Recuva

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (905 stemmen)
Actueel: 

8 juni 2016
Recuva 1.53 is verschenen. Hierin is onder andere het veilig overschrijven van gegevens in Windows 10 verbeterd.

Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Categorie: 
Bestandsherstel
Versienummer: 
1.53
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Let op! Kies de onderste download: Recuva - Slim! Anders krijgt u de Yahoo! Toolbar geïnstalleerd in uw browser.
 
Download Recuva

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Tijdens de installatie kunt u ook Google Chrome aangeboden krijgen. Als u Googles browser niet wilt, haal dan het vinkje weg bij deze optie.
Als u de standaardversie gedownload heeft dan krijgt u ook een toolbar (Yahoo! of anders) aangeboden. Haal bij deze optie ook de vinkjes weg.

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Deel deze download: 

Reacties

GELOOF DAT ER GRATIS STAAT BOVENAAN

ten eerst is het niet gratis kost je 80 euro
en ten tweede waardeloos vind helemaal niks terug niet doen dus

Slechte programma, meer dan 80% laat de foto's totaal niet in beeldweergave zien en haalt het niet terug! waardeloos!
is er een goede gratis programma die wel alle foto's terug krijgt van mijn SD kaart?
graag hoor ik van iemand, bedankt!

ik heb al een paar x de Recuva gedownload maar ik moet telkens betalen als ik wil herstellen dat de bestanden weer op mijn computer komen???

Gisteren met recuva wizard aan de slag gegaan, helaas na 30 minuten de melding dat er geen bestanden teruggehaald konden worden. Met een ander ´gratis´ product op internet aan de slag gegaan, ik zie alle data een voor een weer verschijnen, alleen helaas, toen ik op herstellen drukte, kreeg ik de melding dat dit alleen een proefversie betrof en dat ik voor Eur 80,- het programma om te kunnen herstellen kon kopen...Waarom kan Recuva de data niet terughalen?

Gewiste bestanden allemaal kunnen terughalen. Kan ze helaas niet openen. Het gaat om ZIP-bestanden, JPEG en XLS.

Als Gratis programma kompleet waardeloos.
Je wordt bij gemaakt met een dode mus.
Na alles geïnstalleerd te hebben zoekt hij het aangegeven gebied netjes door en toont je de verloren bestanden maar doet vervolgens niks voordat je betaald.
DUS IS NIET GRATIS.
En dat is niet erg maar geef dat dan gelijk duidelijk aan dan kun je op zoek gaan naar een ander voor wie dat niet wil.

@ Ben,
Je schreef, "doet vervolgens niks voordat je betaalt. DUS IS NIET GRATIS."

Ik ben benieuwd welk programma je gebruikt hebt.
Zou het kunnen dat je misschien een ánder programma dan Recuva hebt gebruikt?
Misschien een nep-versie?
Zonder adblocker zie je hier mogelijk ads die zich voordoen als download-knop, maar die niet Recuva bieden maar wat heel anders.

Ik heb zonet de actuele versie van Recuva Portable gedownload via:
http://www.piriform.... -->
http://www.piriform....

Recuva Portable heb ik vervolgens naar verwijderde bestanden laten zoeken, en er daarvan enkele laten herstellen.
Dat ging uitstekend, en gratis.

Ik vermoed daarom dat jij per ongeluk een ánder programma dan Recuva hebt gebruikt.

Mijn pc moest opnieuw geïnstalleerd worden omdat er sommige functies niet werkte ik had nog garantie dus op naar de outlet, daar aan gegeven dat de extra schijn van 1 TB niets aan gedaan hoefde te worden omdat daar la me foto en gegevens op staan dus hebben ze alleen met de C schijf te maken.
helaas toen ik hem terug kreeg bleek dus toch me D schijf gewist te zijn ja sorry en nog eens sorry.
Ze hebben toen ook recuva er over heen gezet om alles terug te halen prima maar ik kan de foto's niet openen want dan krijg ik de veiwer kan bestand niet openen omdat viewer niet laatste updat heeft??? wat kan ik nu nog doen

Yes, yes, yes!!!

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitserl_nd