Recuva

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (934 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

DL

Website producent: 
Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Deel deze download: 

Reacties

@Marie-Anne
Ik ben bang dat je het verkeerde programma hebt gedownload, want Recuva is wel gratis - ook om te herstellen. Dit is de juiste downloadlink (die hierboven ook staat):
Download Recuva

Iemand raadde me dit als een gratis programma aan.
Ja inderdaad, je kunt het gratis downloaden en laten scannen. Het duurt uren en uren.
Van zodra je 1 foto wilt herstellen mag je betalen. Ik wil gerust wel iets betalen als ik bepaalde foto's wil herstellen maar om zoveel te betalen om 1 map te herstellen is me een beetje teveel van het goede.

Het is een ware nachtmerrie, blokkeer tabbladen, blijft letterlijk uren in 'nog 10 seconden" hangen en scoort ook nog in binnen die 10 seconden die uren duurt nog te veranderen in ¡¡ 40 !!seconden of meer. ik liet het s'nachts draaien omdat volgens het programma nog 2 uur zou duren, de volgende ochtend krijg ik niet eens de scherm aan en heb ik dus de boel moeten restarten en opnieuw beginnen met scannen, met als resultaat de boven beschrijven ramp.
Ps de boel de-installeren komt min of meer op dezelfde ellende.

volle SD kaart van 16 GB vraagt om formatteren, maar foto's niet gedownload ...
zonet de recentste versie van Recuva geinstalleerd maar als ik naar de drive ga vd SD kaart blijft het systeem zeggen dat ik eerst moet formatteren, en dan ben ik nog steeds al die foto's kwijt ... ontgoochelende software

Via een aantal 'recuva'links op andere recorery-tools gekomen, van Easus en dergelijken.
direct in google 'recuva'tetypt en kwam op de juiste site.
Andere tools tonen je files maar halen niets terug.
moet recuva nog uitproberen

Dan doe je wel iets heel erg fout.

De Slim installer is er niet meer. Ik heb de rcsetup153.zip Portable gedownload en gebruikt. Het is volkomen gratis en werkt perfect, in tegenstelling tot wat anderen beweren.
Voor NTFS partities de Deep scan gebruiken, anders wordt er (bijna) niets gevonden.
Na de Scan op Recover klikken. Je kunt nu elk afzonderlijk te redden bestand aanvinken. Als er veel bestanden gered moeten worden, dan even klikken op Geavanceerd en het hokje bij "Naam" aanvinken, zodat alle bestanden in een keer geselecteerd kunnen worden. Een locatie buiten de te redden partitie aangeven, om daar de bestanden naartoe te schrijven.

GELOOF DAT ER GRATIS STAAT BOVENAAN

ten eerst is het niet gratis kost je 80 euro
en ten tweede waardeloos vind helemaal niks terug niet doen dus

Slechte programma, meer dan 80% laat de foto's totaal niet in beeldweergave zien en haalt het niet terug! waardeloos!
is er een goede gratis programma die wel alle foto's terug krijgt van mijn SD kaart?
graag hoor ik van iemand, bedankt!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd