Recuva

Horizontal Tabs


Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (946 stemmen)

Ons oordeel

Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Let op dat u NIET hoeft te upgraden om bestanden te herstellen. Als u dit venster ziet zijn uw bestanden al hersteld!


Upgraden hoeft niet, je bestanden zijn al hersteld

DL

Inst

Website producent: 
Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Reacties

Recuva voor de zoveelste keer een kans gegeven. Maar net als in het verleden het geval was haalt die helemaal niets aan bestanden terug. Wat die terug haalt is allemaal niet te herstellen. Externe schijf was verder niet overgeschreven dus daar kon het niet aan liggen. Ik denk dat als je voor dat programma hebt betaald je van de kouwe kermis thuis komt.

Waardeloos programma. Vindt alleen wat Windows shit maar geen enkele recent verwijderde jpg.

Testdisk doet het inderdaad. Maar... De files van de Usb kwamen wel terug. Hup, files op C-schijf gezet. Snel de Usb geformateerd ('Snel formateren'). Lekker verder, dacht ik, nieuwe bestandjes erop. Aflezen op een andere computer: gaat niet. Ook niet op de oorspronkelijke computer. Hij ziet een verwisselbare schijf maar niets over de inhoud: niet de naam, niet de grootte, schijfcontrole gaat niet. Ook Testdisk doet het niet. Usb blijft 39 keer knipperen, 1 seconde branden, knipperen, branden, dat is (was) alles. Vreemd.

Nog nooit problemen gehad met Recuva.
Uw kwalificaties vind ik geenszins terecht.

Er werden 9 bestanden getoond. Er was op 1 foto na niets hersteld. En die ene herstelde jpg was niet leesbaar. Broddelwerk.

Als de aanmaning om te upgraden komt is uw bestand al hersteld.

Nutteloos programma. Vroeg direct 'upgrade now' anders kon ik de gevonden afbeeldingen niet recoveren. Boerenbedrog.

Dat downloaden van Recuva lukt maar niet (meer). Is het iets aan de late kant van mij? Het lukt me wel met succes met PhotoRec. Alleen nog kijken of dat dan werkt.

@Marie-Anne
Ik ben bang dat je het verkeerde programma hebt gedownload, want Recuva is wel gratis - ook om te herstellen. Dit is de juiste downloadlink (die hierboven ook staat):
Download Recuva

Pagina's