Recuva

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kun je per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat je bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kun je aangeven waar je wilt zoeken (als je dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Verder is het mogelijk om weggegooide mail uit Windows Mail terug te vinden.

Als je te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kun je ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kun je ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan data terugvinden op (externe) harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Let op dat je NIET hoeft te upgraden om bestanden te herstellen. Als je dit venster ziet zijn je bestanden al hersteld!


Upgraden hoeft niet, je bestanden zijn al hersteld

Inst

Uitleg: 

Wist je dat bestanden helemaal niet weg zijn als je ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Reacties

Recuva heeft mij erg geholpen geloof dat ik alle foto's heb kunnen recoveren wat er meer dan 1000 waren. Kreeg wel wat bestanden die beschadigd leken te zijn waarschijnlijk zijn dat foto's die ik geruime tijd geleden heb verwijderd en ook niet meer nodig heb.
Heb wel een krachtige laptop gebruikt waarbij het nog een tijd duurde en foto's waren waarschijnlijk nog geen 24 uur geleden verwijderd. Wellicht dat andere gebruikers soms te lichte hardware gebruiken en te lang wachten voordat ze Recuva gaan gebruiken waardoor het niet goed gaat of te lang duurt waardoor het lijkt of het niet werkt. Je moet er geduld bij hebben en de software zijn werk laten doen.
Ik ben erg dankbaar voor het gebruik van de software.

Eén download, de gewone setup en geen slim of wat ik wil, ook geen portable.

via die bovenstaande link -->
(Kies de onderste download: Recuva - Slim! Anders krijg je onnodige extraatjes aangeboden.)

Helaas geen slim versie te kiezen als download!...

Recuva voor de zoveelste keer een kans gegeven. Maar net als in het verleden het geval was haalt die helemaal niets aan bestanden terug. Wat die terug haalt is allemaal niet te herstellen. Externe schijf was verder niet overgeschreven dus daar kon het niet aan liggen. Ik denk dat als je voor dat programma hebt betaald je van de kouwe kermis thuis komt.

Waardeloos programma. Vindt alleen wat Windows shit maar geen enkele recent verwijderde jpg.

Testdisk doet het inderdaad. Maar... De files van de Usb kwamen wel terug. Hup, files op C-schijf gezet. Snel de Usb geformateerd ('Snel formateren'). Lekker verder, dacht ik, nieuwe bestandjes erop. Aflezen op een andere computer: gaat niet. Ook niet op de oorspronkelijke computer. Hij ziet een verwisselbare schijf maar niets over de inhoud: niet de naam, niet de grootte, schijfcontrole gaat niet. Ook Testdisk doet het niet. Usb blijft 39 keer knipperen, 1 seconde branden, knipperen, branden, dat is (was) alles. Vreemd.

Nog nooit problemen gehad met Recuva.
Uw kwalificaties vind ik geenszins terecht.

Er werden 9 bestanden getoond. Er was op 1 foto na niets hersteld. En die ene herstelde jpg was niet leesbaar. Broddelwerk.

Als de aanmaning om te upgraden komt is uw bestand al hersteld.

Pagina's