Eraser

Actueel: 

29 augustus 2016
Eraser 6.2.0.2979 is verschenen. Wijzigingen in deze uitgave zijn nog niet bekendgemaakt.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (166 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

Eraser is een handig werktuig om bestanden, documenten of een hele harde schijf op een veilige manier te wissen zonder sporen achter te laten. In het Engels wordt dit secure deletion genoemd en je doet dit met een eraser of shredder. In het Nederlands zou je dit een soort digitale papierversnipperaar kunnen noemen. Eraser wist bestanden namelijk praktisch voorgoed uit door ze tot 35 maal te overschrijven. Nuttig als u op uw privacy gesteld bent.

Vraag
Waarom zou u bestanden zo vaak moeten uitwissen, kunt u ze niet gewoon in de prullenbak gooien en deze legen?

Antwoord
Bestanden zijn helemaal niet weg als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt. Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet, of te weinig, overschreven worden door andere bestanden, kunnen ze door iedereen met simpele bestandsherstel software teruggevonden worden. Zelfs het formatteren van een harde schijf is niet afdoende.

Eraser lost dit probleem op en wist de bestanden die u wilt weggooien (of de harde schijf die u leeg wilt maken) volledig, zonder dat ze teruggevonden kunnen worden. Met Eraser kunt u bestanden tot 35 maal overschrijven, zodat ze (behalve misschien door gespecialiseerde laboratoria) niet meer traceerbaar zijn.


De nieuwe interface van Eraser 6

Eraser is geïntegreerd in Windows Verkenner: klik met de rechtermuisknop op een bestand en u krijgt de optie het volledig te wissen.

Het vernietigen van tijdelijke bestanden of de inhoud van de prullenbak kan bij de taakplanner van Windows ingeroosterd worden (bij elke start bijvoorbeeld) via Erase Schedule. Let wel heel goed op welke mappen of bestanden u wilt wissen (voor gevorderden)!

Harde schijf wissen
Als u een gehele harde schijf van een pc veilig wilt wissen dan kunt u met een ander programma genaamd DBAN de schijf wissen. Lees hier meer.

Waarschuwing
Vernietiging door Eraser is onherstelbaar, dus bestudeer heel nauwlettend welke bestanden u wilt overschrijven!

Categorie: 
Bestanden vernietigen
Versienummer: 
6.2.0.2979
Laatst gewijzigd: 
29 augustus 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Eraser voor Windows via SourceForge
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Indien nog niet aanwezig, wordt het .NET Framework ook gedownload en geïnstalleerd (dit kan even duren)

Installatie: 
100% schoon
Uitleg: 

Eraser is speciaal voor het vernietigen van bestanden (vergelijk het met een papierversnipperaar). Daartoe worden bestanden vele malen overschreven. Dit kost veel tijd. Ga voor het snel - maar niet definitief - uitwissen van tijdelijke bestanden en internetsporen naar:
Pc opruimers

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Waarom Eraser toevoegen, als CCleaner thé NR.1 download van GSS is?
>> CCleaner/ Gereedschap/ Gegevenswisser/ Eenvoudig Overschrijven (1 keer) óf /Zeer complex overschrijven (35 Keer).
Als dát nog niet voldoende is, kun je beter je HDD of SSD in een paar stukken knippen.

Het is nutteloos tijdverdrijf als je meer als 3 passes (overschrijvingen) doet. 3 volstaat om het bestand niet weer te kunnen recoveren.

Blijbaar is de nieuwe versie 6.2.0 niet win32 compatibel.

Ga naar instellingen en klik op geschiedenis .
Je doet dat in je google account.
Je kunt dan wissen wat je wilt, desnoods alles
Heb het net zelf gedaan
Had het uit een blad

Elisa een handig iemand kan dan je bestanden weer opzoeken en herstellen met special programma's. Dit programma vernietigd ze echt. Jij zet met geschiedenis wissen zeg maar je bestanden in een nu op het oog onzichtbare prullenbak, maar iemand kan die toch vinden en weer leeghalen. Eraser maakt je bestanden onherstelbaar stuk, zeg maar als een papiervernietiger. Normaal thuis niet zo erg belangrijk maar als je bijvoorbeeld een PC of harddisk verkoopt wil je niet dat jouw privé gegevens terug te vinden zijn, daar is Eraser voor. Succes!

wil het testen

wil het testen

Ik weet niet hoe dit werk ik heb geen flauw idee hoe ik bestanden daarna toe kan slepen en vervolgens te verwijderen iemand uitleg ???

Ik ken er niets van zou graag mijn brouwsegeschiedenis verwijderen om meer ruimte vrij te krijgen voor mijn harde schijf,maar helaas ken ik dit niet,kunnen jullie mij helpen..
bijvooorbaat bedankt
grtj
Harry

is revo uninstaller hetzelfde als eraser ?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorweg_n