Kickass Undelete

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Kickass Undelete is een open source programma om per ongeluk verwijderde bestanden terug te vinden. Als u bestanden (foto's, filmpjes, documenten) uit de prullenbak weggegooid heeft of een geheugenkaartje van uw camera gewist dan kan Kickass Undelete ze vaak herstellen. Kickass Undelete werkt voor harde schijven, USB sticks en SD kaarten.

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstel-software teruggevonden worden.

Kickass Undelete is een makkelijk te gebruiken en open source bestandsherstelprogramma (in het Engels file recovery of undelete genoemd). Selecteer links de schijf die u wilt doorzoeken en klik daarna op scan. Na het zoeken kunt u de gewenste teruggevonden bestanden selecteren en op Restore files klikken. Handig is ook dat u kunt zoeken op de bestandsnaam van het verloren bestand.

Kickass Undelete hoeft niet geïnstalleerd te worden, u start gewoon het exe-bestand. U kunt Kickass Undelete ook vanaf een usb-stick gebruiken (zodat u zeker weet dat u de verloren bestanden op uw pc niet overschrijft). FAT en NTFS schijven, usb-sticks en SD kaarten (van fotocamera's) worden ondersteund om te doorzoeken.

Inst

Reacties

Vindt net als Recuva twee keer niks terug. Al even waardeloos.

Werkt perfect in Win 10 1909.
(Wel uitvoeren als admin.)

Geachte: ik heb windows 10

Geahte: ik ben de foto's kwijt van de laptop, zie ze gaarne terug
alvast bedankt.
met vr.gr. Henk

Foto's weg

Voor gegevens op de harde schijf van Windows 7 zijn dit soort programma's eigenlijk overbodig programma, mits de Systeembeveiliging wel ingeschakeld is voor de bewuste partitie. De Systeembeveiliging vanaf Windows 7 bestaat uit een mogelijkheid voor Systeemherstel (al bekend van vorige Windows versies) en daarnaast uit de mogelijkheid voor het herstel van mappen naar een toestand op een bepaald tijdstip. Systeemherstel is bedoeld voor het herstel van Windows zelf en kan gestart worden met een wizard voor Systeemherstel.
De inhoud van een gebruikersmap kun je binnen een bepaalde tijdsperiode herstellen door met de rechter muisknop op de map te klikken en dan te klikken op "Vorige versies terugzetten". Kies de gewenste datum en Windows herstelt de inhoud van de map. Zie voor een uitgebreide beschrijving bijvoorbeeld: http://www.pcmweb.nl...
Voor USB sticks e.d is het natuurlijk een ander verhaal, omdat deze niet door Windows beveiligd worden.