Recuva

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (944 stemmen)

Horizontal Tabs


Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

DL

Inst

Website producent: 
Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Reacties

Waardeloos programma. Vindt alleen wat Windows shit maar geen enkele recent verwijderde jpg.

Testdisk doet het inderdaad. Maar... De files van de Usb kwamen wel terug. Hup, files op C-schijf gezet. Snel de Usb geformateerd ('Snel formateren'). Lekker verder, dacht ik, nieuwe bestandjes erop. Aflezen op een andere computer: gaat niet. Ook niet op de oorspronkelijke computer. Hij ziet een verwisselbare schijf maar niets over de inhoud: niet de naam, niet de grootte, schijfcontrole gaat niet. Ook Testdisk doet het niet. Usb blijft 39 keer knipperen, 1 seconde branden, knipperen, branden, dat is (was) alles. Vreemd.

Nog nooit problemen gehad met Recuva.
Uw kwalificaties vind ik geenszins terecht.

Er werden 9 bestanden getoond. Er was op 1 foto na niets hersteld. En die ene herstelde jpg was niet leesbaar. Broddelwerk.

Als de aanmaning om te upgraden komt is uw bestand al hersteld.

Nutteloos programma. Vroeg direct 'upgrade now' anders kon ik de gevonden afbeeldingen niet recoveren. Boerenbedrog.

Dat downloaden van Recuva lukt maar niet (meer). Is het iets aan de late kant van mij? Het lukt me wel met succes met PhotoRec. Alleen nog kijken of dat dan werkt.

@Marie-Anne
Ik ben bang dat je het verkeerde programma hebt gedownload, want Recuva is wel gratis - ook om te herstellen. Dit is de juiste downloadlink (die hierboven ook staat):
Download Recuva

Iemand raadde me dit als een gratis programma aan.
Ja inderdaad, je kunt het gratis downloaden en laten scannen. Het duurt uren en uren.
Van zodra je 1 foto wilt herstellen mag je betalen. Ik wil gerust wel iets betalen als ik bepaalde foto's wil herstellen maar om zoveel te betalen om 1 map te herstellen is me een beetje teveel van het goede.

Het is een ware nachtmerrie, blokkeer tabbladen, blijft letterlijk uren in 'nog 10 seconden" hangen en scoort ook nog in binnen die 10 seconden die uren duurt nog te veranderen in ¡¡ 40 !!seconden of meer. ik liet het s'nachts draaien omdat volgens het programma nog 2 uur zou duren, de volgende ochtend krijg ik niet eens de scherm aan en heb ik dus de boel moeten restarten en opnieuw beginnen met scannen, met als resultaat de boven beschrijven ramp.
Ps de boel de-installeren komt min of meer op dezelfde ellende.

Pagina's