Alternate File Shredder

Reacties

Ja, uiteraard. Ben al jaren bezig met dit soort software te testen.

@Trebor
En je hebt wel het vakje Shred filenames ook aangevinkt? (Want dat staat standaard uit)

De Alternate File Shredder maakt het ook niet waar dat de namen van de geshredde documenten, video's of foto's ook gewist worden. Pontificaal staan de namen er nog steeds. Wanneer je hele reeksen bestanden veilig wil verwijderen dan is het geen doen om alle namen van de te verwijderen documenten om te zetten in cijfers en letters.

Ik heb weer de CCleaner getest en dat programma wist zowel de bestanden als de namen er van. In vorige bijdragen leg ik uit hoe je CCleaner moet gebruiken voor dit doel.

O ja, wel belangrijk om bij CCleaner via de opties op 35 x overschrijven te zetten, wanneer je specifieke bestanden laat wissen. Handig is het dan om vooraf de te wissen bestanden in een aparte map te zetten. Die map zet je dan bij include als de te wissen map.Daarna Ccleaner voor normale onderhoudsbeurten op een lagere overschrijfratum zetten, anders duurt dat uren.

Ik zag dat ik hierboven nog wat was vergeten. Bij de test via Recuva moet je wel de deep scan aanvinken. Wanneer de gewone scan niets laat zien, wil dat nog niet zeggen dat alles weg is. Meermalen was het verbijsterend hoeveel de deep scan nog wist te vinden, nadat de gewone scan een schone schijf liet zien.

Ik heb Eraser, Shredder en de Alternate File Shredder uitgeprobeerd. Allen met 33 keer overschrijven. Daarna met Recuva geprobeerd de gewiste bestanden weer op te halen. Zou dat kunnen heb je dus niks aan die shredders. Nou alle drie faalden dus hopeloos. Voor al met zogenaamd definitief gewiste fotobestanden waren er heel veel foto's (soms tot 80%) terug te halen met Recuva. En dat dus met shredders die alledrie de Guttman met 33 passes gebruikten. Nou met 3 passes wat ik las zal het zeker niet werken. Bij de Alternate File Shredder was er een wel heel rare uitkomst. Deze zei dat alle bestanden gewist waren, maar toonde de foto's die de gewiste bestanden hadden overgeschreven. Ik ging toen op zoek naar een goede en betrouwbare betaalde shredder. Toen las ik op een Amerikaans forum dat CCleaner bij een vergelijkbare test - zoals de mijne - wèl alles verwijderd had. Dan moet je in CCleaner naar Options dan naar Include en daar kan je dan de plek(ken)of folders aangeven die je gewist wil hebben bij de gewone schoonmaakbeurt. En verd... als het niet waar is, Recuva ving er niet één van honderden gewiste bestanden.

en ook het wissen van read only bestanden kan het programmaatje niet.

Te simpel, geen contextmenu.