Eraser

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Eraser is een handig werktuig om bestanden, documenten of een hele harde schijf op een veilige manier te wissen zonder sporen achter te laten. In het Engels wordt dit secure deletion genoemd en je doet dit met een eraser of shredder. In het Nederlands zou je dit een soort digitale papierversnipperaar kunnen noemen. Eraser wist bestanden namelijk praktisch voorgoed uit door ze tot 35 maal te overschrijven. Nuttig als je op je privacy gesteld bent.

Vraag
Waarom zou je bestanden zo vaak moeten uitwissen, kun je ze niet gewoon in de prullenbak gooien en deze legen?

Antwoord
Bestanden zijn helemaal niet weg als je ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt. Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet, of te weinig, overschreven worden door andere bestanden, kunnen ze door iedereen met simpele bestandsherstel software teruggevonden worden. Zelfs het formatteren van een harde schijf is niet afdoende.

Eraser lost dit probleem op en wist de bestanden die je wilt weggooien (of de harde schijf die je leeg wilt maken) volledig, zonder dat ze teruggevonden kunnen worden. Met Eraser kun je bestanden tot 35 maal overschrijven, zodat ze (behalve misschien door gespecialiseerde laboratoria) niet meer traceerbaar zijn.


De nieuwe interface van Eraser 6

Eraser is geïntegreerd in Windows Verkenner: klik met de rechtermuisknop op een bestand en je krijgt de optie het volledig te wissen.

Het vernietigen van tijdelijke bestanden of de inhoud van de prullenbak kan bij de taakplanner van Windows ingeroosterd worden (bij elke start bijvoorbeeld) via Erase Schedule. Let wel heel goed op welke mappen of bestanden je wilt wissen (voor gevorderden)!

Harde schijf wissen
Als je een gehele harde schijf van een pc veilig wilt wissen dan kun je met een ander programma genaamd DBAN de schijf wissen. Lees hier meer.

Waarschuwing
Vernietiging door Eraser is onherstelbaar, dus bestudeer heel nauwlettend welke bestanden je wilt overschrijven!

Let op!
Voor SSD schijven is Eraser niet geschikt omdat het verwijderen van bestanden anders werkt bij solid state drives (bovendien zorgt het veelvuldig overschrijven voor 'slijtage' van de ssd). Alleen voor gewone harde schijven dus!

Inst

Uitleg: 

Eraser is speciaal voor het vernietigen van bestanden (vergelijk het met een papierversnipperaar) op een HDD. Daartoe worden bestanden vele malen overschreven. Dit kost veel tijd. Voor SSD schijven is Eraser niet geschikt.

Ga voor het snel - maar niet definitief - uitwissen van tijdelijke bestanden en internetsporen naar:
Pc opruimers

Reacties

Inmiddels werkt Eraser naar behoren. Wanneer ik bvb foto's versplinter met de zwaarste shredder, 33 passes, dan is er via recuva niets meer terug te vinden.Ook niet de titels van de verwijderde bestanden.

Ik heb Eraser, Shredder en de Alternate File Shredder uitgeprobeerd. Allen met 33 keer overschrijven. Daarna met Recuva geprobeerd de gewiste bestanden weer op te halen. Zou dat kunnen heb je dus niks aan die shredders. Nou alle drie faalden dus hopeloos. Voor al met zogenaamd definitief gewiste fotobestanden waren er heel veel foto's (soms tot 80%) terug te halen met Recuva. En dat dus met shredders die alledrie de Guttman met 33 passes gebruikten. Nou met 3 passes wat ik las zal het zeker niet werken. Ik ging toen op bezoek naar een goede en betrouwbare betaalde shredder. Toen las ik op een Amerikaans forum dat CCleaner bij een vergelijkbare test zoals de mijne wèl alles verwijderd had. Dan moet je in CCleaner naar Options dan naar Include en daar kan je dan de plek(ken)of folders aangeven die je gewist wil hebben. En verd... als het niet waar is, Recuva ving er niet één van honderden gewiste bestanden.

Waarom Eraser toevoegen, als CCleaner thé NR.1 download van GSS is?
>> CCleaner/ Gereedschap/ Gegevenswisser/ Eenvoudig Overschrijven (1 keer) óf /Zeer complex overschrijven (35 Keer).
Als dát nog niet voldoende is, kun je beter je HDD of SSD in een paar stukken knippen.

Elisa een handig iemand kan dan je bestanden weer opzoeken en herstellen met special programma's. Dit programma vernietigd ze echt. Jij zet met geschiedenis wissen zeg maar je bestanden in een nu op het oog onzichtbare prullenbak, maar iemand kan die toch vinden en weer leeghalen. Eraser maakt je bestanden onherstelbaar stuk, zeg maar als een papiervernietiger. Normaal thuis niet zo erg belangrijk maar als je bijvoorbeeld een PC of harddisk verkoopt wil je niet dat jouw privé gegevens terug te vinden zijn, daar is Eraser voor. Succes!

Het is nutteloos tijdverdrijf als je meer als 3 passes (overschrijvingen) doet. 3 volstaat om het bestand niet weer te kunnen recoveren.

Blijbaar is de nieuwe versie 6.2.0 niet win32 compatibel.

Ga naar instellingen en klik op geschiedenis .
Je doet dat in je google account.
Je kunt dan wissen wat je wilt, desnoods alles
Heb het net zelf gedaan
Had het uit een blad

wil het testen

wil het testen

Ik weet niet hoe dit werk ik heb geen flauw idee hoe ik bestanden daarna toe kan slepen en vervolgens te verwijderen iemand uitleg ???

Pagina's