grootste compressie biedt van alle bestaande ZIP-software. Een aanrader.
16.  qBittorrent - Ook zo zat van alle rotzooi die µTorrent, Vuze en FrostWire meeleveren? qBittorent is een schone, eenvoudige, maar doeltreffende torrent-client.

Wat is jouw favoriete gratis software elftal? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

panda is oké

Bescherming middels:
Avast i.s.m.Ad-Aware ( als 2e beschermslaag geïnstalleerd); ZoneAlarm Firewall;
Bitdefender Anti-Ransomware; Malwarebytes Anti-Exploit; Scotty en Spywareblaster.

Scans (1x pwk) middels:
SuperAntiSpyware; Emsisoft Anti-Malware; Malwarebytes Anti-Malware &
1 x p/mnd. Browser (IE) cleaners JRT & AdwCleaner.

Voor aanvang c.q. gebruik van de laptop Ccleaner en soms WinUtilities of Privazer.
Daarnaast houd Unchecky een oogje in het zeil.

De andere freeware zijn: VCL; Free YouTube To MP3 Converter;Background Switcher (pracht programma); Sumatra PDF; FreeOCR; Similar Image Finder; Classic Shell; AOMEI Backupper en nog wat ander "klein spul" en als laatste voor het "schrijf en rekenwerk" MS Office Prof.`97.(werkt prima onder W10)

1)chrome
2)Eset Smart Security
3Ccleaner
4)VLC
5)Revo Uninstaller
6)Any Video converter
7)Libre Office
8)Malwarebytes
9)Firefox
10)PhotoFiltre

1) Opera
2) Vivaldi
3) Mozilla Thunderbird
4) POP Peeper
5) LibreOffice
6) qBittorrent
7) VLC Media Player
8) KeePass Password Safe
9) EMDB - (Eric's Movie Database)
10) IrfanView
11) AIMP

1. Firefox;
2. Ccleaner
3. ADW cleaner
4. Malwarebytes
5. Herdprotect
6. GOM player
7. Unchecky
8. Nitro reader
9. Picpick
10. Spybot Anti-beacon
11. Transmission

Firefox, Thunderbird en Libre Office, avast free, KeyScrambler, Malwarebytes, CCleaner, Privatefirewall 7, Epic Privacvy Browser, Foxit Reader, Revo Uninstaller.
Het maakt mij niet uit of er geprobeerd wordt 'ongein' mee te installeren, zo lang ik dat maar kan weigeren.

Faststone image viewer
Geekuninstaller
Double commander
RansomFree
Eusing Free Registry Cleaner
Libre office
Ubuntu 16.04
VLC
Macrium reflect free
Opera
Chrome

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ne_erland